HEATSEEKER написа:Не знам кой кога си отива но на мачовете на Тракия се е викало Ботев, ходили са с жълто-черни шалове и първата им работа след 10 ноември 1989 е да му върнат оригиналното име. Всичко друго е за лицемерите, те да си интерпретират както си искат нещата.
Велики сте,за вас може за други не може.Интерпретацията на ИСТОРИЯТА е вашата специалност
Не ми отговаряш Ботев наследник ли е на Тракия.На кой отбор викаха ''шпатион''[/quote]
Не знам на кой какво са викали, не знам по твоята логика Тракия и Ботев дали изобщо имат нещо общо. То за теб сигурно и Ботев Пловдив и Левски София ги няма на картата, но фактите са безспорни - Ботев са играели в жълто и черно и преди 1944 и след 1967 и след 1989 пак. Има последователност докато при Черно море единствената последователност в името и цветовете е след 60-те години.[/quote]
Напротив по твоята логика, днешният клуб Черно море няма нищо общо с клуба преди 1944 по твоята логика.
Именно затова те попитах щом се обединяват няколко клуба значи ли че става чисто нов без история

При обединяване (сливане) на два отбора би трябвало да е така.Примери бол:АС-23, които се водят нов отбор.ЦСКА, през 1948-а, също се водят нов отбор.Въобще, когато се обединят два отбора и се създаде нов, с ново име, то историята му започва от датата на създаването.По обратната логика е и въпросът на колегата за това, че сте в един шампионат първи и втори.Няма как да си наследник на историята на няколко отбора, които просто са прекратили съществуването си, след като са се обединили и създали нов отбор, с ново име.Ако при обединението името на единият отбор остава и е име на новосъздаденият отбор, то тогава остава и историята на този отбор.