Миньор - Черно Море ( тема за мача)

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Черно море с резервите срещу Миньор

Мнениеот ogrizko » 27 мар 2010 23:54

Sagittarius написа:Пак ще потретя - миналата година в Перник отидаха 18 годишни моряциІМишо Лазаров-капитан и 19 годишния Тошко Колев - и какво стана?Направихме Миньор(с титулярите им) за смях с 2:2.Онази формация беше далеч по-екстревагантна от тази,която отива утре и то не в Перник,а в Кюстендил.Нека не подценяваме хъса на младите моряци ;) .Надали ще видим скоро среща в която ще имаме 5-6 наши юноши на терена,нали :P .А представете си ако излупат Миньор утре,направо ще съм на седмото небе ако тези момчета отмъкнат 3 точки за Варна :lol:

Ами да, на мен поне ще ми е супер интересен утре мача, даже и никаква игра да не покажем... поне ще видим някои играчи дето не сме ги гледали кой знае колко, млади момчета, юноши и т.н. Голяма мрънканица, направо.... чудо голямо станало, че ще излезем в такъв състав. Ще кажеш, че нищо положително няма. Според мен ще си струва това, което ще направим утре. И мисля, че ще се представим достойно, каквото и да значи това :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

minyoro
Контакти:

Мнениеот minyoro » 28 мар 2010 09:18

Не забравяйте, че това може да е букмейкърски блъф - главоломно падане на коеф за Миньор, всички си викат тоя мач е ясен, залагат яко пари и после ............. честито на букмейкърите.

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 28 мар 2010 09:34

ogrizko написа:Не знам какъв ви е проблема, че не гледате реално на нещата. Не сме чак толкова силни, особено в момента. Направихме Х в Сливен, направихме Х с Берое. Програмата ни до края не е никак лека. Целта беше първите 5 кръга да вземем пълен актив точки, за да се борим за предните места в първенството. Калиакра ще смачкаме на кукуво лято. Дано не се стигне до дузпи да се решава мача и все пак да успеем да ги отстраним. В момента в отбора ни няма куп ключови и важни футболисти. Жоро Илиев, Миро Манолов, Йордан Юруков, Кривия. Всъщност, това са играчите, благодарение на които свършихме на 3 място предния сезон. Дани Георгиев и той с контузия. Реално, целия гръбнак на отбора напред го няма. Дори и да имаме играчи, които да заместят тези... още не са им стигнали нивото, нямат същото самочувствие, нямат нужната сработеност и какво ли още не. Поне се радвам, че желание имат, че пък това е основното да се развиват. Но единственото място, където сме стабилни е защитата + вратаря, въпреки че и Пиргов е малко по-нестабилен нещо този сезон, но как да е.. пак прави мачове, в които е железен. Обаче само със защита не става да се печелят мачове... а като сме нестабилни отпред, тази нестабилност и върху защитата се пренася в една или друга степен. Може да се каже, че имахме леки мачове досега. Не знам откъде това самочувствие, че едва ли не ще смачкаме всеки и на всички фронтове. Глупости на търкалета. Още някой ключов играч да се контузи, и отиваме съвсем на кино. Можехме да се борим на 2 фронта при условие, че нямаме толкова много контузени ключови играчи! Но при тези условия.... първо, страшно много контузии и липса на дълга резервна скамейка... както и ужасната програма, която са ни наредили да играем мачове през 2 дни и разни такива.... много се радвам, че Велизар е преценил трезво ситуацията и е решил да пожертва първенството. Няма как да издържим и първенството, и купата, поне по мое мнение. Две дини под една мишница са ни много, поне в това състояние! При други обстоятелства, смятам беше напълно възможно да го направим! Само дето трябва да гледаме реално спрямо създалата се ситуация. Левски им предстоят вече по-лесните мачове. Единствения им труден е във Варна, обаче тук може да се напънат да играят за Х и да си го изкарат, а останалите мачове няма да са им кой знае какъв проблем. Пък като ги побутне някой оттук-оттам и ще се оправи работата в тяхна полза. Ние няма как да спечелим толкова много мачове, особено с толкова липсващи ключови играчи! И не виждам какъв ни е проблема да бием ЦСКА в София... аз мисля, че нашите вече трябва да са достатъчно притръпнали, играха не един или два финала за купата напоследък. Мисля, че този път реално можем да си я вземем. Някой каза Калиакра да не били Барселона или Ман Юнайтед.... а да не би ЦСКА да са?! В един мач имаме реален шанс да ги победим, не виждам къде е проблема. Абе, мислете както искате. Като ви харесва да бъдете максималисти, няма лошо. И аз искам да спечелим първенството и купата и да се класираме за шампионската лига... ама въпроса е какви са ни реалните възможности и да извлечем най-доброто от тях. А за момента си мисля, че това е купата.. поне по мое мнение :roll:

колега или аз не мога да ви обясня това което искам,или някой не искат да вдянат това което пиша,никой не говори за максимум и самочувствие,всички знаем моментното състояние на отбора и футболистите които са на линия за мачовете,моята теза е следната-мачовете с Миньор и Каварна да се изиграят от основните футболисти и с оглед на постигнатите от тези две срещи резултати да се мисли за по-нататък,да се видят и другите отбори кой какво прави в първенството и купата и тогава да се реши кое е приоритет,едни 90 минути в Кюстендил не мисля че са проблем,абе смешна работа въобще грешен след грешен ход правим ама няма кой да вдене,варианти и врътки колкото искате има в момента,да сме на 10 място в първенството да го отпишем разбирам-но да имаш реални шансове за 3-4 място с оглед трагичната игра на тъй наречените грандове това не мога да го проумея,на 31-ви при лошо стечение на обстоятелствата отпаднем за купата а ЦСКА-продължи какво правим тогава(нима няма да им стискаме палци да спечелят купата дето се вика),защо да не скочим на Миньор с пълни сили на неутрален при това терен -все пак са ни пряк конкурент за 4-то място,вярно е че загубихме доста точки последно време,но защо да не поддържаме една добра дистанция зад четвъртия в класирането(независимо кой е той-за момента Левски)-и при удобна възможност да ги ударим,да не говорим че при победа днес разликата с третия е 4 точки,какво е това примиренческо мислене не знам,от кога почнахме да си избираме мачовете в които ще се хвърляме и в които не,не ме разбирайте погрешно-твърдо съм зад Велизар и отбора,някой от футболистите ги познавам лично,просто ако ще се страхуваме от Калиакра че да си пазим основните футболисти за тях-къде сме тръгнали въобще питам аз,и къде е гаранцията че другите отбори ще си вземат мачовете - а наща програма била трудна и няма да можем да ги вземем,топка-женски род всичко може да стане,излизат 11 срещу 11-който го е страх от мечки в гората да не ходи,не съм голям оптимист за днеска-НО дано да откраднем нещо от този мач че да продължа да си редя схемите тука :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Последна промяна от thebully на 28 мар 2010 10:17, променено общо 2 пъти.
HASTA DE LA VICTORIA

Потребителски аватар
thebully
Контакти:

Мнениеот thebully » 28 мар 2010 09:45

minyoro написа:Не забравяйте, че това може да е букмейкърски блъф - главоломно падане на коеф за Миньор, всички си викат тоя мач е ясен, залагат яко пари и после ............. честито на букмейкърите.

кви букмейкъри-кви 5 лева бре колега,на същата изходна позиция сте като нас(четвъртфинал за купата и реална борба за 4-то място за първенство-друг е въпроса дали ще ни пуснат и дали силите ще стигнат),какви пари-какви залагания,поредния болен мозък си да знаеш,двата отбора са толкова финансово стабилни .....ох направо ме караш да се смея,ама като си казал дано познаеш X2-за предпочитане 2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
HASTA DE LA VICTORIA

minyoro
Контакти:

Мнениеот minyoro » 28 мар 2010 09:56

Явно прекалявам със Сашо Диков, ама преди няколко дни в Евробет на първо място за най игран мач беше Хетафе - Реал 2-4 точен резултат!

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 28 мар 2010 11:05

Велизар можеше да съхрани 4-5 футболисти,но 11 вече е смешно! Къде толкова се преумориха? Предния кръг с Берое се разтичаха последните 20 мин./повече се лежа,отколкото игра/,по-предния кръг почиваха/дори контрола нямаха/Те мачове нямат,а се измориха. Калиакра днес има дерби с Дунав в Русе-излизат си с титулярите и сряда играят с нас.Велизар можеше спокойно да вземе за Перник: Адемар,Сашко-беройски,Домакина,Бачев,Божилов,Маркес.

Потребителски аватар
charlitobg
Контакти:

Мнениеот charlitobg » 28 мар 2010 11:14

Защо имам чуството че всички тук ще дойдете на моето мнение ???? Пишех ви преди и сега че Черно море няма треньор ....Че победите срещу Левски и Черноморец за купата просто бяха ШАНСА на Попа да се запази на това място. Няма по голям некадърник от него ПОВДИГА ми се .... Кой беше треньор миналата година когато изкарахме равен с Миньорооо. Това е за три слаби мача махаме човек който ни докара най-много радост в последните години. Не искам да кажа че Кольо беше най-добрия но човека разбираше ФУТБОЛА а не като тази МИШКА. И да говорите и да пишете колкото искате нито финал ще видим нито 4 място. Просто отиваме на Тича и се веселим. Реално пак повтарям 5-8 място накрая. А като не ми вярвате на мен поне слушайте капацитети в Бг футбола ТРЕНЬОРИ които казват самата истина за нашия отбор. Визирам Пената . Човека сам го казва „ Във Варна като имат пари защо спукват топката от ритане а няма ефект " Така че Черно море ще бъде и ние с него но тази година трябва да се успокоим малко и да се радваме на живота. Европа е мираж и по добре. Докато не се оправи базата,плана и стратегията за развитие по добре да си гледаме другите първенства а на Тича с кеф за това че го има да ни събира. Само Черно море до гроб...

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 28 мар 2010 11:43

Здравейте моряци и Честита Цветница!Искам да направя едно паралелче между Черно море преди две години и сега.Какво се случи през тези две години,че придобихме самочувствие,все едно сме фенове на Барса!Едно трето място с много битка,много късмет и добро стечение на обстоятелствата.И в следствие на това трето място ние вече искаме да сме фактори всяка година в България.Да,ама не!Първо в битката за третото място,отбора беше изцеден физически и психически.За емоционално въобще не говорим!Следва лоша подготовка/или липсата на такава/,четири мача изиграни над върха на възможностите и последвалите контузии,скандали и тотален срив на отбора.Следва смяна на треньора,ефекта от която беше НУЛЕВ!!!После лека,полека нещата започнаха да се стабилизират.Две изригвания и това беше всичко.Следва зимна /не/подготовка,в следствие на което ЦЕЛИЯТ отбор се оплаква от разстежения и къде по-леки,къде по тежки контузии.Въпреки всичко това,успяхме да се задържим някъде в челото и поради лесната програма си решихме че сме готови за медали.Но равен в Сливен.Съпоставено с мача миналата година,играта се развиваше по същия сценарий.И тогава мача отиваше на равен и само уникалното изпълнение на Какалов реши мача.Тази година,абсолютно същотото.Равен мач и единствено гредата спаси Сливен.Т.е. каквото даде Бог миналата година,си го взе тази.Последваха контузии на последните два халфа,които правеха играта в Черно море.И равен с Берое.Отново грешна стъпка срещу отбор от нашата черга.След което морето застана на кръстопут.Първенството или купата.Ще напиша нещо с голми букви за да се отличи от основния текст и да му обърнете внимание.ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧЕРНО МОРЕ ИМА ПРИОРИТЕТ!!!Изправени пред дилемата Европа или не,щаба на моряците избра късия път,за който се предполага че ще имаме някакъв по голям шанс.Дали е грешка?Ще покаже времето.Не мога да разбера хората които обявяват решението за грешно,преди да сме видяли ефекта му.Фенове много,мнения още повече.Какво бихте направили вие,какво бих направил аз,няма значение.Решенията не ги вземаме ние.В момента играем тото.Дали ще спечелим?Никой не може да каже.Но е факт,че поне се прави опит да се постигне положителен резултат.Играчите не били уморени.Не говорим за умора,а за мач-битка,в който е възможно останалите трима с картони да пропуснат мача за купата+евентуални контузии.И вероятно може да се получи следното.Губим мача с Миньор,вследствие на мача,губим титуляри и отиваме в Каварна с резервите.Губим и там.И първенството свършва.Сегашния вариант.Отиваме с резервитр.Битка за доказване.Контузии,картони-познат сценарий.Но нас не ни засяга,а Миньор да!Отиват на мач за купата обезкостени и реално губят.Спираме конкурент за купата.Може и да ви е смешно,но в един мач с Миньор в Перник,не се знае дали ще го спечелим,нали?По този начин увеличаваме нашите шансове за купата и пестим силите на малкото останали ни титуляри.А и изненада е възможна в Кюстендил.Аз си мисля че това е правилния начин.Ако имахме пълен състав играчи за тези два мача,трябваше да се хвърлим на 100% и в двата.Но ние сме в камерен състав и трябва да пазим всеки играч за голямата цел.А тя според мен е Купата.Сякаш в последните години Черно море е по добър турнирен боец,отколкото маратонец.Трудно задържаме еднакво високо ниво.Но в един-два мача показваме максимума си.Примери много.И в Европа и в мачовете за купата през последните години.В мачове на директна елиминация,бяхме на косъм от подвиг в три поредни години!Така че мисля че всичко това е преценено от треньорския щаб и са взели вярното решение.А дори и да не спечелим виза за Европа,това ще ни направи ли по малко моряци?Успех на Черно море в мисия Европа,успех на всички фенове в живота.И по спокойно с нервите!Това все пак е една игра.Един път печелим,друг път губим.Но нервните клетки умират и нищо не ги възстановява! :)
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 28 мар 2010 12:05

thebully написа:колега или аз не мога да ви обясня това което искам,или някой не искат да вдянат това което пиша,никой не говори за максимум и самочувствие,всички знаем моментното състояние на отбора и футболистите които са на линия за мачовете,моята теза е следната-мачовете с Миньор и Каварна да се изиграят от основните футболисти и с оглед на постигнатите от тези две срещи резултати да се мисли за по-нататък,да се видят и другите отбори кой какво прави в първенството и купата и тогава да се реши кое е приоритет,едни 90 минути в Кюстендил не мисля че са проблем,абе смешна работа въобще грешен след грешен ход правим ама няма кой да вдене,варианти и врътки колкото искате има в момента,да сме на 10 място в първенството да го отпишем разбирам-но да имаш реални шансове за 3-4 място с оглед трагичната игра на тъй наречените грандове това не мога да го проумея,на 31-ви при лошо стечение на обстоятелствата отпаднем за купата а ЦСКА-продължи какво правим тогава(нима няма да им стискаме палци да спечелят купата дето се вика),защо да не скочим на Миньор с пълни сили на неутрален при това терен -все пак са ни пряк конкурент за 4-то място,вярно е че загубихме доста точки последно време,но защо да не поддържаме една добра дистанция зад четвъртия в класирането(независимо кой е той-за момента Левски)-и при удобна възможност да ги ударим,да не говорим че при победа днес разликата с третия е 4 точки,какво е това примиренческо мислене не знам,от кога почнахме да си избираме мачовете в които ще се хвърляме и в които не,не ме разбирайте погрешно-твърдо съм зад Велизар и отбора,някой от футболистите ги познавам лично,просто ако ще се страхуваме от Калиакра че да си пазим основните футболисти за тях-къде сме тръгнали въобще питам аз,и къде е гаранцията че другите отбори ще си вземат мачовете - а наща програма била трудна и няма да можем да ги вземем,топка-женски род всичко може да стане,излизат 11 срещу 11-който го е страх от мечки в гората да не ходи,не съм голям оптимист за днеска-НО дано да откраднем нещо от този мач че да продължа да си редя схемите тука :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Левски може и да не са кой знае какво в момента, но имат по-лесните мачове и не ми се вярва все така да се дънят. Освен това никой не говори за плашене тук. Става въпрос за тактика. Всички обичат да гледат красив футбол и т.н., но най-често отборите с по-грозен футбол и по-добра тактика печелят. В случая е разумно това, което прави Велизар... с оглед, че мача с Миньор ще е здрав, конкурент за 4 място.. и може още няколко човека да отпаднат поради контузии, наказание или не знам си какво.... и да се чудим какъв отбор да сглобяваме колкото да излезем с нещо срещу Калиакра. Това се нарича разумност и предпазливост. Което е добре да го има понякога. Ако нямахме толкова контузени и то все в предните звена на отбора, щяхме да се борим без проблем на 2 фронта. Но реално погледнато, в момента нямаме капацитета да го направим... и ако се правим на големите пичове дето ще спечелим и купата, и 3-4 място и не знам си какво... накрая ще останем с нищо. С оглед на добрия противник за купата, ако победим както се очаква и би трябвало да стане.. въпреки че то нашите не се знае къде мога да поднесат изненада и да се издънят. Ама стане ли това, което се очаква... ни остават още 2 мача. И тъй като купата е основния ни приоритет, съм сигурен, че тези 2, надявам се и срещу Калиакра... 3 мача, ще ги изграем като финал, с мотивация и концентрация, която нямаме в другите мачове. Може и да се издъним, всичко е възможно, топката е женска дето викаш. Обаче ако ЦСКА не спечелят купата, понеже може и това да стане. Тогава какво?! Трябва да станем на 3 място, дори и да минем Левски или ЦСКА, ще успеем ли да минем и двата отбора?! А дори и да свършим на 3 място по някаква случайност, то ние вече постигнахме 3 място. В единия случай се борим за това, в другия случай се борим за трофей!!! Имаме още 3 мача... и реално има само 1 отбор, който може да ни създаде някакъв проблем за спечелването - отбора на ЦСКА. Няма ни Левски, ни Локо Сф, ни Литекс.... напълно реална възможност да триумфираме и поне аз не искам да я изпускаме заради някакви болни амбиции да печелим всичко и разни такива. Ако гледаме реално, пак казвам според мен, това е най-правилното решение. :roll:
А бонуса е, че ще видим играчи, на които не се дава толкова шанс. Това, че излизаме с такива играчи.,... не означава, че сме там, за да паднем. Аз лично очаквам да се представим достойно. Но ще видим какво ще стане след час :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
garfild8
Контакти:

Мнениеот garfild8 » 28 мар 2010 12:12

Много точен коментар.Браво Весо.Тука искам да вметна че,през две години сме на финал за купата и след като два пъти загубихме,сега е време Съдбата да ни върне взетото и да триумфираме.Дай Боже.Има голяма локгика в решението на Велизар.Да се хвърлим срещу Калиакра и да гледаме какво ще стане в другите 3 мача.Ние впрочем ще знаем,защото нашия мач е последен.След Каварна,пак ще мислим за шампионата.По-важен е мача ни с тях,отколкото с Миньор.Има още мачове до края и нищо не се знае.Останалите отбори,не са Челси и Барса,че да не можем да стигнем до медалите.Всичко по реда си.Целта си заслужава-купата,защото е по-прекия път към Европа и Весо правилно казва че,сега имаме приоритет.Откога,не се е случвало?
И нека да допълня.Всички искаме да бием Калиакра и да играем полуфинал на Тича,нали? :) Дай Боже да стане,а мача с Миньор е официална контрола за резервите.Да не се кахърите толкова много за днес. :)
Само Черно море.

Върни се в “Черно море”