Измиха си ръцете със Сашо Цветков, били го сменили, за да покажат на целия отбор колко са недоволни от играта.

Аз на неговото място след така подигравка не бих приемал повиквателни от този щаб. Абсолютно никакви грешки не е правил и не игра по-лошо от влезлия на неговото място Славчев. Като си недоволен от нещо, смени някой от виновниците за първия гол, да не говорим, че накрая допуснаха абсолютно същия гол, който реши мача.
Донков: Сменихме Цветков, за да покажем на отбора, че не сме доволни
Помощник треньорът на трикольорите Георги Донков разясни защо спортно-техническият щаб е предприел смяна срещу Холандия още в 24-ата минута. Тогава на мястото на Александър Цветков се появи Симеон Славчев.
“Наистина загубихме с 1:3 срещу противник, който знаем, че вкъщи играем доста силно. Показахме, че в някои моменти можем да държим топката и да създаваме ситуации. Но имахме и такива, при които изпуснахме нещата и индивидуалната класа си каза думата.
Не можем да сме доволни, след 7 минути пуснахме гол. Със смяната на Цветков искахме да покажем на отбора, че не сме доволни и мисля, че се получи.
Мисля, че всички момчета се раздадоха до 90-ата минута. Но искахме още по-голямо раздаване. Ще работим отборът да изглежда по-добре, отколкото беше днес”, обеща Донков.