Черно море - "Не се гаси,туй що не гасне''
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
-
- Контакти:
Re: ''Спортист'' футболният елемент''
На 4 юни -понеделник се пада патронният празник на клуба.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
- Ron Jeremy
- Контакти:
-
- Контакти:
Re: ''Владислав-откъснатата детелина на българския футбол''
Mного е интересно как се появява името Черно море?Доста търсих в интернет,за ДСО-та прочетох,за обединение с клуб Черно море и приемане на неговото име прочетох,но каква е точната истина?Нека който има някаква информация,да сподели!
Черно море-първият шампион по футбол в България
Re: ''Владислав-откъснатата детелина на българския футбол''
ticha i vladislav написа:Mного е интересно как се появява името Черно море?Доста търсих в интернет,за ДСО-та прочетох,за обединение с клуб Черно море и приемане на неговото име прочетох,но каква е точната истина?Нека който има някаква информация,да сподели!
През 1957 Корабостроител и Локомотив Вн се обединяват в Черно Море, а новият клуб играе през него сезон в Северната Б група. През следващата година следва обединение на Черно Море с Ботев Вн и така Черно Море заиграва в А група.
-
- Контакти:
За забравата, паметта и любовта..
Живеем във времена , когато нихилизма като, че ли е станал нещо абсолютно нормално в съзнанието ни(или поне на огромна част от народа ни).Историята е моста ,която свързва миналото с настоящето.
В историята на нашия клуб има едно славно име , име титулувано като''разпространителят на футбола у нас'', младежът фактически основал нашия клуб, за който всички ни е скъп.
Странно е, че името му е почти неизвестно.Потънало в прахта на забравата.
Синът на опълченеца Тончо Стисков -Стефан Тончев.
На едно друго място писах за него, а тук искам да напиша дали можем да направим и ние нещо за него
Много хора обичат ''Черно море'', но за съжаление и много не са чували за него.
Забравата на този човек, мисля че можем да я спрем.Паметта за него, който освен всичко друго загива и за България мисля, че сме длъжни да я съхраним с подобаващото и място.
Футболното ни настояще откъм представителен отбор е с преобладаващ песимизъм.Но този клуб не е само отборът , който играе в ''А'' група.Този клуб е добре да се обърне към миналото си.Клуб наречен ''родоначалник на българския спорт''.Ако съдим , че по отношението ни към миналото , можем да определим бъдещето, то нещата стават не особенно оптимистични.
От известно време,една идея съм решил да я споделя с хората които наистина милеят за клуба си.
Иска ми се да видя деня, в който дали на стадиона, дали някъде из Варна ще има дали паметна плоча, дали малък монумент на Стефан Тончев.Виждал съм снимки , на празненствата където най-отпред е била снимка с неговия образ.
Не знам дали още има като онези варненци , милеещи и живеещи със спорта.
Мисля, че заради клуба , който ни е завещал и заради любовта към този клуб , това нещо не би било чак толкова невъзможно.
В историята на нашия клуб има едно славно име , име титулувано като''разпространителят на футбола у нас'', младежът фактически основал нашия клуб, за който всички ни е скъп.
Странно е, че името му е почти неизвестно.Потънало в прахта на забравата.
Синът на опълченеца Тончо Стисков -Стефан Тончев.
На едно друго място писах за него, а тук искам да напиша дали можем да направим и ние нещо за него

Много хора обичат ''Черно море'', но за съжаление и много не са чували за него.
Забравата на този човек, мисля че можем да я спрем.Паметта за него, който освен всичко друго загива и за България мисля, че сме длъжни да я съхраним с подобаващото и място.
Футболното ни настояще откъм представителен отбор е с преобладаващ песимизъм.Но този клуб не е само отборът , който играе в ''А'' група.Този клуб е добре да се обърне към миналото си.Клуб наречен ''родоначалник на българския спорт''.Ако съдим , че по отношението ни към миналото , можем да определим бъдещето, то нещата стават не особенно оптимистични.
От известно време,една идея съм решил да я споделя с хората които наистина милеят за клуба си.
Иска ми се да видя деня, в който дали на стадиона, дали някъде из Варна ще има дали паметна плоча, дали малък монумент на Стефан Тончев.Виждал съм снимки , на празненствата където най-отпред е била снимка с неговия образ.
Не знам дали още има като онези варненци , милеещи и живеещи със спорта.
Мисля, че заради клуба , който ни е завещал и заради любовта към този клуб , това нещо не би било чак толкова невъзможно.
Последна промяна от HEATSEEKER на 27 юни 2012 14:51, променено общо 1 път.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
Re: За забравата, паметта и любовта..
Подкрепям!
Възможно ли е да провериш как седят нещата от гледна точка на община, разрешителни и други нормативни изисквания за подобен проект (плоча, барелеф, ...)?
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"
-
- Контакти:
Clarion написа:Възможно ли е да провериш как седят нещата от гледна точка на община, разрешителни и други нормативни изисквания за подобен проект (плоча, барелеф, ...)?
Общинския съвет на сесия , може да определи мястото за евентуално поставяне.После се съгласува с отдел ''Архитектура''.Това е което съм разбрал.Разбира се , на първо място трябва има така напоследък модерната дума''проект''Това е евентуален барелеф, за плоча не съм сигурен как стоят нещата откъм административната част.
На мен ми се струва, че не е необходимо да се блъскаме в толкова стени. Мисля, че може да се направи плоча в някоя фирма за изработка на надгробни плочи и с разрешението на ръководството да се постави на видно място на стадиона.
Предполагам, че няма да струва повече от няколко стотака, които можем да съберем и сами.
Предполагам, че няма да струва повече от няколко стотака, които можем да съберем и сами.
\m/ http://vbox7.com/play:ed183652 \m/
-
- Контакти:
cristely написа:На мен ми се струва, че не е необходимо да се блъскаме в толкова стени. Мисля, че може да се направи плоча в някоя фирма за изработка на надгробни плочи и с разрешението на ръководството да се постави на видно място на стадиона.
И това е вариант , все от някъде трябва да почнем