Трансферна колекция зима-пролет 2015-2016

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
BEROE_StZ
Контакти:

Re: Трансферна колекция зима-пролет 2015-2016

Мнениеот BEROE_StZ » 20 дек 2015 21:44

thisisthelife написа:Огнянов и Коконов са си смъртни резерви, а и двамата не са лоши играчи. Ние с крила много не разполагаме - Курьор, Райков, Васев, Неделчев. Като се има предвид, че Курьор го ползваме и на върха на атаката, Райков е на приливи и отливи, Васев неефективен, а Неделчев игнориран, едно евентуално връщане на Коконов, или привличане на Огнянов не е лишено от смисъл.

Антон не е лош футболист. Беше в супер форма в Любимец, после отиде в Левски, контузия.
Тази есен има 3 мача (2+1 за купата) и то на смяна.
Хубчев иска бековете да играят като крила. Антон не става в дефанзивен план.Мисля, че става и за халф.
Димо Бакалов заигра веднага в Лок Пд и то доста добре. Така че...
1972, 1979, 1986, 2010, 2013, 2015, 2016

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 дек 2015 16:21

Готвача написа:Относно Китанов си казах мнението преди доста време.То гласеше,че Жоро,който е един уникален талант,след около година-година и половина ще започне да тъпче на място и да дърпа полека назад.Причината е в липса на достатъчно класни треньори на вратарите у нас.Точно в тази спомената година и половина ТРЯБВАШЕ да му бъде осигурен треньор на вратари от някоя държава напред във футболно отношение.Да не забравяме с какви препоръкии се върна от пробите Жоро.Да си подобри играта с крака.Някой да вижда положителна промяна в този аспект от играта му?Аз не.Спешно и крайно наложително е да се намери подобен специалист и да се продължи възходящотоо развитие на този ярък талант.Все още не е късно,така че топката отново е там,където не знаят какво да правят с нея.Нашите треньори/всякакви имам в предвид/са абсолютно лимитирани .Дори и да попаднат на някой научен и добре подготвен играч от Европа,няколко месеца по късно същият е свалил ниво до неузнаваемост.Учудвам се как Асприля все още не е дръпнал назад.За останалите-справка водещите отбори .А за ЧМ-КЛОК,Стенио,Марчин...Поради калпави треньори,първо физическата им подготовка отива на майната си,а после и всичко останало и се започва с контузиите.Специално за школите е необходимо да се назначи директор от държава с традиции в това отношение/Холандия,Испания,Франция.../.След това човека ще сии въведе необходимите корекции в работата на школата и резултатите няма да закъснеят.Нямам впредвид да печелим всички юношески турнири,а да създаваме готови играчи в тактическо и физическо отношение за първият отбор.Колко може да струва назначаването на един такъв директор?Ако струва примерно 1млн на година,нека резнат бюджета на първият отбор с толкова.Така или иначе не се борим за нищо,поне ще знаем че след около 4-5 години ще можем да ;започнем преливането на собствени кадри в отбора,което ще осмисли инвестицията.

Абсолютно съм съгласен с теб. Само бих допълнил,че Г.Китанов е откритие и възпитаник на Кр.Колев ,от момента в който Кр.Колев спря да работи с него според мен формата на Г.Китанов бавно ,но сигурно започна да пада. За мен Кр.Колев е най-добрия треньор на вратарите у нас. Иначе поне вратари и треньори на вратарите мисля че имамекриво ляво.
Иначе абсолютно си прав ,че назначаването на един директор от държава с традиции в развитието на юношеския футбол може и да даде резултат. Само ще ти напомня ,че преди 10-на година шеф на школата на Левски беше Ян Диркс-човек ,който 8 години е бил шеф на школата на Аякс( на ЕП 2004 имаше 8 негови възпитаници в националния отбор на Холандия), за съжаление някои хора решиха че методиката му е неприложима у нас. Проблема не е в методиката- методиката не е тайна. Ако искаш може и от БФС да получиш каквата то си искаш методика- италианска, испанска, холандска ,немска,френска. В тези държави не е тайна че съответните федерации "спускат' методиката и задължават всички школи да работят по нея. Разбира се всеки клуб си има правото и да добавя нещо. Проблема е че според мен няма желание и то не само в ръководството на клубовете ,но и в самите деца. А както се казва насила хубост не става. Факт ,който никой не може да отрече,че унас всички(повтарям всички) в школите са зле подготвени и физически и колкото и да е странно и технически(заявявам го напълно сериозно),че в нито една школа у нас не се работи сериозно за скоростна техника и обработване на топката с едно или две докосвания. У нас под техника се разбира да се учат децата да играят "на краче" и да имат конрол над топката(това е така,но при юношите този етап е трябвало отдавна да е преминал). . Засегна и нещо много важно -не е важно какви отличия се вземат при юношите ,важно е да се подготвят играчи ,които могат да влезнат в първия отбор. Примерно преди няколко години в цялата ДЮШ на Левски за един сезон допуснаха 2 равни и 2 загуби и всичко останало победи, имаше две момчета които заедно вкараха около 150 гола- в момента и двамата игаят някъде на аматьорско ниво (ако въобще се занимават организирано с футбол) . Докато сега в Левски нещата малко се промениха - започнаха да работят индивидуално с момчетат и започнаха да вадят играчи ,които дали ще се развият времето ще покаже- но такъв беше Вутов, такива са Краев,Цоневи, Орачев, Д.Иванов , отдолу идват според мен още по-талантливи- Г.Янев, А.Кабов(запомнете тези две имена),Ст.Иванов,Б.Божилов. При вас също има едно много талантливо момче-В.Йосков.
Има и нещо друго при сега действащите правилници всеки един юноша може да си тръгне без никакъв проблем преди да навърши 18 години и да премине в друг клуб. И тук излиза едно голямо"Но" какъв е смисъла клуба да влага в един дете 7-8 годни и накрая ,ако в това дете се окаже че има перспектива то просто да премине в друг клуб ,защото от другия клуб са му предложили повече. Почти всеки клуб има този проблем

4erno-more
Контакти:

Мнениеот 4erno-more » 22 дек 2015 22:02

Ботев разтрогват с Пламен Николов, Даниел Генов и Алекс Колев. Ако се ориентираме към тях, ще е много добре. Предвид супер лимитираният ни състав и от към качество и от към количество, тези със сигурност биха ни свършили работа, особенно Алекс Колев. Друг е въпроса дали биха искали да дойдат тук.

Потребителски аватар
thisisthelife
Контакти:

Мнениеот thisisthelife » 24 дек 2015 18:42

Лудогорец предлага нападател на Черно море

Ръководството на шампиона Лудогорец има намерение да предложи нападател на Черно море. Става въпрос за 20-годишния младежки национал Цветелин Чунчуков. Разградчани планират да преотстъпят тарана на друг отбор за пролетния полусезон, като идеята им е това да бъде Черно море или Пирин Благоевград, пише „Тема Спорт“.

Чунчуков бе привлечен през лятото от Ботев Пловдив, но не успя да се наложи в основния състав на Лудогорец. През есента той записа 3 мача за първия тим в А група и 6 за дубъла в Б група без да успее дасе разпише.

Както е известно, наставникът на Черно море Никола Спасов търси нов нападател, който да подсили атаката на моряците, но на този етап не е ясно дали е склонен да вземе играч под наем. През миналата пролет на „Тича“ по подобна схема дойде колумбийският халф Себастиан Ернандес, който имаше основен принос за спечелването на Купата на България.

Надявам се да не се случи това. Живко Петков #2 не ни трябва. Бакари се връща, а на Йосков трябва да се даде продължителен шанс. Най-належащо е да вземем централен защитник защото имаме само 1 такъв - Траянов.
Truth is hate for those that hate the truth.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 24 дек 2015 21:21

Простотиите Колюви край нямат, та няма да се учудя ако на пролет заменим един ялов Бижев с един разградски... Крайно време е оня адмирал ли, капрал ли е не знам, ама да се сефирясва и да започне да строи играта както трябва! Мнозина забравихте, че преди финала за купата най-добрия ни нападател Бакари седеше на пейката, че и на самия финал. Пусна го 10 минути преди края! След завръщането на Жоро ни трябват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО втори ЦЗ и ляв и десен бек! В средата с привличането на Жоро не мисля, че ще имаме проблеми, но ако Бакари не се възстанови - задължително можещ таран!
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 дек 2015 17:09

Не ни трябват бекове. Имаме Станчев, Венков, Педро, Дани Георгиев ...и Мартин Костадинов. Стига Станчев да играе бек, а не ЦЗ! Мартин Костадинов всички казват, че има страхотни качества и няма лошо да почне да се включва в някой друг мач. Дани Георгиев и Педро явно е добре да играят по-напред, но могат и като бекове ако се наложи. По-скоро ни трябват 2 ЦЗ стабилни и да се освободи Кулибали, защото не владее стабилно топката и не я разпределя като хората и прави дузпи и фалове. Нямам против да се освободи и Живко и да се дава шанс на Йосков ...като може да се търси качествено крило. Щото имаме Педро, Райков, Курьор и Васев ...ама според мен Курьор може по-често да се използва и като нападател ако Бакари го няма. Така че оставаме с 3 опции, на които не винаги им върви играта. Трябва ни някой по-постоянен. Дефанзивен халф вероятно ще ни трябва ...щото Клок вероятно ще замине, а Бургхарт вече тръгна... обаче аз наистина искам да се дава повече шанс на младите. Мартин Костадинов и Йосков - задължително ......Илиян Неделчев не знам какви качества притежава честно казано и дали би бил достатъчно полезен по крилото. Обаче Александър Попов мисля се казваше съм го гледал в контрола и в 1 мач ако не бъркам и ми се стори, че се справя прилично като дефанзивен халф и има самочувствие. Общо взето, 2 ЦЗ ...и в зависимост доколко ще се дава шанс на младежите - нападател, крило и дефанзивен халф според мен ни трябват :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 26 дек 2015 08:52

Във връзка със селекцията,аз си мечтая за връщане на АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ от Лудогорец!!!Видя се,че там не получава достатъчно игрови минути и кариерата му е в застой!!!Не знам доколко е възможно едно такова завръщане,но съм сигурен,че той няма да е против!!!Публиката във ВАРНА го обича и той много бързо ще влезе в обичайният си игрови ритъм!!!За нас това ще е решение на проблемите в защита!!!Здравият,спокоен и добре играещ с глава ТРАЯН ТРАЯНОВ ще заиграе много по стабилно със такъв партньор до себе си!!!До САШО дори и Танко,и Росен станаха звезди!!!Мисля,че тук ръководството трябва да прояви мъдрост и дипломатичност....и използвайки добрите отношения с Лудогорец,да върне НАШЕТО МОМЧЕ на ТИЧА !!!Относно Пламен Николов,не знам защо от Ботев го освобождават и нямам наблюдения върху формата и моментното му състояние!!!Ако няма някакви супер финансови претенции,не е лошо да бъде привлечен!!!Висок е и ще даде дълбочина на състава!!!Със своята поливалентност МАМУТУ КУЛИБАЛИ ще е резерва и възможна смяна за няколко поста!!!По фланговете мисля,че имаме достатъчно опции,при положение,че ПЕДРО ЕУЖЕНИО може да играе и от ляво и от дясно!!!Евентуално привличане на здравия Пламен Крумов,ще донесе агресия от дясно,но МАРТИН КОСТАДИНОВ няма да има никакъв шанс!!!Просто ще станат много десните бекове!!!В средата на терена,с връщането на ГЕОРГИ ИЛИЕВ мисля,че ще сме бетон!!!Надявам се да се въведе ред и всеки да си знае мястото!!!Имаме много добри футболисти там и ако се подредят правилно,пак ще имаме най добрата халфова линия!!!Ако МАТИАС КУРЬОР запази добрата си форма,а СИМЕОН РАЙКОВ си върне обичайното ниво ще имаме силни флангове!!!С подкрепата на МИХАИЛ ВЕНКОВ от ляво и ПЕДРО ЕУЖЕНИО отдясно(според мен там му е мястото),ще създаваме паника във всяка защита!!!БАКАРИ обезателно трябва да се възстанови и да си заеме мястото!!!По друг начин,не може да има острота в центъра на атаката!!!ВАЛЕНТИН ЙОСКОВ трябва да му е резерва и да получава шансове да се обиграва с батковците!!!Ако заиграем стабилно,със сигурност ще има възможност и други юноши да трупат опит!!!Но,ако пак започнем със загуби у дома и треперене до края.....как да се дава шанс на младите,като единствената мисъл е как да спасим поредния мач???Относно ГЕОРГИ КИТАНОВ не мога да се съглася с моя приятел Готвача!!!Прогрес в играта с крака има и той не е малък!!!Това не може да се промени,за два-три мача!!!Момчето е младо,а играе на най-трудния и отговорен пост!!!И то успешно!!!Навъртя над 100 мача и трупа опит!!!Не се знае какво щеше да се случи,ако беше тръгнал по чужбина на 18-19 години!!!Със сигурност щяха да го тренират по добри треньори,но щеше да е сам в такава крехка възраст!!!Щом е останал,значи така е трябвало да стане!!!Във ВАРНА е обичан и си е в къщи!!!Млад е и има време,да стане голяма световна звезда!!!Аз му го пожелавам,както и на другите ни таланти!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 26 дек 2015 08:58

Огризко, милия, пусна темата с много надежда и големи очаквания за привличането на нови футболисти в отбора! Но, за сега май... само за напускащи говорим. :( А следващото инфо, ако въобще има истина в него, а не само сини мераци и провокации, звучи доста притеснително?!
БГ ФУТБОЛ
Левски обмисля три варианта за привличане на Курьор
26 декември 2015 | 08:22 - Обновена
http://www.sportal.bg/news.php?news=582328
Левски обмисля три варианта за привличане на Матиас Курьор от Черно море. Преговори още няма, но "сините" вече дискутираха стратегията.
Договорът на футболиста от Мартиника изтича на 30 юни, което поставя "Герена" в силна позиция, ако крилото не преподпише с варненския клуб. Левски е готов да прати свой играч в "Морето" в бартер срещу оставаща половин година контракт на Курьор и да го вземе без пари. Следващата възможност е да се платят 50-ина хиляди евро трансферна сума на Черно море, за да бъде привлечен асът от 1 януари.
Последният вариант предвижда "сините" скоро да подпишат договор с легионера с начална дата 1 юли 2016 г., когато ще е свободен агент.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 26 дек 2015 11:34

Огризко, Александър Попов го освободихме лятото и сега играе за Калиакра във В група. Имаме много добър дефанзивен халф в школата -- Емил Илиев.

Най-належаща е нуждата от централен защитник, по възможност двама. Нямаме и алтернатива на Венков, така е от доста време. По крилата сме добре като бройка, но не и като качество. В атака Бакари (дано да навлезе във форма бързо), Петков и Йосков сякаш са достатъчни предвид факта, че и Курьор може да играе там. Привличането на нов нападател, особено пък тоя чук Чунчуков, ще измести Йосков още по-назад и ще ограничи още повече шансовете му за изява. В средата сме много добре, ако никой не напусне. Клок, Стенио, Паланков, Дани, Бурабия, Жоро и Бекир са достатъчни, ако играем преимуществено във формация с трима вътрешни полузащитници.

Кольо каза, че ще привлечем максимум трима нови. Жоро е единия, значи чакаме ЦЗ и още един. Ако броим младото вратарче за ново попълнение, то ще дойде само още един защитник.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 26 дек 2015 12:10

Аз пък, не съм съгласен с отношението към евентуално идване на Чунчуков! Той е един млад, кадърен, раздаващ се и много перспективен нападател. Това, че не се бил наложил в Лудогорец...е как да стане, като имат скъп и добър нападател като Кешеру??!! Явно бързо забравихте как се представяше в Ботев преди да премине в Разград, как мачкаше и вкарваше младока?! И ако наистина искат да го вземат нашите, какво пречи да разкарат Петков?! Уж дърво, борче, топола.. пък сега да стоял и да не идвал Чунчуков. А относно Йосков, те до сега не го пускаха, когато нямаме никой отпред, та после, като се оправи Бакари или като дойде някой свестен нов ли?!?! Така че, според мен Чунчукчето е по-добър вариант от чупливия Бакари дори, но аз дълбоко се съмнявам, че някой ще иска да го привлече при нас, а и той надали ще иска да дойде в състав без цели и амбиции..?!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Черно море”