ShooterMan написа:От този играч за мене лъха на класа.Правя уговорката,че едно видео в Ютуб не може да е показател,но няколко неща се набиват на око веднага:
1.ВИзитката-тя е добра.Жувентуде е от добрите бразилски отбори,класен отбор.Хартс и Шатору са поне познати имена.Хартс е трета флейта в Шотландия,а Шатору е асансьорен отбор между Лига 1 и Лига 2....но сетете се,че примерно Христо Янев и Бадема,Бардон,такива играчи са били в такова положение
2.Кадрите...мене ме впачатлиха следните фрагменти:
-този играч е много подвижен дефанзивен халф,отнема и напредва добре,печели терен,не е просто статист в огранизацията на играта.
-отлично се позиционира,90% от отнетите му топки бяха с по-добро заставане,много голям плюс е това
-има чудесен дълъг пас,даде 2-3 паса и по цялата ширина на терена,някои на външен фалц.Това съм го виждал само от Рикардо
-има здрав далечен удар и вкарва голове
Мисля,че е класа над Гравесена,няма какво да се лъжем.На мене ми напомня на Рикардо Андре,а сещате се колко добър беше Рикардо
Форумен лалаждия, Шатору през цялата си история имат едно единствено участие в Лига 1 и то е през 1997 година. Типичен Б групаджийски отбор от типа на Светкавица в българския футбол. Няма нищо лошо в това, играчи които са играли в Лига 2, но вече не са искани дори и там, тук в България са с класа над останалите - Нифлор, Барт, Карвальо, Дембеле, Юрас и т.н. Само че за нашият юнак "играл" е силно казано. Бил е там под наем и има точно 3 мача за Шатору, което като нищо може да означава, че 3 пъти са го пуснали в последните 10-15 минути в игра.
Не разбирам от бразилски футбол, ама тия Жувентуде май са в четвърта дивизия в момента. Но пък знае ли човек, може по негове време да са били в елита, не ми се търси...
В крайна сметка нямам нищо против човека, щом такива анонимници от чужбина идват в българското първенство и са с класа над българските играчи, нищо чудно и с този да стане същото...
[/center]