Това е ставало преди отговорни мачове на сините, разкри бившият председател на съдийската комисия
"Крадецът вика "Дръжте крадеца!". Това става ясно след скандалните разкрития на Димо Момиров пред "Тема Спорт". Вече бившият шеф на съдиите заяви, че един от клубовете, който му се е обаждал да го натиска за съдии, е именно Левски. А човекът, който е търсил Момиров, е не кой да а, а борецът срещу реферските неправди Георги Иванов-Гонзо. Спортен директор и треньор на Левски.
Звънял ли ти е Боби Михайлов да ти казва кой съдия къде да пращаш и как да свири?
- Никога не ми е звънял по този повод.
От клубове звъняли ли са ти?
- Да. Не на ниво президенти, но ми се обаждаше или изпълнителен директор, или треньор. Мога и да ти кажа, че не са ми се обаждали никога от Черно море. Други обаче са се обаждали, но не и от Черно море.
От Левски звъняли ли са ти?
- Да, от Левски ми звъняха преди време.
Какво поискаха тогава от теб?
- Искаха например следното:
"Сложи ни
"здрав" съдия"
Кой "здрав" съдия да им сложа? Те са всичко на всичко трима.
Първо обясни какво се има предвид с това "сложи ни "здрав" съдия"?
- Означава стабилен съдия.
За какво им е такъв съдия?
- Ясно е, казват "имаме отговорен мач, сложи ни "здрав" съдия". Това е.
Кога е имало такива обаждания от Левски?
- През това първенство.
Георги Иванов-Гонзо ли е бил човекът от Левски, който ти е звънял?
- Да.
Като Гонзо е имал информация преди Черно море - Левски, че ще ги режат, защо не ти се е обадил пак?
- Сега ще ти кажа нещо, което държа да го отбележиш. В началото на шампионата ми се обадиха притеснени от Черноморец, че някой си им бил разправял, че на мача им с Черно море за Купата съдията ще свири срещу тях. Понеже ми се обади сериозен човек от Черноморец, го попитах откъде има тази информация. Той каза "От Локомотив София." И какво се оказа - лицето Кольо Янкулов, който е някакъв администратор в клуба, като се е теглил жребия за Купата изкоментирал, че Димо Момиров ще им сложи подходящия съдия на Черно море.
И това е била "информацията"?
- Не само това, имало е допълнително обаждане до Черноморец. Сега Гонзо не знам дали го чухте добре, но каза, че "за мача във Варна имахме информация от Локомотив София, че съдията ще ни пореже". Нещата се повтарят.
Кажи за съдийството на Ставров...
- Аз му се и обадих да му ги кажа нещата. Изрично и преди това съм го предупреждавал. Като например преди мача Литекс-Славия, защото съм му като ментор на това момче. Казах му "Съдиите печелят респект единствено с картони, и то в първите минути. Защото те имат информация, че си млад съдия. Така, че няма какво да правиш компромиси и да градиш тактики за ръководене на срещата. Каквото има на терена, го свири. От първата минута вади картоните, ако ги има." Оттук насетне, какво друго са му говорили там, по Велико Търново, не знам. Нали знаеш, че там има много специалисти. Два нарисувани жълти картона в началото не показа. Сигурно се стресна, че са срещу домакините. И оттам се стигна до опита за убийство, който направи Рабех. Това беше нещо страшно.
А при отменения гол на Левски къде сбърка?
- За тази ситуация Ставров ми каза "Има блъскане на Тасевски срещу Домакинов още в първия момент. Не когато топката е във въздуха и вече влиза във вратата." Аз обаче го попитах защо тогава веднага не е маркирал нарушението, а е чакал. Той обаче каза "всичко стана много бързо". Това обаче не е вярно, казах му, че е имал достатъчно време да спре играта. Но тук трябва да се каже и нещо друго. Когато се търси тенденция в съдийството, вижте една друга ситуация.
Голът на Левски е
от абсолютна засада
Напиши го това, нека гледат и това. Голът на Левски е засада отвсякъде! Ако имаше тенденция срещу Левски, те щяха ли да го пуснат този гол?
Нормално ли е Ставров да работи във фирмата на Ичко Лозев, бивш съдийски шеф?
- Сега Ичко не е никакъв в съдийството.
Обаче може ли да влияе на Ставров как да свири.
- Разбира се, нали му е работодател.
http://www.sport1.bg/sport1/node/158930
--------------------------
Аре сега млъкнете сини разбирачи, Момиров да каже и кой поръча Баничката, дето ни закла с двете дузпи до 20-ата минута и червения картон!?
Благодаря на БФС за освобождаването на Димо
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Димо Момиров: Гонзо ми звънеше да иска съдии за Левски
Последна промяна от San-Jose на 16 дек 2009 14:04, променено общо 1 път.
Re: Димо Момиров: Гонзо ми звънеше да иска съдии за Левски
Ще слея темите, че станаха прекалено много 

- aide_morqci
- Контакти:
Не се учудвам на новината.За мене винаги левски са вредили на Българския футбол.

Момиров: Левски си поръчва съдии
16.12.2009
SPORTNI.bg
"Преди тежки срещи от Левски ми звъняха и искаха следното: "Трябва ни "здрав" съдия. Имаме отговорен мач, сложи ни "здрав" съдия", заяви Димо Момиров в ексклузивно интервю за вестник "Тема Спорт".
Бившият шеф на съдиите посочи и човека, който му се е обаждал да го натиска - Георги Иванов - Гонзо, спортен директор и треньор на "сините".
Миноритарни собственици в "Тема спорт" са босовете на ЦСКА и "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов.
Водещият интервюто Ивайло Славейков пита дали единствено хора от Левски са се обаждали на Момиров. Освободеният ръководител на арбитрите заявява, че и от други клубове са му звъняли, но не на ниво президенти.
"Обаждаше ми се или изпълнителен директор, или треньор. Мога да кажа, че не са ми се обаждали от Черно море. Други обаче са се обаждали, но не и от Черно море", категоричен е Момиров пред вестника.
Той коментира и изказването на Георги Иванов - Гонзо, че е получил информация за евентуални нарочни съдийски грешки в мача срещу Черно море за Купата (4:1).
"В началото на шампионата ми се обадиха притеснени от Черноморец, че някой си им бил разправял, че на мача им с Черно море за Купата съдията ще свири за тях. Попитах откъде имат тази информация. Казаха ми: "От Локомотив София". И какво се оказва - лицето Кольо Янкулов, който е някакъв администратор в клуба, като се теглил жребият за Купата, изкоментирал, че Димо Момиров ще им сложи неподходящ съдия", заяви самият Момиров.
Според него съвсем същата е ситуацията и с Левски. Той се позова на думите на Гонзо, според когото информацията за "убийството" дошла от друг столичен отбор.
"Когато се търси тенденция в съдийството, вижте една друга ситуация. Голът на Левски е от абсолютна засада", отсече Димо Момиров, визирайки попадението на Живко Миланов на "Тича".
Бившият съдийски шеф в заключение призна, че Ичко Лозев може да влияе по всякакъв начин на Станислав Ставров в качеството си на работодател.
Лозев е бивш асистент-арбитър и бивш ръководител на съдиите, който в момента се занимава с частен бизенс. Понастоящем той е шеф във фирма за захарни изделия на няколко действащи съдии, сред които е и свирилият скандалния мач с Черно море за Купата Станислав Ставров.

16.12.2009
SPORTNI.bg
"Преди тежки срещи от Левски ми звъняха и искаха следното: "Трябва ни "здрав" съдия. Имаме отговорен мач, сложи ни "здрав" съдия", заяви Димо Момиров в ексклузивно интервю за вестник "Тема Спорт".
Бившият шеф на съдиите посочи и човека, който му се е обаждал да го натиска - Георги Иванов - Гонзо, спортен директор и треньор на "сините".
Миноритарни собственици в "Тема спорт" са босовете на ЦСКА и "Титан" Димитър Борисов и Иво Иванов.
Водещият интервюто Ивайло Славейков пита дали единствено хора от Левски са се обаждали на Момиров. Освободеният ръководител на арбитрите заявява, че и от други клубове са му звъняли, но не на ниво президенти.
"Обаждаше ми се или изпълнителен директор, или треньор. Мога да кажа, че не са ми се обаждали от Черно море. Други обаче са се обаждали, но не и от Черно море", категоричен е Момиров пред вестника.
Той коментира и изказването на Георги Иванов - Гонзо, че е получил информация за евентуални нарочни съдийски грешки в мача срещу Черно море за Купата (4:1).
"В началото на шампионата ми се обадиха притеснени от Черноморец, че някой си им бил разправял, че на мача им с Черно море за Купата съдията ще свири за тях. Попитах откъде имат тази информация. Казаха ми: "От Локомотив София". И какво се оказва - лицето Кольо Янкулов, който е някакъв администратор в клуба, като се теглил жребият за Купата, изкоментирал, че Димо Момиров ще им сложи неподходящ съдия", заяви самият Момиров.
Според него съвсем същата е ситуацията и с Левски. Той се позова на думите на Гонзо, според когото информацията за "убийството" дошла от друг столичен отбор.
"Когато се търси тенденция в съдийството, вижте една друга ситуация. Голът на Левски е от абсолютна засада", отсече Димо Момиров, визирайки попадението на Живко Миланов на "Тича".
Бившият съдийски шеф в заключение призна, че Ичко Лозев може да влияе по всякакъв начин на Станислав Ставров в качеството си на работодател.
Лозев е бивш асистент-арбитър и бивш ръководител на съдиите, който в момента се занимава с частен бизенс. Понастоящем той е шеф във фирма за захарни изделия на няколко действащи съдии, сред които е и свирилият скандалния мач с Черно море за Купата Станислав Ставров.
Re: Благодаря на БФС за освобождаването на Димо
Така е по-добре, иначе ще налазят сините глупаци и ще осерат темата
ДИМО: В България се случват неща, които ги няма в никоя друга бяла държава! Футболът е....
varna-sport.com 15.12.2009 16:39
Варненецът Димо Момиров бе уволнен от шопите, защото едно от храненичетата - "Левски" бе набито на футбол във Варна. Другото хранениче - ЦСКА успя да се класира на 1/4-финал за купата. Първото обаче е назад в първенството и има опасност да
не играе изобщо в Европа. Това не е нормално за малка България, където, ако няма "Левски" и ЦСКА няма футбол, за софиянци. Можете ли да си представите колко им е акъла.
Да им е честит Бай Ганьо. Варна е на морето и няма нищо общо със София.
Интервюто с Димо Момиров вчера:
- Уволнен ли сте от БФС, г-н Момиров?
- Преди няколко минути ми казаха, че съдийската комисия е разпусната. Щом Изпълкомът е решил така, значи не си вършим правилно работата.
- Наистина ли не си я вършите?
- Смятам, че направихме много добри неща. Не искам да се изтъквам, в Изпълкома добре ги знаят. Ще ви кажа само, че донесох 60 000 евро от УЕФА. Парите са за системата със слушалки за комуникация, която реферите използват по време на мач.
- Кой ви уведоми, че сте освободен?
- Никой! Явно трябва така да го разбирам, чрез вас. Няма проблеми. Футболът за мен е затворена страница. Никога не ме е хранил, не се притеснявам за насъщния.
- Под натиска на клубове и президенти ли ви уволниха?
- Не ви ли е ясно? В България се случват неща, които ги няма в никоя друга бяла държава.
- Какво не успяхте да свършите като шеф на съдиите?
- Исках да представя листата с млади рефери, които заслужават доверие.
в-к Труд, , разговаря Боян БОЙЧЕВ
Димо Момиров се опита да доближи провинцията София до морето, но не успя. Догодина "Левски" обаче за пръв път от 50 години няма да играе в Европа.
varna-sport.com 15.12.2009 16:39
Варненецът Димо Момиров бе уволнен от шопите, защото едно от храненичетата - "Левски" бе набито на футбол във Варна. Другото хранениче - ЦСКА успя да се класира на 1/4-финал за купата. Първото обаче е назад в първенството и има опасност да
не играе изобщо в Европа. Това не е нормално за малка България, където, ако няма "Левски" и ЦСКА няма футбол, за софиянци. Можете ли да си представите колко им е акъла.
Да им е честит Бай Ганьо. Варна е на морето и няма нищо общо със София.
Интервюто с Димо Момиров вчера:
- Уволнен ли сте от БФС, г-н Момиров?
- Преди няколко минути ми казаха, че съдийската комисия е разпусната. Щом Изпълкомът е решил така, значи не си вършим правилно работата.
- Наистина ли не си я вършите?
- Смятам, че направихме много добри неща. Не искам да се изтъквам, в Изпълкома добре ги знаят. Ще ви кажа само, че донесох 60 000 евро от УЕФА. Парите са за системата със слушалки за комуникация, която реферите използват по време на мач.
- Кой ви уведоми, че сте освободен?
- Никой! Явно трябва така да го разбирам, чрез вас. Няма проблеми. Футболът за мен е затворена страница. Никога не ме е хранил, не се притеснявам за насъщния.
- Под натиска на клубове и президенти ли ви уволниха?
- Не ви ли е ясно? В България се случват неща, които ги няма в никоя друга бяла държава.
- Какво не успяхте да свършите като шеф на съдиите?
- Исках да представя листата с млади рефери, които заслужават доверие.
в-к Труд, , разговаря Боян БОЙЧЕВ
Димо Момиров се опита да доближи провинцията София до морето, но не успя. Догодина "Левски" обаче за пръв път от 50 години няма да играе в Европа.
Оказа се ,че Момиров е бил трън в очите на "Левски". Защото, докато Момиров е бил шеф на съдийте,"Левски" вече не е могъл да си поръчва съдии,катко го е правил безпроблемно през последните 50 години! С това се обясняват и слабите мачове на "Левски" за Първенство по времето на Момиров
http://sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2536512

http://sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2536512
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
За какво се хабих днеска да пиша по същата тема във форума на Левски?
Сам се хвърлих на псетата
Тепърва започва да става интересно, а сините приятели викат "Стига пускахте теми!"
Още доста неща ще наизлязат, ми се струва..
Ясно е, че му е звънял Гонзо на Момиров и пак казвам, ако това е лъжа, Гонзо е длъжен да го даде под съд за клевета. Ако не за честта на името си, то поне заради честта на поста (постовете), които заема. Най-вероятно нищо такова няма да последва, защото и лесно може да се докаже. Най-голямата им болка на Левски е, да сложат на мястото на Димо Момиров образ и подобие на Борето Александров. И айде пак Левски шампион, или най-много на второ място и с купата.
Т.е. старото хоро.
Искаме ли отново да сме участници в подобен театър?

Сам се хвърлих на псетата

Тепърва започва да става интересно, а сините приятели викат "Стига пускахте теми!"
Още доста неща ще наизлязат, ми се струва..
Ясно е, че му е звънял Гонзо на Момиров и пак казвам, ако това е лъжа, Гонзо е длъжен да го даде под съд за клевета. Ако не за честта на името си, то поне заради честта на поста (постовете), които заема. Най-вероятно нищо такова няма да последва, защото и лесно може да се докаже. Най-голямата им болка на Левски е, да сложат на мястото на Димо Момиров образ и подобие на Борето Александров. И айде пак Левски шампион, или най-много на второ място и с купата.

Искаме ли отново да сме участници в подобен театър?
Не.Никой от нас моряците,не иска такова нещо.
Само Черно море.
Гонзо - Ало Димо здравей, пак е Гонзо на телефона
Димо Момиров - Здравей Гонзо
Гонзо - Слушай ся, знаеш некадърници сме, евроидиоти, сложи някакъв подходящ за нас съдия, някоя рамо да даде
Димо Момиров - Не можеш да ме вържеш, ще сложа съдия, който да свири обективно
Гонзо - Ама не, аз искам да сложиш съдия, който свири това което вижда в наша полза, т.е. както на Герена бе, дузпа-две червен картон, останалото ще го свършим сами
Димо Момиров - Виж Гонзо, не съм като предишните ръководители, сгрешил си човека
Гонзо - Внимавай Димо, да не останеш без работа, много внимвай или изпълни това, което ти казвам или звъня на Батков да подготвки нещата с Боби Михайлов за отсраняването ти
Димо Момиров - Не ми пука, ти треньор никога няма да станеш щом съдии навиваш да ти спасяват посинелия задник
Гонзо - Ще съжеляваш, имай късмета съдията да сбърка 1 път в мача, заминаваш си
Димо Момиров - Ок, много си страшен
Гонзо - Бий чорбата по главата бий бий, чао
Димо Момиров - Здравей Гонзо
Гонзо - Слушай ся, знаеш некадърници сме, евроидиоти, сложи някакъв подходящ за нас съдия, някоя рамо да даде
Димо Момиров - Не можеш да ме вържеш, ще сложа съдия, който да свири обективно
Гонзо - Ама не, аз искам да сложиш съдия, който свири това което вижда в наша полза, т.е. както на Герена бе, дузпа-две червен картон, останалото ще го свършим сами
Димо Момиров - Виж Гонзо, не съм като предишните ръководители, сгрешил си човека
Гонзо - Внимавай Димо, да не останеш без работа, много внимвай или изпълни това, което ти казвам или звъня на Батков да подготвки нещата с Боби Михайлов за отсраняването ти
Димо Момиров - Не ми пука, ти треньор никога няма да станеш щом съдии навиваш да ти спасяват посинелия задник
Гонзо - Ще съжеляваш, имай късмета съдията да сбърка 1 път в мача, заминаваш си
Димо Момиров - Ок, много си страшен
Гонзо - Бий чорбата по главата бий бий, чао