Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Re: Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Мнениеот Veso1913 » 12 дек 2023 11:50

Ще напиша малко цифри и после мнения относно развитието на нашите играчи.Кой е най скъпият ни играч в момента и подреждането им според цената им/според трансфермаркета/.
Номер ЕДНО е Виктор Попов 1.200 000 евро
Номер ДВЕ Иван Дюлгеров .850 000 евро
Номер ТРИ Мазир Сула .600 000 евро
Номер Четири Алекс .500 000 евро
Номер Пет Сашо Василев .500 000 евро
шест Е.Пачеко .400 000 евро
седем Велислав .400 000 евро
Пабло и Наско по 350к,Дичев ,Влатко и Васко по 300к,Ники и Арлинд по 200к,останалите са по надолу.Интересното за мен е че Христиан е северно македонец и българин.Сега малко с разсъжденията относно цените и какво следва от това.На първо място разбира се започвам с безспорният номер едно-контракта му е до 2025 и с оглед целите ни очаквам да остане и да повиши цената си още.Дюлгеров ...с него имаме малък проблем/или голям/зависи от гледната точка.Контракта му изтича през лятото и предвид вероятноста да го изпуснем без пари + интереса към него,бих го отписал за пролетта/освен ако не преподпише/,което ми се струва че няма да се случи.Другите проблемни са на първо място АФ с изтичащ договор ,Велислав и Пабло.Има и други,но няма да ги споменавам,защото съм на 100% сигурен че няма да напуснат,първо заради напредналата футболна възраст и на второ-доказали са се като моряци-мъжкари.Васко,Цецо,Дани и Живко.Останалите са с контракти до 2025-6.Относно АФ и приноса му към момента,дори и неподписал бих го оставил да играе поради високите ни цели/но какво мислят "горе" е друг въпрос/,защото аз като фен го искам да остане,но полови милион евро могат да наклонят мисленето на босовете.Може и да има вероятност да преподпише и ако АФ мисли за бъдещето си би следвалоо да остане,защото с едни медалии и ЛЕ-ШЛ на лято,цената му/им/ ще скочи доста сериозно.До номер седем/без ВВ/ цените вероятно ще стигнат и надхвърлят 1 млн евро.За ВП вероятно ще стане поне двойна.Следствие на казаното от ИИ за привличането на крило/дали не означава напускането на АФ недай Боже/ и мълчанието за Иван,може и да не е толкова зле откъм напускащи.Аз ако съм играч на Морето и искам да замина-бъда продаден с цел получаването на по сериозни възможности за реализация и пари,ще изчакам и ще дам всичко за постигането на максимално високо класиране с крайна цел по дебела пачка в нов отбор и разбира се отбор в бяла държава.Иначе относно евентуалните нови играчи,вече го мислихме и май сме се обединили около името на Алекс Колев за нов ЦН.Относно крило опциите въобще не са малко и всичко зависи от амбициите на ръководството и целите които си поставят евентуалните нови попълнения в отбора.Серкан избра този отбор за някой лев повече.Явно не му е било приоритет да играе за постигане на някакви по различни цели от паричните такива.Станислав Иванов -също.Кое крило ви изглежда достатъчно добро и достатъчно амбициозно да се премести при нас е големият въпрос.Аз лично не виждам такова,което хем да е добър играч,хем да иска да се премести,хем да иска по малко пари с цел да получи повече в бъдещето.Ако мислите че има такъв,моля споделяйте,с оглед на БГ пазара,не мисля че ще от България.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Мнениеот bobo03 » 12 дек 2023 12:56

Алекс Колев е супер, но предвид доброто му представяне, Крумовград ще искат пачка за него. Аз по-скоро очаквам Илиян да извади поредния бразилски заек от шапката. Той ги умее тия работи. Някой Жоао Франсиско Гомеш да Силва - Силвиньо примерно:) - голова машина, незабелязана досега от големите отбори.

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 12 дек 2023 13:26

Veso1913 написа:Ще напиша малко цифри и после мнения относно развитието на нашите играчи.Кой е най скъпият ни играч в момента и подреждането им според цената им/според трансфермаркета/.
Пабло и Наско по 350к,Дичев ,Влатко и Васко по 300к,Ники и Арлинд по 200к,останалите са по надолу.Интересното за мен е че Христиан е северно македонец и българин.Сега малко с разсъжденията относно цените и какво следва от това.На първо място разбира се започвам с безспорният номер едно-контракта му е до 2025 и с оглед целите ни очаквам да остане и да повиши цената си още.Дюлгеров ...с него имаме малък проблем/или голям/зависи от гледната точка.Контракта му изтича през лятото и предвид вероятноста да го изпуснем без пари + интереса към него,бих го отписал за пролетта/освен ако не преподпише/,което ми се струва че няма да се случи.Другите проблемни са на първо място АФ с изтичащ договор ,Велислав и Пабло.Има и други,но няма да ги споменавам,защото съм на 100% сигурен че няма да напуснат,първо заради напредналата футболна възраст и на второ-доказали са се като моряци-мъжкари.Васко,Цецо,Дани и Живко.Останалите са с контракти до 2025-6.Относно АФ и приноса му към момента,дори и неподписал бих го оставил да играе поради високите ни цели/но какво мислят "горе" е друг въпрос/,защото аз като фен го искам да остане,но полови милион евро могат да наклонят мисленето на босовете.Може и да има вероятност да преподпише и ако АФ мисли за бъдещето си би следвалоо да остане,защото с едни медалии и ЛЕ-ШЛ на лято,цената му/им/ ще скочи доста сериозно.До номер седем/без ВВ/ цените вероятно ще стигнат и надхвърлят 1 млн евро.За ВП вероятно ще стане поне двойна.Следствие на казаното от ИИ за привличането на крило/дали не означава напускането на АФ недай Боже/ и мълчанието за Иван,може и да не е толкова зле откъм напускащи.Аз ако съм играч на Морето и искам да замина-бъда продаден с цел получаването на по сериозни възможности за реализация и пари,ще изчакам и ще дам всичко за постигането на максимално високо класиране с крайна цел по дебела пачка в нов отбор и разбира се отбор в бяла държава.Иначе относно евентуалните нови играчи,вече го мислихме и май сме се обединили около името на Алекс Колев за нов ЦН.Относно крило опциите въобще не са малко и всичко зависи от амбициите на ръководството и целите които си поставят евентуалните нови попълнения в отбора.Серкан избра този отбор за някой лев повече.Явно не му е било приоритет да играе за постигане на някакви по различни цели от паричните такива.Станислав Иванов -също.Кое крило ви изглежда достатъчно добро и достатъчно амбициозно да се премести при нас е големият въпрос.Аз лично не виждам такова,което хем да е добър играч,хем да иска да се премести,хем да иска по малко пари с цел да получи повече в бъдещето.Ако мислите че има такъв,моля споделяйте,с оглед на БГ пазара,не мисля че ще от България.

Никак лош анализ. Изчерпателен.
С оглед на класирането и очертаващата се възможност за мачове в Европа - преподписването на договора на Алекс е съвсем реално спред мен. Той самият не би напуснал при възможността да покачи двойно цената си преди да напусне в по-добър клуб.

А колкото до амбициите на ръководството - нямам високи очаквания. Всички сме опознали добре стила и визията на собствениците през годините. Едва ли са се променили. Няма... и няма да има закупени играчи с трансферни суми.
Но Илиан със сигурност вече има набелязани обещаващи играчи от примерно... "Кампеонато Бразилейро Серия С", които за няколко месеца работа на Тича стават новия Родриго, Машадо или Алекс.
Това си мисля лично аз, но нека видим :)

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 12 дек 2023 13:38

Относно крилото, аз наистина не мога да си обясня защо търсим при наличието на Ники Златев. През миналият шампионат ни измъкна във 2, 3 двубоя с голове и асистенции! Някой хора твърдят че през тази кампания не бил във форма което според мен не е така защото когато бъде викнат в дубъла е неудържим и от самолет се вижда че е супер талант. Естествено, трета лига не може да е критерии, но да не забравяме че момчето е само на 18 години и за по 3-5 мин. на мач трудно би се доказал. Нз, според мен има някакъв конфликт между него и Илиан. Дано не е така или ако има такъв, да го изгладят за да може в бъдещето да му се радвам ние а не някой друг!

Ent
Контакти:

Мнениеот Ent » 12 дек 2023 13:56

Eastern написа:Относно крилото, аз наистина не мога да си обясня защо търсим при наличието на Ники Златев. През миналият шампионат ни измъкна във 2, 3 двубоя с голове и асистенции! Някой хора твърдят че през тази кампания не бил във форма което според мен не е така защото когато бъде викнат в дубъла е неудържим и от самолет се вижда че е супер талант. Естествено, трета лига не може да е критерии, но да не забравяме че момчето е само на 18 години и за по 3-5 мин. на мач трудно би се доказал. Нз, според мен има някакъв конфликт между него и Илиан. Дано не е така или ако има такъв, да го изгладят за да може в бъдещето да му се радвам ние а не някой друг!

От много време дори 3-5 минути няма. Всичко е в ръцете на Илиан. Показа наченки на помъдряване, дано се развие и в тази посока, че му е ахилесова пета обидчивостта от дете.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 12 дек 2023 15:15

Ent написа:
Eastern написа:Относно крилото, аз наистина не мога да си обясня защо търсим при наличието на Ники Златев. През миналият шампионат ни измъкна във 2, 3 двубоя с голове и асистенции! Някой хора твърдят че през тази кампания не бил във форма което според мен не е така защото когато бъде викнат в дубъла е неудържим и от самолет се вижда че е супер талант. Естествено, трета лига не може да е критерии, но да не забравяме че момчето е само на 18 години и за по 3-5 мин. на мач трудно би се доказал. Нз, според мен има някакъв конфликт между него и Илиан. Дано не е така или ако има такъв, да го изгладят за да може в бъдещето да му се радвам ние а не някой друг!

От много време дори 3-5 минути няма. Всичко е в ръцете на Илиан. Показа наченки на помъдряване, дано се развие и в тази посока, че му е ахилесова пета обидчивостта от дете.

Ако обърнахте внимание на маркета,цената на 19г НЗ и 22 г ВВ е точно 2 пъти по висока в полза на ВВ,който вероятно не иска да преподпише и това е причината да го гласят за напускащ/преотстъпен/.А специално за Ники,имам поглед единствено когато игра срещу Фратрия и въобще не ме впечатли,за съжаление,а го гледах него, Милушев,Росен и Берк,като последните трима играха добре,да не кажа за Милушев и много добре.Ники вероятно е извън всякаква форма/надявам се след подготовката да си я върне/ и това е причината да не намира място при мъжете.А и къде да играе?На мястото на Алекс няма как да се случи,на мястото на Сула също/единствено срещу белите можеше да го пусне,но в нея зона въобще не му се получават нещата.Лично аз предпочитам да играем с повече юноши,но ИИ е човека по цял ден с тях и вижда многоо добре кой може да му свърши работа и кой не.Досега показва че рядко греши с хората ,затова и нямам забележки.Ако ВВ или НЗ показваха нивото на Виктор,дали щяха да са на пейката?Заради Иван махнаха Г.Георгиев,за да може да играе редовно и да няма никакви конфликти.ИИ явно не мисли че са готови за титуляри.А само те единствено могат да му променят мнението с добри игри и влагане на макс в тренировките.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 12 дек 2023 15:20

Eastern написа:Относно крилото, аз наистина не мога да си обясня защо търсим при наличието на Ники Златев.

Според мен стила на Златев не подхожда много на отбора или поне това дето Илиан иска да вижда. Опитваме се да играем доминантен футбол, да задържаме и контролираме топката. Докато на Златев основното предимство е скоростта и бързината, обаче това е повече за игра на контри. Трудно контролира топката.

От друга страна лично аз бих го пробвал Златев като централен нападател. По-бърз е от Исмаил Иса и Наско... има добър шут и може да вкарва. Заради бързината може да печели фалове около наказателното. Много отдавна искам да видя експеримент, където Златев играе като централен нападател, тогава може да минем и без Николов или Колев ако се получи.

Милушев повече ми пасва като стил да играе на крилото при Илиан и дано получи повече шансове :roll: За малкото време дето е играл доста ми допада ..умее да владее и контролира топката и е по-опасен от Велислав при ударите.. Мен и Велислав ми харесва като владение, обаче пък е много зле с ударите и головете... него повече като плеймейкър го виждам отколкото крило :P

Абе, лично аз бих си направил големи експерименти със състава ако можех ама..... как да е, има кой да ги мисли тия неща засега :lol: :lol:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 12 дек 2023 16:24

Veso1913 написа:Ще напиша малко цифри и после мнения относно развитието на нашите играчи.Кой е най скъпият ни играч в момента и подреждането им според цената им/според трансфермаркета/.

Тия цени като изключим Виктор, Сула и Алекс ми се виждат доста нереалистични. За Алекс съм съгласен, че трябва да играе, подписал-неподписал. За Дюлгера, бих се радвал, ако го продадем. За него чисто във футболен аспект би било много добре, ако попадне на добър врат. треньор, който да го научи да излиза и улавя топката при центрирания. От дълго време не виждам никакво подобрение в този компонент. Относно Велислав вече си казах мнението. Ники много искам да успее и да се наложи при нас. Има желанието, но за момента нещо му куца. Може и да е психологически проблем. Факт е, че на терена не успява да убеди с изявите си. Неговата задача е - да е винаги готов да влезе и да помага.

Alexandrov93
Контакти:

Мнениеот Alexandrov93 » 12 дек 2023 17:22

Имаме си треньор на който му имам пълно доверие, каквато и стъпка да предприеме, но все пак ще изкажа своето лично мнение, относно сегашната ни ситуация. Ако приемем, че всички наши футболисти са в прилична форма, за мен титулярният състав трябва да бъде следния (като естествено в зависимост от предстоящия мач, може да се правят определени промени):

------------------Дюлгеров------------------
Попов---Дробаров---Атанасов---Панов
-----------Панайотов---Гарсия------------
Фернандес---------Сула----------Пашеко
---------------------Мишаел-----------------

Може би единствената изненада за Вас е наличието на Мишаел, като централен нападател. Ще се изкажа така - момчето доказа, че може да вкарва голове. За мен от към дрибъл и бързина е по-добър от Машадо и не виждам защо да не му се даде шанс на върха на атаката, като в зависимост от мача, там може да започва или да влиза като резерва и Наско Илиев, разбира се.

За мен на този отбор не му трябва почти нищо ново. Най-важното е да не продаваме никой от гореизброените играчи. Никой с изключение на Иван Дюлгеров. Един колега по-горе се изказа, относно проблемът, който има Иван с излизанията. Явно този проблем не може да се разреши в нашия клуб, а при интерес от чужбина, то изобщо не трябва да се чудим, ами да му дадем шанс да се развива. Естествено никой не е по-голям от клуба, затова такъв шанс трябва да бъде даден само, ако имаме готов избор със стабилен вратар, какъвто е Даниел Наумов. Хоркаш също е такъв, но там не мисля, че имаме особено големи шансове.

Напускащи:
Иван Дюлгеров
Арлинд Дакай
Велислав Василев (под наем)
Берк, Милушев или Златев (двама от тях под наем) - имам много надежди в тези трима играчи, но няма как и тримата да получават шансове. Най-вероятно само един ще получава и то редки възможности, затова аз бих изпратил другите двама под наем.

Пристигащи:
Даниел Наумов или друг стабилен във всяко едно отношение вратар, защото добрият вратар е половин отбор.
Добър външен полузащитник (крило)

Това е.

Ent
Контакти:

Мнениеот Ent » 12 дек 2023 17:24

Златев може да игра на всяка позиция в нападение. Дори за централен е идеален. Трябва му една контра да е на върха на атаката и да набдяга защитник да излезе сам срещу вратаря. Показла го е нведнъж. Сигурен съм, ако имаше минутите на Наско и Иса на тази позиция би имал повече голове от тях. Няма сила на света, която да ме убеди, че когато не играеш с месеци дори секунда вината е в теб. Особено като всички знаят колко си талантлив. Илиан го нарочи и всички опити да извъртите нешата са ненужно. От Илиан зависи и да го реабилитира. Другото са празни приказки. Ако ли не, както коза колегата, друг ще му се радва.

Върни се в “Черно море”