Калиакра - Черноморец 16-ти отложен кръг 21.03.2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Re: Калиакра - Черноморец 16-ти отложен кръг 21.03.2012

Мнениеот subzero » 21 мар 2012 22:00

Айдеее,акулиииии!!!
Честита победа!!!
Не успях да гледам мача,но резултата е по-важен!!!
Една победа над Видима и продължавам да мечтая!!Изображение
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Капитана
Контакти:

Мнениеот Капитана » 21 мар 2012 23:30

Много слабо първо полувреме. Добра тактическа постройка, добре изпълнени указания, но много технически брак. Според мен не ставаше въпрос за подценяване, а по-скоро за напрежение от последните резултати и от там някои играчи бяха разконцентрирани и грешаха елементарни топки. Много се надявам да не видим повече първото полувреме от Каварна.
От друга страна комплименти за феновете, които бяха стабилен помощник в този мач!
Ето няколко оценки от мен за този мач:

Колев - 7
На няколко пъти му се наложи да се намесва и той го направи с вещина. Калакра не са чак толкова слаб отбор, колкото ги изкарва статистиката и играят добре на контри и създадоха известна работа на вратаря. Той се справи.

Уалембо - 6
Основно положенията за Калиакра идваха от неговата зона, но след контраатаки, при които той се принуждаваше да се включва в подкрепа на Венци, чиято сила не е точно играта като типично крило. Побяга много и изпълни задоволително тактическите си указания.

Николов - 6
Свърши добра работа в защита, но неразбирателство с Терзиев в един момент създаде положение за дузпа за Калиакра, която съдията подмина. Включваше се и напред и имаше една възможност. На фона на катастрофата в Пловдив сега двойката в центъра изглеждаше добре.

Терзиев - 6
Липсва му игрова практика и беше видно, че бягаше от инициатива при изнасянето на топката - нещо, в което съвсем не е толкова лош. Все пак е добра алтернатива в защита, знаейки какви са следващите варианти.

Фо Поре - 7
Много добър мач. Успешни пробиви и отново чудесно дублиране с Асис, добра работа в защита, но жълтият картон е грешка, а една от задачите в този мач е пазене от картони и контузии.

Цонков - 6
Игра с много желание и успешно прекъсна няколко атаки, но при едно единоборство получи удар и напусна с подуто око. Все пак е трудно да му се постави висока оценка, след като е халф в мач, в който трябва да се атакува, а той там отново не беше убедителен.

Шаешу - 8
Отличен след 30та минута. През първото полувреме беше пренавит и грешеше елементарни топки, но бягаше за двама и не спря до края на мача. Много ценен играч за Черноморец в момента с раздаването си и напориста игра.

Телкийски - 5
Слаб мач на Телкийски, след като направи силно представяне срещу Берое. Смяната му Балджийски направи повече за оставащите двайсетина минути и то без игрова подготовка. Изпълни добре един свободен удар, но до там.

Асис - 8
С него и Фо Поре Черноморец разполага с една от най-силните леви зони в България, но от другата страна сме колебливи, което пречи на играча и въпреки това Асис постоянно тормозеше защитата на домакините, които на моменти съсредоточаваха по двама в неговата зона. Вкара гола, който "развърза" мача и поведе отбора към победата.

Христов - 7
Точно вариативността на уменията на Венци са най-силното му оръжие. Не му е най-голямата сила да е забит на крилото, но видяхме, че се справи добре и се отчете с асистенция точно след центриране. За съжаление формата на Мелконян е много слаба и се налага да се правят такива размествания. Венци си заслужи място в стартовия състав след отличното представяне срещу Берое.

Боли - 8
Гол и асистенция, непрекъснато пресиране на съперника, също като Венци - ефективност и в центъра и на крилото. Аз се радвам, че го имаме в отбора и че отбеляза първото си попадение. В "А" група има малко нападатели, които правят толкова пресичания и отнемания в противниковото поле. Добре пази топката и е безпощаден при играта с глава.

Паланков - 5
Беше малко по-добър от Телкийски. Едно от най-добрите положения за Калиакра дойде, след като беше минат като колче. За пасовете му е излишно да се говори.

Балджийски - 6
Включи се с много желание и беше по-полезен от Телкийски, но все пак оценката му за мен е ниска 6, защото не беше дори и наполовина толкова активен, колкото Шаешу. Все пак го отдавам на това, че не получаваше шансове за сега и с времето ще закове Телкийски на пейката дори и за завързаните мачове.

Йорданов - беше прекалено малко на терена за оценка, но все пак отбеляза гол и показа желание, така че положителен принос към играта от него.

Имаме добра възможност с тези два мача да разиграем нападателите и да видим какви алтернативи имаме в дясната зона и в центъра на защитата. Слаб мач като качества, но добър за Черноморец като резултат и възможност за обиграване.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 21 мар 2012 23:45

След Капитана както винаги аз съм безмълвен.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 22 мар 2012 00:25

http://livenews.bg/Kaliakra---CHernomorets--0-4_g_4260 Само репортажа от мача бих сложил :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 22 мар 2012 00:58

Капитана написа:Много слабо първо полувреме. Добра тактическа постройка, добре изпълнени указания, но много технически брак. Според мен не ставаше въпрос за подценяване, а по-скоро за напрежение от последните резултати и от там някои играчи бяха разконцентрирани и грешаха елементарни топки. Много се надявам да не видим повече първото полувреме от Каварна.
От друга страна комплименти за феновете, които бяха стабилен помощник в този мач!
Ето няколко оценки от мен за този мач:

Колев - 7
На няколко пъти му се наложи да се намесва и той го направи с вещина. Калакра не са чак толкова слаб отбор, колкото ги изкарва статистиката и играят добре на контри и създадоха известна работа на вратаря. Той се справи.

Уалембо - 6
Основно положенията за Калиакра идваха от неговата зона, но след контраатаки, при които той се принуждаваше да се включва в подкрепа на Венци, чиято сила не е точно играта като типично крило. Побяга много и изпълни задоволително тактическите си указания.

Николов - 6
Свърши добра работа в защита, но неразбирателство с Терзиев в един момент създаде положение за дузпа за Калиакра, която съдията подмина. Включваше се и напред и имаше една възможност. На фона на катастрофата в Пловдив сега двойката в центъра изглеждаше добре.

Терзиев - 6
Липсва му игрова практика и беше видно, че бягаше от инициатива при изнасянето на топката - нещо, в което съвсем не е толкова лош. Все пак е добра алтернатива в защита, знаейки какви са следващите варианти.

Фо Поре - 7
Много добър мач. Успешни пробиви и отново чудесно дублиране с Асис, добра работа в защита, но жълтият картон е грешка, а една от задачите в този мач е пазене от картони и контузии.

Цонков - 6
Игра с много желание и успешно прекъсна няколко атаки, но при едно единоборство получи удар и напусна с подуто око. Все пак е трудно да му се постави висока оценка, след като е халф в мач, в който трябва да се атакува, а той там отново не беше убедителен.

Шаешу - 8
Отличен след 30та минута. През първото полувреме беше пренавит и грешеше елементарни топки, но бягаше за двама и не спря до края на мача. Много ценен играч за Черноморец в момента с раздаването си и напориста игра.

Телкийски - 5
Слаб мач на Телкийски, след като направи силно представяне срещу Берое. Смяната му Балджийски направи повече за оставащите двайсетина минути и то без игрова подготовка. Изпълни добре един свободен удар, но до там.

Асис - 8
С него и Фо Поре Черноморец разполага с една от най-силните леви зони в България, но от другата страна сме колебливи, което пречи на играча и въпреки това Асис постоянно тормозеше защитата на домакините, които на моменти съсредоточаваха по двама в неговата зона. Вкара гола, който "развърза" мача и поведе отбора към победата.

Христов - 7
Точно вариативността на уменията на Венци са най-силното му оръжие. Не му е най-голямата сила да е забит на крилото, но видяхме, че се справи добре и се отчете с асистенция точно след центриране. За съжаление формата на Мелконян е много слаба и се налага да се правят такива размествания. Венци си заслужи място в стартовия състав след отличното представяне срещу Берое.

Боли - 8
Гол и асистенция, непрекъснато пресиране на съперника, също като Венци - ефективност и в центъра и на крилото. Аз се радвам, че го имаме в отбора и че отбеляза първото си попадение. В "А" група има малко нападатели, които правят толкова пресичания и отнемания в противниковото поле. Добре пази топката и е безпощаден при играта с глава.

Паланков - 5
Беше малко по-добър от Телкийски. Едно от най-добрите положения за Калиакра дойде, след като беше минат като колче. За пасовете му е излишно да се говори.

Балджийски - 6
Включи се с много желание и беше по-полезен от Телкийски, но все пак оценката му за мен е ниска 6, защото не беше дори и наполовина толкова активен, колкото Шаешу. Все пак го отдавам на това, че не получаваше шансове за сега и с времето ще закове Телкийски на пейката дори и за завързаните мачове.

Йорданов - беше прекалено малко на терена за оценка, но все пак отбеляза гол и показа желание, така че положителен принос към играта от него.

Имаме добра възможност с тези два мача да разиграем нападателите и да видим какви алтернативи имаме в дясната зона и в центъра на защитата. Слаб мач като качества, но добър за Черноморец като резултат и възможност за обиграване.

Този път с някои от оценките на Капитана няма да се съглася!!!
Ще започна с тактическата постройка за първото полувреме, някак си аз лично не разбрах замисъла на Херо?! Вече видяхме, че Атиф е градивен халф, а беше изнесен прекалено назад, едва ли не заедно с Цонков, а това са коренно различни футболисти, вече знаем, че Боли не е типичен централен нападател, просто аз не схванах идеята за първото полувреме! Добре изпълнени указания на тактическата идея?! Че те избиха всички птици в небето, тая топка така е не падна на иначе хубавия терен! Или имаше конкурс кой по-по- най ще ритне високо топката, освен това на какво разчитахме в офанзивен план? Как да стигнем до положение за гол? Вече ми се струва като тенденция за отбора на "Черноморец", че няма играчи които да стрелят отдалече! Иначе за пореден мач като гости отбора успява да тушира първоначалния домакински натиск, а напротив, така беше и в Пловдив, така и в Каварна, отначало "Черноморец" водеше играта, но....... до тук! После се задейства "системата" за игра като гости!

Колев - 7
този път много по-стабилен, но аз определено видях някои грешки в ръководенето на защитата! Въпреки всичко не направи фрапантни грешки както срещу Локо Пд и Берое и струваха голове на отбора!

Уаелембо `не моа му запомна името на тоя`- 7
Да, положенията идваха от неговата зона, но кой го покриваш, кой му помагаше? Домакините усетиха това и съсредоточиха усилия там, първото полувреме го атакуваха по 2-3 играчи на Калиакра, и въпреки всичко, на мен ми харесаха спокойните му отигравания и липсата на паника! Второто полувреме, вече при по-позитивен резултат започна да се включва и на няколко пъти откровенно се подигра с някои играчи на Каварна! За мен лично той е повече халф отколкото бек!

Николов - 5
Повече сигурност трябва при центриранията от статични положения, че иначе всички стояхме на тръни! Има от кого да се учи, Траян вдъхва много повече увереност, а и трябва да изпреварва противника, а не да го изчаква!

Терзиев - 7
Колко да му липсва игрова практика?! За мен се справи добре, но повече разбира се второто полувреме, както и целия отбор! Усети се присъствието му, обираше високи топки, пресираше нападателите на Калиакра, просто първото полувреме и той се включи в общата практика "по-далече топката" иначе доста пъти атаки започваха от негови подавания към халфовете!

Фо Поре - 5
Знаейки възможностите му, за мен лично слаб мач за него! Много брак в отиграванията, понякога лесно беше надиграван, за разлика мое мнение, от Уалембо си е типичен бек, но правеше същата грешка, че когато атаката вървеше по другото крило, "неговия" човек беше на по 20-ина метра от него, добре че нашите отбори не умеят дългия пас!

Цонков - 7
Докато беше на терена, май само той гореше в мача, много хъс, като че ли искаше да зарази и другите, учудващо направи и няколко точни паса, не само рушеше, а и опита удар отдалеч, който не беше далеч от истината!

Шаешу - 9
Заради "двата" му гола, защото мисля, че гола на Преслав си е негова заслуга! Въпреки много брак, който имаше, май е най-подвижния халф, връщаше се да си вземе топката и след отиграванен, беше вече пред вратата на противника, за да я отиграе или да пресира за да я вземе! Има огромни заложби откъм техника, не знам, може някой да не е съгласен, но на мен ми се струва, че му липсва игрова практика...., като че ли повече е играл на тренировки, може и да греша! Но има много потенциал! Освен това си е симпатичен на агитката, че винаги ги поздравява!

Телкийски - 6
Тука се разминаваме малко с капитана! Аз не го харесвам, но днес като че ли мааалко загатна за това което наистина може! Изключвам "тарикатската" му постъпка срещу Берое! Този път държеше топката, малко повече поглед в играта, пасове, определено по-добро представяне от предните мачове, но.....има още много какво да се желае!!!

Асис - 8
Аз му давам повече тази оценка заради гола, който "отпуши" мача, но все още е бледа сянка на това, което направи в мача с ЦСКА! Не знам защо се е получил този спад във формата му, но имаше много грешни отигравания, учудващо се усещаше и неразбирателство със съотборници, пускаха му прекалено дълги пасове, или зад него?! Вече трябва да знаят какво може и къде да го търсят! Оставя усещането, че когато му се играе може, явно лично на него му трябва някаква мотивация! Иначе майсторски гол!
Христов - 7
Също не успя да ме впечатли, май защото не можах да му "намеря" позицията на терена?! Да, центрира за гола на Боли, имаше няколко добри включвания, но май ще се радваме, ако повече коментираме, не 1-2- или 3 добри отигравания за мач, а само толкова брак! Понеже чета и мненията на Капитана, та тука трябва да запитам, а кой реши, че Мелконян е в "много слаба форма"? Нали той сервира топката на Асис за втория гол срещу ЦСКА??? Не съм сигурен, че това е така! Иска се време за да се адаптира към отбора, за мен лично, с Атиф ще са голямо главоболие за съперниците на "Черноморец"!

Боли -6
Гол - да, за асистенция наистина не мога да си спомня, освен ако е за 3-ия гол?! Но на стадиона това може да се изпусне! За пресиране на съперника ОК, но много малък КПД! Често като води топката дори и на празно пространство тръгва на един финт, който много скоро ще го научат всички, а и като че ли повече трябва да вдига главата когато води топката! Буквално осра едно положение 100%, когато Асис беше на празна врата на 8 метра от него! Толкова се подготвяше как да замахне, че всички от агитката разбрахме къде ще я бие!
Паланков - 7
С обичайните му грешки по презумпция, този път изнесе доста сносен мач, много отнети топки, имаше и точни подавания, че чак и асистира на Асис за първия гол! Имаше и нахлуване в наказателното поле, за малко чак гол да вкара :lol:

Балджийски - 7
Точно за желанието му за игра! Един колега от форума каза, че след като смени Телкийски веднага влезе на шпагат, докато Мечо за 4 мача не помним дали е направил един!

Йорданов -8
Колкото и малко да игра, веднага се включи да тормози противника, пролича си, че отбора вече има централен нападател, а и веднага се отчете с гол!

Може доста от мненията ми да са повлияни от това, че гледахме на живо и че си споделяхме с приятелите играта, но пък всеки с мнението си! Емоцията беше положителна, това беше важното! Накрая прибирайки се, разбрахме, че няма работеща кръчма между Варна и Бургас, но пък намерихме една, :mrgreen:

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 22 мар 2012 03:21

Това е целия мач: http://livenews.bg/Kaliakra---CHernomor ... tsyal-mach)_g_4263 ще го изгледам... дано не са разбрали и да са ни снимали откъде дойде кадема да започнат да вкарват голове!!!! :mrgreen:

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 22 мар 2012 04:13

Забравих да добавя(нещо което забравихме да споделим и в ресторанта), когато си тръгвахме и вече бяхме до колите, един човек от охранителната фирма на стадиона ни попита "Момчета от Бургас ли сте?", ние казахме "Да", та човека вика "Супер отбор имате!", ние отговорихме в стил "Абе, супер, супер, колко да е супер, първото полувреме дупки!", но човека продължава, "Тука са идвали всички, Литекс, Левски, но вие имате най-хубавия отбор!"....ние само благодарихме!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 мар 2012 11:16

Не мога да се съглася с някои оценки на Капитана ... но явно всеки си има любимци и "любимци" в отбора . Като цяло не мога да си обясня , защо след мача с ЦСКА , когато потегли с летящ старт отбора премина в другата крайност . За следващите 3 мача , трудно се събират 80 мин . , през които отбора е играл . През останалото време е ходене по мъките . Поне аз не се сещам , отбор воден от Херо , да изглежда толкова ...апатичен в дълги периоди . Конкретно за вчерашния мач . Отбора се сети , че се намира на терена да играе футбол едва през второто полувреме . През първото , късмета покри отбора да не се оттегли с 1-2 гола пасив за почивка :
Колев - 7 . Заради спасяванията които направи . Но през целия мач имаше една несигурност в действията му . Не направи сериозни грешки , но както Катарго отбеляза , когато Траян не е на терена , Колев не може да ръководи защитата . Друг минус който се набива в очи е , че е прекалено самоуверен при преки свободни удари и не изгражда стената с необходим брой играчи .
Уалембо - 6 . Отчайващ в дефанзивен план . Понякога между него и човека в зоната му имаше по 20 метра разстояние . Не може да избира позиция , слаб в единоборствата . През първото полувреме не рядко се налагаше Венци Христов да му помага в защита ... Честно казано , Филипов не е по-слаб . Единствения плюс на Уалембо , е че включванията му в атака се получават добре .
Терзиев - 7 . Стабилен , стараеше се да покрива зоната на Уалембо когато последния се включваше в атака . Проблемите с ръката му , го принудиха да влиза в единоборствата с едно на ум . Мисля че вече е готов за титуляр и е време Херо да залага на него и Траян като двойка централни защитници .
Николов - 5 . Ако за Траян можем да кажем , че всеки един защитник около него може да изглежда стабилен като скала , то Николов може да накара всеки един да се чувства неуверен . Направи няколко грешки , за щастие без последствия . Но на Ники това му е лимита .
Фо Поре - 6 . Рутинен мач за французина . Единственото с което "блесна" е жълтия картон .
Цонков - 8 . Докато беше на терена само той , Венци и Боли демонстрираха хъс и се раздаваха . За щастие Отсъствието му срещу отбори като Калиакра може да се компенсира . Покриваше голям периметър и заедно със Шаешу компенсираха присъствието на Телкийски на терена .
Шашеу - 8 . Покри голям периметър . През първото полувреме не се забелязваше толкова често поради факта , че беше принуден да сменя често позицията си на терена с оглед на това , къде точно Телкийски ще спре да се движи .
Телкийски - 5 . Направи цели 2 спринта с което си заслужи високата оценка . Опита се да разстрои играта на средната линия на Черноморец , но съотборниците му бързо го разкриха и след влизането на Паланков , спряха да го забелязват . ;) Беше привлечен в отбора като човека който трябва да прави решаващия пас . Вече 4-ти мач , това не му се получава . Единствения му принос в атакуващ план , беше изпълнението на един свободен удар , който всеки уважаващ себе си пенсионер с Паркинсон в напреднала фаза може да спаси . И както казах още по време на мача ... откакто е в Черноморец , не съм го виждал да прави шпагат .
Асис - 7 . Вкара майсторски гол , направи няколко добри включвания ... но като цяло не е онзи играча когото познаваме .
Христов - 8 . Някой може да каже , че оценката му е завишена , но според мен той беше един от най-полезните играчи на терена . Покри невероятно голям периметър . Помагаше на Уалембо в защита , изпълняваше стриктно задълженията си и направи асистенция за гола на Боли .
Боли - 7 . Много качества има това момче . Много въздух . Не спря да се бори цял мач . Но прекалено егоистично играе . Прекалява с индивидуалните акции . Опропасти чисто положение . Но пък е млад и под ръководството на Херо може да се развие и да изчисти тези дефекти в играта си .
Паланков - 7 . Откритието на мача . След 20 метров дрибъл направи невероятен пас за Асис при първия гол . Така се превърна в играча който поведе отбора към победата :lol: Можем само да се надяваме , че ще задържи формата в която се намира ;)
Балджийски - 7. Влезе леко пренавит ( явно за да се докаже ) и грешеше някои подавания . Но показа много борбеност , много движение . При формата показвана от Кишишев и Телкийски , не би трябвало това момче да търка пейката заради някой от тях .
Преслав - 7 . Вярно е , че игра малко . Вярно е , че Шаешу на практика изработи гола ... но Преслав беше на точното място за да направи добавката . А аз си мисля , че това е нещото което един нападател трябва да прави .

п.п Не на последно място , искам да споделя , че не малък принос за победата имат Зеления и Тъмния джедаи , които обединиха силите си за постигането на висшата цел . Благодарности и за подкрепата на синия джедай и г-н ... петкан ;) които така да се каже поеха щафетата след това . :mrgreen:

Потребителски аватар
dsn
Контакти:

Мнениеот dsn » 22 мар 2012 11:33

Еми те се разиграха второто полувреме защото сигурно на почивката Херо ги е овикал хубаво.
Май трябва профилактично преди да започне мача да го прави. ;)
две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената!

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 мар 2012 11:34

dsn написа:Еми те се разиграха второто полувреме защото сигурно на почивката Херо ги е овикал хубаво.
Май трябва профилактично преди да започне мача да го прави. ;)

Херо беше наказан , не е влизал в съблекалнята ;)

Върни се в “Черноморец”