Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

stanleys
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот stanleys » 31 май 2016 20:03

Могат да се проверят хората на снимката, като се сравнят с други известни снимки от това време. Във всеки случай, прекрасна находка, благодарим :!:

Ако не греша - Червения е клекналият най-вляво. До Дервентски отляво, ми се струва че е Илия Апостолов - Оптячката. Други двама големи футболисти са в края отдясно - прав е Недко Недев - Пилето, а клекнал под него Георги Радев - Калфата. Може би най вляво са Димитър Стефанов - бай Митьо и Панайот Желязков, но не съм сигурен. Най-добре Heetseeker може да каже ;)

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 01 юни 2016 08:10

Ще бъде направено експресно проучване, за доуточняване на детайлите. ;)
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 01 юни 2016 09:00

ShooterMan написа:Ако не греша трагично загиналия Георги Димитров - Червения, нашата първа легенда от голяма величина е вляво от вратаря Дервенски :).

Честит юбилей! 30.05 е дата, която завинаги остава в паметта. Не, че не сме имали трофеи преди това, но малцина и то на преклонна възраст са тези видели последния преди това през 1938. Никога няма да се забравят емоциите. Точно в такава драма и битка с футболното зло трябва да се печелят трофеите 8-)

Бъркаш за Червения.Той е клекналия вляво.Още ми е пред очите некролога му на Тича..бях дете.Годината мисля беше 78-9 някъде.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 01 юни 2016 13:51

Правилно! Като се загледах добре - вярно, точно най-левия клекнал е Червения, с прическа от казармата, тука е съвсем млад. Сбърках го с Апостолов, заради прическата именно, тя е такава от по-зрелите му години ;)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 01 юни 2016 17:45

Този Г.Димитров-червения и аз съм го чувал. Сега видях че е бургазлия,а в уикипедия пише че е играл за Черноморец в периода 1948-1951. Всъщност отбора на Бургас в първата А група се казва Любислав. Явно този отбор се има в предвид.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 02 юни 2016 10:26

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Този Г.Димитров-червения и аз съм го чувал. Сега видях че е бургазлия,а в уикипедия пише че е играл за Черноморец в периода 1948-1951. Всъщност отбора на Бургас в първата А група се казва Любислав. Явно този отбор се има в предвид.

Вчера се ровех в едни прашасали вестници, намерих мачовете от сезон 1948-49
''Любислав'' Бургас играе в 1 кръг срещу ''Септември'' при ЦДВ , но играч с име Димитров не видях.
Съставът от 10.10.1948 е Тодоров-Хр.Василев-Кръстев-Казанджиев-Златев-Къпенов-Е.Василев-Толеджиян-Кобрелов-Мандалчев-Вандев.
В същия първи кръг ТВП играе в Пловдив срещу ''Славия-Ченгелов'' в състав.
Мильо Боров
Стайко Йорданов
Манчо Рачев
Илия Апостолов
Георги Радев
Панайотов
Христо Конаков
Младен Джуров
Тодор Терзистоев
Недко Недев
Анастас Конаков
Треньор-Иван Моканов

Първия гол за ''А'' група за ''Черно море'' е отбелязан от Младен Джуров в 43- минута.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

kardiolog
Контакти:

Китанов в ЦСКА

Мнениеот kardiolog » 03 юни 2016 10:11

ЦСКА привлече вратаря на Черно море

Вратарят на Черно море Георги Китанов от днес е футболист на ЦСКА, съобщи официалният сайт на армейците.

"Днес договор за 3 години с ЦСКА парафира стражът Георги Китанов. Георги е роден на 6 март 1995 година в Благоевград. Преди ЦСКА Георги Китанов игра за Черно море, където записа 91 мача", се казва в официалното съобщение на червения клуб.

Китанов има зад гърба си опита и от проби в Генк и ПСВ Айндховен, но такива трансфери с негово участие така и не се осъществиха. Сега обаче приема предизвикателството да премине в ЦСКА.

Как е подписал договор, след като ЦСКА имат забрана за 2 години да правят трансфери? С кое от деветте ЦСКА е подписал?
И въпроси към феновете на Черно море: Ще платят ли нещо за него красноармейците? Протежето на Мастиката, Чанович ли ще ви пази?

Потребителски аватар
LamarinTenekijiev

Re: Китанов в ЦСКА

Мнениеот LamarinTenekijiev » 03 юни 2016 10:19

kardiolog написа:ЦСКА привлече вратаря на Черно море

Как е подписал договор, след като ЦСКА имат забрана за 2 години да правят трансфери? С кое от деветте ЦСКА е подписал?
И въпроси към феновете на Черно море: Ще платят ли нещо за него красноармейците? Протежето на Мастиката, Чанович ли ще ви пази?

Разсъждаваш елементарно! И деветте дружества ЦСКА ли развиват спортна дейност? Май не?! И една подробност, която в случая не е от голямо значение, но забраната за трансфери е за ДВА ТРАНСФЕРНИ ПРОЗОРЕЦА, а не за 2г. Има разлика!

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 03 юни 2016 10:21

Точно след няколко дена ще им само едно АД, което ще развива спортна дейност!
Добре дошъл на Китанов в ЦСКА София!
За мен един от най-проспериращите млади вратари, независимо, че получи кофти контузия.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 юни 2016 10:24

kardiolog написа:И въпроси към феновете на Черно море: Ще платят ли нещо за него красноармейците?

Кога са плащали, та за него да правят изключение 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Черно море”