k.dimitrov написа:Христо, никой никого на сила не кара да ходи на стадиона. Ти си пенсионер и ти струва 2 лв. Щом смяташ, че са много, не ходи.
А аз ще доведа още едно дете със себе си. Помолиха ме, бил четвъртокласник, умирал за Черноморец и плачел в къщи да ходи на мачовете на отбора, но баща му никога не се е увличал от футбол. Така че, компанията, с която ходя на мачове се увеличава.
В този ред на мисли. Не съм съгласен, че Бургас не е футболен град. До края на 80-те години водихме класациите за най-голяма посещаемост на футболните срещи и то не само в А група. Безплатният вход, който въведе Проточана, разглези бургазлии. Израстна едно поколение, което смята, че футболът няма стойност и не си заслужава да си пръска парите там. Обратният път е труден, но вярвам, че след време отново ще пълним стадиона, независимо как се представя любимият отбор. Така е било, така трябва и да бъде. Надеждата е в младите.
Тук ще ти опонирам малко ... казаното от теб се отнася за онази част от публиката която е на стадиона заради "любимия отбор" . Такава публика в България имат 4-5 отбора . Останалите са хора които биха отишли на стадиона да погледат футбол , защото са фенове на играта . Но ако това което виждат , не им харесва ... едва ли ще отидат пак , дори входа да е свободен .