snakebite написа:Готвача написа: Но има едно нещо,което се нарича контрол на темпото на игра.Когато играеш срещу бързо разиграващ топката отбор като Разград,има два начина на противодействие.Единият е т.н. висока преса,т.е. топката да се държи максимално далече от нашата врата и да принуждаваме халфовете на противника да грешат и да хвърлят дълги пасове/кето не е тяхната игра/.Другото е да задържаме максимално добре топката/с връщане назад,безсмислени разигравания и други/с цел изнервяне на противника и убиване темпото на играта. Това е и шанса да има по малко напрежение върху Живко,защото в противен случай,ще видите какво е да нямаме бек на позиция срещу силно играещо крило.Надявам се всичко подготвено от Гонзо да сработи и да не загубим този мач.
Интересен коментар, явно добре следиш отобра си, за което те поздравявам.Така както си написал мисля че нито едното нито другото няма как да се получи.Първо незнам Лудогорец да играе с дълги пасове, всичко е по земя , нещо като ветрило защото нападаме с 6-7 човека едновременно...иначе ако я умеете постоянната преса и то зонова, както я владееха нашите съперници в Испания може и да се получи...Втория ти вариант -също не виждам как ще се получи , защото незнам някой в Разград в това число Левски и ЦСКА да владее дълго топката, точно поради нашата активна преса !
Иначе ако се приложат тези варианти може да имате успех, просто казвам че е малко вероятно. По скоро някаква колективна грешка -вратар - защита да доведе до гол, обикновено правим по една на мач , така че има вероятност да падне гол във ваша полза !
Тоя Живко Атанасов ли ще ви е десен бек ?? Ако е той ще има тежки мигове срещу Минев и Миро Иванов, дано да играе , ще ни бъде в плюс
Ами нали и аз това казвам.Понеже играете с къси пасове,ако пресата успее има два пътя-или губят топката,или я ритат напред.Това разваля цялостната стратегия на вашият отбор и дава шанс на нашия.Ако не се получи,здраве да е.Няма да сме първият отбор загубил в Разград.А относно владеенето на топката си в грешка.Всеки отбор МОЖЕ да държи топката,но това зависи от това в коя зона се опитват да го правят.Най лесно/и рисковано разбира се/е да се държи в зоната пред собствената врата,заради численото преимущество на защитниците+вратаря.А и ако противника тръгне напред се отварят зони за контраатака.Абе не е лесно,но не е и невъзможно.Въпрос на качества,концентрация и най вече психика в случая.Пример-гола при грешката на капитана на Ливърпул,срещу Хълк от Зенит.Колко пъти може да я сбърка така Джейми Карагър?Идеята ми е че щом такива играчи грешат,каквоо остава за нашите псевдозвезди.За мен мача е троен,с превес за Лудогорец в техническо и игрово отношение,но психологически е на наша страна.А че Живко Атанасов ви е бонус,спор няма.