Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот Iceberg » 22 юли 2022 15:48

Илиан Илиев: Нямам скрити хитрини, само много работа ще помогне

Отдавна се знае, че е много трудно да гостуваш на Черно море. „Моряците“ са биткаджии, не отстъпват в единоборствата и са агресивни на терена. Към това обаче, в последните години прибавяме и португалска подправка. Тя се казва техника. И не е такава заради футболистите от тази държава, които играят в отбора. Причината е Илиан Илиев, който разкри пред BetNews целите на Черно море, който стартира с две победи в efbet Лига - над Локомотив Сф и Славия.

Началото на сезона

Има изненади и винаги, когато сезонът започва, могат да станат неща, които никой не е очаквал. Рано е обаче да се правят каквито и да е изводи. Класирането до петия-шестия кръг, няма никакво значение. Някои са водили по-усилена подготовка, други не чак толкова. Някои се фокусират и така структурират лагерите - да са по-свежи в началото на сезона, а другите в по-дългосрочен план.

Представянето на отбора

Не мога да кажа, че представянето ни през миналия сезон беше супер. Можеше да сме доста по–напред от това пето място, което заехме. От зимата, когато ни напуснаха основни футболисти като Леандро и Родриго, трябваше да се оправяме с наличния състав. Новите се приспособиха и се вписват в обстановката, което е много добре.

Много е неприятно, когато футболисти като Даниел Димов и Евгений Сердюк са контузени и не могат да вземат участие в двубоите на нашия отбор. Трима от титулярните ни играчи не са на разположение. Започваме сезона с петима нови и различни в стартовите ни 11. Но ние се съобразяваме с нещата. Приемаме, че те са част от играта, не можем да ги променим. Не може всичко да е перфектно, това е невъзможно.

Конкуренцията

Не знам със сигурност, колко отбора ще са в битката за титлата. Засега три клуба афишираха сериозни амбиции, но това е в началото, после нещата се променят. Добре е да има конкуренция. Искам повече отбори да са в челото на класирането и да има силни тимове, които да са в съперничество с останалите. Не е хубаво за българския футбол, да няма качествени клубове в първенството и да са разделени от голяма точкова празнина.

Целите

Нямам специални хитрини, с които да изненадам другите треньори. Има нещо, което е от значение. Само и единствено работа трябва да свършим и всичко накрая зависи от футболистите. Затова винаги съм казвал, че съм доволен от нашите. С малко думи се разбираме и нещата вървят добре.

За нас е важно тази година да се преборим с по-голямата конкуренция за място в първата шестица. Не си поставяме нереално високи цели, но ако кажа, че търсим място в европейските турнири, ще е вярно. То обаче ми изглежда по-достъпно през бараж от седмото място.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 юли 2022 20:42

Исмаил Иса се завърна на „Тича“с гол
https://vsport.bg/ismail-isa-se-zavarna ... 6RWUR49T0k

Нападателят Исмаил Иса взе участие в контролата на Черно море с Черноморец Балчик, завършила 3:0 за „моряците“. Иса се появи в игра в 66-ата минута и дори отбеляза третото попадение за варненци в спаринга.

Нападателят, който напусна Черно море през миналия сезон, сега поддържа форма с „моряците“ от около 20-ина дни, но няма яснота дали ще му бъде предложен договор и ще остане на „Тича“.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 30 юли 2022 20:50

Черно море с класика над Черноморец Балчик в контрола на „Тича“
https://vsport.bg/cherno-more-s-klasika ... ge6HA0ICpY

Черно море победи Черноморец Балчик с 3:0 контролна среща на стадион „Тича“. Спарингът бе уреден веднага, след като бе отменен мача на „моряците“ с Левски от 4-ия кръг на efbet Лига.

Попаденията за Черно море реализираха Мазир Сула, Алекс Фернандес и Исмаил Иса.
Черно море стартира двубоя с натиск и още в 8-ата минута откри резултата. След центриране отдясно, Евгений Сердюк стреля с крак, но Иван Иванов изби, топката попадна в Мазир Сула, който от близо реализира за 1:0.

В 22-рата минута Мади Кета получи диагонален пас вляво, напредна, финтира бранител и стреля, но вратарят на гостите спаси. В 23-ата минута Почи от състава на Черноморец Балчик центрира отдясно към задна греда, където Джорджо Димитров с глава стреля, но покрай гредата. В 33-ата минута Евгений Сердюк засече центриране от корнер, но стреля над вратата.
В 43-ата минута Мартин Дичев пусна дълъг пас към Евгеной Сердюк, който нахлу в наказателното поле, върна към Сула, но халфът на „моряците“ стреля в тялото на бранител.

Ударно започна втората част за Черно море и още след подновяването на играта Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към наказателното поле, където Матиас Курьор стреля, но стражът на гостите успя да спаси сигурен гол. Веднага след това Курьор заложи топката на Златев, който на скорост опита да я насочи към близкия ъгъл, стреля право в ръцете на вратаря.

В 60-ата минута след грешка при изнасянето на топката в половината на Черноморец, Алекс Фернандес се оказа най-съобразителен и стреля от движение, но Иван Иванов отново бе на мястото си и изби. В 64-ата минута „моряците“ стигнаха до втори гол. Матиас Курьор отдясно намери Алекс Фернендес в наказателното поле, който пусна топката покрай вратаря за 2:0. В 66-ата минута Ангел Ангелов проби отдясно и центрира към Курьор, който вкара, но страничният съдия вдигна флага, че преди подаването топката е напуснала очертанията на терена и голът не бе зачетен.

В 66-ата минута Исмаил Иса замени Росен Стефанов. В 70-ата минута резултатът стана класически. След центриране от от корнер на Николай Златев центрира от корнер, Матиас Курьор с глава стреля, топката се отби в напречната греда и попадна в Иса, който вкара за 3:0. В следващата минута Николай Златев получи пас на границата на наказателното поле, и стреля в далечния ъгъл, но попадението не бе зачетено заради засада.

Съставите:

Черно море:
Първо полувреме: Иван Дюлгеров, Росен Стефанов, Живко Атанасов, Мартин Дичев, Виктор Попов, Мимито Биаи, Васил Панайотов, Мади Кета, Велислав Василев, Мазир Сула, Евгений Сердюк.

Второ полувреме: Георги Георгиев, Росен Стефанов, Петар Божанчич, Цветомир Панов, Стефан Велев, Матеус Клементе, Лъчезар Йорданов, Николай Златев, Ангел Ангелов, Алекс Фернандес, Матиас Курьор.

Черноморец Балчик: Иван Иванов, Радослав Златев, Вилиян Денчев, Дани Георгиев, Йордан Радев, Кристиян Бешев, Теодор Тотев, Иван Цацев, Мохамед Почи, Джорджио Димитров, Габриел Волкан.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 27 авг 2022 09:31

Илиан Илиев: Бил съм в отбори, в които съм нямал цялата спортно-техническа власт
sportal
Треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви, че според него един специалист олеква пред играчите си, ако няма спортно-техническата власт. Наставникът на "моряците" е един от малкото у нас, който през годините работи на спокойствие и взима решенията.

"Много е важно ръководството да се поставя на мястото на треньора, когато взима решение вместо него и да разбере как този човек изглежда в очите на футболистите. Което е изключително важно. Аз съм минал в отбори, където нямаш цялата спортно-техническа власт и тогава олекваш в очите на футболистите. Те трябва да знаят, че ти си човекът, който решава всичко. Но не мисля, че в България само аз и Станимир Стоилов имат пълната власт в отборите си. Със сигурност има и други клубове. Но със сигурност се чува, че има места, където не е така. Но не е само за България, аз съм чувал за подобни неща и в Португалия", заяви Илиан Илиев в подкаста "Фактор".

Легендарният футболист се върна и назад в своята кариера. "Вторият мач играхме с Ботев (Враца) и аз играех дясно крило и мен ме пазеше Гаров. Водеха ни 3:0 и при една дълга топка той излезе в нашата половина, би във вратаря, топката се върна и отби в мен, и влезе във вратата. На другия ден, докато излязат вестниците, бях умрял от страх да не пишат, че съм си вкарал автогол. Но заради местен патриотизъм бяха написали, че Гаров си е вкарал автогола. Така че това ми е голът, преди първия ми гол срещу Дунав Русе.

Имах оферта от Етър, тогава бяха станали шампиони и Георги Василев ме искаше. Имах предложение и от ЦСКА. Но Левски бяха най-настоятелни, Томас Лафчис дойде, разбраха се с клуба и заминах там. Бяха страхотни години в Левски, станахме три пъти шампиони, печелихме купи и беше трамплин за чужбина. Един много позитивен период в кариерата ми", каза още той.

След това си спомни и за трансфера в Бенфика. "Бяхме на лагер във Варна и ми казаха, че трябва да заминавам за Логронес. Тогава те бяха в Ла Лига в Испания. Когато пристигнах в София, ми казаха, че няма да летя за Испания, а ще отида в Бенфика. Но беше рано да се радвам. Отидох да тренирам една седмица с тях, предложиха ми договор и се върнах да доиграя сезона в България, тъй като беше затворен трансферният прозорец. През това време един футболист от Добруджа успя да ме контузи и се прибрах в Португалия да се лекувам. Три месеца се възстановявах след операция. Имах увредена странична връзка и менискус. И след това лятото почнах подготовка.

Като футбол разликата не беше чак толкова голяма, въпреки че те играеха в Шампионската лига. Шокът беше такъв, че в България като ни кажеха да си почиваме и ние си почивахме. А там първите ми седмици бяха много тежки, защото тренирахме по 2 часа сутрин и следобед. След това на 7-8 ден почваха контролите и турнета в Южна Африка. И когато не си подготвен, се контузваш. Проблемът беше това, че трябваше някои да ни посъветва, че като сме в почивка трябва да можем да се поддържане. А нашето поддържане беше след плажа да отидем да поиграем на стадиона в Слънчев бряг. Те хората си имаха програми, които при нас дойдоха по-късно", каза още Илиан.
-=-=-=-=-=-
според мен нещата не са се променили много и пак сме една ера зад европейските отбори ...нито един футболист не успя от нашите да се наложи на запад, няма десподов, няма наско илиев, братя христови, че даже и нашите мартин минчев, илиан илиев мл. и т.н. са също в периферията, а не титуляри ..нещо яко си куца у нас ама както и да е
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 30 авг 2022 09:25

гонг Ръководството на Черно море е удължило договора на централния защитник Живко Атанасов. Предишният контракт на юношата на Левски с варненци изтичаше в края на кампанията. Новото споразумение важи за следващите 3 години. Това призна самият бранител.

"Наскоро подписах договор с клуба до 2025 година. Така, че да съм жив и здрав и да си изкарам договора. Когато това се случи, ще бъда на 34. Не мисля, че ще изляза да играя в чужбина пък било то в Италия. Там бих отишъл с удоволствие на почивка", заяви Атанасов пред Диема спорт.

Това е вторият престой на играча на "Тича". През сезон 2020/21 той носи екпипа на Левски, като в 28 шампионатни двубоя вкара 4 гола. След това отиде в Черно море като свободен агент, където бе на терена в 29 мача и се разписа веднъж.
-=-=-=-
това е добре заслужава момчето, дори като беше при сините се изказваше топло и ласкаво за нас :))

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 30 авг 2022 15:17

ogrizko написа:гонг Ръководството на Черно море е удължило договора на централния защитник Живко Атанасов. Предишният контракт на юношата на Левски с варненци изтичаше в края на кампанията. Новото споразумение важи за следващите 3 години. Това призна самият бранител.

"Наскоро подписах договор с клуба до 2025 година. Така, че да съм жив и здрав и да си изкарам договора. Когато това се случи, ще бъда на 34. Не мисля, че ще изляза да играя в чужбина пък било то в Италия. Там бих отишъл с удоволствие на почивка", заяви Атанасов пред Диема спорт.

Това е вторият престой на играча на "Тича". През сезон 2020/21 той носи екпипа на Левски, като в 28 шампионатни двубоя вкара 4 гола. След това отиде в Черно море като свободен агент, където бе на терена в 29 мача и се разписа веднъж.
-=-=-=-
това е добре заслужава момчето, дори като беше при сините се изказваше топло и ласкаво за нас :))

Много добра новина. Живко заслужава нов договор. Ние пък в негово лице печелим изключителен защитник. Лично аз го харесвам много, както и Васката. И двамата имат кохонес.

Всъщност в сегашния ни състав няма играч, който да не харесвам.

Delija
Контакти:

Мнениеот Delija » 01 сеп 2022 10:10

Някой знае ли какво става с Алекс Фернандес??? Аз направо забравих, че имаме този футболист ...
Винаги мога да се похваля, че съм играл за три великолепни клуба: Цървена Звезда, Реал Мадрид и Барселона - Роберт Просинечки

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 01 сеп 2022 12:58

Delija написа:Някой знае ли какво става с Алекс Фернандес??? Аз направо забравих, че имаме този футболист ...

ами аз не знам защо някои фенове във форума много го възхваляваха, но аз като влезна резерва 85 мин. на забравих кой мач и ми се стори адски бавен и тромав честно казано ...вероятно още не успява да покаже това на което се надяваме ...но не знам какво става де, само предполагам че му трябва явно време още...

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 01 сеп 2022 14:32

Алекс го възхваляваха тези, които са гледали всички контроли. Казаха, че ще ни е плеймейкъра вместо Сула. Освен да се съгласим и да повторим казаното от зрителите какво остава? Колкото и да се съмнявах в тази теза, предвид, че харесах Сула как играе още от ден 1, тънките пасове и комбинациите, трикчетата, те не са присъщи за всеки.....Аз го гледах как вкара гол Алекс и ми се строи, че е добър в това - да вкарва голове. Сула излезе от зимен сън и даде ясно да се разбере, че в този отбор плеймейкъра е един, като трудно може да бъде заменен. Алекс и мистериозното му изчезване от състава може да се обясни с 2 неща: 1. Касми 2 - скарал се е с Илиан и си стяга куфара. 2. Менте тип Гираси, Вилела, Ел Анаби - носи водата и вестника на Илиан и чака трансфер в Спартак Вн. Хах
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 01 сеп 2022 14:44

вариантите може да са безброй .....3. може пак да се е контузил 4. може след контузията да има нужда от време да влезе във форма 5. може да му трябва аклиматизация повече време, някои по-трудно показват качествата си ..на Курьор и Леандро и Родриго май им трябваше повече време докато покажат какво могат... 6. може да има лична някаква драма ....и т.н. :))) ти си избрал най-песимистичните варианти за отбора и се надявам да не са верни .......макар да има вероятност и да са :))) иначе то в контролите супер ама от там само да съдим за качествата на даден играч е странно... Родриго Вилела и той на тренировките бил невероятен ама...... :))) реалните мачове показват истината това е за мен, само времето ще покаже какво се случва с Алекс и дотогава само може да гадаем май .....освен ако някой наистина не е по-запознат извътре?!

Върни се в “Черно море”