Мнениеот invader10 » 12 апр 2012 07:47
Херо: Убедиха ме, че мача с Левски ще се играе честно
12 април 2012 07:15
"Готови сме да се надиграваме със сините. Не е логично ЦСКА да е лидер в класирането", казва треньорът на Черноморец
Наставникът на Черноморец - Димитър Димитров даде обширно интервю за вестник "Труд", в което сподели очакванията си преди очаквания с голям интерес сблъсък с Левски идната седмица.
"Левски е голям отбор с име, традиции и успехи. Това е тим, който разполага с футболисти, чиито заплати са в пъти по-високи от нашите. Друг е въпроса, че изпаднаха в дупка. Но това не е моя работа и не е коректно аз да го коментирам. Единствено се моля нещата да се решат на терена. Нека по-добрият да спечели. Този мач има огромен залог и съдията е длъжен да създаде равни условия за игра", призова Херо.
"Приемам предизвикателството да се надигравам с Левски и то на Герена. Сантименти нямам никакви, колкото и да се опитват да ми припишат. Погледнете ми резултатите и ще видите, че винаги защитавам отбора, в който работя", казва още бургаският специалист.
"Истината е, че съм притеснен от странични фактори, които може да повлият на крайния изход на двубоя. Убедиха ме, че всичко ще бъде честно и се надявам, че ще е така. Въпреки това, имам страхотни притеснения от съдийството", откровен е треньорът н акулите.
"Конкретно за нашите цели, в началото никой не беше поставял като задача класиране в зона Европа. Но.. апетитът идва с яденето. След като сме стигнали дотук, сме длъжни най-малкото да задържим позициите си и да спечелим евровиза. За шампионската титла не говорим. Знам как седят нещата в българския футбол - за да си първи в крайното класиране, не винаги е достатъчно да играеш много добре. Трябва да се радваш и на съдийски комфорт, да влизаш в схеми, а това е много далеч от нашите разбирания. И ни прави още по-щастливи от точките, които имаме в нашия актив", споделя бившият селекционер на България.
"Има много фалшиви мачове в първенството ни. Последния ни двубой с Черно море (3-2) беше един от малкото наистина стойностни и истински мачове. Правят се страхотни организации, приятелски срещи се играят на високо и ниско ниво. Хората във футбола ги знаят тези неща. Затова живеем в заблуда и когато излезем в Европа ни разкриват. Виждате, че арбитрите грешат само в посока на силните и богати отбори. Вината я хвърлям във футболните президенти и техните болни амбиции за титла, купа и евротурнири на всяка цена. И оттам тръгва злото по веригата - към съдиите, БФС, комисиите. Не знам кога ще уврят главите на босовете, че ние трябва да правим футбол заради самата игра. И какво страшно ще стане, ако Левски или ЦСКА не участват в евротурнирите? Шампионът на страната да има само 2-3 загуби за цял сезон, това говори ниско качество и нечестна игра. Ако се играе честно и се свири нормално, тогава ще има и много повече изненади в първенството, където нивото не е много високо и силите са изравнени. Да, изненади има и сега, но щяха да са многократно повече, ако не бяха стопирани от тези фактори. Не разбирам какво удоволствие изпитват президентите от такива победи. Аз не бих изпитал", добавя Димитров.
"Аз също съм работил на места, където съм ставал шампион, но ако някой е правил организации - не съм бил аз и не съм го искал. Никога не съм молил някой да ми помага и се гордя с това, както и с всичко което съм постигнал", продължава той.
"Колкото до това защо отказах да поема Левски, знаете, че имам лични проблеми. Аз преди всичко се боря с една тежка и коварна болест и трябва да съм близо до семейството и близките си. Имам и други лични проблеми, които ме държат близо до Бургас. Така, че не мога да си помисля за другаде. Цял живот съм се пренебрегвал и съм се поставял на последно място. Сега дойде времето да се погрижа за себе си. Опитвам се да преборя болестта и да я смачкам", продължава наставникът на Черноморец.
"За временния водач в класирането - ЦСКА само ще кажа, че това не е логично, на базата на качествата на играчите с които разполага, техния потенциал и игрите, които показват червените. Но това говори и за слабостите на конкурентите", завършва Херо.
Той добави, че е впечатлен от спокойствието и поведението по време на мачовете от легендата Христо Стоичко
Успех, Мите. Малко са хората у нас ,които мислят като теб.Затова си и по различен , но оценен по достойнство от нашите привърженици така и на другите отбори. Дано завършека на първенството изключи приятелските мачове и най добрите играят в европейските турнири. Успех.