yavorescu написа:Как мислите, кой е по-удачния вариант на защитата предвид проблемите с контузени и наказани?
Костадинов -- Кулибали -- Жиньо -- Венков
или
Кулибали -- Паланков -- Жиньо -- Венков
При първия вариант ще можем да започнем по-дефанзивно с Дани--Паланков--Бурабия в халфовата линия, докато при втория ще се наложи да играят Дани--Буркхардт--Бурабия, което ми изглежда малко рисковано. Кулибали е бавен като охлюв и надали ще съумее да спре крилата на Литекс, а Костадинов няма почти никакъв опит. Каквото и да реши бат' Кольо, чака ни изключително тежък мач. Литекс се точат за титлата и този сезон имат аргументи.
А защо не, както на финала за купата Курьор не бъде върнат за този мач, като десен защитник? Малко рисковано, защото тогава допусна грешки (гола на Левски стана след негова грешка, направи дузпа, която така и така не беше свирена, но си беше доста спорна), но през другото време беше на ниво и накрая ликувахме?! Та тогава пак имахме големи проблеми със състава, както и сега, но се получиха нещата и мисля, че когато е наложително - може да "изтормозим" или пък според някои съфорумци "накажем" за вирнатия нос

Курьор пак!

! Един мач ще изтърпи..

Тогава няма да се налага да се лишаваме от опорен халф за запълване на защитата или пък да рискуваме с младок без никакъв опит в този тежък мач и то като гости?! Винаги съм казвал, че Костадинов има безспорни качества, харесва ми и трябва малко по малко да се налага, но това е една друга тема. И след всичко написано дотук, трябва да уточня, че на крилото тогава се връща Райков - отляво, респективно Васев отдясно и... каквото сабя покаже. Кольо е пич и неведнъж е доказвал, че за него Варианти има много и съм сигурен, че ще измисли нещо. Друг е въпросът, как ще подходят футболистите?! Дали ще решат да се раздадат или пак ще се разходят по терена както срещу Ботев?! Защото хвърлят ли се, изпълняват ли тактическите указания на треньора, в какъвто и нетипичен състав да сме, ще има мъжка битка и ще покажем футбол, както го направихме и за двете купи и защо не да вземем нещо от мача. Ако решат пак да "почиват" и да чакат противника сам да се победи.. в какъвто и титулярен състав да сме... падаме.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------