28.04 Черно море - Пирин ГД - Неделя - 17.00

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

ShooterMan
Контакти:

Re: 28.04 Черно море - Пирин ГД - Неделя - 17.00

Мнениеот ShooterMan » 29 апр 2013 00:43

Аз не мисля,че Жоро трябва да получава ролята на плеймейкър.По-скоро както се видя днес второто полувреме с 1 деф. халф,до него Жоро като междинно звено участващо и в двете фази и пред тях е подавача,в случая Божилов.Това е играта ни.Смятам,че плеймейкъра рано или късно ще бъде Бекир,той е невероятен талант,такъв,какъвто не сме вадили от десет,че и повече години.Много ще е добре да е на терена до Жоро Илиев,точно до него може да израстне,защото на Жоро златните му години минаха и се приближава към залеза си....трябва да му се търси заместник и да се подготвя лека-полека такъв.Ето днес беше грешка,че Бекир не бе в групата и не игра,голяма грешка.Дано Гонзо проумее,че с 2 деф.халфа на нищо не мязаме,а и Жоро му е по-добре малко по-назад,видно е...

ПС:По показател грешни пасове Еденилсон бие всички рекорди.Това обаче е жесток недостатък за деф.халф,грешките там дават начало на голови контри.При ъгловите удари пред нашето поле също е абсолютен шматуняк!Виновен беше поне на 50% за гола на Берое и изцяло виновен за 3-тия гол на Ботев на Колежа.Камазола е барометъра на отбора в защитата,когато е на ниво всичко е ОК,иначе - зле,освен това има идея,има пас за разлика от Еденилсон.Ако задържим Камазола - супер,ако не - задължително търсим деф.халф.В Етър впрочем има една печка,едър и здрав добитък,направи ми добро впечатление в мачовете им,които съм гледал,мисля,че и ЦСКА го искат.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ozzy
Контакти:

Мнениеот ozzy » 29 апр 2013 00:49

Готвач, доста грешни изводи си вадиш и то не за друго, а защото тук останаха да пишат само хора които гледат един, а коментират друг мач. Идалго игра перфектно и единствената му грешка за цял мач е, че не посмя да изшие на волето един прекрасен пас на Райков, а реши да спира топката и вратаря успя да се намести и да хване удара му. Иначе, макар и без скорост, испанеца е перфектен за поста си, поне в нашето първенство. Инканго определено ме впечатли! Нападател който толкова добре да играе на ръба на засадата нямам спомен да сме имали. Винаги перфектно пласиран на половин крачка зад последния в защита, готов да стартира и най-важното - целта му е топката да се озове във вратата, без значение дали той ще я ритне или ще подаде на друг. Капитанов е тотален смешник, аматьор и безхаберник - ДРУМ, барабар с Тошето!!! Бергонси, ако някой все пак е гледал играта му, играеше точно пред двойката централни защитници - направо си припомних времената на либерото. За цял мач не помня дали и три пъти мина центъра при игрова ситуация, така че не го хранете - играеше точно това което Гонзо искаше от него. Райков анистина игра добре и има много хляб в него, особено ми харесва погледа му в/у играта. Лошото е че прегаря от желание и това води до грешки, а и понякога прекалява с шоуто. Жоро Божилов отново игра стабилно, гонеше и пресираше противниковите защитници до края на мача. Определено, обаче, му е нужен партньор, много му идва цял мач сам да пресира, да се връща в защита, да изнася топката и т.н., свършват му силите към 75-та минута. Комел също ми хареса много, научен футболист. Па зи си зоната и играе там където му е казано, за разлика от Сашко който като тръгне в атака и забравя, че е бек, а не крило и постоянно Росен и Камазола трябваше да му покриват зоната. Стигнах и до разочарованията. Китанчето се надявам да се поучи от глупостта която направи, та простено да му е! Емилов на лято трябва да си ходи. Добре, че съдията днес хич не искаше да вдига картони, защото иначе щяхме да останем с 10 човека 2 минути след изгонването на Абдиков. Днес Сашко направи ни повече, ни по-малко от три влизания за картон, като при първите две не получи картон, а при третото, което беше за червен, получи само жълт. Пълен безхаберник, поне един от трите фала да беше смислен, да го приема, но и трите брутални влизания бяха на централната линия. Другият който ме разочарова беше капитана, заради едно адски безумно влизане в центъра /същото като на Сидуел от Фулъм преди седмица с/у Арсенал/, за което заслужаваше червен картон, но не получи дори жълт. Явно Жоро има някакъв психологически проблем /то не му е и за пръв път де/ който трябва да реши възможно най-бързо.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 29 апр 2013 01:05

Стрелец, в модерния футбол няма такова нещо като "плеймейкър".

При Гонзо, Зафиров, Генов, Попов, Кольо си играем по същия начин. При Кольо Кривия беше офанзивен халф, а Жоро Илиев беше "междинното звено". Това "междинно звено" е на което му викат "box-to-box midfielder". Когато двама от трите централни халфа са подчертано дефанзивни, оттам идва проблема с немощта в нападение. Но нито Камазола, нито Еденилсон са такива; просто така са научени да играят при нас. И двамата могат да играят междинната роля на Жоро.

За мен Гонзо нарочно налага този вариант (с Божилов отпред -- нападател, който не е баш нападател и се включва активно в разиграването), за да направи отбора по-труден за побеждаване. Проблемът е, че така отбора по абсолютно същия начин по-трудно създава положения и бие.

Камазола + Еденилсон + Жоро Илиев са идеалната тройка халфове, ако единия от бразилците е инструктиран да играе плаваща роля, имаме истински крила и плодовит нападател.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 29 апр 2013 01:14

ozzy-три пъти ти прочетох мнението,хареса ми как персонално си описал и добро и лошо,но не разбрах аз къде съм сгрешил в заключенията си?В общи линии за коментираните от мен играчи,мненият ни се покриват.Еденилсон не е типичният дефанзивен халф който ни трябва.Поне не в тази форма в която поне аз съм го гледал по ТВ.За Капитана не зная как е играл днес-не го коментирам.Но успях да намеря клипче с головете ни и мога смело да заявя че гола на Илиян е чист подарък от Брус.Инканго си го вкарваше гола,както си искаше.Но именно такива ситуации показват играча и в друга светлина.Кактоо се казва-отборен играч.Макар че номер 9 трябва да е егоист по принцип и консуматор.Играча който играеше перфектно на ръба на засадата се казваше Живко Келепов.След него май не сме имали друг такъв.Смятам че и Райков може да играе на ръба на засадата.Само че с такива играчи,трябва плеймейкър с перфектно чувство за скорост и време+много добър пас.Иначе-засада!А ние такова животно нямаме.Между другото,не знам какво мислите вие, Миро би ли могъл да играе като дясно крило/не типично разбира се/когатоо е във форма?Защото ако не намери крило на лято,пак ще има преквалифицирани играчи и скъсани нерви на треньори и зрители.Както винаги съм казвал,това е един много специфичен пост,но все пак играч с прилична скорост/като Миро/,прилична техника/като Миро/ и много борбен и непримирим/като Миро/ би могъл да се научи да центрира или подава добре в последната част от атаката.Не е кой знае каква философия,прии положение че играч отговаря на другите изисквания.Уточнявам че имам в предвид БГ А група.За Европа въобще не става.Някой от колегите съфорумци,има ли поглед върху евентуално привличане на дясно крило от БГ отбор за без пари?Нещо като Райков от периода му преди Левски?Аз мисля че 100% има подобен тип играчи,просто трябва да се гледа внимателно.Нашата школа май крила не вади,което ще рече че нямаме човек който да може да работи с такъв тип деца и по тази причина ги съсипват.Не вярвам от толкова години,да не намерим поне едно дете с подобни качества.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 29 апр 2013 01:18

yavorescu написа:Стрелец, в модерния футбол няма такова нещо като "плеймейкър".

При Гонзо, Зафиров, Генов, Попов, Кольо си играем по същия начин. При Кольо Кривия беше офанзивен халф, а Жоро Илиев беше "междинното звено". Това "междинно звено" е на което му викат "box-to-box midfielder". Когато двама от трите централни халфа са подчертано дефанзивни, оттам идва проблема с немощта в нападение. Но нито Камазола, нито Еденилсон са такива; просто така са научени да играят при нас. И двамата могат да играят междинната роля на Жоро.

За мен Гонзо нарочно налага този вариант (с Божилов отпред -- нападател, който не е баш нападател и се включва активно в разиграването), за да направи отбора по-труден за побеждаване. Проблемът е, че така отбора по абсолютно същия начин по-трудно създава положения и бие.

Камазола + Еденилсон + Жоро Илиев са идеалната тройка халфове, ако единия от бразилците е инструктиран да играе плаваща роля, имаме истински крила и плодовит нападател.

Ще ти опонирам колега.Има такова животно в съвременния футбол и за да не изброявам сега десетки имана,ще се спра на две-Пирло и Шави.Иначе всеки отбор от голяма класа разполга с подобен играч,който да даде последният пас.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 апр 2013 01:27

От това,което съм видял в мача с Левски за Купата 1:0 и контролите,то всички го видяхме това де - Бекир Расим е типичния плеймейкър.Страхотно чувство за ориентация има,знае къде са съотборниците,подава тънки пасове с лекота,а техниката му е виртуозна.Физиката му куца,но пък бележи голове.И не на последно място - бие преките свободни много добре.С 2 паса за 1 минута съсипа Левски,спомнете си.При този стил на Гонзо такъв футболист е не просто нужен,той е задължителен.Както казах обаче физиката му е недостатък,все пак е на 18 само и в единоборствата го мачкат,примерно шабленското би го смлял за първа топка и има много да работи още.Има обаче фантазия,пас,техника и чувство за ориентация,а това да може да играе "със затворени очи" работейки бързо с топката превръща такива като Райков и Инканго в смъртоносни оръжия.Не съм гледал Келепов,но Адриан Фернандез-Каруча беше много силен на ръба на засадата.Каручан беше виртуоз в това отношение,имаше почти перфектно чувство да е точно на една линия и да усеща кога му готвят изкувствена засада да се дърпа навреме.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 29 апр 2013 01:29

Трябва ни Райков с десен силен крак да играе отдясно. Всичко хубаво отдясно снощи се случи след като Райков мина на другия фланг. Не сме имали дясно крило от.... не помня откога. Марчев, Каптиев, Дани Георгиев, Румен Николов, Капитанов, Сашко, Симеонов, Манолов, Фернандес, Кристиан, Инканго, Паломино са все варианти временни и доказано неефективни.

Апропо, Фернандес ~= Кристиан (за мен поне). Кристиан е по-ефективен, разбира се, защото Фернандес не знаеше изобщо що е шпагат и има ли той почва у нас. Но са почти еднотипни играчи -- технични, чувстваш, че има хляб в тях, ама... не стават за този пост, за който сме ги взели. За Кристиан има време, може би следващия сезон ще се окаже добър.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 29 апр 2013 01:58

Готвача написа:
yavorescu написа:Стрелец, в модерния футбол няма такова нещо като "плеймейкър".

Ще ти опонирам колега.Има такова животно в съвременния футбол и за да не изброявам сега десетки имана,ще се спра на две-Пирло и Шави.Иначе всеки отбор от голяма класа разполга с подобен играч,който да даде последният пас.

Пирло наистина беше атакуващ халф в Милан и нещо като "плеймейкър" в младежките си години, но след като бе привлечен Кака играеше редом до него, по подобен начин на Жоро Илиев + Алекс. По едно време играеха във формация "коледно дърво" и тогава наистина Пирло беше класически плеймейкър, Анчелоти се принуди дори да промени схемата на отбора за да вмести Пирло+Кака+Руй Коща, като измисли прословутия диамант. Стефан Генов (не, че го сравнявам с Анчелоти :)) се опита да направи същото, като вмести Фернандес + Жоро Божилов + Жоро Илиев в такъв диамант по време на няколко експеримента в последните два сезона, без успех. Анчелоти продължи с диамантените експерименти и по-късно в Челси и сега това е установена формация (макар да е използвана рядко, защото има защо -- не всеки отбор разполага с подходящите играчи, за да я утилизира). Пирло не е плеймейкър в Ювентус, играе ролята на "междинно звено" (по терминологията на Стрелеца), демек той е ювентинския Жоро, а често и играе като чист опорен халф.

Шави не е плеймейкър, той играе за отбор, в който всеки е плеймейкър. Може да е най-плеймейкърския типаж от всички на терена, но не е това неговата единствена функция. Схемата им е флуидно 4-3-3, но без типичен нападател и без типични крила. Ние не разполагаме с играчите да играем в тази формация, дори самите те не успяват да го постигнат напоследък, с Шави или без Шави.

Мисълта ми беше, че "плеймейкър" е натоварена и натруфена дума, термин лишен от смисъл в контекста на модерния футбол.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 апр 2013 02:13

Не е лишен от смисъл.Първо Бекир е слабичък физически,не виждам смисъл да му се възлагат защитни функции и да участва в отнемането й.Просто е безсмислено,загуба на енергия както се казва.Ето ти един белег на типичния плеймейкър - освободен от някаква позиционна роля на терена,нужна му е пълна свобода - да се движи навсякъде,да търси и поема топката,да я обработва и подава.Това Бекир го може.Кривия също беше крайно безполезен в защита и бе освободен от защитни функции.Тогава се видя,че тази система плеймейкър+междинен халф(офанзивен,но и борбен и ефективен назад)+типичен разбивач беше най-добрата за Черно Море.Кривия-Жоро-Наката/Рикардо Андре вършееха по терена наред и мачкаха всичко живо.Просто Жоро е най-ефективен точно в средата на терена,хем да игранизира,хем да отнема и да вдъхва спокойствие.Това прави и в Националния отбор и виждате какви мачове прави.Тука му възложихме и функцията на плеймейкъра,да,импровизатор е,но не е точно от оня типаж играчи,а Бекир - той е точно такъв и ще се напасне супер в този отбор и тази схема....има опитен голям играч до себе си да му помага,има и умен деф.халф като Камазола по-назад.Едно дясно крило и работата заспива тогава...ляв бек не ни е нужен,Комел е машина,защитник не ни трябва - Слави Сталев показа,че не отстъпва кой знае колко на титулярите....Но,да...десен бек-задължително!Алвеша както казах още на първия му мач,че до ден днешен - НЕГРАМОТЕН играч,това е.Компенсира с лудо бягане и грубости,но е НЕГРАМОТЕН,всеки мач през зоната му налитат като оси,защо не развинтват така Комел?Ами просто знае как да застане,стои си на задника и няма проблеми.Баджо беше много по-силен от Алвеша,факт.Сашето трябва да е на пейката следващия сезон.

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 29 апр 2013 02:30

Пирин ГД са взели премий като за победа,и са дошли само на разходка.
Работата е била уговорена да си разменим по 1 победа.Инфото е 100 процента.Казвам го не за друго ами за да не възхваляваме много нашите марди.Предстои важен мач с Локото,ще ни трябва касмет

Върни се в “Черно море”