Илко Пиргов: Бием Миньор и пълним "Тича" за Берое
"Стадионът ни щеше да е врящ котел за Щутгарт и Марио Гомес"
Вратарят на Черно море Илко Пиргов е роден на 23 май 1987 година в град Гоце Делчев и е юноша на Пирин. За мъжкия тим на "орлетата" играе от 2002 до 2005 година. После до 2008 година е вратар на ЦСКА. След това пази за румънският Отопени. За да се установи от 2009 година на стадиона "Тича" като вратар на Черно море(Варна). Стражът на "моряците" говори пред Topsport.bg за шансовете на варненския тим да се класира в квалификациите на Лига Европа.
- Илко, какви са шансовете на Черно море за четвъртото място?
- В миналия кръг всички наши съперници за четвърто място Локо(Сф), Локо(Пд) и Берое победиха. Надявам се в този кръг Литекс да си подпечата титлата още в София и да победи Локо(Сф). Това ще ни помогне. Но най-вече ние трябва сами да си помогнем. Очаква ни много тежък мач в Перник, защото Миньор играе винаги за своята чест. Видяхте, че и в предния кръг изравниха в последната минута на Видима в Севлиево за 2:2. А перничани нямаше за какво да играят, защото са си осигурили отдавна оставането в групата. Но те са отбор, който винаги играе до краен предел. По тази причина двубоят ни в Перник ще бъде много оспорван. Разбира се, аз искам да бием в Перник и да напълним "Тича" за последния мач с Берое. Убеден съм, че при наша победа като гост на Миньор, на "Тича" няма да има празно място за срещата със старозагорци. Феновете ще ни подкрепят докрай, ако от този мач зависи нашето влизане в европейските турнири.
- Сигурно ти се иска да играете мачовете си от евротурнирите във Варна?
- Надявам се, че до две-три години ще имаме хубав стадион, на който да посрещаме нашите съперници не само в "А" група, а и в Европа, когато Черно море играе там. Наскоро Марио Гомес каза, че не му се играе с Байерн в Лига Европа. Спомнял си от периода в Щутгарт, мача с Черно море, който се игра на полупразни трибуни в София. Нямал стимул да излиза на такива празни стадиони. Как да му се обясни, че ако двубоят беше във Варна на "Тича", щеше да си спомня срещата по различен начин. Сигурен съм, че независимо от резултата, щеше да си спомня за "Тича" като за врящ котел. Но реалностите в момента са такива, че когато се класираме за евротурнири, играем извън Варна.
- Ти си от продуктивната школа на Пирин. След теб, сега в ЦСКА е друг вратар Благой Макенджиев. Следиш ли как се развиват нещата в родният ти клуб?
- Пирин се слави с изграждането не само на вратари, а с играчи на всички постове. Най-много се радвам, че отборът, въпреки трудностите, които изпитваше, показа дух и ще остане в "А" група.
- В националния отбор настъпиха промени. Мислиш ли, че някой ден и ти ще имаш шанс да пазиш на вратата на "А" отбора?
- Всеки футболист винаги се надява, че един ден ще облече националната фланелка. Аз не правя изключение.
Миньор Пк - Черно море 1:1
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Миньор Пк - Черно море (21.05, Събота, 18ч.)
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913
Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''
-
- Контакти:
Илко Пиргов; Петър Денчев; Росен Колев; Танко Дяков; Георги Илиев; Димитър Петков; Георги Божилов; Румен Николов; Самуел Камазола; Владимир Каптиев; Илиян Капитанов; Янчо Андреев; Мирослав Будинов; Васил Тачев; Виктор Митев; Исмет Мурадов.
Това са 16-те човека за Перник!Както виждате имаме 6 юноши от които двама са пълни дебютанти-Митев и Мурадов,Тачев има 2 минутен дебют миналия кръг,Капитанов и Янчо Андреев имат по 2 мача.Гледам Тошко Колев е отпаднал поради травма,Адемар и той,Тиаго го няма - 200% дебют на левия бек за Исмет Мурадов!Десен бек твърдо излиза и Янчо Андреев.Ратников също е аут от групата,което за мене говори,че напред ще е Божилов,а по крилата ще са Румен Николов и Илиян Капитанов.Виктор Митев го определят голям талант,ляво крило,но имаше 6 месеца възстановяване за скъсани връзки,а и не мисля,че е по-добър вариант от Капитанов.
За мен следния състав е безалтернативен,то просто няма кой да играе,но пък ще се кефим как млади наши момчета играят със сърце за клуба...
------------------------Пиргов---------------------
Андреев------Дяков-----Р.Колев-----Мурадов
------------Камазола----Гравесена-------------
----------------------Жоро(к)---------------------
Капитанов-------------------------------Николов
----------------------Божилов---------------------
Дано кептън Жоро им покаже верния път,сигурен съм,че Капитанов,Мурадов и Андреев няма да ни разочароват,а Тачев и Митев ако влязат също ще се раздадат на 100%.Много важна е и ролята на Камазола.Той и Жоро трябва да дадат максимума си,да спечелим центъра благодарение на по-класните ни халфове,за да могат младоците да играят спокойно и по-уверено
Това са 16-те човека за Перник!Както виждате имаме 6 юноши от които двама са пълни дебютанти-Митев и Мурадов,Тачев има 2 минутен дебют миналия кръг,Капитанов и Янчо Андреев имат по 2 мача.Гледам Тошко Колев е отпаднал поради травма,Адемар и той,Тиаго го няма - 200% дебют на левия бек за Исмет Мурадов!Десен бек твърдо излиза и Янчо Андреев.Ратников също е аут от групата,което за мене говори,че напред ще е Божилов,а по крилата ще са Румен Николов и Илиян Капитанов.Виктор Митев го определят голям талант,ляво крило,но имаше 6 месеца възстановяване за скъсани връзки,а и не мисля,че е по-добър вариант от Капитанов.
За мен следния състав е безалтернативен,то просто няма кой да играе,но пък ще се кефим как млади наши момчета играят със сърце за клуба...
Андреев------Дяков-----Р.Колев-----Мурадов
------------Камазола----Гравесена-------------
----------------------Жоро(к)---------------------
Дано кептън Жоро им покаже верния път,сигурен съм,че Капитанов,Мурадов и Андреев няма да ни разочароват,а Тачев и Митев ако влязат също ще се раздадат на 100%.Много важна е и ролята на Камазола.Той и Жоро трябва да дадат максимума си,да спечелим центъра благодарение на по-класните ни халфове,за да могат младоците да играят спокойно и по-уверено
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
Мачът на сезона за Черно море ще трябва да го изнесат Капитанов, Мурадов, Андреев и Румен Николов, каква отговорност, всичките ни надежди са в тях, дано по-оптините играчи около тях им помогнат и да се получи една сплав между млади и опитни, която утре да ни донесе поводи за радост 

---------------------------------------
-
- Контакти:
Успокояващото е,че срещу Калиакра(всички без Мурадов и Митев играха) момчетата показаха,че са на ниво А група!Капитанов,Андреев,дори и Тачев за няколкото минути игра-по-нищо не отстъпват на средното ниво на А групата,а са на по 18 години.В такива моменти решаващ е хъсът,спортната злоба-а от това което видях Илиян и Румбата(който го броя за опитен,нищо,че е на 20 както и Росен Колев де) не спряха да гонят топката като кучета кокал,дори безнадеждни топки гонеха и не спираха,а Янчо Андреев влезе с такъв хъс и злоба в мача,че макар и върнат на бека ще бяга от аут до аут.Миньор дори и стимулиран с пари няма как да извади такъв хъс.Много ще е трудно,но се надявам да ни подценят леко-2 поредни години ние с щноши играем в Перник,сетете се,тази е 3-та.....и първия път от там се върнахме с 2:2,когато ни подцениха и замалко не паднаха дори.Другото което се надявам е,че стимули-стимули,но пак може да са го подкарали на ваканция.Честно казано едно нещо ме притеснява,само едно-знаете кое е - лицето-гъз наречено съдия.Ако свири като Антон Генов-нямаме шанс,като ни натика в нашето поле,като се спекат младите ни момчета(а по крилата и бековете сме само с тях) - толкоз ще ни е.Ако свири обективно имаме шансовете си и то не са малки,все пак ядрото са все опитни и класни играчи-халфове,защитна двойка,вратар,варненския Бербо-Божилката....само съдията да не свири срещу нас
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
Ще дават Локо Пд-ЦСКА по телевизията
Морски, дали случайно не знаеш по кое радио ще коментират нашия мач?

Морски, дали случайно не знаеш по кое радио ще коментират нашия мач?
Много странен мач ни очаква.Както и да завърши,всичките слугински медии има какво да напишат.Ще ви подскажа това за което се сещам.Бием Миньор-ТИМ са купили мача.ТИМ са хванали съдията.ТИМ така са подплашили съдиите,че сега ще им помагат безогледно.Вариант-равен с Миньор.Въпреки че ТИМ са хванали съдиите,Черно море не успяха да бият.Миньоро играха за своята чест и изпратиха Локо в Европа.Вариант трети.Губим мача от Миньор.ТИМ вдигнаха ръце от Черно море и се видя колко струват.ИЛИ ТИМ не могат да хванат/купят/всички.Морето се видяха колко струват и оплакванията от Генов са били напразни-толкова си могат.Не могат да Бият Миньор,искат да бият Локо.Ако някой се сети за други варианти,нека ги постне.Ще бъде интересно след мача да видим какво са писали слугите.Истината е,че ни очаква много корав мач,в който ще се калява следващото поколение моряци.Дано успеем въпреки пълният карък който ни преследва и безогледната помощ която оказват на претендентите ни.УСПЕХ МОРЯЦИ!!!
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
Айде Моряций Отивайте и Смежете Миньор и дай боже да донесете 3 точки във Варна и със Зара стадиона да пръщи по шевовете и да се зарадваме на нещо хубаво .... ЗАААПЕЙ?!
Пусни сайта на лични,че да сме информирани.Ако чакаме на националното радио...
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
Както и за Калиакра, така и за Миньор, мнението ми е, че защитата в тези мачове не е важна - трябва в мачач да вкараме няколко гола повече от отбор, който доиграва сезона, а в предполагания от всички нас състав (е, те такова единодушие във форума не е имало
:
Андреев------Дяков-------Колев-----Мурадов
------------Камазола--------Петков-------------
-----------------------Жоро------------------------
не виждам нищо лошо в офанзивен план - нали за тази атакуваща формация си мечтаем цял сезон

Андреев------Дяков-------Колев-----Мурадов
------------Камазола--------Петков-------------
-----------------------Жоро------------------------
не виждам нищо лошо в офанзивен план - нали за тази атакуваща формация си мечтаем цял сезон

"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
Надявам се на добра игра и победа за Миньор. Единственото, в което се съмнявам е нашата мотивация. Така ми се искаше да се борим за нещо, за да нямаме оправдания, че доиграваме сезона. Щото вие сте си дразнител. А това, че някой дал пари, друг не знам си кво, съдията не знам си кво и той... опитвам се да не ги мисля. Вярвам във FAIRPLAY-a, колкото и наивно да звучи