Мнения относно промяна на емблемата на Черно море

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Мнения относно промяна на емблемата на Черно море

Мнениеот icko65 » 17 яну 2016 21:00

Аве никва смяна на емблеми няма да има ве!Някви оная вечер пийнали хапнали и революции сънуват.Била комунистическа.Ми де бяхте 26 години ве?Почвам да се товаря яко.Някой здрави лайна иска да забърка ма да видим...
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 17 яну 2016 21:22

Не мога да разбера защо така се изроди дискусията...

Какво им е на шаловете? Не съм ги виждал все още и не знам за какво става въпрос. Емблеми се сменят и обновяват непрекъснато от всички клубове по света, няма нищо лошо в това. А ако се направи по подходящ начин, няма да струва никакви пари. Изобщо не очаквам на всички да им хареса тая идея, би било ненормално, ако е така.

Onq

Мнениеот Onq » 17 яну 2016 21:51

Парите не са за изработката на емблемата,а за всичко останало с което е свързана тази промяна.Помисли малко и ше се сетиш,колко неща трябва да се сменят покрай евентуална смяна на емблема.И както казва Ицко 65,къде бяхте 26 години?Антикомунисти такива.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 17 яну 2016 22:31

Onq написа:В грешка си,не е естествен процес.Който спира- сяда в сектор В.Който отива под козирката от агитката,значи никога не му е било мястото в агитката :) Много ни е различен манталитета с вас.Ако тази енергия,която имате е вкарвахте в нещо ползотворно щяхте да бъдете великолепни.Уви не.Само Черно море!( цял ден го пиша и един не отговори :) )

А бе ти дрогиран ли си?!! Днес изсра толкова глупости колкото не си писал от както те чета във форума! Спри се!!!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Onq

Мнениеот Onq » 17 яну 2016 22:47

Дрогиран съм,да се видим да ме отдрогираш?

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 17 яну 2016 23:08

Наистина се получи, малко грозно.Не е била идеята, да се стига до обиди и такива неща.Уважавам истински всеки един привърженик на нашия клуб, никого съм нямал претенции за ''най'' голям фен или разбирач. или нещо подобно.
За 29 години ходене по стадионите САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПЪТ СЪМ РУГАЛ НАШИ ФУТБОЛИСТИ.През сезон 1992-93 в ''Б'' група, нашите продадоха един мач срещу ''Несебър'', тогава за пръв и последен път съм ги псувал.
Обаче не е вярно, че само под Козирката са били против треньора и играчите.
За справка една стара история
''Феновете ни са по кафенетата

Треньорът на Черно море Илиан Илиев влезе в конфликт с част от феновете. Бившият национал смята, че агитката не подкрепя отбора както трябва. Илиев даде за пример феновете на градския враг Спартак.
- Въпреки че са изпадащ отбор, съгражданите ни винаги са подкрепяни от 200-300 фенове. И то през целия мач - започна Илиев. - Нашите запалянковци пък са 20 и на всичко отгоре се мотаят по кафенетата около стадиона. Мястото им е зад пейката на Черно море.
Напрежението между агитката и треньора вчера бе туширано. Фенове, водени от пресаташето Боян Левков, дойдоха на тренировката на отбора и се разбраха с Илиев.''
Това е от мен.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 17 яну 2016 23:52

Готвача написа:Здравейте приятели и съмишленици.След проведената сбирка под надслов "на кисело зеле и ракийка" се обсъди идеята за подмяна на емблемата на Черно море,като на мястото на нищо не означаващата футболна топка,бъде поставена четирилистаната детелина на Владислав и бъде втъкано и червеното на Тича.Нека се върнем към корените си.Тази идея явно е родена в главата на един голям моряк,живеещ понастоящем в Белгия-многоуважаемият доктор Огнян Калинов.ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ ЧОВЕК,МАКАР И ЖИВЕЕЩ НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ ВАРНА,НЕ СПИРА ДА РАБОТИ В ПОЛЗА НА ЛЮБИМИЯТ СИ КЛУБ.Човека е пълен с превъзходни идеи,но смятам,че по някакъв начин той трябва да оповести какви са следващите му идеи и планове свързани с МОРЕТО.Проводника на идеите му и съмишленик на местна почва е Велико-човека чиято книга за Черно море излиза в края на месеца.Благодаря че ви има!Сега по темата.Завръщането на четирилистната детелина донесе и така нужният ни късмет.Всичко започна на финала за КБ в Бургас и продължи пак там.Мъжеството и себераздаването на момчетата в зелено-бяло няма как да бъде подминато,но свише се появи така необходимата ни доза КЪСМЕТ и аз съм убеден че той пристигна на Лазур заедно с екипите в зелено-бяло изработени в стила на Владислав и окичени с четирилистната детелина.Това драги ми колеги,приятели и съмишленици е отново благодарение на доктор Калинов.За да засвидетелствам моето преклонение ще го наричам отсега нататък с големи букви-ДОКТОРА!!!Нека някой който може да постне идеята за новата емблема,за да могат хората които не са я виждали,да добият представа за какво иде реч.И след това да започнем дискусия,която се надявам да приключи с успешната подмяна на съществуващата.Зная че това е един много дълъг процес,но съм на мнение ,че накрая ще имаме това от което имаме нужда-връзката с историята и харизмата на нашите предшественици.

А какво против емблемата със синьо-бялото рае и вертикално изписаното 1913 ? Аз съм израснал с тази емблема и до ден днешен си нося фланелката с №20,хвърлена в публиката от Станислав Стоянов..Тя е от мизерния период след Илия Павлов(Вечна му памет!) и кой знае защо е с тази стара емблема без никакви реклами. Аз съм тази синьо-бяла емблема.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 17 яну 2016 23:56

Captain Stottlemeyer написа:
icko65 написа:Според мен Черно море си е Черно море.Незнам откога но поне от 1969 нито име нито емблема сме сменяли.И сме единствения отбор в А група с това постижение.Вярно-традициите и успехите на Владислав и Тича трябва да се помнят.Мисля че не е начина със смяна на емблемата.Ние сме техни наследници. Не знам отбор наследник на други/няколко/да вкарва мотиви в емблемата си от всички наследени отбори.

...Тогава четирите звезди върху сегашната емблема на "Черно море" означават!?... :roll: 8-)

Някои слагат звезда за титла.Други на десет по една.Няма международен регламент по този въпрос.Ясно е,че символизират 4 шампионски титли на "Владислав" и "Тича",които са предшествениците на "Черно море".Клубно решение."ЦСКА" са решили по една на 10.Нормално.Нищо лошо,нали?

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 17 яну 2016 23:58

yavorescu написа:Никога не съм харесвал емблемата ни -- абсолютно безлична и в цветовете на градския ни съперник. Добре е да се направи връзка с ръководството и да се обяви конкурс (със символична награда), така хората с професионални умения в тази насока биха могли да помогнат (с нулеви разходи от страна на клуба). Хубаво е да има вплетени идеи /нюанси от Тича и Владислав, но новата емблема според мен трябва да е нещо ново (не детелина с малко червеничко). Задължително е зеленото да преобладава, това е нашия цвят.

Това синьо-бялото ако не се лъжа се появява през 50-те години.Уж,че е по-морско.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 18 яну 2016 00:19

Onq написа:В грешка си,не е естествен процес.Който спира- сяда в сектор В.Който отива под козирката от агитката,значи никога не му е било мястото в агитката :) Много ни е различен манталитета с вас.Ако тази енергия,която имате е вкарвахте в нещо ползотворно щяхте да бъдете великолепни.Уви не.Само Черно море!( цял ден го пиша и един не отговори :) )

Правилно.Всички познават "даскала",чичо Тошко,Вълчан и т.н. Не люпим семки,не псуваме футболисти.Е,не скачаме и не пеем ,но викаме и реагираме достатъчно.Стига да има за какво.Но си останахме съседи на агитката.за мен е немислимо да отида отсреща,макар,че би ми било забавно да поспоря с "Чочо Чайката" или "Косьо-мегафона".Дано доживеем стадион с козирка от всички страни,че все пак времето си лети и метеорологичните обстоятелства не са поносими за всички възрасти....

Върни се в “Черно море”