Илиян е страхотен талант и не му липсва самочувствие при юношите,нормално е обаче първите 1-2 мача в мъжете да е малко скован....въпреки това се справи нелошо.Има качества,които няма как да скрие-например добре пази топката,вижда играта,не бърза с глупости...а това,че не използа скоростта си,техниката,не се втурва да бие и да вкарва-всичко това за 5-6 мача и ще го покаже,но горните неща го отличават много от останалите.Румбата например е типичен нападател - юруш напреде,бой мъжката,ако преодолее бека добре,ако не-губи топката...е да,ама така не се играе на крилото,нали?Капитанов ако не успее да пробие спира,финт-два,върне в центъра,назад-просто играе като крило и за мене в момента отдясно Румен далеч няма ефективността,която търсим,просто не е крило,това е.А иначе вижте Танка
"Имам примамливи оферти от други клубове, както от България, така и от чужбина. Може обаче и да остана в Черно Море. Ще имам среща с ръководството, след която ще стане ясно моето бъдеще. Мачът с Берое бе много емоционален за мен. Като си помислех, че това може да ми е последният мач със зелено-бялата фланелка и ми ставаше криво. Но във футбола никога нищо не се знае, нещата се случват бързо. Днес си тук, утре в друг клуб", коментира Дяков.
Към ръководството-Слушайте тъпаци,дайте на Танка по-голяма заплата,защото човека я заслужава,има сърце,има хъс и е лоялен към отбора.Едиснтвените които НЕ си заслужават заплатите са именно тъпаците-ръководители,които изпуснаха куп класни играчи без пари или се циганяха за жълти стотинки!Тъпаци,търсят сега центр.защитник,да е резерва на Роската и Шерифа,абе който и да дойде-ще бъде ли от класата на Танка,ще има ли неговата злоба и хъс,самочувствие,характер на шампион?ОСЪЗНАЙТЕ се,това което казва са очевидно думи на желаещ да продължи в Черно Море играч,КЛАСЕН играч...един от малкото ни останали такива...Класни не са младоците,класни за Танка,Шерифа,Илко,Камазола и Жоро Илиев,всичко друго е младо и зелено макар и с талант(както Капитанов примерно),но без самочувствие.Не рушете вълнолома отзад,дори без никакви играчи отпред тази защита ни класира 4-ти пролетта,а замалко и в Европа ако не бяха разни мафиотски фактори