Зимна политика, трансфери и контроли - сезон 21/22

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Re: Зимна политика, трансфери и контроли - сезон 21/22

Мнениеот 'enki' » 07 яну 2022 19:13

Varnauser написа:Ако платят сумата по откупната му клауза и той не е против, трансферът не може да бъде спрян.

Именно. При Патрик сумата беше 150 хил. евро. Договор и чудо, за две години и откупна клауза за едно БМВ. Чудна политика водим.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 07 яну 2022 20:14

'enki' написа:
Varnauser написа:Ако платят сумата по откупната му клауза и той не е против, трансферът не може да бъде спрян.

Именно. При Патрик сумата беше 150 хил. евро. Договор и чудо, за две години и откупна клауза за едно БМВ. Чудна политика водим.

Що за тъпотия са тези договори. Поне да копират примерни договори от западните клубове. Откупни клаузи за жълти стотинки които не могат да спрат трансфера!Изглежда това е наш патент)) т.е. възраждаме кариерата на футболисти забити в дъното на аматьорския футбол или спрели въобще с футбола преди да дойдат в Черно море, после Илиан ги връща в топ форма и след 5-10 силни изиграни мача на кръст и хоп някой чужд отбор ги взима наготово за жълти стотинки. С юношите е подобно полжението.Не може всеки наш юноша който едва станал титуляр от няколко месеца и вече да се оглеждат къде да го харижат под претекст,че това ще е добро за момчето да ходи да рита навън и да се развива.Няма значение ,че отива в някое село "да се развива". Важното е ,че селото е извън България! С една дума за футболистите и за собствениците кое е добро е ясно. Но остава въпросът: А кое добро за Черно море, за града и за феновете му!?

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 08 яну 2022 13:08

Футболистите на Черно море минаха медицински изследвания

Изображение

http://chernomorepfc.bg/bg/%d1%84%d1%83 ... %b5%d0%b4/

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 08 яну 2022 14:29

'enki' написа:

Политиката е без хоризонт, "от днес за утре", да се поддържа нещо там, благодарение на Илиан... Предполагам, че при ниските заплати, точно ниската откупна клауза мотивира перспективни младоци като Леандро и особено Патрик, да дойдат при нас. Така няма пречка за трансфер, ако покажат качества и ги поискат клубове, за които плащането й не е проблем. Всъщност, и това е хоризонт, но не за развитие на отборен потенциал - личният потенциал на младоците се развива и се продават не за големи, но за сносни пари. Рисковете не са много - ако не се развият, разходите няма да натежат прекалено. При по-скъпи играчи рисковете се увеличават, а "ръководителите" на клуба едва ли имат качества в материята и позволение "отгоре", за да поемат такива.

На проби:
https://www.transfermarkt.com/kyle-spen ... ler/244270
https://twitter.com/kylespence10?lang=bg

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 08 яну 2022 17:49

За нападател - доколкото виждам Денислав започва подготовка с нас. Съвсем спокойно може да остане, вместо да търсим някой друг.

Момечето на проби - поне е играл редовно в Литва. Дано да впечатли Илиан и рано-рано да приключваме със селекцията, за да може да се проведе нормално подготовка.

За Леандро - жалко, че ще го изпуснем. Момчето тъкмо навлезе във форма, започна да играе добре и хайде трансфер. Не знам изобщо тия клаузи защо ги слагат в договорите. Политиката ни определено е да продаваме всичко читаво и каквото стане в първенството.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 09 яну 2022 10:22

Проблема според мен с Леандро не е за това че заминава,а КЪДЕ точно отива/не че трябва да ме интересува,след като иска да отиде/,но Казахстан точно в момента не е дестинация коятоо нормален човек би избрал,а и Илиан каза че трансфера е на 99%,може би поради тази същата причина.Не ми харесва като фен че ни заминават постоянно най добрите играчи,но това е политика на клуба.Печелят пари,издръжката на клуба им е почти без пари,печелят имидж и всеки който има качества и иска да възроди кариерата си би избрал нас,катоо е наясно че никой няма да го спира.За феновете остава съмнителнотоо удоволствие от продажбата и факта че треньорите си вършат работата добре.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 09 яну 2022 10:49

Veso1913 написа:Проблема според мен с Леандро не е за това че заминава,а КЪДЕ точно отива/не че трябва да ме интересува,след като иска да отиде/,но Казахстан точно в момента не е дестинация коятоо нормален човек би избрал,а и Илиан каза че трансфера е на 99%,може би поради тази същата причина.Не ми харесва като фен че ни заминават постоянно най добрите играчи,но това е политика на клуба.Печелят пари,издръжката на клуба им е почти без пари,печелят имидж и всеки който има качества и иска да възроди кариерата си би избрал нас,катоо е наясно че никой няма да го спира.За феновете остава съмнителнотоо удоволствие от продажбата и факта че треньорите си вършат работата добре.

За Леандро се говори, че отива в Азербайджан! Бъркаш държавите Весо.

Отборът в който отива е доста стойностен, "Карабах" в момента е водач в класирането им: https://int.soccerway.com/national/azer ... on/r63175/

Карабах играе в Баку, имат сериозен бюджет и страхотна материална база. Играят в евротурнирите, през февруари имат мач с Марсилия!!!!
Леандро отделно ще получава доста добра заплата там, доста по-висока от това което взема при нас. На фона на това изборът му е напълно оправдан.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 09 яну 2022 11:20

greenpeak написа:
Veso1913 написа:Проблема според мен с Леандро не е за това че заминава,а КЪДЕ точно отива/не че трябва да ме интересува,след като иска да отиде/,но Казахстан точно в момента не е дестинация коятоо нормален човек би избрал,а и Илиан каза че трансфера е на 99%,може би поради тази същата причина.Не ми харесва като фен че ни заминават постоянно най добрите играчи,но това е политика на клуба.Печелят пари,издръжката на клуба им е почти без пари,печелят имидж и всеки който има качества и иска да възроди кариерата си би избрал нас,катоо е наясно че никой няма да го спира.За феновете остава съмнителнотоо удоволствие от продажбата и факта че треньорите си вършат работата добре.

За Леандро се говори, че отива в Азербайджан! Бъркаш държавите Весо.

Отборът в който отива е доста стойностен, "Карабах" в момента е водач в класирането им: https://int.soccerway.com/national/azer ... on/r63175/

Карабах играе в Баку, имат сериозен бюджет и страхотна материална база. Играят в евротурнирите, през февруари имат мач с Марсилия!!!!
Леандро отделно ще получава доста добра заплата там, доста по-висока от това което взема при нас. На фона на това изборът му е напълно оправдан.

Моя грешка явно.Не оспорвам нито неговия избор,нито този на ръководството.Но не е задължително да ми харесва това ,особено в този конкретен момент,когато имаме шанс за медали.Тези шансове май се поизпариха,но нищо не се знае,докато не приключи сезона.

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 09 яну 2022 12:13

За Денислав и аз съм съгласен. Да му дадем минутите на Леандро, пък да видим после дали ще можем да изкараме 150 хил. евро за него. Също така и повече минути за Милушев и К. Георгиев. Дето ще спасяваме кариерите на разни футбулисти, по-добре да се погрижим за нашите момчета.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 09 яну 2022 13:18

'enki' написа:За Денислав и аз съм съгласен. Да му дадем минутите на Леандро, пък да видим после дали ще можем да изкараме 150 хил. евро за него. Също така и повече минути за Милушев и К. Георгиев. Дето ще спасяваме кариерите на разни футбулисти, по-добре да се погрижим за нашите момчета.

В клуба се търси баланс-хем сравнително добро класиране,хем да могат да издържат отбора с възможно по малко пари.Ако заложим само и единствено на наши момчета,потъването е неизбежно.Всички искаме да са повече излезлите от школата,но точно искащите отбор отт юноши първи е ревнат ако нещата забуксуват,примерно с едни наредени 5-6 поредни загуби и паркиране в зоната на изпадащите.

Върни се в “Черно море”