Почина голямата бургаска футболна легенда - Георги Маджаров!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

hai
Контакти:

Re: Почина голямата бургаска футболна легенда - Георги Маджаров!

Мнениеот hai » 23 апр 2012 23:07

Тъжна вест.Поклон.
Но този мъж ще продължи да живее в съзнанието ми с един топовен изстрел от пряк свободен удар срещу Локо Сф.
Такъв удар,че човека от стената падна и трябваше да го изнесат.Много пъти съм се сещал за този момент и така ще
бъде и занапред.Спомена за него ще живее в мен до края на дните ми.
Това беше първия ми мач.

Потребителски аватар
Plovdivskia Grand
Контакти:

Мнениеот Plovdivskia Grand » 24 апр 2012 09:15

Един от добрия отбор на "Черноморец" Бургас от края на 70-те и началото на 80 -те години на миналия век.Заедно със съотборниците си Илчев,Йовчев,Делиминков,Николай Маджаров,Пазачев,крилото Илиев,голмайстора Иван Притъргов и т.н.Добри футболисти бяха!Бог да го прости човека!

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 24 апр 2012 13:25

От Новспорт
Почина легенда на Черноморец

В неделя вечерта почина бившият футболист на Черноморец (Бургас) Георги Маджаров. Дясното крило от силния отбор на "акулите" от края на 70-те и 80-те години си отиде от този свят след два прекарани инсулта.

Маджаров е роден на 21 април 1953 година в Бургас и през цялата си кариера играе единствено за родния си клуб с изключение на годините в казармата, когато го военизират в Сливен. За Черноморец той има общо 282 мача и 83 гола. Статистиката му в А група е 192 мача и 47 гола (на четвърто място във вечната голмайсторска листа на клуба), а във втория ешелон - 90 мача и 36 гола. Има мачове в юношеския, младежкия и олимпийския отбор на България.

Маджаров е част от тима, който играе няколко пъти в турнира Интертото в средата на 80-те години. През 1982-а отборът се изправя срещу ИФК Гьотеборг (Швеция) на изгряващия тогава треньор Свен-Йоран Ериксон и срещу Аарау (Швейцария) на младия специалист Отмар Хицфелд. Маджаров бележи и два гола на чешкия Баник (Острава). Незабравим остава голът му от над 35 метра за победата с 2:1 над ЦСКА в Бургас през 1978 година, като това попадение на практика дава титлата на Локомотив (София).

Маджаров бе погребан вчера след обяд на Централните бургаски гробища.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 24 апр 2012 23:44

Лека му пръст на човека! Не съм имал удоволствието да го гледам как играе, но знам че е бил уникален футболист и огромна легенда на Черноморец! Много хора в този форум скърбят за него!
[center]Member of Old School Boys [/center]

Върни се в “Черноморец”