СПАМ
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: СПАМ
Статията е коректна, но заглавието -- никак. Няма да имаме дербита нито в първата, нито във втората шестица. "Дерби" е мач срещу местен съперник, а такива в А група нямаме.
Кролик, изпревари ме само със секунди..
Тъкмо копи-пействах и видях, че го пусна... Да, прав си - точно и коректно е написано и отговаря на моментното ни състояние. Всъщност, относно намеренията на собствениците ни, Добри пише това, което аз твърдя отдавна - не по-напред от 4-5-то място, но и без риск от изпадане. Чест му прави, че го казва в прав текст, нещо, което не беше правил до сега, а и не смееха други журналисти да напишат, за което сме ги критикували. Аз също съм го правил и ето, че сега мога да поздравя Добри не само за това, ами и за написаното относно безхаберието на собствениците за стадиона и базата въобще. Така, че освен точния анализ, адмирации от мен за откровеността и смелостта на журналиста.

"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
yavorescu написа:Статията е коректна, но заглавието -- никак. Няма да имаме дербита нито в първата, нито във втората шестица. "Дерби" е мач срещу местен съперник, а такива в А група нямаме.
Написал е "дербита" в кавички! Явно е търсел някакъв друг ефект с тази дума, а не точното и значение. А и мисля, че освен с местен съперник, дерби е и двубой с отбор близък в класирането? Дали нямаше и още някакво значение.. не ми се рови сега.
Всъщност ето :
Тълковен речник
ср., само ед. Най-важна или най-интересна спортна среща. Футболно дерби.
• Дербимач. Най-важен или най-интересен мач.
Iceberg написа:yavorescu написа:Статията е коректна, но заглавието -- никак. Няма да имаме дербита нито в първата, нито във втората шестица. "Дерби" е мач срещу местен съперник, а такива в А група нямаме.
Написал е "дербита" в кавички! Явно е търсел някакъв друг ефект с тази дума, а не точното и значение. А и мисля, че освен с местен съперник, дерби е и двубой с отбор близък в класирането? Дали нямаше и още някакво значение.. не ми се рови сега.
Журналистите използват този термин за мачове между силни отбори, обикновено с голям заряд/интрига и непредсказуем край. Затова го е поставил в кавички. Дерби си е изцяло регионален сблъсък, няма нищо общо с класирането, класата на отборите или моментното им състояние. Нашето голямо дерби е със Спартак Варна. Мачовете с Калиакра, Добруджа и Шумен може и да минат за дербита, с известни уговорки. Мачовете с Черноморец и Нефтохимик ги водят морски дербита, и макар съперничеството да не е кой знае какво, все пак има някакъв регионален оттенък. Мачовете с Марек, Славия, Хасково и Локомотивите по никакъв начин не могат да се нарекат дербита.
Дерби не е Литекс-Левски, Лудогорец-ЦСКА, Челси-Ман Ю и т.н., но иди го обяснявай на журналистите. Другата дума, чието значение са извратили до неузнаваемост и даже са ѝ придали негативен характер, е "хакер".
Iceberg написа:Всъщност ето :
Тълковен речник
ср., само ед. Най-важна или най-интересна спортна среща. Футболно дерби.
• Дербимач. Най-важен или най-интересен мач.
Да, не се учудвам, че оригиналното значение на думата
a football match between two teams from the same area
вече е официално извратено

По повод написаното от Добри - помните ли, когато преди около 15 години ТИМ опитаха да влязат в чалгата с "Мустанг мюзик". При това го правиха с мероприятия в Спортната зала, ако не се лъжа, а можи би и с други скъпи чалга-събития. Не им се получи. Затова днес никой не помни "Мустанг мюзик". Защо е станало така не зная, а и не ме интересува. Но първата причина, която ми идва на ум е, че просто някои хора не умеят да правят някои неща, дори когато виждат в тях потенциал за сериозна печалба и естествено имат желанието да го развият. Може би същото се получава и с любимия ни клуб, с голямата разлика, че в случая желание не се вижда, а и потенциалната печалба е трудно постижима.
Всъщност не мисля, че можем да искаме от ТИМ да влагат много пари в клуба - това може да бъде само тяхно решение, след като са собственици. Дори да се оттоглят, трудно ще бъдат винени. Не говоря за морални категории, като необходимостта от възраждане на славния ни клуб, защото днес те не означават нищо за българския бизнес. Но със сигурност може и трябва обществото да потърси отговорност и на ТИМ, по-точно "Химимпорт", и на Община Варна за онова, което сториха със "Спортен комплекс Варна" след разрушаването на "Гагарин". Явно обаче, обществената енергия е твърде слаба и това едва ли ще стане. За съжаление.
Всъщност не мисля, че можем да искаме от ТИМ да влагат много пари в клуба - това може да бъде само тяхно решение, след като са собственици. Дори да се оттоглят, трудно ще бъдат винени. Не говоря за морални категории, като необходимостта от възраждане на славния ни клуб, защото днес те не означават нищо за българския бизнес. Но със сигурност може и трябва обществото да потърси отговорност и на ТИМ, по-точно "Химимпорт", и на Община Варна за онова, което сториха със "Спортен комплекс Варна" след разрушаването на "Гагарин". Явно обаче, обществената енергия е твърде слаба и това едва ли ще стане. За съжаление.
Момчета, само да ви обърна внимание че автора на статията за мен е неизвестен - Георги Димитров. "Мислителя" не е Добри. Не че има значение, ама ако ще псуваме да знаем "КОЙ" 
Това за ТИМ е абсолютно вярно и ако не беше лошата им слава от смутните времена, до сега щеше да има мноого протести. Пък и да им скочим, какво ще правим след това ? Въпросите ние си ги знаем добре, не знаем отговорите ...

Това за ТИМ е абсолютно вярно и ако не беше лошата им слава от смутните времена, до сега щеше да има мноого протести. Пък и да им скочим, какво ще правим след това ? Въпросите ние си ги знаем добре, не знаем отговорите ...
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?
Кролик написа:Момчета, само да ви обърна внимание че автора на статията за мен е неизвестен - Георги Димитров. "Мислителя" не е Добри. Не че има значение, ама ако ще псуваме да знаем "КОЙ"
Според мен това: "източник: Gong.bg Георги Димитров", се отнася за фотото, а статията е писана от Добри!? Виж в началната страница на Гонг, рубриката "Коментар" е изписан автора и - Добри Атанасов, като има и снимка. Може и да бъркам, но мисля е така. Всъщност няма значение кой знае колко. Но понеже доста го "благославяхме" Добри, защо не пише нещо против ТИМ, а сега си го е написал човека едно към едно.. та затова коментирах.
-
- Контакти:
Браво на Добри! Дано и други журналисти надигнат глава. Не може градчета като Каварна, Поморие и Созопол да имат стадион с осветление и табло, а втория по големина град в България да няма.
Успех и победа утре на Кубрат Пулев-Кобрата!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8-LSjzksljg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8-LSjzksljg[/youtube]