ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
morqche
Контакти:

Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...

Мнениеот morqche » 06 юли 2011 15:28

Mourinio написа:Противоречиви информации чета, уж искаме дясно крило, Шийлдс имал качества, но същевременно не сме искали да спираме развитие на Румен Николов :? в такъв случей защо изобщо са взели шотландеца на проби и защо продължаваме търсенето на човек за тоя пост...

конкуренцията ражда, хъса и формата :) нали помните накрая на сезона, като бяхме нашарени с картони и пълни с контузени как нямаше играчи? :)
[center]ЧЕРНО МОРЕ[/center]
[center]1913[/center]

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 юли 2011 15:39

Имаме четирима млади играчи на този пост, конкуренция бол.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2011 15:42

Veso1913 написа:"Двама от новите в Черно Море показаха класа по време на тренировка. Венецуелският нападател Хермес Паломино вкара два гола на вчерашната двустранна игра, която проведе Стефан Генов. В нея изпъкна и шотландецът Дийн Шийлдс, който се отчете с асистенция и показа много добра техника-"Интересно изказване.За обявения за шотландско дърво Дийн,някой се осмелява да напише че имал добра техника.На кого да вярва човек?

Весо, разбра ли сега на кого да вярваш?! Убеди ли се в това, което казах след като го видях тоя дърводелец още на първата двустранна игра? Шотландска чапа. Ако не знаеш какво е чапичка, ще ти кажа. Нещо като тесла, ама с дълга дръжка и без прорез за вадене на пирони :))))))))))))))) Още тогава коментирах и извънфутболни негови качества, които забелязах. На мнение съм, че един футболист трябва да се разглежда освен като футболни умения и като характер, възпитание, въобще като човешки качества. Е... ето го, налетял на колега на тренировката и освен, че не го бива като футболист за нашия отбор, ами и като човек не става за колектива ни. Така че Веско, а и още Моуриньо и кой беше там още от.. невярващите... малко повече доверие и вяра ще е нужна, като четете мненията ми. А, ако не... здраве! :)))))))))))))) Върнете и вижте написаното от мен отново още в началото на привличането на Чурулинков, Будинов, Каптиев... докато някои колеги тук виждали-невиждали, преценили-непреценили, разбрали-недоразбрали побързваха да ги величаят, редят в състава вече, даже лигите им потичаха от.... привлечените най-после перли :))))))))))))))))))))) А в същото време не спираха да плюят нашите момчета (говоря за тези, които наистина стават), както продължават да пишат неверни неща и сега за тях. Пример веднага давам. Стрелеца и Весо 1913 с налудничавите си и крайно неверни твърдения, че момчетата ни не можели да центрират???!! Капитанов, Янчо, Тошко и най-вече Румбата???!!! Напълно неверни твърдения. И още, че не били тактически грамотни за крила и тем подобни глупости. Напротив, просто на момчетата им трябва повече опит, повече доверие от страна на треньора, повече самочувствие и игрови минути, за да са във форма, а не да търкат пейките. Как се поддържа форма на пейката, как се влиза във форма дори без мачове и игрови минути?!?! А в същото време ми мъкнат тука некакви шотландски некадърници, македонски мързели и изритани оттук и оттам в Бг момчета?!!! Аз съм на мнение пък, че ако на Румен му се даваше тоя шанс и доверие както на Дани Георгиев например, това титулярно място, той щеше да завърши сезона с поне 10 гола, а не с два?! И то вкарани за малкото минутки, престой на терена и то най-вече в последните минути на отписани или натопорчени мачове като с Литекс тук и Левски там! Янчо, Тошко, Камбата и може би Капитанов след време също биха се представили добре.Просто не им се дава шанс.Ето и сега например, аз въобще не съм съгласен, че Йотов е по-добър футболист от Камен?! Но Генов затова е старши, освен да обира лаврите при победи, да отговаря и за решенията си. И беше прав онзи "колега по писания" тук, че такива неточни и крайно неверни твърдения, като тея в случая на Стрелеца и Весо никак не са на място. Първо настройват зле към момчетата ни тея от феновете, които не ходят често на тренировки и мачове, а само четат тука, хвърлят ги в погрешна насока, а и затова, че наистина демобилизират играчите. Когато нещата са верни, моите почитания, всеки има право да критикува, да коментира, ама да твърдиш настоятелно неща, които не кореспондират с истината... тъпичко е. Незнам, каква им е целта на двамата, но.. не е в полза на отбора и феновете! Извинявам се за дългия коментар, ама мълчиш, мълчиш, четеш глупости и... накрая не издържиш, та си излееш мъката... Моля, да бъда извинен!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2011 15:49

Mourinio написа:Противоречиви информации чета, уж искаме дясно крило, Шийлдс имал качества, но същевременно не сме искали да спираме развитие на Румен Николов :? в такъв случей защо изобщо са взели шотландеца на проби и защо продължаваме търсенето на човек за тоя пост...

Mourinio, не им вярвай, това не е истина. Наистина търсят човек за нападението и то отдясно, заради напускането на Дани. Някой умишлено намесва румбата, а той не е причината. Дийн просто не ставаше, а и отбора не го възприе. Чечо правилно го изпъди както от тренировката вчера, така и от отбора въобще. Бъди сигурен, че ако се появи нещо свястно за отдясно, Чечо ще го привлече.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 юли 2011 16:09

Айсберг, май и ти си противеоречиш. Кажи защо търсим заместник на Дани, след като имаме Румен, Илиян, Янчо и сега това новото момче Марчев. Нали игрови минути им трябват на младите за трупане на опит и самочувствие? Колко минути за сезона ще имат нашите три момчета, ако привлечем още едно дясно крило?

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2011 16:41

yavorescu написа:Айсберг, май и ти си противеоречиш. Кажи защо търсим заместник на Дани, след като имаме Румен, Илиян, Янчо и сега това новото момче Марчев. Нали игрови минути им трябват на младите за трупане на опит и самочувствие? Колко минути за сезона ще имат нашите три момчета, ако привлечем още едно дясно крило?

Аз казах, че Чечо ще привлече, а не аз :)))))))))))) Аз съм никой :)))))))) Онова беше мое мнение, а това е факт: ръководството търси крило и ако нещо се появи да става, ще го вземат. Нищо не си противореча! Аз не съм Чечо, та да привличам :))))))))))))) А и имам нещо друго в предвид, което евентуално ще споделя в последствие... :mrgreen:

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 06 юли 2011 17:10

Аз съм на мнение, че определено ни трябва класно крило, което да има бързина и техника, дано Генов намери такъв човек, примерно един класен чужденец от нивото на Камазола или Пантерата. Румен Николов не е типично крило, той си е нападател - атакуващ от по-задни позиции. Едно крило освен да атакува по фланга, трябва и да се връща да помага на бека, а той това не го прави, умее основно да атакува, пък и често играе отляво, там по крилото ще имаме Марчев, МараДончо, Тодор Колев и евентуално Румен, отдясно обаче нямаме голям избор...
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2011 17:41

Напротив Моуриньо, точно това, че често се връща назад за да помага на бека, което му е и треньорска заръка де, му пречи да атакува повече. Ако си гледал последните мачове точно това правеше, връщаше се да покрива зоната на сашко беройския, щото той има навика почти непрекъснато да атакува и оголва зоната. Но, такива са указанията на треньора и той трябва да ги спазва. По освободен от тази роля би бил много по полезен напред. Мое мнение. А иначе си прав, той си е нападател...

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 юли 2011 19:39

Румен ми направи много добро впечатление последните мачове. Явно самочувствието му се вдигна и това изигра положителна роля.

Относно подсигуряването, скромното ми мнение се различава съществено. Не претендирам, че разбирам "правилно" играта, но според мен идеята бек да се включи в атака е да се преодолее по-лесно и по-ефективно съперника по фланга чрез числено превъзходство, да се направи пробив и след това да се центрира топката към нападател или нахлул халф (като за целта са освободени празни пространства, тъй като поне още един противников играч се е юрнал да спира атаката по фланга). Крилото покрива бека само около централната зона и противниковото поле, а зоната му отзад се варди от дефанзивен халф или централен защитник (или и двамата, просто си поделят четвъртинката с подходящо позициониране).

Не виждам никакъв смисъл бека да търчи напред, а крилото да се връща точно на неговото място. Освен евентуална изненада (което върви максимум при 1-2 атаки на мач), няма други позитиви за атакуващия тим при този вариант.

Сашко играе точно както един съвременен бек трябва да играе. Бандаловски и Мюлдер ("най-добрите" десни бекове в А група според определени фенове) играят по същия начин. Манолев в ПСВ и той така. В Англия също забелязвам такава тенденция. Ако Генов казва на крилата да се връщат дълбоко в половината ни при атака на бека, това е грешка според мен.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 06 юли 2011 20:30

Става дума да се подсигури зоната, когато Сашко се е включил дълбоко напред, изгуби топката, получи се контраатака и няма възможност да се върне веднага и зоната му е празна. Тогава може да се окаже, че крилото им е там и... става една... Затова външният халф, ако не се е включил и той доста напред, винаги остава и има едно наум за зоната на бека. Освен всичко това, когато имаш насреща си деен бек и той се включва в атака, крилото е длъжен да го следва и да не оставя нашия бек един срещу двама. За това говоря. И когато си се върнал и покрил атакуващия бек досами наказателното поле и изведнъж отбора ни отнеме топката и веднага започне контра.. крилото ни остава доста назад и се изолира. Прав си, че е нормално да се връща няколко пъти на мач, но когато мача е оспорван, водим и тренера постоянно ти вика от тъча да се връщаш... изпълняваш. От там се губи ефективността на крилото, а и изразходва два пъти повече енергия. А и ако е като Румбата сърцат и гони за първа топка и пресира противника при изнасянето на топката.. ето откъде идва чудното за някои... изразходване на силите някъде около 70-80 та минути. И после, защо се измарял и не издържал цял мач. Нито е слаб физически, нито без подготовка, а просто се раздава и бяга повече от някои други, които подскачат на място и се скатават по тъча или в навалицата. В тоя тон на мисли, съм удивен и в същото време много доволен, как Жоро Илиев успява да е навсякъде по терена. Свалям му шапка! Мотора на отбора и истински лидер. Аз до сега не съм го виждал да се услушва или скатава.

Върни се в “Черно море”