Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот ogrizko » 29 ное 2022 11:36

greenpeak написа:БФС наказа Левски с лишаване от домакинство и глоба в размер на 6000 лева: https://sportal.bg/news-2022112213264972866

Наказанието означава, че Левски ще приеме Черно море на неутрален терен, защото следващото им домакинство по програма е срещу нас.

гонг - Левски ще обжалва наказанието си, което беше наложено от Дисциплинарната комисия на БФС след мача със Славия. Това разкри треньорът на тима Станимир Стоилов в специално интервю за Gong.bg. "Сините" бяха санкционирани с лишаване от домакинство за една среща, след като имаше сблъсъци между двете агитки след последния съдийски сигнал.

"Това наказание обаче ще бъде обжалвано от нас, защото според нашите юристи по правилниците на футболния съюз на наказание подлежи отборът, който е провокирал. Противникът ни провокира нашите привърженици. Ако се прецени, че не сме прави, ще си понесем наказанието. Според мен, тук БФС трябва да се намеси в разговори с държавата, защото Левски плаща и на охранителни фирми, и на полиция и то не малки суми. Тези два органа – полиция и охранителна фирма, трябва да носят някаква отговорност за тези безредици. Не може футболният клуб, когато плаща пари, да носи отговорност. Полицията също трябва да носи някаква отговорност, защото ние парите си ги плащаме. Тук футболният съюз трябва да се намеси с разговор с вътрешно министерство и да се намери някакъв баланс, за да не носят само клубовете вина. Под никаква форма не приемам наказание за мач без публика. Най-малко това нас ни лишава от една голяма част от месечната заплата на хората в клуба. Ние живеем благодарение на привържениците, които идват на стадиона, купуват си билети и артикули. Най-лошото наказание за Левски е да го лишиш от собствената публика", заяви Стоилов.
-=-=-=-=-
Левски няма да се даде без БОЙ :))) ще се бият и на терена и извън него(Мъри, Наско, БФС и т.н.), но мач без публика на Герена няма как да има :)))
може вместо мач без публика да се организира мач без полиция.... полицията е виновна и трябва да си носи последствията, че не бие достатъчно лумпените в синьо :)))
ИзображениеИзображениеИзображение

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 дек 2022 03:08

https://chernomore.gong.bg/bg-football/ ... lec-710429

Добре е, че се понаспаха и премислиха за Алекс! Първо да припомним, че е на 20 години само, той спокойно влиза в графата юноши. Второ - от момента на появата си в дербито с плебса показа много качествени неща (особено и през призмата на 20 годишен тепърва адаптиращ се към България играч). За мен щеше да е страхотна глупост да бъде отпратен.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 12 дек 2022 13:08

Матиас Курьор пристигна във Варна като непознат футболист, а си тръгва със статут на любимец на феновете на Черно море и впечатляващата статистика от 125 мача и 47 гола за “моряците”. Нападателят от Мартиника се превърна в кошмар за защитниците по родните терени, а на “Тича” със сигурност няма да забравят ключовия му принос за спечелваното на Купата на България през 2015 година. Пред “Тема Спорт” 34-годишният Курьор коментира причините за раздялата му с Черно море и бъдещите си планове.

“Изобщо не съм си мислил, че по такъв начин ще спечеля любовта на феновете, още повече че началото беше много лошо. Помня, че дебютирах като резерва срещу Лудогорец (26 юли 2014 г.) и бях сменен само 15 минути по-късно. Трябваше да чакам на пейката още два месеца, за да ми потръгнат нещата, а това се случи в един мач за Купата на България срещу Созопол”, върна се назад във времето Курьор.
“Взех решението да напусна след мача със Славия в София (в началото на ноември). Тогава треньорът ме смени още на полувремето и си казах, че няма никакъв смисъл да оставам тук. По-късно имахме разговор с Илиан Илиев и той ми обясни, че повече няма да играя. Каза ми, че вече не съм първа опция, затова предпочетох да си тръгна”, разкри нападателят.
“Мисля, че можех да направя още много неща за Черно море. Съжалявам само, че за целия си престой във Варна изиграх само едно дерби със Спартак и не можах да изживея тръпката на този сблъсък на нашия стадион “Тича”. Второто ми съжаление е, че не успях да завърша този сезон и трябваше да си тръгна още през декември”, сподели Курьор.
“Парите са важни, няма какво да лъжа. Когато обаче съм преговарял с Черно море, в нито един момент не съм се пазарил и винаги съм взимал това, което ми дават. Просто защото този клуб е различен от другите. Дори в Локомотив (Горна Оряховица) взимах по-голяма заплата, отколкото във Варна”, изтъкна любимецът на феновете на Черно море.
“За момента най-вероятно е д играя във Франция, вече разговарям с клубове. Ако обаче ми се отвори възможност з Африка или Южна Америка, бих отишъл там, за по-далечно бъдеще? Мисля, че няма да ставам треньор. Това не е моето нещо. Може би по-скоро ще бъда скаут или спортен директор”, добави Матиас Курьор.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 дек 2022 11:17

gong - Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред вестник „Мач Телеграф“ в обзорно интервю за отминалата година и за бъдещето, в което той очевидно ще продължи да пише история с „моряците“. Най-малкото заради това, че вече в пет пълни години води тима, чиято легенда е и като футболист.

- Г-н Илиев, каква е равносметката ви за отминалата година с Черно море?

- Като цялостно представяне, мисля, че не се представихме на нивото на последните четири години, защото вдигнахме летвата и най малкото разклащане се вижда и осъжда. Особено игрово отстъпвахме от това, което имахме като лице и стил на игра и естественото следствието на това... точките. В последните четири години станахме два пъти 5-и (предното първенство бяхме близо и до третото място), играхме и два баража за ЛЕ. Когато бяхме най-близо до тази цел, защото имахме може би най-добрият отбор, не можахме да отидем на бараж със Славия заради пандемията с Covid-19. Имахме 18 заразени и играхме с много юноши, които се представиха страхотно, но не успяхме да победим Ботев. Този полусезон свалихме нивото като игрово представяне на терена. Това мога да отчета като обективно впечатление. В същото време обаче като точки се движим нелошо. Изобщо не сме толкова далеч от тези, чието представяне се определя като изключително.

- След пет пълни години като треньор на клуба, кой е най-големият ви стимул за работа и коя е целта, която сте си поставил да постигнете в бъдеще?

- Целта е да играем добре, да побеждаваме повече и да сме в предните позиции, независимо с какви бюджети са отборите около нас. Това от една страна, а от друга искам да продължим да даваме път на младите, когато самите те покажат отдаденост и желание да се развиват и да вървят уверено напред. Мисля, че това го правим по-добре от доста други клубове, ако не и от всички, през последните години.

- Кое ви разочарова най-много през есента?

- В някой от мачовете, не показахме нашия дух, който през годините ни е донесъл не една и две хубави победи. Имаше няколко двубоя, в които трябваше да покажем повече агресия и воля, за да вземем победите и не се получи. В края на сезона направихме козметични промени в съблекалнята и срещу Локо Пд в последния мач мисля, че се видя, че се върна отборният дух. Имахме проблеми и там е нашата роля на треньорите, да усетим къде се къса връзката и кой мъти водата, образно казано, и да вземем мерки.

- Кое според вас ще е заслуженото място за тима в крайното класиране този сезон и от какво зависи?

- Ще се види. Времето ще покаже. Оставаме фокусирани и трябва да работим. Играчите най-вече, за да се развиват. Комплексни са нещата, от които зависи. Към момента е важно да направим добра подготовка, за което, при положение, че ще останем отново през цялото време във Варна, ще сме зависими и от атмосферните условия.

- А как ще коментирате жребия за Купата?

- Труден жребий, когато гостуваш в София. През есента изиграхме два мача с тях и мисля, че представянето ни не бе толкова лошо, просто имаха повече агресия и дух, който на нас ни липсваше. Много е важно да няма влияние от странични фактори. Аз още не мога да си обясня как един и същи съдия – Георги Гинчев ръководи и двете срещи. Ел Хатиб бързо стана международен съдия, но не видя 100% дузпа за нас като ВАР асистент и то при резултат 0:0.

- Какви са приоритетите при селекцията, има ли вече конкретно развитие за Атанас Илиев или някое друго попълнение?

- Наско Илиев има договор с клуб в чужбина и сега е несериозно да коментираме, каквото и да е било. Естествено е, че ще търсим подсилване, но в момента няма нищо конкретно.

- Възможно ли е да има и други напуснали или продадени?

- Възможно е. Може да се разделим с още някого, особено ако привлечем. При добра оферта не е изключено да има и продадени.

- Каква е реалността относно раздялата с Матиас Курьор, която доста се коментираше?

- В този случай няма нищо скандално или ненормално. Декември му свърши договора, но Матиас е дал много на клуба и в предишните си два, и при сегашния си престой и е много специален за нас човек. При това не само на терена, но и в съблекалнята, защото е изключително положително момче. В хода на сезона обаче се получи така, че не започваше всеки мач титуляр и не беше щастлив от това. На тази възраст е нормално да му се играе във всеки мач, защото иска да се наслади на последните си години на терена, а ние не можем да му го гарантираме. Той прояви разбиране. Знаете, че ще бъде и скаут във Франция за нас, дори наскоро ми изпрати един футболист, за да го следим. Някои ваши колеги спекулираха с тази тема, написаха доста неверни неща, което не им прави чест.

- Кой ще е следващият футболист от школата, който може ще направи пробив в Първа лига подобно на Николай Златев?

- Ние сме изключително щастливи, че имахме четирима наши юноши в А националния отбор – Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Илиан Илиев и Мартин Минчев, мисля, че никога в нашата история като клуб, това не се е случвало. Колкото до младите, от тях зависи най-вече. Аз мога да ви кажа, че две момчета от старшата възраст ще започнат подготовка с нас - Марин Петков и Берк Бейхан. Следим какво се случва с всички деца в школата. НО голям проблем, е че много от треньорите играят за резултат (който никой не им търси), а не така, че да развиват една по-голяма група от таланти в съответните възрасти, за да има по голям избор за в бъдеще. Това води до това, че много деца си тръгват, защото не играят. И това ще ни е голям проблем в следващите години, а именно намиране и развиване на таланти.

- Има ли новини около сина ви и кариерата му в Кипър, предполагам, че ще сте заедно за коледните празници?

- Да ще се прибере за няколко дни, защото, както знаете първенството в Кипър не е спирало и мачовете текат. Ние бяхме при него за няколко дни, след като приключи сезонът у нас. Надяваме се при него лошото да е отминало, защото заради контузията изпусна важни мачове в началото на сезона, включително и квалификациите за Шампионска лига. Хубавото е, че вече е здрав на 100 процента. Сега се бори със зъби и нокти, за да играе повече и да се развива, защото са 26-27 футболисти и конкуренцията е голяма.
-=-=-=-=-=-=-
доста ми допадна интервюто, дано наистина процесите в съблекалнята да са били една от причините да играем не много добре до мача с Локо Пд ;) Курьор пък вече препоръчал 1 играч за следене, кога стана скаут ...но вече работи сериозно момчето явно :) само това с гоненето на резултати при младежите не ми допада ...предпочитам да сме по-назад в класирането, но да развиваме по-добре играчите си за мъжете....

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 31 дек 2022 12:48

Левски и Черно море играят на „Ивайло“
https://vsport.bg/levski-i-cherno-more- ... crQ8M_G1Vo

"...Още в първия кръг отборът на Станимир Стоилов го чака трудна задача – мач срещу Черно море.

Столичният гранд е домакин на двубоя, но той няма да се проведе на стадион „Георги Аспарухов“ заради наказанието на тима от срещата със Славия, поради което Левски ще трябва да приеме съперника си в друг град.

Ръководството на „сините“ обмисля няколко варианта, като засега решението е той да се проведе във Велико Търново на стадион „Ивайло...“
-----------------------------------------
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 31 дек 2022 20:33

Ясно беше, че има нещо в колектива, а Клементе спря да играе буквално след 2-рия мач - много силни игри с Локо Сф и Славия и от там насетне почна да се подпира, макар, че и в такова си състояние пак беше добър. Жалко, че не се вписа. Дано пък Наско Илиев успее да прекрати договора, защото той ще се впише перфектно и без адаптация и съм сигурен, че само след няколко мача юношите ни в Националния ще са вече 5, когато и той се завърне там. Колкото до Левски - аз мисля, че Търново е перфектно място. В смисъл и те, и ние ще закараме фенове и стадион Ивайло и самия град Търново предлагат условията за това. За пръв път от доста време да похваля Левски, че не мислят за глупости (жалби, декларации и миндилски номера). Весело посрещане на Новата от гастербайтерите, да се надяваме да сме в Търново.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 10 яну 2023 11:54

gong - Черно море започна ремонт на базата на Детско-юношеската школа на клуба. Реновирането ще премине през няколко етапа, като първият вече е почти приключил. Той включваше подмяна на тревното покритие на терена с изкуствена трева на стадион „Корабостроител“, съблекалните и баните на академията. Теренът е изпълнен с най-висок клас система от изкуствена футболна трева, гарантираща безопасност на играчите и максимална ефективност на игрово представяне, съобщава официалният сайт на клуба.

Следващият етап, който се очаква да започне веднага след завършването на първия, ще включва затревяване на терена за официални мачове на академията под Аспаруховия мост, както и едно от тренировъчните игрища.

Последният етап се планира построяването на голям терен с изкуствена трева, като в момента се разглеждат различни оферти и се търси най-добрият изпълнител на проекта. Целта пред ръководството на Черно море е стадионът да бъде с най-модерната настилка по сертификатите на ФИФА, която да подпомага развитието на футболни таланти, в което „моряците“ са в Топ 3 на България през последното десетилетие.
-=-=-=-
много добра новина :) явно се повишават амбициите в отбора наистина с напредъка на стадиона... ще почнем да гоним все по-високи и високи цели надявам се :)

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 10 яну 2023 19:11

Това е по темата за базата под моста от 27 Февруари 2008, времето показа, че нищо не се случи и бяхме свидетели само на лъжи и обещания:

https://www.moreto.net/novini.php?n=18771

https://topsport.bg/cherno-more/cherno- ... teren.html

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 10 яну 2023 19:55

greenpeak написа:Това е по темата за базата под моста от 27 Февруари 2008, времето показа, че нищо не се случи и бяхме свидетели само на лъжи и обещания:

https://www.moreto.net/novini.php?n=18771

https://topsport.bg/cherno-more/cherno- ... teren.html

ами според мен това е свързано с буксуването покрай изграждането на новия стадион ....както се вижда напоследък строежът на стадиона напредва .....и според мен както казах това ще увеличи постепенно амбициите :) не виждам защо да лъжат? ще имаме супер модерен стадион, а да нямаме едни нормални игрища.... освен това мисля, че малко ги хвана срам и покрай Спартак Вн, които се мъчат да правят някакви неща ;) така че аз съм обнадежден, че този път ще се получат нещата и няма да е като с тия статии дето показваш?!

Върни се в “Черно море”