Мнения относно промяна на емблемата на Черно море

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Мнения относно промяна на емблемата на Черно море

Мнениеот icko65 » 17 яну 2016 13:31

Onq написа:
Captain Stottlemeyer написа:
icko65 написа:
Captain Stottlemeyer написа:
icko65 написа:Според мен Черно море си е Черно море.Незнам откога но поне от 1969 нито име нито емблема сме сменяли.И сме единствения отбор в А група с това постижение.Вярно-традициите и успехите на Владислав и Тича трябва да се помнят.Мисля че не е начина със смяна на емблемата.Ние сме техни наследници. Не знам отбор наследник на други/няколко/да вкарва мотиви в емблемата си от всички наследени отбори.

...Тогава четирите звезди върху сегашната емблема на "Черно море" означават!?... :roll: 8-)

Четири титли.Но какво общо има с темата?Човека говори за вкарване на детелина и червено..

1. Общото с темата и с написаното от теб, е че четирите титли са спечелени общо от "Тича" и "Владислав". С думи прости: В сегашната емблема на клуба са вкарани елементи, свързани с двата клуба.
2. Във футболната история и статистика е прието, когато два или повече отбори се обединяват, сливат, реорганизират и т.н. новосъздаденият клуб да приеме спортните активи (и пасиви) само на единия от тях. Да, ама не... :o
- Вие се считате за основани през 1913 година, когато е основан "Тича" (макар и като туристическо дружество).
- Претендирате да сте първи шампион на България по футбол, а това е "Владислав". ;)
- Обединявате титлите, спечелени общо от двата отбора ("Тича" - 1 и "Владислав" - 3)... :roll:
- Остава само да кандидатствате за вписване в книгата за рекорди на Гинес като единственият клуб в света, който едновременно е бил шампион и вицешампион на своята страна (през 1938 година "Тича" е шампион, а "Владислав" - вицешампион).... :lol: :lol: :lol:

По принцип не вземам отношение в тези "исторически" спорове,но малко ми писна да ви чета говеждо-жълтуро-славистките глупости.Всичко коеето си писла е ЛЪЖА.Тича не е основано като туристически дружество.Звездите бяха сложени от сегашните собственици зашото са фаталисти и не искаха цифрата 13.Никой не го ебе за титлите на Владислав и Тича като сбор.Ние шампиони не сме ставали.Това са успехите на предшевствениците ни.Жалките опорни точки на един плебей,тъпо преписани и повтаряни от всякакви псевдоисторици ги запази за себе си.

Имаме титли!Те да не се правят на тарикати и да ми наследяват титли на ЦДНА Динамо ЦФКА Средец Левски-Спартак а ние не.http://topsport.ibox.bg/news/id_1911094674
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Onq

Мнениеот Onq » 17 яну 2016 13:39

Те като се правили и ние да се правим,ебахти логиката.Аз съм фен на Черно море,не на Влаидслав и Тича.Като Черно море титли нямаме.Ако на някой много му се е приискало богата историяс 1000000 титли ,да става фен на софийски отбори.В този форум все гледате в миналото или мрънкате за настоящето.Ма кво ви се обяснявам,пишете си глупостите, за кво ли ви се връзвам.Лек ден на всички историци,които по мачовете мълчат,а подкрепата все за "лумпените" от агитките остава.Гонг.бг -сборището на пишман феновете

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 яну 2016 13:44

Onq написа:Те като се правили и ние да се правим,ебахти логиката.Аз съм фен на Черно море,не на Влаидслав и Тича.Като Черно море титли нямаме.Ако на някой много му се е приискало богата историяс 1000000 титли ,да става фен на софийски отбори.В този форум все гледате в миналото или мрънкате за настоящето.Ма кво ви се обяснявам,пишете си глупостите, за кво ли ви се връзвам.Лек ден на всички историци,които по мачовете мълчат като путки,а подкрепата все за "лумпените" от агитките остава.Гонг.бг -сборището на пишман феновете

Твоя воля!Аз уважавам 4-те звезди в емблемата.За едно си прав-Черно море шампион не е ставал.Ма те и ЛокоСф през 1940 не са -ама я броят.Тя си е на ЖСК както и нашите са на ТВ-45.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 17 яну 2016 14:09

Е , и аз да си кажа думата .Има нещо, за което колкото и да се присмиваме на плебса, са прави за едно.Защо след като сме със зелени фланелки, защо след като има 1913 г.,имаме в официалната клубна емблема -синия цвят.
И докато го има синия цвят в емблемата, плебеи с право ще се присмиват.През 2007 година, знаете, че ТИМ искаха да изместят зелените фланелки и да станем официално син отбор.Едно голяма браво на онези момчета, които тогава открито се ПРОТИВОПОСТАВИХА НА ТИМ за тази идея.Заради абсолютното, тотално безхаберие на болшинството от привърженици на тема традиции се пишат и такива небивалици от самите фенове.
Моето лично мнение, е че час по-скоро трябва да се махне тази откровенно социалистическа емблема
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 17 яну 2016 14:16

icko65 написа:Според мен Черно море си е Черно море.Незнам откога но поне от 1969 нито име нито емблема сме сменяли.И сме единствения отбор в А група с това постижение.Вярно-традициите и успехите на Владислав и Тича трябва да се помнят.Мисля че не е начина със смяна на емблемата.Ние сме техни наследници.Незнам отбор наследник на други/няколко/да вкарва мотиви в емблемата си от всички наследени отбори.

Не сме си сменяли името,откакто сме наречени ЧЕРНО МОРЕ,но това не е от 1969 година.....а десетина години по рано!!!По конкретно,точно и подкрепено с документи и факти може да ни разкаже за това Велико,а и другите историци!!!Аз взимам отношение по въпроса за емблемата,но понеже той е неразривно свързан с нашата клубна история,засягам и нея!!!През 1969 година управляващата комунистическа върхушка,направи поредните промени в българския спорт и в частност футбола!!!Появиха се ЖСК Славия (от Локомотив Сф и Славия),Левски.Спартак(от Левски и Спартак Сф),а във ВАРНА се пръкна ЖСК Спартак(от Спартак Вн и Локомотив Вн).ЧЕРНО МОРЕ беше обединен с Академик Вн и стана ФСФД ЧЕРНО МОРЕ (Флотско-Студентско Физкултурно Дружество).Не казвам нищо ново,само припомням на някои злобни левскари,че реформите в БГ спорта са постоянни и неадекватни,от стъпването на Червената Армия отсам Дунав,до ден днешен!!!И целите на тези промени са били винаги насочени към доминация на два определени отбора и подтискане с всякакви средства на останалите!!!Ние обаче знаем историята си и нямаме намерение да я забравяме!!!Нито да предаваме паметта на своите предшественици,които са ритнали първата футболна топка в БЪЛГАРИЯ,спечелили с първата ЦАРСКА КУПА и са донесли първия международен трофей за нашата Татковина!!!Колкото и да се плюнчат разни мишоци,никой не може да отрече,че люлката на българския футбол е ВАРНА!!!Имаме документи и с пълно право сме наследници на варненските СПОРТИСТ (1909)ТИЧА(1913)и ВЛАДИСЛАВ(1916)!!!От първите имаме духът,от вторите стадиона,а от третите зелено-белите екипи!!!НАСЛЕДНИЦИ СМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА И СЕ ГОРДЕЕМ С ТОВА!!!Затова,аз горещо подкрепям идеята за обновяване на емблемата на най-стария футболен клуб в БЪЛГАРИЯ !!!Написах всичко това под мнението на Icko65,за да припомня,че емблемата е променяна!!!През 1969 година,я нямаше топката на чието място искаме да е детелината....а на мястото на звездите пишеше ЧЕРНО МОРЕ !!!В осъвременяването на емблемата,няма нищо лошо и нищо ново!!!Правили са го много клубове,по света и у нас!!!Разбира се,всичко трябва да е добре обмислено,пипнато от дизайнери и най-главното СТРОГО ОБОСНОВАНО ИСТОРИЧЕСКИ !!!Предложението да се проведе конкурс е прекрасно и ще донесе много нови идеи,от които да се роди един добър краен резултат!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 17 яну 2016 14:18

На един диаболичен човек в този форум, от много време му задавам един и същ въпрос, и той упорито отказва да отговори.Има ли друг случай в историята на спорта, в който един спортист, който никога не е бил състезател на дадения клуб го избират за номер 1 в историята им, нищо че има точно 0 мача и 0 медала за този клуб.Втория ми въпрос към същия човек е защо един журналист(Жаклин Михайлов) написа ,''днешният отбор Левски е всъщност Е СПАРТАК СОФИЯ,ИГРАЕЩ ПОД ИМЕТО ЛЕВСКИ''..край на цитата.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Onq

Мнениеот Onq » 17 яну 2016 14:31

Велико,тва че емблемата е синя ,а цветовете зелени не е никакъв проблем.Ако не знаеш зеленият цвят в екипите ни как е дошъл(говоря в Черно море,не Владислав) питай Тодор Великов.Да ние сме отраснали зелени и връщане назад няма,но не така е било преди 40 години.Тези момчета,за които говориш,че са спасили зелените екипи сега ви правят шаловете ,за които всички обаче са на теб благодарни.Тези момчета имат имена,но никой не ги споменава.Тези момчета обичат отбора си повече от всичко.Черно море го е имало и ще пребъде,но това не зависи от емблемата,нито от годината на създаване, а от готовността да жертвап не само на думи всичко за любимия отбор.Желая ви да обичате и да доказвате любовта си всеки ден,защото никой не е по-голям от Черно море!

Потребителски аватар
мокана
Контакти:

Мнениеот мокана » 17 яну 2016 14:36

Новите шалове "не кефят", защото бяха правени на парче, поръчани от Румъния и доуправяни тук, поради неразбирателство някъде по линията. За това скоро ще има нови шалове "дизайнерски изпипани", за задоволение на най-изтънчените вкусове. Който го е срам да носи детелината на "Владислав" , защото не значела нищо за него, да не си взема. Съветвам го да стане фен на някой син отбор.
[rimg]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Vladislav_logo.png[/rimg]

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 17 яну 2016 14:37

Onq написа:Велико,тва че емблемата е синя ,а цветовете зелени не е никакъв проблем.Ако не знаеш зеленият цвят в екипите ни как е дошъл(говоря в Черно море,не Владислав) питай Тодор Великов.Да ние сме отраснали зелени и връщане назад няма,но не така е било преди 40 години.Тези момчета,за които говориш,че са спасили зелените екипи сега ви правят шаловете ,за които всички обаче са на теб благодарни.Тези момчета имат имена,но никой не ги споменава.Тези момчета обичат отбора си повече от всичко.Черно море го е имало и ще пребъде,но това не зависи от емблемата,нито от годината на създаване, а от готовността да жертвап не само на думи всичко за любимия отбор.Желая ви да обичате и да доказвате любовта си всеки ден,защото никой не е по-голям от Черно море!

Аз няма нужда да питам Тодор Великов как се е завърнал зеления цвят , защото съм го научил от друг човек от същия отбор в който е играл Великов.
За благодарността към мен ли, ами това особено не ме блазни.Хората , които ме познават лично, сами да преценят.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 яну 2016 14:41

КироВарна написа:
icko65 написа:Според мен Черно море си е Черно море.Незнам откога но поне от 1969 нито име нито емблема сме сменяли.И сме единствения отбор в А група с това постижение.Вярно-традициите и успехите на Владислав и Тича трябва да се помнят.Мисля че не е начина със смяна на емблемата.Ние сме техни наследници.Незнам отбор наследник на други/няколко/да вкарва мотиви в емблемата си от всички наследени отбори.

Не сме си сменяли името,откакто сме наречени ЧЕРНО МОРЕ,но това не е от 1969 година.....а десетина години по рано!!!По конкретно,точно и подкрепено с документи и факти може да ни разкаже за това Велико,а и другите историци!!!Аз взимам отношение по въпроса за емблемата,но понеже той е неразривно свързан с нашата клубна история,засягам и нея!!!През 1969 година управляващата комунистическа върхушка,направи поредните промени в българския спорт и в частност футбола!!!Появиха се ЖСК Славия (от Локомотив Сф и Славия),Левски.Спартак(от Левски и Спартак Сф),а във ВАРНА се пръкна ЖСК Спартак(от Спартак Вн и Локомотив Вн).ЧЕРНО МОРЕ беше обединен с Академик Вн и стана ФСФД ЧЕРНО МОРЕ (Флотско-Студентско Физкултурно Дружество).Не казвам нищо ново,само припомням на някои злобни левскари,че реформите в БГ спорта са постоянни и неадекватни,от стъпването на Червената Армия отсам Дунав,до ден днешен!!!И целите на тези промени са били винаги насочени към доминация на два определени отбора и подтискане с всякакви средства на останалите!!!Ние обаче знаем историята си и нямаме намерение да я забравяме!!!Нито да предаваме паметта на своите предшественици,които са ритнали първата футболна топка в БЪЛГАРИЯ,спечелили с първата ЦАРСКА КУПА и са донесли първия международен трофей за нашата Татковина!!!Колкото и да се плюнчат разни мишоци,никой не може да отрече,че люлката на българския футбол е ВАРНА!!!Имаме документи и с пълно право сме наследници на варненските СПОРТИСТ (1909)ТИЧА(1913)и ВЛАДИСЛАВ(1916)!!!От първите имаме духът,от вторите стадиона,а от третите зелено-белите екипи!!!НАСЛЕДНИЦИ СМЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА И СЕ ГОРДЕЕМ С ТОВА!!!Затова,аз горещо подкрепям идеята за обновяване на емблемата на най-стария футболен клуб в БЪЛГАРИЯ !!!Написах всичко това под мнението на Icko65,за да припомня,че емблемата е променяна!!!През 1969 година,я нямаше топката на чието място искаме да е детелината....а на мястото на звездите пишеше ЧЕРНО МОРЕ !!!В осъвременяването на емблемата,няма нищо лошо и нищо ново!!!Правили са го много клубове,по света и у нас!!!Разбира се,всичко трябва да е добре обмислено,пипнато от дизайнери и най-главното СТРОГО ОБОСНОВАНО ИСТОРИЧЕСКИ !!!Предложението да се проведе конкурс е прекрасно и ще донесе много нови идеи,от които да се роди един добър краен резултат!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Да !Ето я старата емблема.Но съгласи се че с нея в днешно време няма как да стане.Нито цялото име е изписано нито градът..Затова е и осъвременена.Но напълно да я подменяме с разни разцветки от 3 отбора..Несериозно-за мен.ИзображениеОсвен това пак казвам -това си е емблема на Черно море.Вкараме ли детелина вкарваме емблемата на Владислав.Няма да се учудя и вместо моряци/на което символ е раето-синьо естествено/да почнат да ни викат детелинки!
Последна промяна от icko65 на 17 яну 2016 14:47, променено общо 1 път.

Върни се в “Черно море”