Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот ogrizko » 11 мар 2021 07:30

Sole написа:Феновете на Черно море с писмо до Министерството на спорта, БФС и СК
Gong.bg

Феновете на Черно море изпратиха писмо до Министерството на младежта и спорта, БФС и Съдийската комисия. Привържениците на „моряците“ публикуваха писмото в една от социалните мрежи и в него те дават примери, в които варненци са ощетени.

Публикуваме писмото на Национален фен клуб Черно море Варна без редакторска намеса:

"До „МИНИСТЕРСТВО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА”, „БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ”, “СЪДИЙСКА КОМИСИЯ КЪМ БФС”

Търпението на нас - привържениците на ПФК „Черно море” се изчерпа. Уморихме се всеки кръг от Ефбет лига да преживяваме едно и също дежавю̀. Уморихме се да чакаме всяка следваща среща на любимците ни със свити сърца, надявайки се, че кошмарът от съдийския терор няма да се повтори отново. Уви, постоянният тормоз върху най-стария български футболен клуб от страна на служителите на „футболната Темида” продължава всяка седмица като в някакъв безкраен филм на ужасите, а каквато и да е промяна в конюнктурата изглежда все по-илюзорна!

Каква е причината за всичко това? Всички ни мразят и искат да ни заличат? Едва ли. Подобни грандомански изказвания и обвинения в заговори са запазена марка на други български клубове. По думите на новия председател на Съдийската комисия Костадин Гергинов, във всеки клуб има назначен служител, чиято задача е да "работи" със съдиите. "Черно море" е единственият клуб в лигата, който по една или друга причина няма такъв "лобист", и който никога и по никакъв начин не участва в повсеместното налагане на влияние и натиск върху родните арбитри. Превръща ли ни това в една удобна изкупителна жертва?

Наясно сме, че времената на скандалните нарочни "черно-бели" грешки са минали и сега реферите много рядко допускат фрапантни неточности, които директно да предрешат изхода от даден мач. Далеч по-изгодно е да те "убиват бавно, но сигурно" - с постоянните обратни отсъждания при десетките елементарни единоборства в центъра на терена, с малките спорни ситуации, решавани все в "правилната" посока, с различния критерий на строгост при всяка вербална комуникация с играчите и т.н. Всичко това неминуемо се отразява върху представянето и психологическото състояние на всеки един състезател.

ПФК "Черно море" от години е твърдо на последно място в родното първенство по снизходителност от страна на арбитрите. Е, както вече споменахме - отдавна се уморихме да теглим този хомот.

Ето и кратък списък на ситуациите, в които отборът ни беше ощетен:
I-ви кръг - "Овча купел" - съдия Г. Давидов: отсъждане на фаул в атака на М. Курьор, който е на около метър разстояние от "фаулирания" Виячки;
III-ти кръг - домакинство на "Лудогорец" - съдия Н. Йорданов, помощник М. Венев: неотсъдена засада на Каули при комбинацията за първия гол на Сантана;
IV-ти кръг - "Лаута" - съдия Г. К. Димитров: несъществуващо нарушение при отбелязания пряк свободен удар на Д. Илиев за 2:1 - скрито от всички репортажи от мача;
V-ти кръг - домакинство на "ЦСКА-София" - съдия Ст. Тодоров: спестен червен картон на Пл. Гълъбов при отсъждане на дузпа за нарушение, при което се предотвратява гол;
VI-ти кръг - Стара Загора - съдия Р. Гидженов, помощник Иво Колев: еднометрова засада на Кр. Стоянов преди центрирането за първия гол на Кукула; изключително пресилен червен картон на Исмаил Иса;
VIII-ти кръг - Драгалевци - съдия Н. Попов: най-малко шест нарушения за жълт картон на Р. Даскалов, без да е изгонен; спорна дузпа в последната минута (тази среща е класически пример за посочените по-горе в декларацията твърдения - как може да се загуби мач заради постоянните обратни отсъждания и как реферът може да повлияе на резултата, без да допусне фрапантна грешка);
Х-ти кръг - "Герена" - съдия Г. Кабаков: изключително пресилени два бързи жълти картона на Ил. Илиев;
ХI-ти кръг - домакинство на "ЦСКА 1948" - съдия Г. К. Димитров: лесно отсъдена решителна дузпа за докосване на Г. Иванов от страна на В. Попов (класически пример за отсъждане, което привидно прилича на правилно, но всички прекрасно да знаем, че такова никога няма да бъде отсъдено в обратната полза);
ХV-ти кръг - скандалното домакинство на "Етър" - съдия П. Кирилов Костадинов: този мач бе достатъчно разискван, а реферът бе строго наказан заради двете неотсъдени дузпи и цялостното си слабо представяне;
ХVI-ти кръг - Разград - съдия Ив. Стоянов, помощник - К. Тановчев: засада при гола на Кешерю;
ХVIII-ти кръг: "Българска армия" - съдия Р. Гидженов: сериозен брой спестени картони за играчи на домакините, включително и няколко такива на "рецидивисти" като Т. Вион и Юр. Матай, спиране на голова атака за фаул тип "неправилно дишане";
ХХ-ти кръг: Кърджали - съдия Г. Кабаков: при комбинацията за гола на домакините топката явно излиза с доста повече от обема си в тъч; две неотсъдени дузпи в полза на „Черно море”.

Убедени сме, че всички вие, освен часовете по физическо възпитание, в училище сте посещавали и тези по физика, и сте наясно с един от основните закони - този на Нютон: "Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие". Продължаването на повсеместната гавра със 108-годишния варненски клуб може да доведе до последици, при които липсата на социална дистанция би била най-малкия проблем. Кредитът ни на търпение се изчерпа и не виждаме друго решение в тази обстановка, освен крайните действия!

Национален фен клуб „Черно море” Варна", написаха феновете на "моряците".

https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/ ... -sk-628441

айде вече ще чакаме да ни подпират малко ....някоя и друга дузпичка примерно, ама дали ще има кой да я вкара? или пък ако изгонят играч на противника и се окопаят в защита дали ще успеем да стигнем до точен удар изобщо?! като се замисля май по-добре да не ни подпират ама и да не ни ощетяват и така... :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 11 мар 2021 08:53

ogrizko написа:айде вече ще чакаме да ни подпират малко ....някоя и друга дузпичка примерно, ама дали ще има кой да я вкара? или пък ако изгонят играч на противника и се окопаят в защита дали ще успеем да стигнем до точен удар изобщо?! като се замисля май по-добре да не ни подпират ама и да не ни ощетяват и така... :roll:

Пак ще продължат да подпират единствено на микренския колос мъдите.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 11 мар 2021 12:23

Vladislav написа:
ogrizko написа:айде вече ще чакаме да ни подпират малко ....някоя и друга дузпичка примерно, ама дали ще има кой да я вкара? или пък ако изгонят играч на противника и се окопаят в защита дали ще успеем да стигнем до точен удар изобщо?! като се замисля май по-добре да не ни подпират ама и да не ни ощетяват и така... :roll:

Пак ще продължат да подпират единствено на микренския колос мъдите.

Откакто има футбол в България се подпират нагло и винаги само софийските отбори,защото всичко е съсредоточено в София. И само в България има порочната практика на софийски отбори да свирят софийски съдии! Иначе когато в някой мачове има подпиране на извънстолични отбори то е било инцидентно и никога не е било трайна тенденция към определен отбор.
А цялата нашата декларация най много да хване дикиш само за следващия ни мач и после пак "по старому" или т.е няма да ни режат в следващите мачове само при положение,че резултатът от мача ни не засяга косвено "грандчетата"

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 13 мар 2021 16:58

Зе Гомеш: Феновете на Черно море ми пишат, нямам търпение да ме подкрепят от трибуните
13.03.2021 / 16:41

Зе Гомеш стана собственост на Черно море срещу договор за една+една година. От португалския нападател всички симпатизанти на „моряците“ очакват голове и да вдигне отборната класа в атака.

В ексклузивно интервю за „Петел“ Зе Гомеш разказва как е проходил във фубола, какво иска да постигне на „Тича“ и как се е срещнал с Кристиано Роналдо. Разговорът ни с новата перла на Черно море стана възможен с любезното съдействие на халфа Илиан Илиев, който и като преводач се справи също толкова добре, както и на терена.
- Г-н Зе Гомеш, разкажете за Вашето семейство и как решихте да станете футболист?
- Роден съм в Бисау, Гвинея, като имам двама братя и една сестра. Още от малък с моите връстници тръгнах да гоня топката в махалата и тайно се надявах един ден да имам късмет да играя голям футбол. На 6 години вече тренирах в един местен клуб. Три години по-късно бяхме на турнир в Португалия, тогава ме харесаха от няколко отбора, но бях по-малък и не можеха да ме вземат. Върнах се за една година в Гвинея, но после все пак заминах за Лисабон.
- Защо се преместихте в Португалия?
- Бях на 10 години, когато отидохме там с майка ми. Това бе логично решение, тъй като Португалия ми даваше по-големи възможности за училище и да играя футбол. Започнах в школата на Спортинг, но не се получиха нещата и ме взеха в Бенфика.
- Като юноша вие имате големи успехи – европейска титла, вечен голмайстор на формация на Португалия, но мъжкият футбол е друго. Защо не успяхте да се наложите в представителния тим на Бенфика?
- Тренирах с мъжете, дори имах предложение от Барселона, но от Бенфика отказаха и ми казаха, че ще ме налагат. Тръгнах да чакам своя момент, но влизах само по 5 минути в игра и не получих шансът, който исках. Да играя само за втория отбор на Бенфика, не ме устройваше.
- Преди да дойдете в Черно море, от Бенфика не бяха ли склонни да Ви дадат още един шанс?
- Миналата година играх под наем в Полша, сега също искаха да се върна там, но за мен това не бе проектът, който аз искам. Нито пък „Б“ отборът на Бенфика. Не исках да оставам в Лисабон и когато се отвори възможност да дойда във Варна, реших да се възползвам от новото предизвикателство.
- Как се стигна до трансфера Ви в Черно море?
- Стана много бързо, само за 2-3 дни. Треньорът на Черно море разговаря с моя мениджър, после разговаря и с мен. Харесаха ми неговите мисли, идеи и виждания за футбола, както и проекта „Черно море“, и казах “да“.
- Какво знаехте за България?
- Не знаех много неща за България, но за мен е важно да играя редовно, защото съм на 21 години. За един млад футболист е важно да играе колкото се може повече.
- Първите Ви впечатления от Черно море?
- Отборът се опитва да играе футбол и това ми харесва. В Полша играеха директен футбол и прецених, че не мога да се развия като футболист, докато Черно море играе пободно на Бенфика. Подават си топката, атакуват и разчитат на повече пасове. Смятам, че това е добра възможност за мен.
- С кой от съотборниците си се разбирате най-добре?
- Не мога да кажа конкретно. С всичките се разбирам и всички гледат да ме приспособят към колектива по най-добрия начин. Всички ми помагат, а и на терена футболният език е еднакъв. Колективът е сплотен и мисля, че бързо се адаптирах.
- Какво изисква от Вас Илиан Илиев?
- Да не мисля постоянно за головете, а да мисля за моята игра. Той ми казва, че по този начин головете ще дойдат от само себе си, без да ги търся.
- Какво искате да постигнете на “Тича“ и колко гола ще вкарате?
- Моята цел е да помагам на отбора, за голове отделно нямам цели като конкретно число. Искам да помагам на отбора да постигне това, към което се стреми. Искам да бъда отборен играч.
- Играе ли Ви се с Черно море в Европа?
- Нормално е това да бъде една цел, не само отборна, но и индивидуална. Това е цел за всеки футболист, да играе на по-високо ниво и да постига такива успехи. Аз със сигурност искам да играя с Черно море в Лига Европа.
- Знаете ли, че публиката на Черно море Ви прие радушно и има големи очаквания от Вас?
- Знам, че Черно море има прекрасна, вярна и емоционална публика. Много фенове ми писаха на английски след първия ми мач, писаха ми и след първия ми гол. Но ще бъде по-приятно, когато ме подкрепят от трибуните. Нямам търпение да го изпитам.
- Каква е разликата между това, което правихте на терена в Бенфика и сега в Черно море?
- В Бенфика бях свикнал много да играя с топката, всеки мач да имам топката и не съм бягал много. Но в България може би се бяга повече и в дефанзивен план трябва да се подобря.
- Как виждате българското първенство?
- Като цяло ми харесва. Има отбори, които се опитват да играят футбол, както Черно море, така и Берое. Това са ми впечатленията от отборите, срещу които съм играл.
- Виждал ли сте се на живо с Кристиано Роналдо?
- Да, един път. Когато станахме европейски шампиони до 17 години, бяхме на един мач на мъжкия национален тим на Португалия. На полувремето ни представиха един по един и всеки от футболистите на Португалия ни поздрави. Включително и Роналдо. Каза ми мили думи, това е един мил спомен с него.
- Харесват ли Варна и варненските жени?
- Варна ми харесва, но още ми е студено, тъй като съм свикнал на по-топло. Но до няколко месеца ще се стопли времето и ще ми хареса още повече. Жените ви са хубави, но аз не се заглеждам по тях, тъй като си имам приятелка, която скоро ще пристигне при мен.
- Планирате ли един ден да се върнете в Португалия и да се докажете?
- Сега съм се концентрирал тук, за да постигна това, което искам. За в бъдеще ще видим.
- Как се пазите от COVID-19?
- Не ми е много трудно да се пазя, тъй като аз си стоя вкъщи. Не съм от хората, които обичат да обикалят и не ходя на места, където се събират много хора.
- Учите ли вече български?
- Засега не ми остава много време, но някои думи ги знам - здравей, как си, добър ден, довиждане и т.н. Основно комуникирам със съотборниците си на португалски и английски език.
Недко Петров, „Петел“

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 22 мар 2021 17:10

Ще е интересно да видим какво ще отговори Черно море за поредното "допитване" за формата на Лигата :!: :?:
A" група като беше 16 отбора всички реваха,че било безинтересно и слабо първенството защото повечето отбори отрано вече доигравали в мачове без значение. А сега реват за обратното!Но целта е ясна - да се спаси Славия служебно и да се набутат още 2 софийски отбора в елита,т.е половината ще са софийски отбори и могат да си разиграват точките накрая. Доколкото си спомням и за капак някакви луди пари се дадоха на някакъв от "бенелюкс" за консултант за сегашния формат. Да не забравяме,че с подобно "допитване" до отборите преди набутаха служебно по неспортен и несъстезателен път и преместения в София "Литекс"!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 23 мар 2021 18:16

Аз съм за сегашния формат :idea: Сега ето има интрига ....дали ще сме горе, дали ще сме долу .....иначе още зимата примерно ще стоим по средата и нищо като интрига :roll: Много е смислен в момента шампионата и доста по-интересен от преди, за в България е идеален!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 23 мар 2021 23:44

Много ясно, че 14 е по-добре от 16, но не така! Разбирам вместо Царско село и Числото да се инвестира в Спартак Вн или Нефтохимик/Черноморец, така да.....но не може 14 отбора и при това с Царско село, с Числото, преди Витоша. Според мен се прави опит за софийско първенство, поне 7-8 софийски отбора, че да не пътуват галениците на властта, нещо много падат навън...
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 мар 2021 09:24

Да ама говорим за формата, а не за отборите.... като направят магистрала Хемус и магистрала Черно море да свързва Варна и Бургас ще стане доста по-лесно за пътуванията, както може би ще се увеличат инвестициите и ще има повече ресурси да се инвестира в местни отбори, което се надявам да стане. И на мен ми е супер тъпо с тия 10 софийски отбора :!:
Искам Спартак Вн, Светкавица, Шумен, Добруджа, Нефтохимик, Спартак Пл и подобни, да стане по-цветно и интересно и повече хора от различни градове да може да гледат футбол :idea:
Сега в момента Цска, Цска, Левски, Славия, Царско село - 5 софийски и от догодина Локо Сф = 6
Монтана, Ботев Вр - 2 още от него регион + Пирин Блг догодина = 9
Оставаме 5 отбора пръснати като най-удобни за пътуване са ни Лудогорец и Етър :roll: ама Етър може и да изпаднат.... но при всички положения сегашния формат на първенство е по-добре, а може с ВАР и нещо да тръгне в правилната посока понеже и без това сме от често ощетяваните отбори :geek:

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 мар 2021 21:26

Поне един път нашите да не се разкарват напразно до националния.... честит дебют за националния отбор на дебютиралите! Както и на Наско Илиев който си е наше момче също ;)

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 26 мар 2021 01:46

Едва ли е имало случай Националния да е с 3 юноши на Черно Море сред 11-те. Но това слабо ме топли. България изигра ужасен мач. От нашите смятам, че Дани Димов изглеждаше като Канаваро сложен до инвалидите Занев и Божиков и беше най-стабилния от 3-мата. Илиан младши се включи добре. Най-добре игра Наско Илиев. Но всичко е относително, защото за мен швецарските сирена направо ни смачкаха, набудаха ни 3 парцала, можеше още 3 и второто полувреме спряха да играят
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Върни се в “Черно море”