Мнениеот калпазанчо » 03 окт 2012 17:39
ivan56, аз също до скоро не познавах никой в този форум, по принцип не си и падам по разни форуми, социални мрежи и т.н. защото смятах, че там се подвизават разни плоски индивиди с простовато мислене. След дълго време на четене във форума осъзнах, че тук са се сбрали свестни, интелигентни индивиди. Когато се запознах с тях си затвърдих мнението за тях. Оказа се, че са хора с успешен бизнес, базиран не на някакви измами и схеми, а всичко е постигнато с къртовски труд. Има и хора с успешни кариери, интелигентни хора, на които винаги можеш да разчиташ. Но част от тях (както и аз самия вкл.) бяхме (а може би и все още сме) наивни, че можем да променим нещата с добро с комуникация и диалог. Вече като организирани фенове с по-честа комуникация помежду си до нас достигаха редица тревожни сигнали за бити момчета. В началото си мислехме, че са слухове, пуснати нашега и с цел евтин имидж от страна на феновете на Нафтата. До момента в който не станахме свидетели как бият невинно момче на 17 год, който беше с нас на контролата с Етър. На 17 год, със сестра си на 15 г. Нападнати от 5ма на 20-25 год. в тъмното. Сигурно си чул за този случай. След този и случая със запалените знамена направихме среща с група фенове на Нефтохимик - вкл. председателя, бившия председател, както и основни фигури от клуба на привържениците на Нефтохимик. ОКаза се, че не са склонни да спомогнат за намаляване на инцидентите, по-скоро не могат, не че не искат. Точните думи бяха - НИе не можем да гарантираме нищо, има си полиция. Но знаят кои са проблемниоте, но не могат да се справят сами и да почистят сами къщичката си. Но пък ни поставиха условия. Ей така, да има. Е, и ние се позабавихме с това да съдействаме за нещата, скоито се ангажирахме и то не заради нежелание, а поради липса на време у повечето от нас. И ето ти на, нов случай. Но, какво съм забелязал у почти всички фенове на Нефтохимик - и проблемните, и свестните: Винаги, абсолщтно винаги търсят вината първо навън, а после вътре в себе си. Винаги на преден план изскача някаква теория на конспирацията, че някой друг гонил техни фенове и т.н. Не изключвам и такава ситуация де...Но, това са хора, които винаги мислят и са убедени, че са прави, не поддават на приятелски съвети и това си е техен проблем. Аз лично загубих за себе си смисъла да им съдействам за каквото и да било. Бих го направил само и единствено ако такова е желанието на групата Олд скуул бойс, защото са ми приятели, защото държа на тях, те на мен и съм екипен играч. Ако болшинството го иска, ще им помогна. Но има и една друга тенденция която ми прави впечатление: влиза се по разни хулигански сайтове, където не се изисква регистрация, влиза някой пише някаква глупост от името на Олд скуул бойс или да речем от името на Синята Бригада, и после това служи за предтекст, че видиш ли някой ги бил провокирал...И после ще се намери и някой да каже, че е бил гонен, заплашван и т.н. Или ще си намират удобна медия, като днес примерно отиватр в едно ново радио, самопоканват се и си говорят каквото им е удобно. И то на тема, която засяга и нашите фенове. Ето това е маниер и стил на действие. Затова всякакви симпатии ккъм техния клуб и публика ми умряха . Вече.
[center]Member of Old School Boys [/center]