Всекидневна за отбора на моряците

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Re: Всекидневна за отбора на моряците

Мнениеот ogrizko » 31 дек 2015 19:08

На мен Матиас Курьор ми донесе най-много радост през годината, така че нека той да спечели наградата за играч на годината :idea:
ИзображениеИзображениеИзображение

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 02 яну 2016 08:47

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!! През 2016 година си пожелавам да видя отремонтиран и обновен ТИЧА и .....поне наполовина построен ЮРИ ГАГАРИН !!! Пожелавам си да видя и ЧЕРНО МОРЕ,играещ грамотно,красиво и нахъсено !!!Пожелавам си да видя на нашия стадион многобройна публика,подкрепяща отбора от първата до последната минута на всеки мач !!! Пожелавам си плювалниците да се замислят,помагат ли на отбора с постоянните си мрънкания и подмятания !!! ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И УСПЕХИ НА ВСИЧКИ !!!

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 05 яну 2016 14:50

Престижно класиране за Никола Спасов в световната ранглиста за треньори

Старши – треньорът на ПФК „Черно море“ Никола Спасов заема престижното 267-мо място в световната ранглиста на треньорите. В подреждането по критериите на сайта coachworldranking.com Спасов е събрал актив от 2258 точки, като единственият български треньор пред Адмирала в класацията Стойчо Стоев е с 2283 пункта и е на 5 позиции пред наставника на „моряците“. В класацията влизат общо 1374 специалисти.

Световната ранглиста на треньорите се оглавява от Луис Енрике („Барселона“) с убедителният актив от 18 896 точки. Втори в подреждането е Унай Емери („Севиля“) с 13 198 пункта. Третата позиция е за Пеп Гуардиола („Байерн“), който е събрал 13 021 точки. Следват Масимилиано Алегри („Ювентус“) и Рафаел Бенитес („Реал“ Мадрид). Треньорът на „Атлетико“ (Мадрид) Диего Симеоне заема шестата позиция.

Точките, които треньорите записват, се отчитат на фона на резултатите постигнати през календарната 2015-та година. Оценяват се сериозността на мачовете, силата на турнирите и класата на съперниците, като по тази система победа в срещите може да носи между 1 и 2,5 точки.

Източник:
http://www.chernomore.bg/sport/2016-01- ... a-trenyori

yavоrescu Президент, кольо Вице-президент !
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 05 яну 2016 15:24

Всяка добра новина свързана с отбора,треньора или футболистите е добре дошла!!!Това,че АДМИРАЛА в съперничество с 1374 треньори е класиран на 267 място е добра новина!!!Желая му от сърце,догодина да е с 266 места по напред!!!Утре нашите се събират за първа тренировка през Новата 2016 година!!!Аз ще съм на ТИЧА за да им пожелая успехи и победи!!!За да съществува един футболен клуб и да върви напред,трябва да има вярна,многобройна и ентусиазирана публика!!!Който може нека дойде,за да покажем на момчетата,че и през тази година сме със тях!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Sole
Контакти:

Re: Новини свързани с Черно Море

Мнениеот Sole » 05 яну 2016 23:04

Проф.д-р Ара Капрелян:
Искам да видя как „Тича” се пълни, а Черно море се бори за титлата!
04.01.2016
Проф. д-р Ара Капрелян, ръководител „Катедра по нервни болести и невронауки” в МУ-Варна, не е само един от VIP-привържениците на Черно море. Той е сред тези фенове, при които обичта към клуба се предава от поколение на поколение.
Симпатиите на малкия Ара са предопределени, след като неговият баща - проф. д-р Гаро Капрелян, в продължение на 12 години е председател на футболната секция на
клуба. Така че, когато тръгва по стадионите, вече е направил своя логичен избор.
Роденият през 1961 година Ара Капрелян е щастливо женен мъж. Неговата съпруга - д-р Капрелян, е свързана със спорта като физиотерапевт. Синът им Гаро, възпитаник на Спортното училище, е инструктор по тенис, но и стожер във футболния отбор на общината.
Изминалата 2015 година бе много успешна за Ара в спортен аспект. Като фен бе щастлив с двете спечелени купи от Черно море, като председател на футболния отбор на Медицинския университет вдигна поредните си трофеи, а в ССК „Черно море” го избраха за член на Управителния съвет.

За „Народно дело Седмицата” проф. д-р Капрелян говори за любимия си клуб и за най-приятните мигове с него.
- Г-н Капрелян, как станахте черноморец?
- При мен това бе най-логичното нещо. Благодарение на татко, у дома се говореше само за футбол и Черно море, и аз продължих една семейна традиция.
- Помните ли кога за първи път отидохте на стадиона?
- Бях на 5 или 6 години, когато баща ми ме заведе на „Юри Гагарин”. В ложата седях до него и личностите на града - адмирал Васил Янакиев и генерал Велико Станков.
- Самият вие, играли ли сте футбол?
- В началото тренирах в „Спартак” при треньора Чакъров. Играех редовно в училищния тим на „Никола Вапцаров”. В VII клас ме приеха във футболната паралелка на Спортно училище, но баща ми беше категоричен „Футболист къща не храни”. Продължих да се състезавам за честта на Английската езикова гимназия, а след това и на Медицинския университет.
- Да се върнем към Черно море. Кои победи като дете помните?
- Най-сладки са ми били тези срещу Левски и ЦСКА, както и в градското дерби със Спартак.
- Футболистите, на които сте се възхищавали?
- Те са от няколко поколения. Не мога да назова имената на всичките, тъй като рискувам да пропусна някой, но все пак ще спомена една част от тях. Ще започна обаче с Атанас Аврамов-Кафето, един обичан от всички треньор, който откри плеяда таланти. После, разбира се, Божил Колев, Стефан Богомилов, Димитър Боснов, Иван Василев, Дамян Георгиев, Кеворк Тахмисян, Тодор Марев, Тодор Атанасов, Милен Бакърджиев, Никола Спасов, Илиан Илиев. През този век Георги Илиев, Александър Александров-Кривия и т.н.
- През последните 6 години „моряците” пренаписаха историята си с третото място в „А” и спечелените две купи - на България и Суперкупата. Какво почувствахте?
- Писано ми е било, вече като зрял мъж да видя тези успехи и да им се радвам. Ние и преди сме имали големи отбори, които заслужаваха да бъдат в тройката, но не влизаха в нея и заради някои конюнктурни съображения в родния футбол. През 1969-а например завършихме четвърти, след като няколко кръга преди края на шампионата изглеждаше, че никой не може да ни измести от третото място. През есента на 1981-ва пък в седем кръга поред бяхме лидер в класирането, но накрая пак финиширахме четвърти. През 2009-а с третото място в „А” група и с двете купи през м. май и август 2015-а отборът на Черно море реализира усилията на поколения футболисти, които през годините изграждаха и отстояваха авторитета на клуба с изявите си на терена.
- Професоре, как преживявате загубите на Черно море?
- Преживявам ги много тежко. Прибирам се мрачен у дома и цяла вечер не говоря с никой. Обикновено ми преминава на другия ден, но понякога ме държи и до следващия мач.
- Докъде се простират мечтите ви с Черно море?
- Те са две. Първата е „Тича” да се пълни, както някога „Гагарин”, защото този отбор го заслужава. Не ми е прлиятно да идвам на стадиона и да виждам толкова празни седалки. Втората е да станем шампиони. Много разчитам и на развитието на детско-юношеския и студентския спорт.
- При тези инвестиции в Лудогорец, доколко реално е първото място?
- Собствениците на нашия клуб са подсигурили необходимите условия за успешен футбол. През последните години станахме трети в ”А” група, взехме двете купи в българския футбол, играхме и в Европа. Защо тогава да не си поставим и най-високата цел? За съжаление, това няма да се случи през този сезон, но се надявам до 1-2 години нещата да се променят. Особено при правилна трансферна политика и изграждане на модерна спортна база. Дори и да не станем първи, ще е хубаво да се вижда как нашите показват постоянство в играта на терена, преследвайки високи спортни цели.
- Какво означава за вас да сте черноморец?
- Това е любов към спорта, уважение към традициите и вяра, че клубът ще се развива в правилната посока и един ден ще достигне своя спортен Еверест.

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 08 яну 2016 08:41

Класация: Черно море втори в "А" група за 2015
07 януари 2016, 17:53 | ВарнаУтре
http://www.varna.utre.bg/2016/01/07/353 ... pa_za_2015

Първи в подреждането е Берое, а трети Левски
Международната федерация по футболна история и статистика оповести световната клубна ранглиста за 2015 година, което обхваща периода от 1 януари 2015 до 31 декември 2015 година.
Отборът на Черно море е на второ място от българските отбори и 181-о в цялата класация с актив от 94,5 точки.
Най-предно място от елитната ни "А" група заема отборът на Берое Стара Загора, който е 148-а позиция с 106,5 точки. Със същия актив е и Орландо Пайрътс от Южна Африка. Левски е третият български тим в подреждането с актив от 93 точки.
Челната позиция е за Барселона с актив от 379 точки.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 08 яну 2016 11:05

Има една идея за среща на съфорумниците,която е на път да се осъществи в близките дни.Естествено става въпрос за тези съфорумници,които искат и могат да присъстват.Всичко е неофициално,на приятелска основа и даже доста несериозно беше наречена среща на ракийка и кисело зеле!!!Според сезона!!!Можем да обменим идеи и мнения,относно нашият любим отбор ЧЕРНО МОРЕ!!!Също,както това става на форума,само че на живо!!!Можем да помислим,как да помогнем!!!Аз лично не мисля,че клубът има нужда от помощ.Зад ЧЕРНО МОРЕ стоят достатъчно мощни структури,които не са опрели(слава Богу)до помощта на феновете!!!И ние не смятаме да помагаме на ТИМ!!! Аз искам да съдействаме за успешното продължаване на идеята ЧЕРНО МОРЕ,която е актуална повече от 100 години!!!През тези години,често клубовете Спортист,Тича и Владислав са оцелявали само благодарение на ентусиазма на своите привърженици!!!Сега времената са други и само с ентусиазъм не става!!!Но ентусиазмът не е излишен!!!Именно за това,всеки опит за подобни прояви би било добре да се поощрява и подпомага!!!А ако не може да се помогне,поне да не се пречи!!!Не ми стана ясно,защо някои уговорки и заявки за участие в тази импровизирана среща бяха обявени за СПАМ и отстранени от темите,където бяха публикувани!!!Естествено формалният отговор на извършителя,ще е знаем какъв!!!Позоваване на всякакви правила,канони и алинеи!!!Но при наличието на толкова глупости,тъпотии и явен СПАМ,с цинични оттенъци,във всяка тема.....на кого попречиха 2-3 изречения за организацията на тази не дотам сериозна среща?Нали тук на форума сме за да общуваме помежду си!!!Нали сме обединени от общи интереси и общата голяма идея-ЧЕРНО МОРЕ !!!На кого не му хареса,коректния приятелски тон и желанието да се направи нещо позитивно?Или ще я караме,както винаги,по български?Ако някой иска нещо да направи,аз ще му преча колкото мога!!!Сам не знам защо,но ще преча!!!Напук на горе изложеното,срещата ще се състои!!!Който има желание и възможност да присъства,да ми пише на лични съобщения,за да не дразним защитниците на тъпата праволинейност!!!Все още не говорим за конкретен ден,защото ще звънна на всеки и ще уточним ден,удобен за всички!!!Ориентировъчно мога да кажа,че мислим за ден между 10.01.2016 и 15.01.2016!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 08 яну 2016 11:47

Бакари готов още за контролите, възстановявал се при испански треньор
08 януари, 2016г. в 10:28ч.
Кондиционният треньор на испанския втородивизионен Жирона е помагал на нападателя на Черно море Бакари при тренировките след възстановяването му от операцията на коляното, съобщи „Дарик“.
Докато е бил в Испания, сутрин Бакари се е подлагал на процедури с масажиране на оперираното коляно, а редовно след обяд е имал тренировки на терен с топка под ръководството на кондиционен специалист от бившия му клуб Жирона.
Според него нападателят не само е напълно възстановен, но дори след две-три седмици тренировки ще бъде готов да участва и в контроли. Това означава, че при една пълноценна зимна подготовка Бакари може и да бъде готов за игра още за първия мач на Черно море през пролетта.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 08 яну 2016 16:27

КироВарна написа:Има една идея за среща на съфорумниците,която е на път да се осъществи в близките дни.Естествено става въпрос за тези съфорумници,които искат и могат да присъстват.Всичко е неофициално,на приятелска основа и даже доста несериозно беше наречена среща на ракийка и кисело зеле!!!Според сезона!!!Можем да обменим идеи и мнения,относно нашият любим отбор ЧЕРНО МОРЕ!!!Също,както това става на форума,само че на живо!!!Можем да помислим,как да помогнем!!!Аз лично не мисля,че клубът има нужда от помощ.Зад ЧЕРНО МОРЕ стоят достатъчно мощни структури,които не са опрели(слава Богу)до помощта на феновете!!!И ние не смятаме да помагаме на ТИМ!!! Аз искам да съдействаме за успешното продължаване на идеята ЧЕРНО МОРЕ,която е актуална повече от 100 години!!!През тези години,често клубовете Спортист,Тича и Владислав са оцелявали само благодарение на ентусиазма на своите привърженици!!!Сега времената са други и само с ентусиазъм не става!!!Но ентусиазмът не е излишен!!!Именно за това,всеки опит за подобни прояви би било добре да се поощрява и подпомага!!!А ако не може да се помогне,поне да не се пречи!!!Не ми стана ясно,защо някои уговорки и заявки за участие в тази импровизирана среща бяха обявени за СПАМ и отстранени от темите,където бяха публикувани!!!Естествено формалният отговор на извършителя,ще е знаем какъв!!!Позоваване на всякакви правила,канони и алинеи!!!Но при наличието на толкова глупости,тъпотии и явен СПАМ,с цинични оттенъци,във всяка тема.....на кого попречиха 2-3 изречения за организацията на тази не дотам сериозна среща?Нали тук на форума сме за да общуваме помежду си!!!Нали сме обединени от общи интереси и общата голяма идея-ЧЕРНО МОРЕ !!!На кого не му хареса,коректния приятелски тон и желанието да се направи нещо позитивно?Или ще я караме,както винаги,по български?Ако някой иска нещо да направи,аз ще му преча колкото мога!!!Сам не знам защо,но ще преча!!!Напук на горе изложеното,срещата ще се състои!!!Който има желание и възможност да присъства,да ми пише на лични съобщения,за да не дразним защитниците на тъпата праволинейност!!!Все още не говорим за конкретен ден,защото ще звънна на всеки и ще уточним ден,удобен за всички!!!Ориентировъчно мога да кажа,че мислим за ден между 10.01.2016 и 15.01.2016!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Всичко е точно написано,но!!!Ракийка и кисело зеле не е несериозно,а МНОГО СЕРИОЗНО начинание,на което издържат само най-добрите.Такива,каквито сме истинските моряци!Напиваме се,но не се предаваме! :)
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 08 яну 2016 16:53

КироВарна написа:Има една идея за среща на съфорумниците,която е на път да се осъществи в близките дни.Естествено става въпрос за тези съфорумници,които искат и могат да присъстват.Всичко е неофициално,на приятелска основа и даже доста несериозно беше наречена среща на ракийка и кисело зеле!!!Според сезона!!!Можем да обменим идеи и мнения,относно нашият любим отбор ЧЕРНО МОРЕ!!!Също,както това става на форума,само че на живо!!!Можем да помислим,как да помогнем!!!Аз лично не мисля,че клубът има нужда от помощ.Зад ЧЕРНО МОРЕ стоят достатъчно мощни структури,които не са опрели(слава Богу)до помощта на феновете!!!И ние не смятаме да помагаме на ТИМ!!! Аз искам да съдействаме за успешното продължаване на идеята ЧЕРНО МОРЕ,която е актуална повече от 100 години!!!През тези години,често клубовете Спортист,Тича и Владислав са оцелявали само благодарение на ентусиазма на своите привърженици!!!Сега времената са други и само с ентусиазъм не става!!!Но ентусиазмът не е излишен!!!Именно за това,всеки опит за подобни прояви би било добре да се поощрява и подпомага!!!А ако не може да се помогне,поне да не се пречи!!!Не ми стана ясно,защо някои уговорки и заявки за участие в тази импровизирана среща бяха обявени за СПАМ и отстранени от темите,където бяха публикувани!!!Естествено формалният отговор на извършителя,ще е знаем какъв!!!Позоваване на всякакви правила,канони и алинеи!!!Но при наличието на толкова глупости,тъпотии и явен СПАМ,с цинични оттенъци,във всяка тема.....на кого попречиха 2-3 изречения за организацията на тази не дотам сериозна среща?Нали тук на форума сме за да общуваме помежду си!!!Нали сме обединени от общи интереси и общата голяма идея-ЧЕРНО МОРЕ !!!На кого не му хареса,коректния приятелски тон и желанието да се направи нещо позитивно?Или ще я караме,както винаги,по български?Ако някой иска нещо да направи,аз ще му преча колкото мога!!!Сам не знам защо,но ще преча!!!Напук на горе изложеното,срещата ще се състои!!!Който има желание и възможност да присъства,да ми пише на лични съобщения,за да не дразним защитниците на тъпата праволинейност!!!Все още не говорим за конкретен ден,защото ще звънна на всеки и ще уточним ден,удобен за всички!!!Ориентировъчно мога да кажа,че мислим за ден между 10.01.2016 и 15.01.2016!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!

Киро, от средата нататък на поста си, си писал само глупости?! До средата.. съм напълно съгласен! И се питам, защо си го направил?! Явно си насъбрал омраза и раздразнение?! Друго няма как да бъде! Един средно интелигентен човек, би разбрал защо част от уговорките за среща между съфорумниците, съм преместил от темата "Трансферна колекция зима-пролет 2015-2016" в темата за "СПАМ", т.к. там първоначално започнахме този разговор. Някои неща пък се написаха тук, но майната му, поне на две места да са.. Кой, където свари (и сега вече започвам да си мисля, че е било умишлено) започна да пише за срещата, да се уговаря и уточнява. При преместване на мненията с тези уговорки за среща, съм се ръководил най-вече от това, който реши да се включи, да не обикаля като миндовата кучка всички теми от форума ни и да търси и събира данни, а да може да го направи по-лесно, като тези неща ги пишем на едно място?! Да не говорим, че се оспамват всички теми и по тази причина сме създали сами, различни теми за отделните неща, за да ни е по-лесно най-вече!? На всичкото отгоре, аз бях един от първите, който прегърна великолепната идея за сбирка на по "ракийка и кисело зелце", дори предложих дома си за целта??!! Как не те досрамя и не си ли гузен сега, за всичките глупости, които си написал по-горе?! Ееее, угодия няма брате! Ако аз бях се изцепил така неадекватно и неподготвен, бих се извинил!?
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Черно море”