Всекидневна на Черноморец

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Контакти:

Re: Всекидневна на Черноморец

Мнениеот k.dimitrov » 26 мар 2013 19:48

Евгений Дайнов: Цветан Василев се страхува държавата да не си изтегли парите
Идеята е да обезкръвят президента по китайския метод на хиляда малки порязвания и да му изтече политическата кръв, коментира Евгени Дайнов
Поведението на такъв тип същества от тъмното (Цветан Василев - бел. ред.) е сравнително лесно да бъде изчислено - те обичат да живеят на тъмно и когато изскочат на светло, това означава само едно - че някъде са притиснати, коментира за БНР политологът Евгений Дайнов.
Поводът за коментара му е интервюто на водещия австрийски вестник "Дер Щандарт" с банкера Цветан Василев, който обвини президента Росен Плевнелиев, че защитава икономически интереси.
В последните няколко месеци видяхме Василев с Цеко Минев, каза Дайнов. Тогава банкерът твърдеше, че няма нищо общо с "Витоша ски" или с "Юлен", но когато стана истински напечено изскочи на повърхността.
"Този т. нар. банкер, част от олигархичната шайка, която използва България, е притиснат някъде и чувства непреодолима опасност, и обичайните му методи на задкулисен натиск не действат, и затова се чувства задължен да изскочи отгоре и да ни съобщи какво мисли по различните въпроси", коментира Дайнов.
Според него цялото великолепие на хора като Цветан Василев се дължи на това, че държавата им дава ресурси.
"Ако теглим чертата ще видим, че този човек се чувства заплашен, че може да му бъде нанесен удар - държавата да оттегли ресурс, който му предоставя", допълни Дайнов и обясни:
"Ние знаем, че в неговата банка държавата по някакви причини съхранява повече от половината от парите на държавните предприятия и около 80% от парите на държавната енергетика. Тоест, всяко правителство, което реши да изтегли парите от неговата банка, той ще бъде съсипан".
Според Евгений Дайнов Цветан Василев е уплашен, че президентът и неговото служебното правителство може да изтеглят парите от неговата банка. Той припознава, че опасността идва от президента Плевнелиев. Очевидно той е стигнал до това заключение, смята политологът.
Олигархията е най-нетрайната форма на управление. Сменя се властта, което означава, че държавата евентуално би могла да спре да помпа тези хора (олигарсите - бел. ред.) с наши пари, каза още Дайнов.
На въпрос дали очаква лична реакция на президента Плевнелиев по темата, Дайнов заяви:
"Един опитен дуалист в политиката би изкарал позиция, не точно срещу Василев, но ясна позиция. Единственият цивилизован отговор е политически и Росен Плевнелиев има ресурс да го направи, ако иска".
"Държавният глава би могъл да мобилизира политическа и гражданска подкрепа. Идеята обаче е да обезкръвят президента по китайския метод на хиляда малки порязвания и да му изтече политическата кръв", допълни Дайнов.

Ако това е вярно, как ли ще се отрази върху българския футбол и най-вече - ще засегне ли Черноморец?

Потребителски аватар
burgazliqta
Контакти:

Мнениеот burgazliqta » 26 мар 2013 21:36

Айде да махна малко паяДЖината от моя профил, че отдавна не съм писал. Как сте бре акулииии. Гледам по-горе се дискутират туитър и фейсбук, имам и двете, ама както каза Данчо туитъра е пълна скука, то и фейсбука вече нещо ми омръзва :) та затова реших да си напрая tumblr да разнообразя малко :) :) Ако някой има да каже да го fowoll-на :mrgreen: :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 27 мар 2013 09:26

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
калпазанчо написа:
калпазанчо написа:Де изчезна тема "Бургас" :roll: Не че ми липсва, ама ми стана интересно :mrgreen:

Намерих я:
gong/viewtopic.php?f=54&t=132063&st=0&sk=t&sd=a&start=70

Интересно как си писал в нея след като е заключена от вчера :mrgreen: Или може би само за някои се отключва временно.Аз сега не мога да ти дам отговор,но ще се опитам тук. Пак казвам,на мача с Етрополе имаше много повече от 1100 души.Незнам ти от къде я имаш тая информация за броя на продадени билети. Може и да е вярна-не споря за билетите,а за хората по трибуните.Много от нашите са с карти.Предполагам има и хора влезли по други начини.А иначе за ПР-а си прав.Това че от 10 г не е имало толкова хора(мача с ЦСКА) наистина си е смешно,при положение че на мачовете с Ботев Пд имаше в пъти повече.Ама ...Кузманов-ко да го праиш :) То се вижда и с просто око де :)

Нищо интересно няма Дизел - питах къде е, никой не ми отговори. Който ме познава - знае че съм любознателен. Казват, че който търси - намира. Общо взето някоя тема като я заключат или стане проблем с нея обикновено я пращат в кошчето. Влизаш там и я намираш. Пробвах да пиша - получи се ...Това е. Не съм привилигирован, даже хич ;) Сега по темата - инфото за точния брой билети е от най-достоверния източник и можеш лесно да го провериш - стига да искаш. Колко карти имате продадени - я има 100, я 200, я не ....Пак не излиза аритметиката..А за Кузманов - ми по-добре да замълча - все пак като останеш без работа и имаш да връщаш кредити - неволята учи на много неща...
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 27 мар 2013 09:27

burgazliqta написа:Айде да махна малко паяДЖината от моя профил, че отдавна не съм писал. Как сте бре акулииии. Гледам по-горе се дискутират туитър и фейсбук, имам и двете, ама както каза Данчо туитъра е пълна скука, то и фейсбука вече нещо ми омръзва :) та затова реших да си напрая tumblr да разнообразя малко :) :) Ако някой има да каже да го fowoll-на :mrgreen: :mrgreen:

Оооо, жив ли си бре? Да не се ожени някъде :roll: :mrgreen: Туй последното даже не го знам какво жУвотно е :(

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 27 мар 2013 09:38

А Цветан Василев май започва да усеща полъха на промяната и се чуства май леко притеснен. Ако държава си издърпа парите от тази банка и реши да ги премести в друга(и) бизнеса му овяхва. Е, както подобно на нашия Събев - и бизнеса на Василев има доста подкожна мазнина с която може да кара на сухо около 3-4-5 години, но все пак без да те помпа държавата току така не се става ултрабогат - не и по тези георграфски ширини :evil:

Потребителски аватар
burgazliqta
Контакти:

Мнениеот burgazliqta » 27 мар 2013 12:26

калпазанчо написа:
burgazliqta написа:Айде да махна малко паяДЖината от моя профил, че отдавна не съм писал. Как сте бре акулииии. Гледам по-горе се дискутират туитър и фейсбук, имам и двете, ама както каза Данчо туитъра е пълна скука, то и фейсбука вече нещо ми омръзва :) та затова реших да си напрая tumblr да разнообразя малко :) Ако някой има да каже да го fowoll-на :mrgreen: :mrgreen:

Оооо, жив ли си бре? Да не се ожени някъде :roll: :mrgreen: Туй последното даже не го знам какво жУвотно е :(

Жив е той вив е там на Балкана ... :) Не съм се оженил спокойно, ама много учене много нещо :( tumblr-а е много готин блог, качваш си картинки, песни, мисли и ги споделяш с другите. Яко е като цяло. ;)

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 27 мар 2013 17:00

Специално за Пармалата.
[offtopic]Изображение[/offtopic]
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Parmalat