Представяне на младежките формации на Черно море

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
more
Контакти:

Re: Защо е този регрес при юношите ни?

Мнениеот more » 29 май 2011 20:32

Юношите на „Черно море", родени през 1993 , 1996, 1998 и 1999 г., завършиха първенствата си по великолепен начин. Набор '93, '96 и '98 г. станаха шампиони в отделните шампионати, а родените '99 г. завършиха на второ място в групата на набор '98.
Най-голямо впечатление правят децата набор '98 с треньор Калоян Георгиев, които завършиха като лидери в своята група по безапелационен начин, без допуснато попадение, с голова разлика 90:0. Както е известно, момчетата на Георгиев спечелиха и турнира в Твърдица, като отново талантите на „Морето" не допуснаха гол - 10:0. В същата група участват и юношите, родени през 1999 г., които предвид факта, че са с една година по-малки от своите съперници, финишираха шампионата на второ място, което е равносилно на шампионска титла.
При старшата възраст положението е същото. Родените през 1993 г. юноши на Валентин Станчев също триумфираха на първото място, като в последния мач от първенството надделяха с 4:0 над градския съперник „Спартак 1918". От 20 изиграни срещи момчетата на Станчев имат 16 успеха, 3 равни и само една загуба, като головата им разлика е впечатляваща - 53:8. Интересното е, че добрите игри на младите „моряци" не останаха незабелязани от националния селекционер при родените 1993 г. Атанас Атанасов - Орела, който извика две от момчетата на Валентин Станчев при „трикольорите". Това са стражът Николай Кирчев и халфът Димитър Кунев.
Децата, родени през 1996 г., също станаха лидери в своята група. Талантите на Иван Николов безкомпромисно мачкаха съперниците си както при домакинствата си, така и при гостуванията. За 18 изиграни срещи „зелено-белите" допуснаха само една загуба, като головата им разлика 83:12, говори сама по себе си за нападателната мощ на „Черно море". Младите варненски таланти са отбелязали средно по 4,6 гола на мач.
С тези резултати всички фенове на „Черно море" могат да се гордеят. А с правилна политика и с младите и перспективни треньори, с които разполага школата на „зелено-белите", привържениците могат да се надяват, че след време А отборът на „моряците" ще бъде изграден предимно от кадри на клуба.

Малко оптимизъм да придобие тази тема.Само от тях зависи дали ще запазят това ниво и от треньорите им естествено! :)
С ДУЗПИ БИЕ, ОТ ДУЗПИ ОТПАДА - ЩО Е ТО ?

daniel875 написа:След "Левски" и ЦСКА, "Ботев", Локомотив Пловдив, Локомотив София и в последните години "Литекс" вие сте най - бутаният отбор в България. Какво повече искате?

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 29 май 2011 20:48

аз искам при всички възрастови групи да мачкаме съперниците си и след всяко попълнение да вземаме по 3-4 момчета за А отбора и да развием трансферна политика зад граница, а не да ги пращаме в левски, цска или някъде другаде в БГ - направо в чужбина трябва - Ювентус, Манчестър Юнайтед, Валенсия, Леверкузен.... в такива отбори, и да имаме постоянно текучество, така ще имаме и финанси и за бази и за всичко останало :twisted:
ИзображениеИзображениеИзображение

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 29 май 2011 22:01

Школата ни е една от най-добрите в България.Трябва да бъде по модела на Атлетик Б и в нея да цари дух на местен шовинизъм и вярност към родния отбор.Излезлите трябва да бъдат освен добри играчи и моделирани характери,да мразят Левски и ЦСКА,дори през ум да не им минава да отиват в тези отбори!Дори после тези момчета да не се вливат в Черно Море и отивайки някъде другаде така пак ще защитават нашата кауза и интереси излизайки на кръв винаги срещу шопските отбори и най-вече онези двата родени от пъкъла на комунизма.И това трябва да бъде КОНЦЕПЦИЯ в нашата школа,основно правило,аксиома.В далечно бъдеще,да кажем 20 години да наводним А група и отборите с по-слаби школи с наши кадри и тези моряци да воюват за нашата кауза и от 3-та страна и така трябва да действаме ние.Повече ла*на и предатели като Шабленския не бива да излизат от школата!Собствениците трябва да назначават там само отлични специалисти-да правят футболисти,а над тях да бъдат такива като Тодор Марев,Венци Маринов,а защо не и Станислав вече-те да ги правят МОРЯЦИ.Школата ни трябва да се разшири още и да следваме горните аксиоми...така един ден,след 15-20 години комунистите колкото и съдии да имат ще се окажат в една А група пълна с моряци,които ги мразят,в една А група където всеки отбор ще има по 3-4 излзезли от моряшката школа и готови да ги мачкат.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Clarion
Контакти:

Мнениеот Clarion » 30 май 2011 01:16

А, бе, Стрелец - ти възпитавал ли си някога деца???
За каква омраза говориш?!?!?! Ай малко се успокой и стига словоблудства по всяка подхваната тема - както някой беше казал преди време - смеят ни се тука заради тебе :-)
Децата може да ги възпитаваш на УВАЖЕНИЕ!!! Да уважават учителите (треньорите си) през целия етап на формиране като личности и футболисти (в нашия случай). Да уважават противника. Да уважават съдиите. Като професионалисти по-късно - да уважават работодателя си и феновете на отбора, в който играят. Да се раздават винаги, да приемат загубите, да си вадят поуките да продължават напред. Да не играят симулативно.
Щели сме да разчитаме на наши кадри да мачкали софийските отбори където и да играели ... а нас да не ни мачкат, така ли???
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 30 май 2011 02:04

Така ли?А тези които плюха по емблемата на Черно Море как са възпитани и в какво?Аз ти говоря за чисто спортна омраза,за насаждане на такива ценности,че където и да са да бъдат верни на Черно Море,че не може да обличаш екипите на най-големите врагове на Черно Море-Левски,ЦСКА и останалите шопски отбори,че където и да са са длъжни да играят срещу тези отбори с пълни сили независимо чий екип носят и кой какво им е казал.Това говоря аз,а ти недей си удурдисва думите ми,никъде не съм казал да плюят,да убиват,да колят,да бесят....айде моля ти се :!:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 01 юни 2011 16:38

Две от момчетата, които излязоха с купата преди мача с Берое, са съвипускници на голямата ми дъщеря. Единият е фен на Левски, другия на ЦСКА. Синът ми също има съученици, които са в школата на Черно море и не са привърженици на отбора. Лоялност в съвременния футбол няма, за огромно съжаление.

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 02 юни 2011 00:48

да се надяваме, че поне не са от спартак :)

иначе проблемът не е точно свързан с лоялност, а с насадения фенски модел да си задължително за един от двата отбора. Като кажа че съм фен на Черно море, много често получавам уточняващ въпрос - ами от софийските за кой си?

Интернет е нещото, което започна да привлича повече хора към местните отбори - но след 1-2 поколения фенове ще се счупи този модел за левски-цска.

Пък и в школата трябва да се работи на ниво пропаганда (е, не чак като в описанията на стрелеца, но все пак има много неща за правене).

dans1913
Контакти:

Мнениеот dans1913 » 02 юни 2011 09:50

yavorescu написа:Две от момчетата, които излязоха с купата преди мача с Берое, са съвипускници на голямата ми дъщеря. Единият е фен на Левски, другия на ЦСКА. Синът ми също има съученици, които са в школата на Черно море и не са привърженици на отбора. Лоялност в съвременния футбол няма, за огромно съжаление.

За всичко са виновни треньорите в школата, там освен Тодор Марев, няма други моряци. На тези деца трябва да им се говори от малки. Ако запитате 3-ма наши юноши (примерно от 17 г.) да ви назоват 3 наши легенди, единият ще каже Илиян Илиев, другите двама ще вдигат рамене...............това не беше пример а се случи пред очите ми ;)

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 02 юни 2011 11:04

Изобщо не съм изненадан, като бях малък преди 14-15 години и за първи път започвах да тренирам, имаше доста, които идваха на тренировка с екипи на Цска, Левски, дори и на Литекс :mrgreen: последно време се пооправиха нещата, все пак преди 15 години бяхме още в Б група
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Потребителски аватар
varnafen
Контакти:

Мнениеот varnafen » 16 юни 2011 21:11

В крайна сметка юношите до 17 завършиха 4-ти на 2 точки от Левски с бронза.

Старшата до 19 остана едва 9-та на точка след ЦСКА. Този ни отбор можеше да се класира доста по-напред според мен...

И в двете възрасти шампион е Литекс.

Сега 15 годишните са на 1/4 финал срещу Левски. В събота на Герена, през седмицата във Варна.

14 годишните загубиха финала за купата с дузпи.

Върни се в “Черно море”