Футболът в Бургас - накъде?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Re: Футболът в Бургас - накъде?

Мнениеот Bartolomej » 19 окт 2012 00:11

naftastyle написа:
BRF написа:

Иначе да Армията е моя дом и искам да бъде завинаги!

Е това е ти както и всички армеици приемате армията за свой дом. Въпреки всички документации. Така и ние феновете на Нефтохимик приемаме ст.Нефтохимик за нашия си дом. Дом който ни е донесъл толкова много радост и тъга. Искам да кажа на феновете на Ч-Ц че ако бяха истински пичове щяха да се борят за своето. А тяхното си е ст. Черноморец. Техния отбор няма нищо общо с стадиона в жк. Лазур.[/quote]

Пак са та излъгали жестоко промити ваши мозъци . Както нафтата е играл през годините мачове на 9 - ти Септември , така и Черноморец е играл на Лазур
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 19 окт 2012 11:13

naftastyle написа:
BRF написа:

Иначе да Армията е моя дом и искам да бъде завинаги!

Е това е ти както и всички армеици приемате армията за свой дом. Въпреки всички документации. Така и ние феновете на Нефтохимик приемаме ст.Нефтохимик за нашия си дом. Дом който ни е донесъл толкова много радост и тъга. Искам да кажа на феновете на Ч-Ц че ако бяха истински пичове щяха да се борят за своето. А тяхното си е ст. Черноморец. Техния отбор няма нищо общо с стадиона в жк. Лазур.[/quote]

В правото си сте да чувтвате!Честно казано и аз първите 19г.от живота си съм живял на едно място и си го смятам за мое и с носталгия се сещам за детските си години!Даже често минавам покрай въпросния блок и си гледам"моята тераса".Бих желал да вляза още веднъж там да ми си напълни душата!В този ред на мисли,наслаждавайте се на момента вие сте си вкъщи,щом го чувствате така!

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 19 окт 2012 13:54

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Искам си Акаунта написа: Искаш ли да ти издам една тайна - АКО някога Черноморец заиграе на стадиона в Акациите , това означава че Нефтохимик ще трябва да си търси друг стадион , защото този в Лазур ще се събори и на негово място ще изникне ВИП комплекс .

Ако Черноморец заиграе в Акациите-значи всичко е О.К. Този стадион в Лазур може да бъде съборен само ако Нефтохимик си построи нов(но това няма как да стане).Или ФК ще го откупи(това също е невъзможно засега :) ) или общината ще го замени за друго апетитно място,но ще го спаси.Ето и единствената снимка останала от времето на ФК Строител която доказва чия собственост е бил отбора Изображение

Ваньо, пиша на теб, не на колегата ти от "нафтастил", защото те познавам. Него само ще го помоля да не налива масло в огъня - връщането на Черноморец на Акациите въобще не зависи от неговите фенове, колкото и да го желаят това.
Миро е много прав, вещ е по правните въпроси, слушай го. Аз само ще го допълня.
Кметът заяви на срещата:
1. Лазур е частен имот и в момента и двата отбора играят на него, защото той намира общ език със Събев и Киряков.
2. Не гарантира, че следващия сезон Нефтохимик ще играе на този стадион. От думите му беше ясно, че не знае кой ще бъде тогава собственик на Лазур и ако се смени, едва ли той ще може да му поставя някакви изисквания.
3. Няма средства за изграждане на стадион Черноморец. Община Бургас е пробвала да привлече различни инвеститори, искала е проектът да бъде включен в Европейски програми, но навсякъде е ударила на камък. Другият съдружник - Събев - в създалата се ситуация ги няма тези средства (той и преди разчиташе на инвеститори, камо ли сега).

Да приемем, че Кирсан закупи дела на Събев и реши да строи ( в което се съмнявам) стадион Черноморец. Как си мислиш, че ще отдава Лазур на Нефтохимик и на какъв наем. С неговите пари - много повече от парите на Общината, той ще бъде напълно независим от нея.
Предлагаш замяна - първо посочи този равностоен имот, второ - дали Кирсан ще се съгласи, трето- това се решава от Общинския съвет, не от кмета. Там вече феновете нямат глас, това са политически въпроси. Който предложи тази замяна веднага попада под ударите на другите политически сили(отдава се общинска земя за направата на стадион на частен футболен клуб) и на останалата нефутболна общественост на града. Никой не би рискувал обществена подкрепа, камо ли кмета.
Така че това, което Ви говори Миро е много вероятно да се случи. Дано да не става, но обикновено това, което той говори, след време се сбъдва.
А много мои познати казват, че и с моите предвиждания е така. Спомни си думите ми, когато се срещнахме зимата, за които ти ми се обиди, а след това аз се оказах прав.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 19 окт 2012 14:10

К.Димитров-като казах замяна-Общината да даде земя на Събев(или на който е там собственик на Лазур) не да строи стадион,а да си строи квот си иска-МОЛ ове ли,ВИП комплекси ли-негова си работа.Идеята е да се спаси стадиона защото е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се събори стадион(и то такъв) на фона на хала на който се намираме. Аз с Миро не споря за това какво е сега,а какво е било в миналото,понеже той каза че Нефтохимик никога не е бил собственост на завода и стадиона не е бил собственост на отбора.За сега е прав-Да ,стадиона в момента е на частни собственици-не е на Нефтохимик или Черноморец
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 20 окт 2012 00:41

NEFTOCHIMIK 1962 написа:К.Димитров-като казах замяна-Общината да даде земя на Събев(или на който е там собственик на Лазур) не да строи стадион,а да си строи квот си иска-МОЛ ове ли,ВИП комплекси ли-негова си работа.Идеята е да се спаси стадиона защото е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се събори стадион(и то такъв) на фона на хала на който се намираме. Аз с Миро не споря за това какво е сега,а какво е било в миналото,понеже той каза че Нефтохимик никога не е бил собственост на завода и стадиона не е бил собственост на отбора.За сега е прав-Да ,стадиона в момента е на частни собственици-не е на Нефтохимик или Черноморец

Ваньо, нали като замени този лукс парцел за парцела със стадиона, все едно, че дава този лукс парцел за построяването на "готов" стадион, от който ще се ползва частен футболен клуб. Питах те още нещо - къде го виждаш този парцел, който ще задоволи собственика, а Общинският съвет ще го гласува без никакви скрупули. Бъди по-конкретен, иначе само говорим, а реално нещата са неизпълними. А стадиони по света са се събаряли и то много по-хубави от този, а и не само стадиони. Напълно реално е, ако на новия собственик не му трябва стадиона и няма на кого да го продаде за удовлетворяваща го сума, да търси други начини за реализация на печалба от терена. Престъпление ще бъде за теб или за мен събарянето, а собственикът това може въобще да не го интересува, като гледам Кирсан хич не му пука за футбола, камо ли за стадиона.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 20 окт 2012 15:41

k.dimitrov написа:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:К.Димитров-като казах замяна-Общината да даде земя на Събев(или на който е там собственик на Лазур) не да строи стадион,а да си строи квот си иска-МОЛ ове ли,ВИП комплекси ли-негова си работа.Идеята е да се спаси стадиона защото е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се събори стадион(и то такъв) на фона на хала на който се намираме. Аз с Миро не споря за това какво е сега,а какво е било в миналото,понеже той каза че Нефтохимик никога не е бил собственост на завода и стадиона не е бил собственост на отбора.За сега е прав-Да ,стадиона в момента е на частни собственици-не е на Нефтохимик или Черноморец

Ваньо, нали като замени този лукс парцел за парцела със стадиона, все едно, че дава този лукс парцел за построяването на "готов" стадион, от който ще се ползва частен футболен клуб. Питах те още нещо - къде го виждаш този парцел, който ще задоволи собственика, а Общинският съвет ще го гласува без никакви скрупули. Бъди по-конкретен, иначе само говорим, а реално нещата са неизпълними. А стадиони по света са се събаряли и то много по-хубави от този, а и не само стадиони. Напълно реално е, ако на новия собственик не му трябва стадиона и няма на кого да го продаде за удовлетворяваща го сума, да търси други начини за реализация на печалба от терена. Престъпление ще бъде за теб или за мен събарянето, а собственикът това може въобще да не го интересува, като гледам Кирсан хич не му пука за футбола, камо ли за стадиона.

Ами бившите казарми в "Изгрев" примерно....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 20 окт 2012 19:53

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
k.dimitrov написа:

Ами бившите казарми в "Изгрев" примерно....

Ваньо, първо, едва ли имот в Изгрев може да бъде равностоен на имот в Лазур.
Второ, имотът в Изгрев е предаден от МО на Общината с договор, в който е упоменато какво ще се строи. Ако се наруши, общината е длъжна да върне имота.
Трето, вече има изготвени проекти за Административна сграда на Общината, която да събере на едно място тези служби, които са извън централната й сграда - Бюро по труда, Службата по заетостта, Социалните служби, касови плащания за Славейков, Изгрев и Зорница и т.н. и за нова спортна зала за 6500 човека, в която Бургас ще посреща Европейско първенство в зала за 2017г.(дано да не греша годината). Проектите, ако не се лъжа, вече са спечелили и Европейско финансиране.
Четвърто. При така създалата се ситуация кой би рискувал да направи твоето предложение в зала по време на Общинска сесия.
Последна промяна от k.dimitrov на 21 окт 2012 13:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 20 окт 2012 20:18

Момчета, в цял свят вече строят новите стадиони извън града. Отделно в Изгрев ще се прави спортна зала и отделно, не ми се вярва да има малоумник, който да отсече всички тези стари дървета? Всеки един бутнат стадион, разрушена площадка или спортна зала е загуба, но ако е частен имот не можем да го спрем. За това да се молим да не става така, че бая черна прогноза ми се струва. А и си имаме почти идентичен пример със стадион "9 Септемри"...
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Черноморец”