Херо иска да смени целия отбор?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- калпазанчо
- Контакти:
Re: Херо иска да смени целия отбор?
Не, Дизел, не съм го гледал, и да знам само каквото съм чул от баща ми и дядо ми (лека му пръст на втория!) Забавно ми е обаче как така Нефтохимик няма по това време публика, история, традиции и изведнъж наизскачаха някакви фенове да ми обясняват че Бургас бил техен?! Я вземете слезте малко на земята. Ако съм ви засегнал е било умишлено и точно с тази цел. Аз съм 3то поколение фен на Черноморец (не ми пречи че архива е у Дражев). Това чуство което засега никой от вас не може да почуства. Хубав, лош, слаб, силен - все си е Черноморец. Няма успехи, публиката е на приливи и отливи, но кажи ми как в Англия и във 2ро ниво стадионите са пълни на дори изпадащите оттам отбори. Аз лично няма как да стана фен на Нефтохимик. Няма как да не ме дразнят и тъпите коментари от ваша страна и ако досега не се занимавах да ви отговарям - то сега ще го правя постоянно. И да, пак цифрите които давате са около заветната 97ма. То не става изведнъж - 95,6,7,8,9.... И?
[center]Member of Old School Boys [/center]
- Искам си Акаунта
калпазанчо написа:Искащия си акаунта - ти знаеш ли въобще какъв отбор беше Космос? И кои играха в него? Мутри. Само и единствено. Отбор на оня тъпанар щангиста, със Мишката, Киряза и т.н. Какъв футбол са играли? Не и бургаски. Футбол от сорта - аз взимам топката, който ми влезе да я вземе ще получи юмрук. Който не остави топката да влезе във вратата - юмрук. После го прекръстиха на Атлетик и го взе Танев. Играеха той и пак същите тъпи мутри барабар с Красжо Манекена (ако ти говорят тия имена нещо добре, ако не пак добре.) Аз лично не харесвам Порточанов, въпреки че той беше начело на 919
Много добре знам какъв отбор беше Космос . С доста от тогавашните "играчи" съм приятел . Това което си пропуснал да споменеш е , че покрай мутрите играеха и доста момчета от школите на Нефтохимик и Черноморец . Но мисълта ми беше друга - смешно да нападаш Нефтохимик за лиценза , след като твоя отбор е започнал футболната си история с лиценза на Вихър (Айтос ) . Дори е жалко . Никой не те кара да ставаш фен на Нефтохимик . Както никой не може да ме накара мен . Но и никой не може да ме накара да приема отбор свързан по някакъв начин с Митко Събев . Освен мен са още десетки хиляди бургазлии . Да - този отбор носещ името на Черноморец е бургаски . Да - поради тази причина събира някакви симпатии . Да - ако го няма Събев , ще е още по-симпатичен на хората . Но той НЕ Е и НИКОГА не е бил Черноморец . И никога няма да стане ... поне докато не се изпълнят едни обещания дадени през лятото на 2005-а . Дори и начело с Митко Събев . Който обаче първо трябва да изпълни обещанията си дадени през декември 2008-а ... След като си 3-то поколение фен на Черноморец , тогава трябва да знаеш какво е мнението на над 80% от "английския сектор" , за този отбор . Човек трябва да е без никакви ценности и морал , ако е бил фен на Черноморец и сега подкрепя отбора на Събев , който взе дейно участие в унищожаването на истинския Черноморец ... за да направи място за мъртво роденото си копеле . Не знам за кой път ще го кажа - харесвайте си отбора , подкрепяйте го , дай Боже да се гордеете и с успехи на футболния терен . За 6 години от създаването му , наистина е свършено много ... гордейте с това . Но не си присвоявайте история която не е ваша

- калпазанчо
- Контакти:
Още по-зле за тебе щом си дружка с Мишката, Киряза, Найден Милков, Щангиста и ко. Не ми се прави на моралист, не и на мен. Ти ако припяваш на мазутите, твой проблем. Ти на кой отбор си фен викаш? И ако не си на отбора на който е форума, чий го дириш тука? Форумен морал ил кво? Много станахте, и все излишни. Търкате една и съща плоча, а сте по-скучни и от пасианс на компа. Кой колко процента също смятам ще се съгласиш че не е редно ей така да си ги насосваш. Има една английска поговорка: Dont talk from your ass.
- Искам си Акаунта
калпазанчо написа:Още по-зле за тебе щом си дружка с Мишката, Киряза, Найден Милков, Щангиста и ко. Не ми се прави на моралист, не и на мен. Ти ако припяваш на мазутите, твой проблем. Ти на кой отбор си фен викаш? И ако не си на отбора на който е форума, чий го дириш тука? Форумен морал ил кво? Много станахте, и все излишни. Търкате една и съща плоча, а сте по-скучни и от пасианс на компа. Кой колко процента също смятам ще се съгласиш че не е редно ей така да си ги насосваш. Има една английска поговорка: Dont talk from your ass.
С изброените от теб просто се познавам , приятел съм с някои други ... и няма от какво да се срамувам . Явно си отскоро във форума , след като не знаеш на кой отбор съм фен . Фен съм на отбора , чийто екип съм носил като юноша - Черноморец (Бургас) . И тъй като това е ставало преди 25 и повече години , явно не става дума за ТОЗИ ПСФК "Черноморец Бургас" ( Бургас ) , както е пълното име

колкото до присъствието ми във форума - най-тържествено обещавам , че никога повече няма да влизам , ако Събев престане да петни името и ИДЕЯТА Черноморец и прекръсти отбора на ... примерно Петролспорт .
- калпазанчо
- Контакти:
Та защо тогава се интересуваш и гледаш този Черноморец, щом не го припознаваш за свой? Да, в България всичко е възможно и доста отбори са на подобно дередже (е, не играят на друг стадион за сметка на другите) - примери бол - Пирин (Македонска слава), Берое (Галата), Ботев (Сопот), Локо Пд(Кюстендил), Академик (не е оригиналния), дори Несебър не е оригиналния
Не са само тези.Мога да ти дам още около 6-7 примера.Във всяка точка на страната. А на Пирин им е 2ри път за няколко години!Затриха се отбори като Локо ГО, Локо Русе, Локо Стара Загора,Спартак Плевен, Марек (играли са с мега еврограндове) и още и още.
Това е положението. Или няма пари или се намира някой идиот за президент на клуба с болен мозък или болни амбиции - примери пак бол.Последния мега тъпанар е Наков.
То по тая логика да вземат да не ходят никои фенове на гореописаните отбори, примерно футбол във Пловдив (толкова футболен град) няма да има, не трябва да има и в Стара Загора и така нататък. Всеки сам за себе си си определя морала и дали ще подкрепя отбора. Можеш да си намериш хиляди причини да ходиш и да не ходиш на мачове. Избора си е твой. Колкото до твоето присъствие във форума - хич не ми пречиш, просто ми е малко досадно да слушам все едно и също. И в такива случаи наистина пасианса ми е по-интересно занимание.

Не са само тези.Мога да ти дам още около 6-7 примера.Във всяка точка на страната. А на Пирин им е 2ри път за няколко години!Затриха се отбори като Локо ГО, Локо Русе, Локо Стара Загора,Спартак Плевен, Марек (играли са с мега еврограндове) и още и още.
Това е положението. Или няма пари или се намира някой идиот за президент на клуба с болен мозък или болни амбиции - примери пак бол.Последния мега тъпанар е Наков.
То по тая логика да вземат да не ходят никои фенове на гореописаните отбори, примерно футбол във Пловдив (толкова футболен град) няма да има, не трябва да има и в Стара Загора и така нататък. Всеки сам за себе си си определя морала и дали ще подкрепя отбора. Можеш да си намериш хиляди причини да ходиш и да не ходиш на мачове. Избора си е твой. Колкото до твоето присъствие във форума - хич не ми пречиш, просто ми е малко досадно да слушам все едно и също. И в такива случаи наистина пасианса ми е по-интересно занимание.
- Искам си Акаунта
калпазанчо - явно наистина не си чел старите ми постове . срещу самия отбор нямам нищо против . Херо пък за мен заедно с Димитър Пенев са най-добрите български треньори . Посочените от теб примери , не са на място . Пак казвам - този отбор , няма нищо общо с оригиналния Черноморец . Няма обединение , няма изкупуване на отбор или материални активи , няма наследяване при фалит или закриване на отбора , няма дори и купуване на лизенз . Има единствено отбор който е кръстен Черноморец и обявен от ПР-те на Събев за НАСЛЕДНИК . Да , наследник е на Черноморец 919 ... нищо повече . Където и да погледнеш срещу година на създаване стои -2005 г . Това дразни - не самия отбор , не толкова и Събев . Макар , честно си признавам се надявам Ершов да загуби търпение и да си реши проблемите с подвиския бързо и окончателно . Преди Събев да успее да съсипе 4-и отбор .
- калпазанчо
- Контакти:
Че как да не са намясто примерите. Тука да не забравя и Спартак Варна. Колкото до Събев и Ершов - каквото и да стане теб какво те касае? Точно пък от тоя спор ти що си на страната на руснака? Общото с този онзи 3ти 5ти десети отбор е стадион Черноморец. Отбора е припознат от почти всички ветерани. Ти си бил юноша, ок, значи не си с тях в една група
Както казах и преди малко всички сме наясно за какво иде реч и вече наистина бленувам едно пасиансче и ако обичаш вече не ми отговаряй с едни и същи работи. Ако измислиш нещо по-интересно, моля заповядай. Не съм от хората които всеки ден раздуват една и съща тема със различни събеседници.

Както казах и преди малко всички сме наясно за какво иде реч и вече наистина бленувам едно пасиансче и ако обичаш вече не ми отговаряй с едни и същи работи. Ако измислиш нещо по-интересно, моля заповядай. Не съм от хората които всеки ден раздуват една и съща тема със различни събеседници.
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
калпазанчо написа:Не, Дизел, не съм го гледал, и да знам само каквото съм чул от баща ми и дядо ми (лека му пръст на втория!) Забавно ми е обаче как така Нефтохимик няма по това време публика, история, традиции и изведнъж наизскачаха някакви фенове да ми обясняват че Бургас бил техен?! Я вземете слезте малко на земята. Ако съм ви засегнал е било умишлено и точно с тази цел. Аз съм 3то поколение фен на Черноморец (не ми пречи че архива е у Дражев). Това чуство което засега никой от вас не може да почуства. Хубав, лош, слаб, силен - все си е Черноморец. Няма успехи, публиката е на приливи и отливи, но кажи ми как в Англия и във 2ро ниво стадионите са пълни на дори изпадащите оттам отбори. Аз лично няма как да стана фен на Нефтохимик. Няма как да не ме дразнят и тъпите коментари от ваша страна и ако досега не се занимавах да ви отговарям - то сега ще го правя постоянно. И да, пак цифрите които давате са около заветната 97ма. То не става изведнъж - 95,6,7,8,9.... И?
Ами какво ти е чудно че през 70-те Нефтохимик няма публика,история,традиции?! За това питай ЦК на БКП какви ги надробиха през 1969.Да,през 70 те Нефтохимик няма отбор който да участва в първенство администрирано от БФС(тогава БФФ).Има само работнически отбор участващ в работнически първенства.Дори и е шампион на България за 1978.Но и Локомотив Бс и Нефтохимик до тогава имат своята история,макар и доста по-скромна от тази на Черноморец 1919.Имат и своите фенове.Особенно Локомотив.Моите родители са бивши ЖП-йци и знам че малкият стадион до базата на Петрол и ж.п.гара Вл Павлов се е пукал по шевовете-имало е мачове с по 6-7 000 души което си е супер за Б група.Черноморец когато играеше в Б през 70-те също имаше по толкова-3-4-5 хиляди.Е има и изключения-например решаващия мач срещу Сливен през 1974-30 хиляди,но за съжаление Янко Кирилов изпуска решаваща дузпа и резултата е 0:0-Сливен влиза в А група! Нормално е да даваме примери през 90-те за Нефтохимик.Все пак ние влизаме в А група през 1994.Нормално е един отбор да събира много публика и фенска маса когато жъне успехи.Но аз мога да дам и примери от 80-те когато Нефтохимик има много хора на стадиона,макар и да е в Б група.Никой не те кара да ставаш фен на Нафтата.Подкрепяй си отбора както каза Конан.Ние не симпатизираме и не харесваме този Черноморец,не защото е наш градски съперник,или защото е в син екип,а защото заради него пострадахме сериозно и продължаваме да страдаме.Иначе не бих имал нищо против и този отбор,както съм нямал нищо против и към другите отбори от Бургас.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
-
- Контакти:
Ходил съм на мачовете и на Черноморец и на Локомотив и през 60-те, и през 70-те години. Смешно е да се сравнявят привържениците им. Черноморец беше отборът на Бургас. Градът живееше с неговите победи и загуби. Локомотив беше малкото братче. Много от футболистите на Черноморец завършваха там кариерата си. Затова и привържениците на Черноморец го обичаха и милееха и за него. И ходеха на мачовете на Локомотив. Същото беше и с отбора на Миньор Бургас, преди да бъде закрит - мисля 64-66 година.
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
k.dimitrov написа:Ходил съм на мачовете и на Черноморец и на Локомотив и през 60-те, и през 70-те години. Смешно е да се сравнявят привържениците им. Черноморец беше отборът на Бургас. Градът живееше с неговите победи и загуби. Локомотив беше малкото братче. Много от футболистите на Черноморец завършваха там кариерата си. Затова и привържениците на Черноморец го обичаха и милееха и за него. И ходеха на мачовете на Локомотив. Същото беше и с отбора на Миньор Бургас, преди да бъде закрит - мисля 64-66 година.
Точно! И аз това казвам-в онези години Черноморец представя Бургас в А рфг и е логично този отбор да събира най-много публика.Не е все едно дали играеш срещу Гунди,Бонев,Д.Дерменджиев,Якимов,Жеков,Гаганелов,Диев,Ив.Колев или Котков или срещу "Червено знаме"(Радомир)......Времената са били такива че е било немислимо Бургас да има 2 елитни отбора
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.