рамзес написа:Здравейте уважаеми Черноморци!
Пише Ви един отдавнъшен фен на Нефтохимик Бургас. От няколко години редовно следя форума Ви, началния тласък получих от дизела, който редовно пуска разни линкове из нашата страничка. Последните събития и Вашите реакции към тях ме накараха най-накрая да се регистрирам и да изкажа скромното си мнение. Искам да обясня как стоят нещата от моята камбанария и защо не съм напълно съгласен с Вашите мнения.
Първо малко предистория : може и да не съм чак на годините на повечето от Вас тук, но съм тръгнал на мачове по бургаските стадиони още преди "промените". Гледал съм и Черноморец срещу Левски и Нефтохимик из долните групи. Радвал съм се и за едните и за другите. В последствие сърцето ме отведе към зелената общност - и така до ден днешен.
И сега да дойдем на случките от последно време. Хулиганските прояви. Да сред феновете на Нефтохимик има хулиганска групичка - GREEN FIGHTERS - така наречените зелени бойци. Няколко факти за тях :
1. Те не са членове на официалния фенклуб.
2. Те са добре известни на всички фенове на Нефтохимик.
3. Те са добре известни на компетентните органи в града.
4. Те са добре известни и на повечето от Вас.
Какво очаквате Вие от Пламен и от Ники Тодоров, че толкова ги плюете че не взимат мерки ? Трябва да ги порицаят или да размахат пръст ?
Да хулиганските им прояви са отвратителни и заслужават да понесат цялата сила на закона на плещите си. Но полицаите са заловили част от тях. Името на лидера им беше цитирано из медиите след извършения побой. Ако полицията и съдът го пуснат и той пак е на стадиона в неделя срещу Раковски, какво мислите че могат да му направят Пламен и Тодоров ? Те НЕ са присъствали на побоя, НЕ са знаели че се организира такова нещо и НЯМАТ информация дали наистина това са замесените лица. Те, също както и Вие, могат само да предполагат но не и да гарантират дори с 1% сигурност.
Та колкото смешно ви се струва на Вас, да се иска от група фенове да ни върнат стадиона, толкова смешно ми се струва на мен, Вие да искате от друга група фенове да ограничат проявите на 10-20 хулигана в тъмното, в друга част на града, срещу които полицията и прокуратурата нищо не правят.
Сред Вас, има няколко многознайковци, които изсипаха огромно количество помия върху Тениса при предния случай, и някой от тях даже отказаха да се извинят след това, защото не чувствали нужда. Тогава също бяхте много сигурни, имахте информация от 10 достоверни източника и в крайна сметка се оказа че не е точно така. Сега е същото - прочетох тука, едва ли не, изготвен психологически профил на фена на Нефтохимик. Толкова много генерални изказвания и квалификации. Научете нещо от мен - генералните и обобщителни изказвания НИКОГА не са верни. Не може Вие да ме обиждате мен, защото съм фен на Нефтохимик, и ние винаги сме търсели виновния другаде. Както и аз се обръщам с уважение към Вас, и не ви слагам под общ знаменател с нечистоплътните и нелицеприятни фенове на Черноморец, които се събират да пият водка "Ахелой" на охлюва.
Моля и за малко уважение към Пламен и Тодоров, момчетата за 2 години създадоха такава фенска организация, каквато имат не повече от 5-6 други отбора в тази държава. И при тях ВСИЧКО е легално, според закона, с регистрации в съда, платени такси, гласувания за УС и т.н. Не ги слагайте под общ знаменател със зелените бойци, които просто избиват комплекси когато са на тъмно или сред други 200 човека и могат да хвърлят една бомба и да се скрият в тълпата. Похвалете ги за организираните гостувания, за артикулите, за поддръжката на сайта, за близките отношения с ръководството - не ги намесвайте при боищата, бомбите, изгорените знамена - за това в полицията.
П.С. Ако някой има КОНКРЕТНА идея как можем да помогнем да се приключи с тези случки, моля споделете я, а аз се ангажирам да говоря с когото трябва. Генерални изказвания от рода на : "Те не искат да ни помогнат" не ви отиват на годините и акъла за който претендирате (това го пиша защото не познавам никой от вас лично).
С уважение : Анонимно.
Здрасти, рамзес, всичко почти много хубаво си го написал, но има едно, две неща, които особено ми харесаха! Говоря за извиненията, за Пламен и Тодоров, и особено за .....подписа, това е култово!!! Относно извиненията, няма за какво да се сърдиш, че не всички са се извинили, първо, не всички са го нападали, но ако нападнат и на тебе 15 годишната ти сестра, не очаквам и ти да обърнеш и другата буза (т.е., да докараш и 12 годишната си сестра, че белким и нея я сритат)! Хората реагираха адекватно, защото пострадалия беше момче, което познаваме, аз пък се извиних, даже и такситата му платих на Тениса, да се види с момчето, и калпазанчо, ма мнооооооооого дълго му се извини ( той понеже заеква малко!)! Защо да ги уважавам Пламен и Тодоров? Защото се извиниха те за тези неща ли, които се случиха последните месеци?! Дори и ти не се извиняваш! Начетох се тука, че "нищо не било станало", "мрънкалници", "жалбари", "доклададжий", е може ли такова отношение? Те били създали нещо за две години, а тука какво се създаде за две години не си ли наясно, щом четеш този форум? А вие поне една хубава дума написахте ли за това, което е направено тези вече почти две години? За подписа, няма да коментирам, това е просто култово! "Анонимен"!!!! Не се притеснявай, тука и на имена си говорим, няма никой нищо да ти каже, че имаш позиция! Напротив, както виждаш доста хора и те поздравиха за това! Аз лично имам КОНКРЕТНА идея как може поне да се ТРЪГНЕ да се излиза от това положение! Ако почнем, по-често да се хвалим, какво сме направили за Бургас, а не за определен цвят отбор, тогава може и да се получат нещата! Само ще ти кажа, че на един мач в Пловдив, докато се гледаше как пада "Черноморец" толкова и се радваха, че в момента "Нефтохимик" побеждаваха! При вас такова нещо май не може да се случи, нали?! Ето затова и ги уважавам точно тези момчета! Апропо, може ти да си различен от тези, които като страшни "мъжаги" се събират по 5-6 човека, за да набият един, но поне се разграничи! На всички ни е ясно, че боклуци има навсякъде, но това е защото другите нормалните си затварят очите за това! Вече се писа, че тука фракцията на "Черноморец", колкото и да е малобройна се изчисти от такива елементи, започна се инициатива, да не се посрещат "на нож" гостуващите, а и въобще чуждите агитки, а да отидем и да пием по бира с тях, да се запознаем, и знаеш ли?! Работи! Идиоти си има навсякъде разбира се, но тука се ограничиха до абсолютен минимум! Всичко ще се получи, ако вие не се правите на заспали Гани, и си ги дадете ВИЕ на полицията и прокуратурата хората, които са направили тези прояви, а вие си ги знаете нали? Не както в случая със запалените знамена, от 5-6 човека да се намери един извършител! Ако и от двете страни това стане, и повече започнем да се хвалим, отколкото да се плюем, тогава нещата може и да се получат! Да се върна и малко по-нагоре, защо позволихте да се обвини Тениса, след като не е виновен, а вие си знаете хубостниците, които са нападнали едни деца?! Това позиция ли е? Толкова от мен!
П.П.: Бах мааму, не знаех, че на "Охлюва" продават водка "Ахелой", ще ме грабне носталгията, трябва да се разходя натам!