ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: ЛЯТО 2011 - подготовка, трансфери, спекулации...
Младите момчета трябва да се налагат бавно, умно и методично. Постоянство трябва, търпение и подкрепа, а не да ги държиш на пейката или въобще да не влизат в групата, да не играят и после като ги пуснеш някой път случайно и не се впишат съвсем удачно, да ги забиеш пак обратно и така.. докато им мине времето. Трябва да им се дават повече шансове и да се подкрепят. Вижте какво прави Любо в Литекс?! Има сумати и млади и перспективни играчи, нито са пелета, нито свръхестествени, но им дават шанс редовно, гласуват им доверие, обиграват ги и те се отплащат. Значи Литекс може да разчита на млади момчета без да са нещо кой знае какво, а нас ни е страх и в домакинските мачове с опашкарите излизаме с купчина защитници, двама дефанзивни халфа, че и без нападател дори или пък с преквалифициран такъв??!! А на пейката Тошко, Румен, Капитанов, ако въобще е в групата. Точно в мачове като утрешния, като с Видима, трябва да се пускат младите, а не при 3:0 да пускаме Мишо на мястото на Дани, че да сме пазели резултата????!!!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Iceberg написа:Младите момчета трябва да се налагат бавно, умно и методично. Постоянство трябва, търпение и подкрепа, а не да ги държиш на пейката или въобще да не влизат в групата, да не играят и после като ги пуснеш някой път случайно и не се впишат съвсем удачно, да ги забиеш пак обратно и така.. докато им мине времето. Трябва да им се дават повече шансове и да се подкрепят. Вижте какво прави Любо в Литекс?! Има сумати и млади и перспективни играчи, нито са пелета, нито свръхестествени, но им дават шанс редовно, гласуват им доверие, обиграват ги и те се отплащат. Значи Литекс може да разчита на млади момчета без да са нещо кой знае какво, а нас ни е страх и в домакинските мачове с опашкарите излизаме с купчина защитници, двама дефанзивни халфа, че и без нападател дори или пък с преквалифициран такъв??!! А на пейката Тошко, Румен, Капитанов, ако въобще е в групата. Точно в мачове като утрешния, като с Видима, трябва да се пускат младите, а не при 3:0 да пускаме Мишо на мястото на Дани, че да сме пазели резултата????!!!
Прав си, но не вини Генов за Мишо Лазаров. Единствената алтернатива на Сашо беройския в момента е именно Лазаров. Той трябва лека полека да започне да влиза в игра за да върне формата си след контузията. А иначе за утрешния мач смятам, че след като поведем първото полувреме с 3-4 : 0 ще видим в игра и Румен, и Тошко, и Капитанов.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!
Iceberg подкрепям и последното ти мнение.Точно така се налагат млади играчи.Има обаче разлика между Пенев и Генов.Любо е име което се скандира по стадионите и освен това е перде.Генов тепърва се легитимира като треньор в Бг и няма право на грешки.Освен това Литекс имат нямат 50 човека публика зад скамейката.Няма публика,няма натиск.Представи си Генов да излезе срещу Монтана с 3-4 млади и да загуби мача.Веднага всичко хубаво сътворено тази пролет ще бъде зачеркнато,ще бъде обявен за физкултурник номер едно в Бг и ще му се поиска оставката.
Аз дори го харесвам Мишо, когато е във форма е сравнително стабилен и най-вече комплексен играч. Друго имах в предвид за него мач. И утрешния ще е същия, ще видиш. С Камазола и Гравесена в средата, все едно гостуваме на ЦСКА или Левски. Добре, че тоя път Божила не е наказан... Повече разкрепостеност в атака ми се иска, повече мощ, повече креативност, да ги награбваме такива отбори и до 30 мин да водим с 2:0, а не да треперим и до тогава да нямаме удар във вратата както с Видима! Добре, че бяха страхотните изпълнения на Камазола и Жоро Илиев, та поведохме, после Видима се шашардиса и направи два страхотни подаръка на Дончо, а после вече беше лесно. И точно тогава, вместо второто полувреме да влязат младите, нахъсани, бързи, със свежи сили, жадни за изява и хем да понатрупат опит и самочувствие, хем да разбием яко тея... ние пускаме оня къдрав безхаберник Каптиев, дето сякъш насила го дърпаш да излезе на терена и... защитник?! Както и да е. Дано и утре не треперим и да се надяваме на някой шадьовър от наш играч или тъпанарски грешки от противника. Щото един път няма да имаме късмет и.. ето ти резила. А мача с Видима точно така започна. А сетете се имахме ли удар във вратата им до 30-тата минута?!?! Искам така както лъжем навън силните отбори с перфектна защита и отлични контри, така и да мачкаме отборите у дома с офанзивна и нападателна игра. Ето това искам, а и това отива на силен отбор. А някой го е страх, ама много го е страх, та чак се презастрахова... Бат Чечко върви по възходяща линия, доста неща оправи, до много истини стигна и стабилизира отбора, но смятам, че точно тук трябва да се позамисли. Повече атака и повече доверие към младите. Това му липсва само. Аз така мисля поне.
helemong написа:Iceberg подкрепям и последното ти мнение.Точно така се налагат млади играчи.Има обаче разлика между Пенев и Генов.Любо е име което се скандира по стадионите и освен това е перде.Генов тепърва се легитимира като треньор в Бг и няма право на грешки.Освен това Литекс имат нямат 50 човека публика зад скамейката.Няма публика,няма натиск.Представи си Генов да излезе срещу Монтана с 3-4 млади и да загуби мача.Веднага всичко хубаво сътворено тази пролет ще бъде зачеркнато,ще бъде обявен за физкултурник номер едно в Бг и ще му се поиска оставката.
Не е нужно приятелю да излиза с 3-4 млади! Но поне с един, двама, зависи от тактиката и наличните състезатели. А другите като резерви. Мааалко повече мисля доверие заслужават момчетата. А и при 2:0... да не казвам 3 или повече.... и то срещу по-слабите отбори.. Точно тогава е мястото на обиграването и трупането на опит и самочувствие от младите. И тогава всички ще са доволни. И треньор, и шефове, и младите и не на последно място и публиката.
-
- Контакти:
Димов грешеше много в началото,но стана играч благодарение на това,че винаги му прощавахме всичко-и грешките,и слабите игри...Така е било винаги,така и ще бъде,така ще бъде и с Илиян като почне,2-3-4-5 слаби мача все тая,всички сме наясно,че е голям талант(може би дори най-големия ни от много години насам) и ще го подкрепяме.Дано после обаче не постъпи като оня от Шабла де
.А Румбата....просто ме издразни с Левски и Литекс,за мене се лигавеше и в двата мача.Срещу Левски ме вбеси като тръгна да проси дузпи като някакъв палячо-така не се става футболист,а срещу Литекс там на тъча някакви тъпи финтове докато не загуби топката всеки път-адски несериозно в толкова важен за Черно Море мач...иначе е ясно,че и на него сме му простили вече...но трябва да му се поскара малко някой и да го поуплаши...юноша юноша,ама никой няма гарантирано място в отбора все пак.А и не искам да повтори пътя на Владо Костадинов,който цяла година влизаше и играеше точно както е Румен сега и от надежда стана разочарование защото не му се оказваше поне умерен натиск 

"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
- blue avalanche
- Контакти:
"Защитникът Адемар Жуниор Вече е футболист на ЦСКА, разбра "Тема Спорт". Бразилецът подписа предварителен договор с червенитe, който ще влезе в сила от 1 юли. Настоящият контракт на левия бек с Черно море изтича ден по-рано. Ръководството на варненци направи всичко възможно да задържи 30-годишния футболист в състава си, но Aдeмар е категоричен, че ще играе с екипа на ЦСКА през новия сезон.
Бразилецът подписа договор с армейците за една година с опция за удължаване с още една. Месечното му възнаграждение на "Армията" ще бъде почти два пъти по-високо от заплатата, която взима в Черно море. В ЦСКА защитникът ще прибира по 10 000 лева. На "Тича" получава по 6 бона. Адемар ще прибере и 20 000 лева на ръка от червените. Той ще носи и любимия си номер 3, с който играе в момента. При червените с него на гърба си е Томислав Костадинов, който ще бъде преотстъпен през новия сезон."
Започна се.
Бразилецът подписа договор с армейците за една година с опция за удължаване с още една. Месечното му възнаграждение на "Армията" ще бъде почти два пъти по-високо от заплатата, която взима в Черно море. В ЦСКА защитникът ще прибира по 10 000 лева. На "Тича" получава по 6 бона. Адемар ще прибере и 20 000 лева на ръка от червените. Той ще носи и любимия си номер 3, с който играе в момента. При червените с него на гърба си е Томислав Костадинов, който ще бъде преотстъпен през новия сезон."
Започна се.
Нека се включа и аз в хора на разбирачите.
Първо за пореден път да НАПОМНЯ че единственото което обеща бате ви Марин в може би единственото си интервю беше това че обеща шампионска титла през 2013г.За предшестващите я години каза че каквото успее да постигне отбора,ще е без наливане на пари за играчи и треньори.Не знам защо никой не се сеща за това изказване.Опитват се да развиват школата и да се оправят както могат с бюджета който им е отпуснат и е на ниво 3-6 място в А група.Според бюджета и резултатите.3-6 място.Замислете не е ли така.Относно ,,супер талантите" от школата ни,искам да кажа че и най работещата школа в света-тази на Барса не си позволява да интегрира повече от един-двама играчи на година и то с много предварителни включвания от по няколко минути и то в РЕШЕНИ мачове.А ние искаме от Румбата да влезе срещу Левски и Литекс да ОБРЪЩА мачове.Е няма да стане.Сега да обърна внимание на евентуалната бъдеща селекция.Вече е ясно че Адемар си заминава.Вероятно и Тиаго ще продадем.Оставаме само с Исмет-играч без минути в официални срещи за Морето.В центъра ако Танка замине оставаме с Росен и Сашо.На десния бек засега нещата биват.Един добър десен бек и един много опитен играч .Там могат да помислят единствено за един юноша,ако недай боже съвпаднат контузия с наказание.В центъра на терена според мен сме бетон.Имаме страхотен триъгълник в лицата на Жоро,Камазола и Гравесена./Един колега по горе се опита да гони Гравесена.Все едно Левски да искат да гонят Гаджев/.Трябва един като Иван Цветков и в конкуренцията на Жоро Божилов,Ратников и още един юноша/мисля че там имаме едно доста добро момче/всичко ще е ОК.Може би още един опорен за дълга пейка.Остава открит въпроса за фланговете,защото вярно е че имаме в ляво Дончо и Тошко,но не са от класата която искаме.В дясно положението е още по зле.Освен Румен който определено не е във форма,трябва да се вземе добър флангови играч+Капитанов и всичко ще си дойде на място.Не мисля че трябва бързо да се лишаваме от услугите на Румен.В нападение ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ни трябват трима играчи.Дано Миро е един от тях.При това положение ще съм съгласен и на някой като Митко Илиев,макар да не е типичен голмайстор.Третият в случая може да е и Будинов.Равносметката-1ляв бек,един опорен халф/може и Граматиков/,един като Цветков,едно ляво и едно дясно крило и поне ЕДИН ама истински централен нападател/пак казвам че това е само ако Миро влезе,иначе двама/.Общо 5-6 играча.Сега въпроса е да се намерят за без пари.То ако беше само това,няма проблем,но трябва да искат да играят и без пари.А това вече ме навежда на мисълта за МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА.Очаквам отново Чечо да докара някой като Марчев.Явно човека има поглед над талантливите млади играчи в БГ.Но нападател без пари...Не знам,но си мисля че отново няма да имаме такъв.
На другите позиции магьосника СЪР може и да се оправи.Но такова животно-свободен агент добър централен нападател в БГ просто НЯМА!И ако ръководството не отпусне сума за такъв е по добре да не играем в Европа,за да не се наруши подготовкта,защото резултати и то добри просто няма да има.Ще останем с уморени,невъстановени,недобре подготвени играчи и от сега мога да предидя сезон-провал.Дано греша,но едва ли.

,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!
-
.
Последна промяна от Гочето1913 на 06 май 2013 16:21, променено общо 1 път.
Поне 6-7 нови за догодина.
И без изхвърляния от сорта на Жардел ако може.
Средната заплата във втора португалска лига е м/у 2,5 до 5хил. евро. Там има достатъчно добри млади футболисти. На кой не му се играе в Лига Европа
.
И без изхвърляния от сорта на Жардел ако може.
Средната заплата във втора португалска лига е м/у 2,5 до 5хил. евро. Там има достатъчно добри млади футболисти. На кой не му се играе в Лига Европа