Предлагам на уважаемите посетители във форума да проверят силите си с един кратичък тест. Успешно решилите го могат да се чувстват достойни за гордото звание "журналист". Успех!
Открийте грешките в следните три примера:
1.Ето едно "гениално подредено изречение" в което смисъла направо изобилства.
2. Хич не е плоско измъкването, плоско е това, че се опитвате да омаловажите това, че за вас се направи жест и, че ни се качихте на главата.
3. Не ме вълнува колко смешно ще ти стане, самият факт, че не го оценявате говори сам по себе си.
[offtopic]Жокер (надявам се да не го ползвате):
В първото изречение има изпусната запетайка и сбъркано членуване, във второто - запетайка в повече плюс две много груби тавталогии, в третото отново липсва запетайка.[/offtopic]
Тест за кандидат-журналисти
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Тест за кандидат-журналисти
Ето едно "гениално подредено изречение",в което смисълът направо изобилства.
Хич не е плоско измъкването, а това, че се опитвате да омаловажите, че за вас се направи жест и че ни се качихте на главата.
Не ме вълнува,колко смешно ще ти стане, самият факт, че не го оценявате говори сам по себе си

Хич не е плоско измъкването, а това, че се опитвате да омаловажите, че за вас се направи жест и че ни се качихте на главата.
Не ме вълнува,колко смешно ще ти стане, самият факт, че не го оценявате говори сам по себе си

- rocknrolla
- Контакти:
Изобилствува е третата грешка в първото изречение . 

Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!
Забравих да допълня - аз само представям теста, а резултатите ще бъдат обявени от дежурния модератор.
- krum_kravov
- Контакти:
krum_kravov написа:Пише се "тавтОлогия", а не "тавтАлогия"
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 0%B8%D0%BA)
Приемам критиката!
(не съм журналист)
- Роналдо9Големец
- Контакти:
1-Ето едно "гениално подредено изречение",в което смисълът направо изобилства.
2-Хич не е плоско измъкването, а това, че се опитвате да омаловажите, че за вас се направи жест и че ни се качихте на главата.
3-Не ме вълнува,колко смешно ще ти стане, самият факт, че не го оценявате, говори сам по себе си
Тестът за кандидат-журналисти не трябва ли да бъде във форма на статия или есе?Едно е да откриваш пунктуационни грешки,друго е да пишеш статии и анализи
2-Хич не е плоско измъкването, а това, че се опитвате да омаловажите, че за вас се направи жест и че ни се качихте на главата.
3-Не ме вълнува,колко смешно ще ти стане, самият факт, че не го оценявате, говори сам по себе си
Тестът за кандидат-журналисти не трябва ли да бъде във форма на статия или есе?Едно е да откриваш пунктуационни грешки,друго е да пишеш статии и анализи

Последна промяна от Роналдо9Големец на 01 фев 2013 01:40, променено общо 1 път.
Тия хора може да си вземат само матурата с тия знания, но не и да станат журналисти 

''Глупакът има голямо предимство пред образования човек, той винаги е доволен от себе си'': Наполеон Бонапарт
''Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите'': Айнщайн
''Зная защо има толкова много хора, които обичат да цепят дърва. В тази дейност те незабавно виждат резултатите'': Айнщайн
- Роналдо9Големец
- Контакти:
Аз казах ли ти, че ще станеш за смях с опитите си да поучаваш и да търсиш реваншизъм. Каквото повикало- такова се обадило, приятелю (нарочно не слагам кавички). Когато се опитваш да поучаваш някого е редно да си изряден. Иначе ставаш за смях. Е, явно не си. И не е нужно да се скриваш зад маската на това, че само журналистите не бива да допускат грешки. ТавтАлогичен е целият ти опит да се опиташ да ме злепоставяш, още повече като се има предвид, че си цитирал избрани изречения, извадени от контекст . Както вече ти споменах- вкарваш си голям автогол
MORSKI,въобще не разбрах какво имаш предвид

Ало. модераторите. Какво прави тази тъпа тема в нашия форум?!! ЗАКЛЮЧВАЙ!!!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!