Херо иска да смени целия отбор?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: Херо иска да смени целия отбор?

Мнениеот калпазанчо » 22 юли 2011 09:11

Не, Дизел, не съм го гледал, и да знам само каквото съм чул от баща ми и дядо ми (лека му пръст на втория!) Забавно ми е обаче как така Нефтохимик няма по това време публика, история, традиции и изведнъж наизскачаха някакви фенове да ми обясняват че Бургас бил техен?! Я вземете слезте малко на земята. Ако съм ви засегнал е било умишлено и точно с тази цел. Аз съм 3то поколение фен на Черноморец (не ми пречи че архива е у Дражев). Това чуство което засега никой от вас не може да почуства. Хубав, лош, слаб, силен - все си е Черноморец. Няма успехи, публиката е на приливи и отливи, но кажи ми как в Англия и във 2ро ниво стадионите са пълни на дори изпадащите оттам отбори. Аз лично няма как да стана фен на Нефтохимик. Няма как да не ме дразнят и тъпите коментари от ваша страна и ако досега не се занимавах да ви отговарям - то сега ще го правя постоянно. И да, пак цифрите които давате са около заветната 97ма. То не става изведнъж - 95,6,7,8,9.... И?
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 юли 2011 15:47

калпазанчо написа:Искащия си акаунта - ти знаеш ли въобще какъв отбор беше Космос? И кои играха в него? Мутри. Само и единствено. Отбор на оня тъпанар щангиста, със Мишката, Киряза и т.н. Какъв футбол са играли? Не и бургаски. Футбол от сорта - аз взимам топката, който ми влезе да я вземе ще получи юмрук. Който не остави топката да влезе във вратата - юмрук. После го прекръстиха на Атлетик и го взе Танев. Играеха той и пак същите тъпи мутри барабар с Красжо Манекена (ако ти говорят тия имена нещо добре, ако не пак добре.) Аз лично не харесвам Порточанов, въпреки че той беше начело на 919 ;)

Много добре знам какъв отбор беше Космос . С доста от тогавашните "играчи" съм приятел . Това което си пропуснал да споменеш е , че покрай мутрите играеха и доста момчета от школите на Нефтохимик и Черноморец . Но мисълта ми беше друга - смешно да нападаш Нефтохимик за лиценза , след като твоя отбор е започнал футболната си история с лиценза на Вихър (Айтос ) . Дори е жалко . Никой не те кара да ставаш фен на Нефтохимик . Както никой не може да ме накара мен . Но и никой не може да ме накара да приема отбор свързан по някакъв начин с Митко Събев . Освен мен са още десетки хиляди бургазлии . Да - този отбор носещ името на Черноморец е бургаски . Да - поради тази причина събира някакви симпатии . Да - ако го няма Събев , ще е още по-симпатичен на хората . Но той НЕ Е и НИКОГА не е бил Черноморец . И никога няма да стане ... поне докато не се изпълнят едни обещания дадени през лятото на 2005-а . Дори и начело с Митко Събев . Който обаче първо трябва да изпълни обещанията си дадени през декември 2008-а ... След като си 3-то поколение фен на Черноморец , тогава трябва да знаеш какво е мнението на над 80% от "английския сектор" , за този отбор . Човек трябва да е без никакви ценности и морал , ако е бил фен на Черноморец и сега подкрепя отбора на Събев , който взе дейно участие в унищожаването на истинския Черноморец ... за да направи място за мъртво роденото си копеле . Не знам за кой път ще го кажа - харесвайте си отбора , подкрепяйте го , дай Боже да се гордеете и с успехи на футболния терен . За 6 години от създаването му , наистина е свършено много ... гордейте с това . Но не си присвоявайте история която не е ваша :!:

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 юли 2011 16:47

Още по-зле за тебе щом си дружка с Мишката, Киряза, Найден Милков, Щангиста и ко. Не ми се прави на моралист, не и на мен. Ти ако припяваш на мазутите, твой проблем. Ти на кой отбор си фен викаш? И ако не си на отбора на който е форума, чий го дириш тука? Форумен морал ил кво? Много станахте, и все излишни. Търкате една и съща плоча, а сте по-скучни и от пасианс на компа. Кой колко процента също смятам ще се съгласиш че не е редно ей така да си ги насосваш. Има една английска поговорка: Dont talk from your ass.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 юли 2011 17:21

калпазанчо написа:Още по-зле за тебе щом си дружка с Мишката, Киряза, Найден Милков, Щангиста и ко. Не ми се прави на моралист, не и на мен. Ти ако припяваш на мазутите, твой проблем. Ти на кой отбор си фен викаш? И ако не си на отбора на който е форума, чий го дириш тука? Форумен морал ил кво? Много станахте, и все излишни. Търкате една и съща плоча, а сте по-скучни и от пасианс на компа. Кой колко процента също смятам ще се съгласиш че не е редно ей така да си ги насосваш. Има една английска поговорка: Dont talk from your ass.

С изброените от теб просто се познавам , приятел съм с някои други ... и няма от какво да се срамувам . Явно си отскоро във форума , след като не знаеш на кой отбор съм фен . Фен съм на отбора , чийто екип съм носил като юноша - Черноморец (Бургас) . И тъй като това е ставало преди 25 и повече години , явно не става дума за ТОЗИ ПСФК "Черноморец Бургас" ( Бургас ) , както е пълното име ;) Емблемата която стоеше на гърдите ми , също беше друга . Процентите за които се хващаш ... може и да съм ги занижил малко . А откъде знам - ами много просто , доста години съм изкарал под таблото на стадиона в Акациите ... в "английския сектор" . Бях и на срещата с бившия кмет и Порточанов , когато се обещаваше да се изкупят нематериалните активи от Дражев . Бях и когато Митко Събев обеща същото ... не че съм му повярвал . Това , че ЧЕРНОМОРЕЦ съществува само на книга ( нито е закрит , нито е фалирал , нито е изкупен от някой друг ) не означава , че трябва да си плюя на физиономията и да стана фен на Събевия отбор . Нищо , че носи почти същото име . Можеш да вземеш едно ла.но , да го сложиш в кутия от Делта и да го изстудяваш колкото си искаш . Но това няма да го направи сладолед . Че и с този "черноморец" е същото .
колкото до присъствието ми във форума - най-тържествено обещавам , че никога повече няма да влизам , ако Събев престане да петни името и ИДЕЯТА Черноморец и прекръсти отбора на ... примерно Петролспорт .

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 юли 2011 17:40

Та защо тогава се интересуваш и гледаш този Черноморец, щом не го припознаваш за свой? Да, в България всичко е възможно и доста отбори са на подобно дередже (е, не играят на друг стадион за сметка на другите) - примери бол - Пирин (Македонска слава), Берое (Галата), Ботев (Сопот), Локо Пд(Кюстендил), Академик (не е оригиналния), дори Несебър не е оригиналния :!:
Не са само тези.Мога да ти дам още около 6-7 примера.Във всяка точка на страната. А на Пирин им е 2ри път за няколко години!Затриха се отбори като Локо ГО, Локо Русе, Локо Стара Загора,Спартак Плевен, Марек (играли са с мега еврограндове) и още и още.
Това е положението. Или няма пари или се намира някой идиот за президент на клуба с болен мозък или болни амбиции - примери пак бол.Последния мега тъпанар е Наков.
То по тая логика да вземат да не ходят никои фенове на гореописаните отбори, примерно футбол във Пловдив (толкова футболен град) няма да има, не трябва да има и в Стара Загора и така нататък. Всеки сам за себе си си определя морала и дали ще подкрепя отбора. Можеш да си намериш хиляди причини да ходиш и да не ходиш на мачове. Избора си е твой. Колкото до твоето присъствие във форума - хич не ми пречиш, просто ми е малко досадно да слушам все едно и също. И в такива случаи наистина пасианса ми е по-интересно занимание.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 22 юли 2011 18:05

калпазанчо - явно наистина не си чел старите ми постове . срещу самия отбор нямам нищо против . Херо пък за мен заедно с Димитър Пенев са най-добрите български треньори . Посочените от теб примери , не са на място . Пак казвам - този отбор , няма нищо общо с оригиналния Черноморец . Няма обединение , няма изкупуване на отбор или материални активи , няма наследяване при фалит или закриване на отбора , няма дори и купуване на лизенз . Има единствено отбор който е кръстен Черноморец и обявен от ПР-те на Събев за НАСЛЕДНИК . Да , наследник е на Черноморец 919 ... нищо повече . Където и да погледнеш срещу година на създаване стои -2005 г . Това дразни - не самия отбор , не толкова и Събев . Макар , честно си признавам се надявам Ершов да загуби търпение и да си реши проблемите с подвиския бързо и окончателно . Преди Събев да успее да съсипе 4-и отбор .

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 юли 2011 18:14

Че как да не са намясто примерите. Тука да не забравя и Спартак Варна. Колкото до Събев и Ершов - каквото и да стане теб какво те касае? Точно пък от тоя спор ти що си на страната на руснака? Общото с този онзи 3ти 5ти десети отбор е стадион Черноморец. Отбора е припознат от почти всички ветерани. Ти си бил юноша, ок, значи не си с тях в една група ;)
Както казах и преди малко всички сме наясно за какво иде реч и вече наистина бленувам едно пасиансче и ако обичаш вече не ми отговаряй с едни и същи работи. Ако измислиш нещо по-интересно, моля заповядай. Не съм от хората които всеки ден раздуват една и съща тема със различни събеседници.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 22 юли 2011 19:40

калпазанчо написа:Не, Дизел, не съм го гледал, и да знам само каквото съм чул от баща ми и дядо ми (лека му пръст на втория!) Забавно ми е обаче как така Нефтохимик няма по това време публика, история, традиции и изведнъж наизскачаха някакви фенове да ми обясняват че Бургас бил техен?! Я вземете слезте малко на земята. Ако съм ви засегнал е било умишлено и точно с тази цел. Аз съм 3то поколение фен на Черноморец (не ми пречи че архива е у Дражев). Това чуство което засега никой от вас не може да почуства. Хубав, лош, слаб, силен - все си е Черноморец. Няма успехи, публиката е на приливи и отливи, но кажи ми как в Англия и във 2ро ниво стадионите са пълни на дори изпадащите оттам отбори. Аз лично няма как да стана фен на Нефтохимик. Няма как да не ме дразнят и тъпите коментари от ваша страна и ако досега не се занимавах да ви отговарям - то сега ще го правя постоянно. И да, пак цифрите които давате са около заветната 97ма. То не става изведнъж - 95,6,7,8,9.... И?

Ами какво ти е чудно че през 70-те Нефтохимик няма публика,история,традиции?! За това питай ЦК на БКП какви ги надробиха през 1969.Да,през 70 те Нефтохимик няма отбор който да участва в първенство администрирано от БФС(тогава БФФ).Има само работнически отбор участващ в работнически първенства.Дори и е шампион на България за 1978.Но и Локомотив Бс и Нефтохимик до тогава имат своята история,макар и доста по-скромна от тази на Черноморец 1919.Имат и своите фенове.Особенно Локомотив.Моите родители са бивши ЖП-йци и знам че малкият стадион до базата на Петрол и ж.п.гара Вл Павлов се е пукал по шевовете-имало е мачове с по 6-7 000 души което си е супер за Б група.Черноморец когато играеше в Б през 70-те също имаше по толкова-3-4-5 хиляди.Е има и изключения-например решаващия мач срещу Сливен през 1974-30 хиляди,но за съжаление Янко Кирилов изпуска решаваща дузпа и резултата е 0:0-Сливен влиза в А група! Нормално е да даваме примери през 90-те за Нефтохимик.Все пак ние влизаме в А група през 1994.Нормално е един отбор да събира много публика и фенска маса когато жъне успехи.Но аз мога да дам и примери от 80-те когато Нефтохимик има много хора на стадиона,макар и да е в Б група.Никой не те кара да ставаш фен на Нафтата.Подкрепяй си отбора както каза Конан.Ние не симпатизираме и не харесваме този Черноморец,не защото е наш градски съперник,или защото е в син екип,а защото заради него пострадахме сериозно и продължаваме да страдаме.Иначе не бих имал нищо против и този отбор,както съм нямал нищо против и към другите отбори от Бургас.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 24 юли 2011 00:09

Ходил съм на мачовете и на Черноморец и на Локомотив и през 60-те, и през 70-те години. Смешно е да се сравнявят привържениците им. Черноморец беше отборът на Бургас. Градът живееше с неговите победи и загуби. Локомотив беше малкото братче. Много от футболистите на Черноморец завършваха там кариерата си. Затова и привържениците на Черноморец го обичаха и милееха и за него. И ходеха на мачовете на Локомотив. Същото беше и с отбора на Миньор Бургас, преди да бъде закрит - мисля 64-66 година.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 24 юли 2011 08:50

k.dimitrov написа:Ходил съм на мачовете и на Черноморец и на Локомотив и през 60-те, и през 70-те години. Смешно е да се сравнявят привържениците им. Черноморец беше отборът на Бургас. Градът живееше с неговите победи и загуби. Локомотив беше малкото братче. Много от футболистите на Черноморец завършваха там кариерата си. Затова и привържениците на Черноморец го обичаха и милееха и за него. И ходеха на мачовете на Локомотив. Същото беше и с отбора на Миньор Бургас, преди да бъде закрит - мисля 64-66 година.

Точно! И аз това казвам-в онези години Черноморец представя Бургас в А рфг и е логично този отбор да събира най-много публика.Не е все едно дали играеш срещу Гунди,Бонев,Д.Дерменджиев,Якимов,Жеков,Гаганелов,Диев,Ив.Колев или Котков или срещу "Червено знаме"(Радомир)......Времената са били такива че е било немислимо Бургас да има 2 елитни отбора
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Върни се в “Черноморец”