Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

ShooterMan
Контакти:

Re: Зима 22-23 - трансферни илюзии, снежни контроли и подготовка :)

Мнениеот ShooterMan » 15 ное 2022 15:54

Леандро колкото и зле да беше в началото си всички видяхме, че е много бърз и повратлив от ден 1. В никакъв случай, дори в най-ранните си мачове не е бил така безполезен като Кета, ама никога. Мимито по видеата има класа, наживо нищо общо. Алекс заслужава време и шанс - междудругото ми се струва, че трябва да свали малко килограми, за мен там му е проблема, тромав е и бавен и това е така, защото има поне 10 излишни кила. Ако го свали ще е много по-повратлив, бърз и техниката му на бразилец и пасовете ще са от много повече полза. Сула ясен - щом Илиан иска да му бие шута няма какво да го мислим, достатъчно сме говорили, че е много добър футболист, но щом треньора не те иска няма как да стане, въпроса е само да не си играем игрички и сръдни, както беше цяла есен на гърба на представянето на отбора. Иса, Курьор и Велев, а и Гошо Кашкавала са категорично за пенсия, без значение кой бил поливалентен и кой не, никаква работа не върши Велев - безполезен в защита, безполезен като халф, където и да го сложиш е свършил за футбола пенсионер. Има достатъчно опитни играчи в отбора - Панов, Васката, Дани Димов, Живко - хора, които играят нещо и са полезни, не може и не трябва да държим усурнайси пенсионера.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Eastern
Контакти:

Мнениеот Eastern » 15 ное 2022 17:34

Veso1913 написа:
Eastern написа:
Veso1913 написа:Относно чужденците в отбора искам да кажа,че обикновено им трябва поне половин сезон за да привикнат към странната меко казано БГ действителност.На някои и повече време,но колкото и да е качествен даден футболист,като попадне в тази действителност,шанса му да разгърне потенциала си не е много голям.В тази връзка примери дал Бог,но ще ви върна само един сезон назад,Леандро Андраде е играча на фокус.Помните ли как същите хора задаваха същите въпроси какво търси това момче при нас.Сега въпросите са насочени към Мади,Мимито и Алекс.Хора,разберете че им трябва време.Същите въпшроси се задаваха и за Курьор,ако помните.Човека донесъл ни най голямата радост бе обявен за полунекадърник.Разбира се от същите форумни герои.Абе хора,върнете се да видите какви ги пишехте същите хора преди сезона отново за същите герои.Тогава бяха супер,сега са тотал щета.Не става така.Относно Велев,Илиан го държи заради неговата поливалентност.Друг е въпроса,че в момента е еднакво неполезен където и да е по терена.Както обикновено съм на мнение,че Илиан е чоека за нас,един от нас и няма да намерим по добре вършещ работата си треньор с предоставените от шефовете условия.Даже и децата вече знаят,че целта е максимум 6-то място,или задържане понякога в долната половина за привидна атака на Европа от седма позиция.Разбира се,вече се усетиха че на гърба на Илиан могат да се правят и пари и затова сега гледаме не обикновено текучество,а и прибиране на парици в касата на...не на Черно море разбира се.Сега за Мартин Милушев и Денислав.В Б група,колко точно гола има Дени?И къде се намира Добруджа в класирането?Доколкотоо зная,Дени не иска да е пейка при нас,а иска да играе редовно.Ето,играе редовно,а колко редовно бележи е друг въпрос.Той си има договор,не е преотстъпен.За Мартин зная че е преотстъпен и при показване на добри игри ще бъде върнат в отбора,Нали това е идеята да се преотстъпват играчи?Давайте малко по сериозно.Няма отбор който да не изпада в кризи.Следя английското и испанското първенства,там има отбори в шокиращо слаба форма,ВЪПРЕКИ страхотните инвестиции в играчи,треньори и разбира се заплати.В момента нашият отбор е в криза,това е повече от ясно.Хубавото е че идва дълъг период в който има шанс за привличане на играчи точно каквито ни трябва и се надявам пролетта да е нашият полусезон/както беше дълги години преди/.

Хах, значи за чужденците трябвало да бъдем търпеливи и да ги изчакаме една година, да не говорим за Вилела примерно, който го чакахме три сезона и си получи доволно игрово време, а за Денислав и др. младежи, Илиан много бързо преценява че не стават за мъжкият футбол. Както сам каза примери бол! Относно примерът ти със Милушев че като се разиграе ще му се даде шанс, също не вървиш. Видяхме го миналият сезон, когато Лъчо Йорданов се разигра във Добруджа, върна се, и ? НЕ ПОЛУЧИ НИТО ЕДНА МИНУТА ШАНС ЗА ИЗЯВА!
Със другото твърдение че Илиан бил наш човек и щял на пролет да подобри нещата, КАТО ПРЕДНИТЕ СЕЗОНИ, също не вървиш. Първо ако беше НАШ ЧОВЕК, като човек излязъл от тази школа, щеше да гласува повече доверие на нашите ТАЛАНТИ.
Второ, управията му през пролетта я гледаме вече пети сезон, във който е постигнал точно толкова колкото и С. Генов, В. Попов, Гонзо и т.н., тоест НИЩО. Затова не виждам причина да се определя като най точният човек за треньор и без него едва ли не няма да ни има.
Хора, не са ни проблем резултатите и точките, а ужасната форма на футболистите която според мен е резултат от работата на треньора! Да кажем че се привлекат качествени чужденци, още лятото ще бъдат шитнати за жълти стотинки, и следва същият омагьосън кръг във който изглежда че Илиан няма против да се върти. За мен той не е по различен от шефовете и си гледа собствената изгода от цялата схема със тези трансфери.

Единственото което разбрах е,че Илиан не е точният треньор за нас и е на нивото на С.Генов,В.Попов и Гонзо-тоест е един никакъв треньор.Нито дума за представянетоо на Денислав/имах много надежди в него/,мина през числата,после пак при нас и накрая в Добруджа където постига какво?30 гола за сезон?Отбоира върви напред единствено заради него?Или останалите изброени от теб,каквоо точно са постигнали?Разберете че си има треньори които са всеки ден с тези играчи и виждат потенциала им в тренировките.След това идват изявите в мачовете.Тогава идват и решениятя-в отбора,под наем или освободен.Разбирам че според теб сме разкарали всички юноши-звезди и сме се напълнили с некадърници,в пъти по зле от тях.Юношите не са панацея или някакви богопомазани.За да получат шанс,трябва да го заслужат.И аз искам 11 юноши на терена и 14 на пейката,ама няма такъв отбор в света.Няма и да има.Даже има един отбор който залагаше само на момчета родени в тази област,но не се получава и при нас няма да се получи.А освен това,всеки талант се мисли за най голямата звезда и иска титулярно място защото...просто защото е юноша на отбора.Само че такъв филм няма.Никъде по света не пускат аванта,само защото в този отбор са го учили да рита топката.Или има качества и играе,или няма и чао.Така че за да не наводняваме темата с обикновените факти свързани с юношите ни,просто пусни една те-Време ли е Илиан да си ходи,или ДА?Виждам къде те сърби и ти давам идея как да се почешеш.Пробвай,очаквам много интересен резултат.

Една смяна на треньор си е отвсякъде трансфер, така че си пиша във правилната тема!
Мисля че много добре си ме разбрал какво имам предвид и явно истината за г-н професора Илиев те е жегнала. Без значение кой кого харесва, резултатите говорят сами за себе си. За формата на отбора няма какво да коментирам, но на теб явно ти харесва и гласуваш пълно доверие на Илиан. Доколкото съм те разбрал твърдиш че на юношите не бива да се гласува доверие само защото са юноши, но на чужденците трябва да им гласуваме доверие само защото са чужденци? И въпреки че тази политика на треньора и ръководството не дава задоволителни резултати за нас феновете, ти си на мнение че това безумие трябва да продължава? Дано по голямата част от феновете не мислят като теб защото обратното ще означава че си заслужаваме съдбата средняк борещ се за НИЩО!

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 16 ное 2022 09:59

Eastern написа:
Veso1913 написа:
Eastern написа:
Veso1913 написа:Относно чужденците в отбора искам да кажа,че обикновено им трябва поне половин сезон за да привикнат към странната меко казано БГ действителност.На някои и повече време,но колкото и да е качествен даден футболист,като попадне в тази действителност,шанса му да разгърне потенциала си не е много голям.В тази връзка примери дал Бог,но ще ви върна само един сезон назад,Леандро Андраде е играча на фокус.Помните ли как същите хора задаваха същите въпроси какво търси това момче при нас.Сега въпросите са насочени към Мади,Мимито и Алекс.Хора,разберете че им трябва време.Същите въпшроси се задаваха и за Курьор,ако помните.Човека донесъл ни най голямата радост бе обявен за полунекадърник.Разбира се от същите форумни герои.Абе хора,върнете се да видите какви ги пишехте същите хора преди сезона отново за същите герои.Тогава бяха супер,сега са тотал щета.Не става така.Относно Велев,Илиан го държи заради неговата поливалентност.Друг е въпроса,че в момента е еднакво неполезен където и да е по терена.Както обикновено съм на мнение,че Илиан е чоека за нас,един от нас и няма да намерим по добре вършещ работата си треньор с предоставените от шефовете условия.Даже и децата вече знаят,че целта е максимум 6-то място,или задържане понякога в долната половина за привидна атака на Европа от седма позиция.Разбира се,вече се усетиха че на гърба на Илиан могат да се правят и пари и затова сега гледаме не обикновено текучество,а и прибиране на парици в касата на...не на Черно море разбира се.Сега за Мартин Милушев и Денислав.В Б група,колко точно гола има Дени?И къде се намира Добруджа в класирането?Доколкотоо зная,Дени не иска да е пейка при нас,а иска да играе редовно.Ето,играе редовно,а колко редовно бележи е друг въпрос.Той си има договор,не е преотстъпен.За Мартин зная че е преотстъпен и при показване на добри игри ще бъде върнат в отбора,Нали това е идеята да се преотстъпват играчи?Давайте малко по сериозно.Няма отбор който да не изпада в кризи.Следя английското и испанското първенства,там има отбори в шокиращо слаба форма,ВЪПРЕКИ страхотните инвестиции в играчи,треньори и разбира се заплати.В момента нашият отбор е в криза,това е повече от ясно.Хубавото е че идва дълъг период в който има шанс за привличане на играчи точно каквито ни трябва и се надявам пролетта да е нашият полусезон/както беше дълги години преди/.

Хах, значи за чужденците трябвало да бъдем търпеливи и да ги изчакаме една година, да не говорим за Вилела примерно, който го чакахме три сезона и си получи доволно игрово време, а за Денислав и др. младежи, Илиан много бързо преценява че не стават за мъжкият футбол. Както сам каза примери бол! Относно примерът ти със Милушев че като се разиграе ще му се даде шанс, също не вървиш. Видяхме го миналият сезон, когато Лъчо Йорданов се разигра във Добруджа, върна се, и ? НЕ ПОЛУЧИ НИТО ЕДНА МИНУТА ШАНС ЗА ИЗЯВА!
Със другото твърдение че Илиан бил наш човек и щял на пролет да подобри нещата, КАТО ПРЕДНИТЕ СЕЗОНИ, също не вървиш. Първо ако беше НАШ ЧОВЕК, като човек излязъл от тази школа, щеше да гласува повече доверие на нашите ТАЛАНТИ.
Второ, управията му през пролетта я гледаме вече пети сезон, във който е постигнал точно толкова колкото и С. Генов, В. Попов, Гонзо и т.н., тоест НИЩО. Затова не виждам причина да се определя като най точният човек за треньор и без него едва ли не няма да ни има.
Хора, не са ни проблем резултатите и точките, а ужасната форма на футболистите която според мен е резултат от работата на треньора! Да кажем че се привлекат качествени чужденци, още лятото ще бъдат шитнати за жълти стотинки, и следва същият омагьосън кръг във който изглежда че Илиан няма против да се върти. За мен той не е по различен от шефовете и си гледа собствената изгода от цялата схема със тези трансфери.

Единственото което разбрах е,че Илиан не е точният треньор за нас и е на нивото на С.Генов,В.Попов и Гонзо-тоест е един никакъв треньор.Нито дума за представянетоо на Денислав/имах много надежди в него/,мина през числата,после пак при нас и накрая в Добруджа където постига какво?30 гола за сезон?Отбоира върви напред единствено заради него?Или останалите изброени от теб,каквоо точно са постигнали?Разберете че си има треньори които са всеки ден с тези играчи и виждат потенциала им в тренировките.След това идват изявите в мачовете.Тогава идват и решениятя-в отбора,под наем или освободен.Разбирам че според теб сме разкарали всички юноши-звезди и сме се напълнили с некадърници,в пъти по зле от тях.Юношите не са панацея или някакви богопомазани.За да получат шанс,трябва да го заслужат.И аз искам 11 юноши на терена и 14 на пейката,ама няма такъв отбор в света.Няма и да има.Даже има един отбор който залагаше само на момчета родени в тази област,но не се получава и при нас няма да се получи.А освен това,всеки талант се мисли за най голямата звезда и иска титулярно място защото...просто защото е юноша на отбора.Само че такъв филм няма.Никъде по света не пускат аванта,само защото в този отбор са го учили да рита топката.Или има качества и играе,или няма и чао.Така че за да не наводняваме темата с обикновените факти свързани с юношите ни,просто пусни една те-Време ли е Илиан да си ходи,или ДА?Виждам къде те сърби и ти давам идея как да се почешеш.Пробвай,очаквам много интересен резултат.

Една смяна на треньор си е отвсякъде трансфер, така че си пиша във правилната тема!
Мисля че много добре си ме разбрал какво имам предвид и явно истината за г-н професора Илиев те е жегнала. Без значение кой кого харесва, резултатите говорят сами за себе си. За формата на отбора няма какво да коментирам, но на теб явно ти харесва и гласуваш пълно доверие на Илиан. Доколкото съм те разбрал твърдиш че на юношите не бива да се гласува доверие само защото са юноши, но на чужденците трябва да им гласуваме доверие само защото са чужденци? И въпреки че тази политика на треньора и ръководството не дава задоволителни резултати за нас феновете, ти си на мнение че това безумие трябва да продължава? Дано по голямата част от феновете не мислят като теб защото обратното ще означава че си заслужаваме съдбата средняк борещ се за НИЩО!

Колкото и да си на ТИ с БГ футбола,вероятно имаш може би и някакви малки съмнения че родните звезди просто не стават.И това не е от вчера.С наши момчета ти гарантирам че ще се борим да не изпаднем и само факта че сме финансови стабилни,ще принуди БФС,колкото и да не им се иска,да ни добутат до спасението.Разбери ме правилно,и аз съм фен като всички останали.И аз като всички останали си обичам отбора ,който включва и юношите и ветераните.Но не искам да ни е слаб отбора поради криворазбрано "родолюбство".А за Илиан ще кажа отново че е страхотен треньор.Радващото е,че определено не съм заблуден,защото откакто е при нас е избиран за теньор на годината.Шопските журналисти щом гоо признават макар и с половин уста съм спокоен че не греша относно качествата му.Факт е че в момента отбора не играе добре и е факт че голяма та "заслуга" е на треньора.Но според мен ако имаме в отбора си треньора на годината в последните години,ще е просто малоумие да го махнем,само защото някой си не го харесва поради някаква негова си причина.Понеже явно не ти се иска да пускаш тема за или против Илиан,аз ще я пусна вместо теб.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 16 ное 2022 10:52

Абсолютно ненужна е нова тема относно треньора. Има достатъчно теми, в които може да се пише по въпроса, а и според мен, Илиан има пълната подкрепа на феновете или поне на една мноого голяма част от тях и оставка не стои на дневен ред, даже ми звучи абсурдно. Според мен при него се дадоха шансове на доста младоци, някои от които се реализираха, играят и се развиват, на други това предстои, защото са в отбора и тренират с него. Също така, не Илиан е виновен за липсата на мераци в ръководството и собствениците за нещо повече от 5-тото място и евентуално класиране за Европа. Така са преценили паридаващите - съобразява се и треньора с тях. Според това, какви условия и цели са му предоставени, той се справя много добре, затова и е оценяван от журналята. А иначе и той е човек, той също греши. Като всеки човек и той си има недостатъци. Перфектни няма, а "отличниците" са за Реал, Барса, Сити, Ливърпул и.. айде да не изреждам повече. Сега, ако целите и мераците пред ръководството се променят към нещо повече, а Илиан не се справи, тогава който иска да го критикува. Но в момента.. по-добър вариант не виждам. Та, няма нужда от нова тема.. има предостатъчно.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
'enki'
Контакти:

Мнениеот 'enki' » 16 ное 2022 12:38

Аз бих искал да запазим Матиас в клуба, не на терена, но под някаква друга форма. Според той има, какво още да даде на Черно море и е доказал, че му пука за Варна и клуба. Винаги ми е правил впечатление като умен и находчив играч, с изключителен инстинкт и правилна преценка. Мисля си, че в него има заложби да бъде добър мениджър. Така че, защо не да се мисли и в тази насока. Примерно да бъде скаут като начало. Това със сигурност е много по-добре, отколкото да търсим играчи в ютюб и да ги избираме по някакви скалъпени видеа. Така ще повишим успеваемостта си при трансферите и ще намалим текучеството. В този смисъл друго много важно предимство при юношите ни е, че ние ги познаваме, минали са вече през различни треньори от школата, които знаят, както силните им страни, но така и слабостите им, също така и характерите им, знаем от какви семейства идват, навиците им. Има приемственост между треньорите, Илиан разполага с обширна информация и решенията му не трябва да са плод на някакво вътрешно чувство или ясновидство. Не така стоят нещата при чужденците, там е насляпо, каквото ни се падне общо взето. Като за тези пари човек сам може да се досети, що за стока вземаме.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 16 ное 2022 13:29

Абсолютно си прав за Матиас. Хитростта и интелекта винаги са били водещи при него и вероятно такива хора би подбирал.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 16 ное 2022 16:06

Eто няколко цитата от Илиан Илиев от различни интервюта:
''Няма как да извадим 15-20 млн, за да почнем да се борим за титлата.''
"В последните години често бяхме напускани от водещи състезатели, но въпреки това успяваме да се борим с първите 7-8 отбора за позиция в челната шестица. И това продължава да е нашата цел. "
"Защото никога не сме били притискани за задължителни точки, а приоритет при нас винаги е била играта. Естествено, че точките и победите ни вълнуват, но когато се представяме добре, е сигурно, че те ще дойдат.
"Един футболист, ако искаш да го вземеш, да речем чужденец, в началото на трансферния прозорец, ако иска 5-600 евро, като няма къде да отиде ще дойде на 3000 евро. Трябва да имаш търпение. "
"Да, щастлив съм от постигнатото в това направление-подмладяването на Черно море. Все пак, това ни е работата, трябва да мислим и за това, което ще оставим след нас, а не само за настоящия момен"
"Може би тук няма тази фенска култура, както в Англия и да си подкрепят отбора независимо в каква ситуация е изпаднал. Ипсуич и Нотингам са в Трета лига и феновете им не са спирали да ги подкрепят.
"В момента съм концентриран изцяло върху Черно море. Имам договор с клуба до лятото. После ще говорим с ръководството. Но като цяло и след това се виждам в България. Не че се съмнявам в работата си, но не мисля върху вариант чужбина. Тези 5 години минаха много бързо, неусетно"
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 16 ное 2022 19:05

Черно море обмисля да предложи нов договор на бранител
https://vsport.bg/cherno-more-obmislya- ... YmTDUOVuaQ

Черно море обмисля да предложи нов договор на Петър Босанчич, като в него ще бъде включена клауза за преждевременното му прекратяване срещу определена сума.

Хърватинът заслужи доверието на треньора и стана любимец на феновете със силно и постоянно представяне в сърцето на отбраната. С изявите си Петър има безспорна заслуга защитата на „моряците“ да е една от най-стабилните шест в елита.

Сегашните ангажименти на 26-годишния бранител към тима от „Тича“ изтичат другото лято, но в клуба искат да го задържат за по-дълго и затова планират да отправят оферта към него и мениджъра му през зимната пауза.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 17 ное 2022 13:03

ЗА новия договор на Босанчич. Като цяло само той и Клементе стават от цялата лятна селекция.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 18 ное 2022 17:22

gong - Поне петима нови футболисти ще започнат зимна подготовка с Черно море, научи Gong.bg. Наставникът на "моряците" Илиан Илиев ще привлече основно офанзивни играчи, които ще са от Португалия и Бразилия.

Със сигурност ще бъде привлечен централен нападател и крила, както и универсален футболист, който може да играе на няколко позиции. Търси се човек и в центъра на терена, като за момента вече има набелязан класен играч на тази позиция. Все още обаче преговорите не са приключили, тъй като се уточняват финансовите параметри по договора на играча.

След като с новите футболисти всичко бъде финализирано и се стигне до предварителни договори ще стане ясно точно на кои играчи треньорът на "моряците" няма да разчита през пролетта.

Очаква се тимът да започне подготовка веднага след нова година, а новите футболисти да се включат в заниманията поетапно през първата седмица от старта на тренировъчния процес.
-=-=-=-=-
петима нови звучи добре, поне 3 да стават е мн добре :))) наистина имаме остра нужда от офанзивни играчи и дано ги намерим, чакаме новите перли!!!
ИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Черно море”