Започва строежът на най-модерния стадион в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
Re: Започва строежът на най-модерния стадион в България
А какво стана с прехваленото "Гнездо на акули"?Никой дума не обелва...Те не могат една малка сграда да довършат ,а какво остава за този голям проект.Не че не искам да стане ама не е за вярване.
Дано да стане.
Твърдо съм за.
Само парите откъде ще дойдат
Има ли кинти всичко става, ако няма няма и смисъл от ПР
Да пускат такова инфо като знаят какъв болезнен въпрос за нас феновете е да си играем на нашия си дом, ако нямат финансиране по-добре да си мълчат
Твърдо съм за.
Само парите откъде ще дойдат
Има ли кинти всичко става, ако няма няма и смисъл от ПР
Да пускат такова инфо като знаят какъв болезнен въпрос за нас феновете е да си играем на нашия си дом, ако нямат финансиране по-добре да си мълчат
Бургас в кръвта, Черноморец в сърцето!
marlan написа:А какво стана с прехваленото "Гнездо на акули"?Никой дума не обелва...Те не могат една малка сграда да довършат ,а какво остава за този голям проект.Не че не искам да стане ама не е за вярване.
Е как ? Гнездото е почти готово. Покрай " малката" сграда беше направено много. Затревените терени са за половината А група, в базата направиха собствена пречиствателна станция ( инвестицията за нея не е малка). В момента се извършват довършителните работи в административната част. До месец март ще е 100% готова базата. В нея отдавна тренират всички формации на Черноморец.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
fred написа:Дано да стане.
Твърдо съм за.
Само парите откъде ще дойдат![]()
Има ли кинти всичко става, ако няма няма и смисъл от ПР![]()
Ами явно някой има пари. И няма как да е другояче. За бургазлии: Сигурно сте чували за строителната фирма ГМ строй, която строи изцяло и предимно в Меден Рудник. Без много думички и приказки тази фирма бълва, строи, достроява и е предала над 50 сгради в комплекса. На пук на кризата и нулевото търсене на жилища тази фирма продължава да строи и е на път да построи най-високата жилищна сграда в БГ и балканите. И пак на пук на кризата и песимизма ми уникалната сграда се вдигна засега до 22 - рия етаж. Само строителното им кранче струваше над 300 000 Е....
Брат, мола в Славейков струва 80 млн евро с оскъпяването на проекта - преди това беше 35-40 млн. Трябваше да има и 600 апартамента, но се отказаха. Там един млад (около 35 год.) евреин коли и беси и се прави на важен - не подписвал актове под 100 хил. лева - така поне чувам в гилдията, един авер с неговата бригада са взели да правят арматурата, а друг мой авер прави изкопите - попаднали на тресавище отдолу и трябвало да набиват около 40 пилота....Плаща се там с огромно закъснениемежду другото, но така е навсякъде, важното е обекти да има в момента на таякриза...Колкото до небостъргача - върви си с пълна пара напук на кризата и нямат спрян обект ГМ.
Сан сити обаче спряха техния мол, други големи обекти също останаха на хартия.
Както и да е силно се надявам да започнат скоро Арената и се върнем скоро у дома...
Както и да е силно се надявам да започнат скоро Арената и се върнем скоро у дома...
ntodorov написа:marlan написа:А какво стана с прехваленото "Гнездо на акули"?Никой дума не обелва...Те не могат една малка сграда да довършат ,а какво остава за този голям проект.Не че не искам да стане ама не е за вярване.
Е как ? Гнездото е почти готово. Покрай " малката" сграда беше направено много. Затревените терени са за половината А група, в базата направиха собствена пречиствателна станция ( инвестицията за нея не е малка). В момента се извършват довършителните работи в административната част. До месец март ще е 100% готова базата. В нея отдавна тренират всички формации на Черноморец.
Малката сграда е с РЗП колкото Трия-та, а на базата доколкото знам не играят децата 99 и 2000 (не съм 100% сигурен обаче) Те са май на помощното на Лазур, както и на тренировъчния отзад до паркинга..
fred написа:Брат, мола в Славейков струва 80 млн евро с оскъпяването на проекта - преди това беше 35-40 млн. Трябваше да има и 600 апартамента, но се отказаха. Там един млад (около 35 год.) евреин коли и беси и се прави на важен - не подписвал актове под 100 хил. лева - така поне чувам в гилдията, един авер с неговата бригада са взели да правят арматурата, а друг мой авер прави изкопите - попаднали на тресавище отдолу и трябвало да набиват около 40 пилота....Плаща се там с огромно закъснениемежду другото, но така е навсякъде, важното е обекти да има в момента на таякриза...
Но се строи с невероятно за нашите стандарти темпо. Поне така изглежда ако се съди по снимките на които попаднах тук: Галерия Бургас (в строеж - снимки)
За стадиона - и по горе писах - избиването на инвестицията там ще дойде основно от другите сгради, които ще се построят покрай него. Аз също съм любопитен откъде ще намерят парите (без външен инвеститор няма как да стане).
nore, и аз това казвам - без външен инвеститор само със средства на Петрол не виждам как ще стане, после избиването да става както си иска....
Оповестената инвестиция е твърде голяма дори за компания от ранга на Петрол.
Трябва и банка да се намеси като кредитор, трябва и още поне един инвеститор освен Петрол.
Колкото до избивката в тази криза не виждам толкова наематели да се намерят за офисите или купувачи за апартаментите, мола също няма веднага да се напълни с наематели...
Евентуално сградите с офиси да се продадат веднага на банки, големи инвеститори които после да си им берат гайлето как ще ги отдават под наем.
Дано да стане, аз съм с двете ръце за!
А за мола в Славейков - всички които работят там гледат да си спазват поставените срокове, че току виж вземат други на тяхното място - мола не се строи от една фирма - доколкото знам се строи на етапи, като на всеки етап се прави конкурс за цена и срок...
Оповестената инвестиция е твърде голяма дори за компания от ранга на Петрол.
Трябва и банка да се намеси като кредитор, трябва и още поне един инвеститор освен Петрол.
Колкото до избивката в тази криза не виждам толкова наематели да се намерят за офисите или купувачи за апартаментите, мола също няма веднага да се напълни с наематели...
Евентуално сградите с офиси да се продадат веднага на банки, големи инвеститори които после да си им берат гайлето как ще ги отдават под наем.
Дано да стане, аз съм с двете ръце за!
А за мола в Славейков - всички които работят там гледат да си спазват поставените срокове, че току виж вземат други на тяхното място - мола не се строи от една фирма - доколкото знам се строи на етапи, като на всеки етап се прави конкурс за цена и срок...
fred написа:Брат, мола в Славейков струва 80 млн евро с оскъпяването на проекта - преди това беше 35-40 млн. Трябваше да има и 600 апартамента, но се отказаха. Там един млад (около 35 год.) евреин коли и беси и се прави на важен - не подписвал актове под 100 хил. лева - така поне чувам в гилдията, един авер с неговата бригада са взели да правят арматурата, а друг мой авер прави изкопите - попаднали на тресавище отдолу и трябвало да набиват около 40 пилота....Плаща се там с огромно закъснениемежду другото, но така е навсякъде, важното е обекти да има в момента на таякриза...Колкото до небостъргача - върви си с пълна пара напук на кризата и нямат спрян обект ГМ.
Определено се разминават сумите. Аз бях чувал за 400 000 000 лева, но както ти спомена, така и на други места пише за суми от порядъка на 160 000 000 лева. Не знам на какво да вярвам, въпреки, че сумата, която ти си вметнал изглежда по-правдоподобна. Ще видим. Иначе там се строи и то яко. Мисълта ми е, че пари някъде и някой има. Друг въпрос е в какво и за какво се влагат. А ГМ строй издълбаха скоро една огромна дупка до Медпетрол ( северна страна )...и продължават да ме объркват с плановете си и явното "разточителство" на пари и то при все, че около 40% от построеното от тях е непродадено. Е явно има хора със "закътани" парици излизащи на светло. Дай боже и за Арената да има благинки.
1во да поясня че съм оптимист за Арената, не само - доста съм ентусиазиран!
Просто искаш да порасъждаваме на глас тук във форума, нали за това са форумите...
Не искам нямой да ме разбере погрешно!
Иначе спряни са мола на Сан сити до у-ще Васил Априлов, открития мол на ZBG - Strand Mall, експо центъра на Евробилдинг до Метро, няколко шоурума на пътя Бургас - Ветрен, Нисан шоурума и този за яхти на Бачийски на същия път се продават.....Спрян от близо 2 години е строежа на офиси до входа на гробищата - там щеше да има и много якаяпонска градина...
Все пак приемам че доста проекти бяха доста погрешно позиционирани и грешно ориентирани, на Арената няма дда е така - на уникална локация е и съм сигурен че сериозни хора (консултанти) са поработили там, а и Събев гледам рядко се показва и говори, щом е казал че почват, значи почват, как, кога и с какви пари не е наша работа все пак
А за славейковия мол - няма как да е 400 млн лева - първоначално беше 35-40 млн евро, но се оскъпи поради две причини - преди терена беше на Феста, но те се оттеглиха и го продадоха на евреите..И второ - оскъпи се финансирането, разбирай лихвите. Раздели 400 млн на рзп-то и сам ще се увериш че цитирана сума е неразумна дори и за арабски шейх.
Просто искаш да порасъждаваме на глас тук във форума, нали за това са форумите...
Не искам нямой да ме разбере погрешно!
Иначе спряни са мола на Сан сити до у-ще Васил Априлов, открития мол на ZBG - Strand Mall, експо центъра на Евробилдинг до Метро, няколко шоурума на пътя Бургас - Ветрен, Нисан шоурума и този за яхти на Бачийски на същия път се продават.....Спрян от близо 2 години е строежа на офиси до входа на гробищата - там щеше да има и много якаяпонска градина...
Все пак приемам че доста проекти бяха доста погрешно позиционирани и грешно ориентирани, на Арената няма дда е така - на уникална локация е и съм сигурен че сериозни хора (консултанти) са поработили там, а и Събев гледам рядко се показва и говори, щом е казал че почват, значи почват, как, кога и с какви пари не е наша работа все пак
А за славейковия мол - няма как да е 400 млн лева - първоначално беше 35-40 млн евро, но се оскъпи поради две причини - преди терена беше на Феста, но те се оттеглиха и го продадоха на евреите..И второ - оскъпи се финансирането, разбирай лихвите. Раздели 400 млн на рзп-то и сам ще се увериш че цитирана сума е неразумна дори и за арабски шейх.