NEFTOCHIMIK 1962 написа:Искам си Акаунта написа: Искаш ли да ти издам една тайна - АКО някога Черноморец заиграе на стадиона в Акациите , това означава че Нефтохимик ще трябва да си търси друг стадион , защото този в Лазур ще се събори и на негово място ще изникне ВИП комплекс .
Ако Черноморец заиграе в Акациите-значи всичко е О.К. Този стадион в Лазур може да бъде съборен само ако Нефтохимик си построи нов(но това няма как да стане).Или ФК ще го откупи(това също е невъзможно засега

) или общината ще го замени за друго апетитно място,но ще го спаси.Ето и единствената снимка останала от времето на ФК Строител която доказва чия собственост е бил отбора

Ваньо, пиша на теб, не на колегата ти от "нафтастил", защото те познавам. Него само ще го помоля да не налива масло в огъня - връщането на Черноморец на Акациите въобще не зависи от неговите фенове, колкото и да го желаят това.
Миро е много прав, вещ е по правните въпроси, слушай го. Аз само ще го допълня.
Кметът заяви на срещата:
1. Лазур е частен имот и в момента и двата отбора играят на него, защото той намира общ език със Събев и Киряков.
2. Не гарантира, че следващия сезон Нефтохимик ще играе на този стадион. От думите му беше ясно, че не знае кой ще бъде тогава собственик на Лазур и ако се смени, едва ли той ще може да му поставя някакви изисквания.
3. Няма средства за изграждане на стадион Черноморец. Община Бургас е пробвала да привлече различни инвеститори, искала е проектът да бъде включен в Европейски програми, но навсякъде е ударила на камък. Другият съдружник - Събев - в създалата се ситуация ги няма тези средства (той и преди разчиташе на инвеститори, камо ли сега).
Да приемем, че Кирсан закупи дела на Събев и реши да строи ( в което се съмнявам) стадион Черноморец. Как си мислиш, че ще отдава Лазур на Нефтохимик и на какъв наем. С неговите пари - много повече от парите на Общината, той ще бъде напълно независим от нея.
Предлагаш замяна - първо посочи този равностоен имот, второ - дали Кирсан ще се съгласи, трето- това се решава от Общинския съвет, не от кмета. Там вече феновете нямат глас, това са политически въпроси. Който предложи тази замяна веднага попада под ударите на другите политически сили(отдава се общинска земя за направата на стадион на частен футболен клуб) и на останалата нефутболна общественост на града. Никой не би рискувал обществена подкрепа, камо ли кмета.
Така че това, което Ви говори Миро е много вероятно да се случи. Дано да не става, но обикновено това, което той говори, след време се сбъдва.
А много мои познати казват, че и с моите предвиждания е така. Спомни си думите ми, когато се срещнахме зимата, за които ти ми се обиди, а след това аз се оказах прав.