Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Vladislav
Контакти:

Re: Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Мнениеот Vladislav » 10 юли 2025 19:53

greenpeak написа:Първият мач с/у Балчик не го гледах, и няма как да го коментирам.
Ворият мач реално си беше просто една тренировка. Новият център нападател Франса вкара хубав гол, изведоха го и от малък ъгъл вкара. Дори си помислих, че ще испусне, но си вкара момчето. За Чандъров, ще ни свърши работа. Другото момче Педро доста е нисичко :) дребосък, игра по крилото и се ротираше с Милушев зад нападателя, тепърва ще го видим.

Аз за Чандъров нямам съмнения че ще ни свърши работа, притесняват ме глупавите му картони. Дано не чакаме пак месеци да се оправят документите на бразилците.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 12 юли 2025 10:46

18 юни Фарул – Черно море 1:2 (Констанца)
24 юни Черно море – Севлиево 3:0 (лагер в Трявнa)
26 юни Черно море – Спартак Плевен 2:0 (лагер в Трявна)
1 юли Черно море – Етър 4-1 (лагер в Трявна)
9 юли Черно море – Черноморец Балчик 1-0
9 юли Черно море – Черноморец Бургас 2-0

12 юли Черно море – Добруджа (официалното представяне на отбора за сезон 2025/2026) днес от 20 часа на стадион „Тича“

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 12 юли 2025 22:22

Нямаше начин да дойда на представянето днес. Резултатът е ясен, но как сме всъщност...?

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 12 юли 2025 22:34

Аз лично съм доволен от контролата,а публиката на стадиона си мисля,че също.Нашия нападател май е ясен Селсо Сидни за мен доста класа има в него.Ники Златев определено израства и сериозно захапва титулярното място,нов гол шедьовър,макар и в контрола.Жоао също показва много добри качества.Поне си мисля,че дори сме надградили като отбор,въпреки че все още е рано за такива заключения.
Последна промяна от moreto vn на 12 юли 2025 22:45, променено общо 1 път.

Varnauser
Контакти:

Мнениеот Varnauser » 12 юли 2025 22:44

Благодаря, искрено! Чашата е наполовина пълна, най-малко. :)

Варна е Черно море!

GreenLine
Контакти:

Мнениеот GreenLine » 12 юли 2025 22:51

Дано не продадем Селсо зимата, очаквам да стане основния ни реализатор. Франса също не е никак зле. Жоа Педро днес игра повече като крило и сякаш там бе малко колеблив, може би типичната му позиция е на мястото на Сула. Златев направи доста сериозно впечатление и показва голямо израстване, на другия полюс обаче е Милушев. Той нямаше едно вярно отиграване комбинирано с мързеливата му игра.. даже предлагам няколко мача вместо пари за хореография да съберем пари за да откупим Милушев и предадем на друг отбор :) Не разбрах само защо Кардосо бе сменен след по малко от 20 мин игра, а Тонев изобщо не се появи в игра

DanielGeorgiev
Контакти:

Мнениеот DanielGeorgiev » 12 юли 2025 23:56

Първо искам да кажа, че съм впечатлен от Селсо Сидни и Жоао Педро. Мисля, че с тяхното привличане надграждаме отсъствието на Кешеру и Дуду, но дори това не е нещото, което ме впечатли най-много. Най-много ме впечатлява голямата група от играчи с която разполагаме, като аз слаб футболист не видях. Конкуренцията ще е убийствена, а какво по-хубаво от това? А с присъствието на Илиан Илиев на резервната скамейка - еми, че ние сме готови за шампиони. Единственото нещо, което искам от Илиан е да бъде маалко по-смел и да не излизаме, както миналата година с Берк, Димов и Васко и на крилото Дончев, което убиваше атаката ни и беше мъчение за гледане. Един по един сега.

Пламен Илиев - на познатата висота. Спокоен. Без грешки. Хубави намеси. Личното ми мнение е, че беше най-добрия ни играч през миналия сезон, а през този отново ще е от ключово значение неговото присъствие.
Кристиан Томов - перфектната резерва, а след някой друг сезон и титуляр. Млад е. Спокоен е при играта с крака. Направи няколко хубави спасявания. Голът нямаше как да го хване, защото беше след много хубав удар в ъгъла. Достойна резерва ще бъде на Пламен и както казах след някоя друга година - титуляр.

Асен Дончев - изключително много харесвам играта на Асен, тъй като винаги остава сърцето си на терена. За жалост си личи, че все още не е привикнал на 100% към тази нова за него позиция, ама то къде ли не го използвахме - ляво крило, дясно крило, ляв защитник, десен. Нормално е момчето да се обърка вече. И да, оставя си хората понякога, нямаше никакви фатални грешки, но все пак играхме срещу Добруджа.. :)
Цветомир Панов - както винаги стабилен. Никой не се е съмнявал в качествата на Цецо. Проблемът при него е ЕГН-то, но засега все още всичко е наред. Дано продължава така и двамата с Асен ще оформят полезна конкуренция на този бек.

Влатко Дробаров и Живко Атанасов - както винаги стабилни и безгрешни. Имаме си едно на ум, че играем срещу Добруджа, разбира се, а не срещу Истанбул Башакшекир. Дано и там се представят, както днес.
Росен Стефанов и Георги Венциславов - не съм запознат с качествата на Георги Венциславов, но на стадиона се говореше, че има голям потенциал. Млад е, дано се развие. Двамата с Росен изглеждаха леко объркани в няколко ситуации. Нормално е. Нямат сработеността на Влатко и Живко. Моето лично мнение е че Росен е готов за титуляр дори, но треньорът решава.

Дани Мартин - на това момче днес изобщо не му личеше, че се включи към отбора преди няколко дни. Изключително стабилен отзад, а напред направи също не малко. Няколко хубави двойни отигравания през първото полувреме с Ники Златев. Определено ми хареса.
Жоао Бандаро - нищо не мога да кажа за това момче. Влезе в 70-та минута, но Добруджа нямаха нито една атака през неговата зона и като цяло изглеждаше леко изолиран. Може би има качества, но това ще го разберем през следващите мачове, когато му се даде повече игрово време. Все пак е плюс по-скоро, че не се случи нищо опасно през неговата зона, което означава, че си е пазил хората.

Васил Панайотов - бореше се, направи няколко не лоши неща, но той Васко никога не е блестял с нещо кой знае какво. Неговите най-добри качества са в друга насока.
Берк Бейхан - игра 30 минути. Направи си дежурния далечен удар отдалече. Като цяло не блестеше с нещо особено също както и Васко, НО Берк е нешлифован диамант и трябва винаги да е титуляр, освен ако не е контузен. Според мен Берк трябва да бъде титуляр, а Васко да му бъде резерва.

Давид Телес - хареса ми. Направи няколко добри далечни подавания, което е сред най-важните неща на неговата позиция, тъй като той трябва да изнася топката. Като цяло неговата позиция не предразполага за нещо повече. Те са т.нар. "черноработници".
Асен Чандъров - честно казано не ми хареса особено. Все пак игра само 45 минути де. Ще видим през следващите мачове, но специално днес можеше да се представи и по-добре.
Димитър Тонев - не знам защо, но това момче не игра. Може би е контузен, не знам. На база моите впечатления през миналия сезон, то това момче трябва да получава шансове за изява, тъй като има много голям потенциал. Млад е и е българин. Не трябва да го изпускаме!

Жоао Педро - изключителен. Скорост, демараж, пасове, фалцове, поглед над играта. Мисля, че намерихме достоен заместник на Дуду. Дано не го продадем през зимата, защото оферти определено ще има.
Николай Златев - ще бъде изключително достойна конкуренция на Жоао на дясното крило. Отново вкара дежурния си гол-шедьовор. Бори се мъжки. Дясното крило да не го мислим изобщо.

Селсо Сидни - Илиан го пусна като 9-ка днес, но според мен може да се пробва и като плеймейкър, като заместник на Сула. Раздаде няколко паса по конец. Има бързина. Според мен е сериозно попадение в предни позиции и с присъствието на тежък таран като Франка напред, ще се отварят много възможности за Селсо Сидни от които той определено ще се възползва.
Мартин Милушев - вкара гол от дузпа, но ако изключим това.. За жалост момчето има качества, но дръпна малко назад през последната година. Не знам на какво се дължи, но се надявам да бъде по-надъхан и да се бори със зъби и нокти за мястото си като сигурен играещ, макар и от резервната скамейка, защото язък за потенциала му иначе.

Андреас Калкан - не игра. Явно все още не се иска да се рискува със здравето му.
Уеслен Жуниор - както винаги. Игра с желание. Вкара гол. Но да.. Уеслен. Прави нещо хубаво и след това веднага нещо глупаво. Определено има място в състава. Увеличава конкуренцията на крилата, което е добре.
Филипе Кардосо - момчето влезе като смяна, поигра 15 минути и пак беше сменено. Не знам каква е причината. За тези 15 минути не видях кой знае какво, но да, както и при Бандаро трябва повече време, за да се направи извод.

Густаво Франка - тежък таран. Много добро пласиране. В едната ситуация премина през трима играчи и си спечели дузпа. Ще ни бъде много от полза. За сравнение - класа над Наско Илиев е според мен.
Георги Лазаров - разликата между Б/В и А група не е малка. Момчето има качества, вижда се, но трябва да бъде търпелив и работлив. Тогава ще се получат нещата.

За мен 11-те трябва да бъдат - Илиев, Дончев, Дробаров, Стефанов, Мартин, Берк, Тонев, Жоао Педро, Селсо, Калкан, Франка.

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 13 юли 2025 01:52

Аз да попитам ,че някъде във времето ми е обягнало,но не си спомням.Влатко има ли български паспорт,мисълта ми е ,покрай новото правило за брой бг играчи на терена,Влатко за чужденец ли го броим :)
Тъй като ако той е сред бройката за чужденци и както излиза ,че ние ще спазваме правилото, то наистина предвид голямата бройка чуждестранни ,които имаме ,наистина конкуренцията ще е убийствена между тях за малкото места ,които остават на терена.
За вас моряци ний живеем...

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 13 юли 2025 01:55

Иначе от днешния мач и аз останах с много добри впечатления от Сидни, Жоао Педро и Франса от новите,но не ми се иска да избързвам с хвалебствията,иска ми се да ги видя в напечените и официални мачове за да дам мнение.
Иначе и на мен днес Чандъров не ми хареса особено и трудно ще заменим Сула,другия проблем според мен е на левия бек,но и там не смея да кажа преди да видим Бандаро за по дълго на терена.
За вас моряци ний живеем...

Delija
Контакти:

Мнениеот Delija » 13 юли 2025 08:11

mursusaid написа:Аз да попитам ,че някъде във времето ми е обягнало,но не си спомням.Влатко има ли български паспорт,мисълта ми е ,покрай новото правило за брой бг играчи на терена,Влатко за чужденец ли го броим :)
Тъй като ако той е сред бройката за чужденци и както излиза ,че ние ще спазваме правилото, то наистина предвид голямата бройка чуждестранни ,които имаме ,наистина конкуренцията ще е убийствена между тях за малкото места ,които остават на терена.

Освен да има български паспорт, трябва и да отговаря на условията за повикване от националния селекционер (престой в БГ пет години мисля, че беше). И да, Дробаров би трябвало да отговаря на новото правило ...
Винаги мога да се похваля, че съм играл за три великолепни клуба: Цървена Звезда, Реал Мадрид и Барселона - Роберт Просинечки

Върни се в “Черно море”