Докога ние Бургазлии ще си бодем очите ???

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Re: Докога ние Бургазлии ще си бодем очите ???

Мнениеот kartago » 11 авг 2009 13:41

tprodanov написа:Очевидно го знам. Иначе отбора е измислен - създаден от нищото, с от чужд отбор, чужда база, крадено, крадено..

Иначе да - отбора беше силен, но не видях да говоря за това някъде?

Кой отбор е измислен, каква база, какво е крадено? Нещо в час ли си??? А като го знаеш, защо не го пишеш нормално?!

Потребителски аватар
heegs
Контакти:

Мнениеот heegs » 11 авг 2009 13:44

Браво на автора на темата. И аз желая да видя скоро отбора на Нефтохимик в А група. А какво лошо има че човека е с емблема на Парма и е фен на Левски. Ти каккво нямаш ли любими отбори от другите страни.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 11 авг 2009 14:41

kartago написа:
tprodanov написа:Очевидно го знам. Иначе отбора е измислен - създаден от нищото, с от чужд отбор, чужда база, крадено, крадено..

Кой отбор е измислен, каква база, какво е крадено? Нещо в час ли си??? А като го знаеш, защо не го пишеш нормално?!

Ти не забеляза ли, че сгрешената буква е главна, не забеляза ли, че предишния човек я е написал грешно, трудно ли е да се проследят две мнения.... :?

Иначе съм в час. Тоя отбор се пръкна от нищото, едни големи борби с черноморец и тва е. Черноморец не е измислен, нефтохимик е. Сегашния черноморец също е измислен. Нещо да не съм прав?

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 11 авг 2009 15:27

tprodanov написа:
kartago написа:

Ти не забеляза ли, че сгрешената буква е главна, не забеляза ли, че предишния човек я е написал грешно, трудно ли е да се проследят две мнения.... :?

Иначе съм в час. Тоя отбор се пръкна от нищото, едни големи борби с черноморец и тва е. Черноморец не е измислен, нефтохимик е. Сегашния черноморец също е измислен. Нещо да не съм прав?

Ами когато аз влязох в тази статия, явно човека вече си беше редактирал грешката, защото нямаше такава! Така че, по въпроса с гледането или по-точно проследяването камъните са в твоята градина, защото ти не беше редактирал нищо! По въпроса за измисления отбор, си ама толкова далече от истината, така че, разбира се не си прав, но пък нямам намерение сега да ти разказвам цялата история, как някъде 1980 г. "Локомотив"-Бургас (имаше такъв отбор) става ЖДФС "Нефтохимик" (абревиатурата се чете Железничарско Дружество за Физкултура и Спорт), разбирам те, че всичко "знаеш", но все ми се струва, че не трябва човек да се изказва неподготвен! Разбирам защо си насъбрал на този "измислен" отбор, но това са фактите и понякога човек трябва да умее да губи, за да може и да печели!

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 11 авг 2009 15:49

tprodanov написа:Иначе съм в час. Тоя отбор се пръкна от нищото, едни големи борби с черноморец и тва е. Черноморец не е измислен, нефтохимик е. Сегашния черноморец също е измислен. Нещо да не съм прав?

Голям капацитет си! От сега нататък само до теб ще се допитвам кой отбор е измислен и кой е природна даденост! Аз си мислех, че всички са създадени от хора, но явно това не е била правилната формула. А най-хубавата част беше за краденето - общо взето на ограбения му викат: "Дръжте крадеца". Както и да е! Свят голям, хора разни.

За конкретната тема - хубаво е, че я има! И наистина го мисля. Не беше толкова отдавна времето, когато почти никаква закачка нямаше между двата отбора. Даже на дербитата се ходеше не като на война, а като на празник, на който се аплодира всяко добро изпълнение.

Какво се случи, обаче, последните години? Черноморец (който тогава си играеше в "А" група) си имаше за президент Ивайло Дражев и играеше не чак толкова неуспешно. Нафтекс (вече успешно прекръстени от Петрол) също играеше в "А" и всяка година се бореше за медали. Бургас имаше 2 хубави лицензирани стадиона(когато мъжете играеха на ст. Нефтохимик, младежите играеха на Черноморец). Дражев, обаче, се скара с тогавашния кмет Йоан Костадинов (човека, който му даде Черноморец и концесията) и се започна: Първо започнаха война с Дражев - отнеха му концесията (той си спазваше договора, подписан от същите управници, които после го развалиха) и спряха плащането в общите с Общината фирми. После създадоха Черноморец - 2 с лиценза на Вихър - Айтос и изгониха отбора на Дражев от града. Всичко беше заради каприз на Йоан. Затова и имаше Черноморец играещ в София и друг в Бургас, който нямаше нищо общо с истинския Черноморец. Още тогава обществеността трябваше да реагира, но кой да го направи? И за да е кашата пълна Йоан покани една зимна вечер Митко Събев (собственик на Нафтекс) в къщата си и му обеща 180 декара общински имоти + пълна подкрепа от Общината, ако остави Нафтекс и поеме Черноморец.

Това е предисторията на всичко. И като се започнаха едни дивотии, свята да ти се завие - то не бяха командироване на футболисти, не бяха смяна на екипи, не бяха ползване на чужди стадиони и т.н. и т.н. Все в полза на Черноморец и ужърб на Нефтохимик.

Сега чувам отвсякъде рефрени: "Какво толкова имате против Черноморец?".

Нефтохимик имаше отбор, който се бореше всяка година за медали, имаше най-добрия стадион и най-добрата школа в България. Сега е пратен в 9-та глуха, няма нищо, а ни призовават: "Стига омраза, нека се обичаме", "Нека забравим лошото и да гледаме напред", "Да се подкрепяме" и т.н.

С омраза не се живее, аз за да гледам още български футбол ще си подкрепям отбора, макар и във "В". Но как, кажете ми, да подкрепя хората, които унищожиха бургаския футбол? Да, тези в Черноморец, са същите, които бяха и в Нафтекс. С малко нови попълнения. Как да ги аплодирам за "европейския" PR, като междувременно сменят зелените седалки на стадиона със сини? Как да кажа, че е добре да се извикат децата от школата и да им се каже "От утре сте в Черноморец", без някой да ги попита искат ли или не? Как да кажа, че е добре с общинските пари и имоти да се работи в полза само на малка част от гражданите?

Аз разбирам и привържениците на Черноморец - и тяхната не е лесна. Но не може само да се ръкопляска на силните на деня. Не може да се гради идентичност на гърба на някой друг. Не може да се паразитира и ти с доволна усмивка да го приемаш за нормално, само защото в случая си печеливш.

Никога не съм мразил Черноморец, даже, ако нещата бяха нормални, щях понякога да ходя и на техни мачове. Но към това творение в момента не мога да имам и грам симпатия. Защото за мен то е не просто поредния отбор, а образуванието, което унищожи футбола в Бургас.

mazut
Контакти:

Мнениеот mazut » 11 авг 2009 16:54

tprodanov какво трябва да значи измислен отбор,и по-скоро какво е и кои са неизмислените отбори?Всички отбори са направени от хора,не от бог,нито пък природата ги е създала.Повечето отбори в България са създадени от работници на дадени място.Миньорите си създават Миньор,служителите на БДЖ Локомотовите,армията ЦСКА и тн.Нефтохимик е отбор на нефтозавода.Създадени сме едва през 1962 защото тогава е завършен завода.В А група влизаме чак 90те по простата причина,че по времето на БКП на Бургас не му е позволено да има 2 отбора там.
Чия база сме откраднали?Стадион Нефтохимик,понястоящем Лазур е официално открит през 1965 за да играе на него мачовете си Нефтохимик,а също така се е използвал и от обикновените хора за да распуснат или да потренират.По онова време в Лазур са живеели най-често хора работещи в НХК,в момента Лазур е един от най-развитите райони в Бургас,цените на жилищата са едни от най-високите в България.
През 90те Нефтохимик може и да е взимал играчи от Черноморец,но му помагаше за да се върне в А група и това стана не и без помоща на зеления отбор и на Порточанов.А сега е точно обратното.Дори самото съществуване на Уруда пречи за пълноценното съществуване на най-успешния и най-обичания отбор в града,защото пълноценно съществуване за мен не е във Б група,камоли във В.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 11 авг 2009 18:43

Интересна тема,това мнение е подкрепяно от много хора в Бургас и обеснението е много простичко:тези,които пълнеха стадион Лазур по времето на мазута са същите ,които пълнеха преди стадион 9-ти септември и скандираха "Акули -юнаци".Решението на Митко Събев да се раздели с Нафтекс е продиктувано от слабите последни сезони на мазутите,превърнал се в един средняачески отбор ,ако нещо греша опровергайте ме и от вазникналата възможност да инвестира в проект за изграждането на нов бургаски отбор,който да възроди позавехналите традиции на бургаския футбол.На базата на направени проучваниа от маркетинг специалисти се стига до извода,че Черноморец е по популярния отбор в Бургас,не се базикам с мазутите аз също малко се изненадах,но фактите са такива.А това ,4е се ползва първоначално лиценза на Вихър Айтос е техни4еска подробност,както и сега Мазута ползва лиценза на Атлетик,това зна4е ли,4е вашата историа запо4на преди 20 дни???
Не мисля,4е е редно някой да съди Събев какво прави със собствеността си.Така е решил,така е постъпил.Аз бях на първата тренировка в Долно езеро на новоу4редения ЧЕНОМОРЕЦ ,не можете да си представите,колко много футболни хора имаше там,още един показател ,че град Бургас си искаше своя силен ЧЕРНОМОРЕЦ.!

Потребителски аватар
pas
Контакти:

Мнениеот pas » 11 авг 2009 19:04

El greco написа:Интересна тема,това мнение е подкрепяно от много хора в Бургас и обеснението е много простичко:тези,които пълнеха стадион Лазур по времето на мазута са същите ,които пълнеха преди стадион 9-ти септември и скандираха "Акули -юнаци".Решението на Митко Събев да се раздели с Нафтекс е продиктувано от слабите последни сезони на мазутите,превърнал се в един средняачески отбор ,ако нещо греша опровергайте ме и от вазникналата възможност да инвестира в проект за изграждането на нов бургаски отбор,който да възроди позавехналите традиции на бургаския футбол.На базата на направени проучваниа от маркетинг специалисти се стига до извода,че Черноморец е по популярния отбор в Бургас,не се базикам с мазутите аз също малко се изненадах,но фактите са такива.А това ,4е се ползва първоначално лиценза на Вихър Айтос е техни4еска подробност,както и сега Мазута ползва лиценза на Атлетик,това зна4е ли,4е вашата историа запо4на преди 20 дни???
Не мисля,4е е редно някой да съди Събев какво прави със собствеността си.Така е решил,така е постъпил.Аз бях на първата тренировка в Долно езеро на новоу4редения ЧЕНОМОРЕЦ ,не можете да си представите,колко много футболни хора имаше там,още един показател ,че град Бургас си искаше своя силен ЧЕРНОМОРЕЦ.!

Че няма откъде да дойдат нови хора и че много са ходели и на двата стадиона е факт. Но е факт също, че всеки си има пристрастия и тръпката е различна когато бие твоя любим отбор и когато побеждава отбор от града ти.

Малко ми е смешно, че Събев е взел решение да зарязва Нафтата заради слаби резултати, защото резултатите бяха тогава 6-то - 8-мо място в "А" група, или такива, каквито са сега на Черноморец, а той умишлено направи така, че да изпадне отбора в "Б" група, като се захвана с проекта "Черноморец" във "В". Сещаш се, че няма как да стане това без сериозни финансови интереси. Само като вметка - Нафтекс никога не можеше да изпадне с осигурено финансиране, най-добрия стадион, отлична школа и посещаемост 8000 - 10 000 души дори в тези слаби сезони.

Истината е, че Събев е пълен футболен лаик и Йоан Костадинов (трябва да му се признае, че поне държеше на Черноморец) го убеди да се захване с Черноморец, като му обеща и доста примамливи имоти - безвъзмездно 180 декара, общинска подкрепа, че и финансиране от Общината.

Колкото до проучванията за които пишеш - позволи ми да се усъмня в тях! Кой колко привърженици има си личи само и единствено на стадиона. А аз не се сещам за градско дерби в последните поне 15 години, в който да не сме били поне 2 пъти повече от вас. Статистиката за посещенията на нашите мачове в "А" и вашите сега също е отчайваща. Да не говорим и за времето, когато за мач на Черноморец в "А" група се плащаше билет от 1 лв., а на следващия ден за Нафтата в "Б" се влизаше срещу 3 лв. и въпреки това на втория мач имаше повече хора.

Аз не съм чувал за подобни проучвания, не знам и кой кога ги е правил, но ако си платиш може да ти направят и изследване с резултати, че Несебър е най-популярният отбор в областта. Лошо няма всеки да си прави планове и стратегии, лошото идва, когато се опитваш да унищожиш конкуренцията с некоректни похвати, за да вървиш ти самия нагоре.

mazut
Контакти:

Мнениеот mazut » 11 авг 2009 19:53

Събев взе 4тия отбор в България след Левски,ЦСКА и Литекс и отбора с най-висока средна посещаемост.Със своите действия го направи средняк и в последствие отбора изпадна.За какво възраждане говорим.Въобще Черноморец някога правил ли е силни сезони?Защото най-високото му постижение е 6-то място,където беше и Нафтекс при Събев.И ако искаше да възстановява Черноморец защо не взе отбора от Дражев?
Това проучване кой го е правил и кога,защото дори и Балъков се съмнявам да му е повярвал.Мен никой не ме е питал от кой отбор съм,нито моите познати.А на стадиона ясно се вижда кой е по подкрепяния отбор,на дербитата в Б група ясно си пролича.Дори да примем,че има такова нещо за какво му беше на Балъков такава скъпа и грандиозна кампания да популяризира отбора?Западните отбори го правят това,но в чужди държави,не в собствения си град.
Бургас е голям град за българските размери.Ако си достатъчно голям ще си спомняш,а и щом си фен на Черноморец би трябвало да знаеш,че след завръщането ви в А група,не без помоща на Нефтохимик стадиона ви също се пълнеше,дори в таблицата за средна посещаемост и двата отбора бяха в 3ката.Наистина има хора които са били фенове на Черноморец и после стават фенове на Нефтохимик,но трябва да съм пълен дебил за да отречеш,че и сега не са малко хората които са били фенове на Нефтохимик,а сега са за Черноморец.

El greco
Контакти:

Мнениеот El greco » 11 авг 2009 19:59

Имам претенции,4е боравя със сериозна информациа от кухнята за доста събитиа.Никога ,ама никога не сте се радвали на по-голяма подкрепа в града от нас.Като агитка сте били пове4е,това не го отри4ам.Фенове на мазута са неосъзнати шилета в у4ини4еска и студентска възраст,които са били свидетели на възхода ви и не помнят Черноморец,на Владо Стоянов ,Любо Шейтанов,Джангъра ,а да не говорим за Иван Йовчев,Илчев,Претъргов,Тотко Дремсизов.Те няма как да знаят как се е пълнел нашия стадион.
Все пак името на Портачанов е свързано с едни от най-големите скандали в БГ-футбола,така 4е вие събрахте публика на принципа хляб и зрелище и чак след това са футболните ви достоинства,за мен ли4но много спорни....

Върни се в “Черноморец”