За футболните и другите лицемери

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

HEATSEEKER
Контакти:

Re: За футболните и другите лицемери

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 10:55

А сега им се присмивали в Германия, то и на един друг се присмиват ама за друго е тамата..
Тука грешиш . критерий няма точен повярвай ми...
и още нещо ''Шипка-Ботев'' какъв отбор е....или те са различни от ''Тича-Владислав''
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 29 юни 2012 10:57

scb написа:В крайна сметка има си критерии в световната футболна статистика по която да се определят нещата - кое е година на създаване, кое е нов отбор, кое е стар отбор с ново име и т.н.. Примерът с ХШФ е неудачен защото точно поради "наследствеността" си са обект на присмех от другите немски клубове.

Бла-бла-бла...а иначе кой точно се присмива на ХШФ и защо си мислиш, че в Европа обръщат толкова внимание на годината си на създаване? Както виждаш и в България ви се присмиване на скалъпената година, но това не ви пречи да си празнувате годишнините...

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 10:58

А и още нещо, на шефовете им е казано за смяна на годината на 1909г...Ще поживеем и ще видим
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 29 юни 2012 11:38

HEATSEEKER написа:А сега им се присмивали в Германия, то и на един друг се присмиват ама за друго е тамата..
и още нещо ''Шипка-Ботев'' какъв отбор е....или те са различни от ''Тича-Владислав''

От Шипка-Ботев остава Ботев, а от Тича-Владислав какво остава? Тича или Владислав? Ако си преправите годината на 1909 това няма да е прецедент, но защо ви е? Какво ще спечелите от това?

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 14:42

scb написа:
HEATSEEKER написа:А сега им се присмивали в Германия, то и на един друг се присмиват ама за друго е тамата..

От Шипка-Ботев остава Ботев, а от Тича-Владислав какво остава? Тича или Владислав? Ако си преправите годината на 1909 това няма да е прецедент, но защо ви е? Какво ще спечелите от това?

Oт ''Шипка'' не ви ли е сегашния стадион :?: Не знам детайлите за това питам :?: Знам че истинският ви стадион е този на ''Спартак''-Пд..Има една бездна между ''Владислав'' и ''Шипка'' , и тя е че ''Шипка'' е клуб без национално значение.
За мен не е проблем , ако се споменава и за този клуб в историята ви.
Що се отнася за 1909г, едно историческо разминаване трябва да бъде поправено, макар и след много години.

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 29 юни 2012 15:06

HEATSEEKER написа:
scb написа:

Oт ''Шипка'' не ви ли е сегашния стадион :?: Не знам детайлите за това питам :?: Знам че истинският ви стадион е този на ''Спартак''-Пд..Има една бездна между ''Владислав'' и ''Шипка'' , и тя е че ''Шипка'' е клуб без национално значение.
За мен не е проблем , ако се споменава и за този клуб в историята ви.
Що се отнася за 1909г, едно историческо разминаване трябва да бъде поправено, макар и след много години.

Не, от Шипка няма нищо. От Шипка са останали само някой деятели на клуба и емблематичния ни треньор Георги Генов-Джогата. Сегашния стадион е бил на Френския колеж т.е. това е било игрището на отбора на "Свети Августин".
В случая за Черно море да си променяш миналото със задна датата е въпрос на суета и нищо повече.
Какъв е проблема да бъдеш роден през 1945? Не е ли по-важно да имаш силен отбор сега, да печелиш авторитет сега, да имаш голяма публика сега, а не да живееш със славата "ама ние сме наследници на този и онзи, а пък те са дошли на бял свят от онзи и онзи другия"?
Ако Черно море почнат да се пишат от 1909, сигурно и Славия ще почнат да се пишат от 1909 защото са наследници на "този и онзи". Така Ботев Пловдив ще остане на година "1912" и вече няма да може да се пише "най-стария съществяващ клуб". Обаче съм сигурен че ботевистите ще ги боли фара за това нещо и ще гледат други по-важни неща - да имат яка публика, да имат як отбор, да имат як стадион. Годината на основаване не прави един отбор голям.

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 15:22

За мен не е проблем ''Славия'' да вземе годината на ''Ботев''-София, обаче пределно ти е ясно, че навсякъде се пишехте , че сте създадени като ''Въздържателно'' дружество и го заменихте с ''футболно''
Знаеш много добре, че 1909г е спомената отвъд граница.Защо като е суета, не пишете датата на ''Сдружение за Ботев'', през 2010г

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 15:25

За 1945г знаеш че е плод на един силистринец, сякаш някой го е помазал да бъде съдник на историята :?:
Жалко, че и ти ги пишеш тези неща :!:

HEATSEEKER
Контакти:

Мнениеот HEATSEEKER » 29 юни 2012 15:29

Този силистринец зачена тази 1945, ти и някои други я приехте на драго сърце, а защо :?: В началото обясних защо :?:

Потребителски аватар
scb
Контакти:

Мнениеот scb » 29 юни 2012 15:42

HEATSEEKER написа:За мен не е проблем ''Славия'' да вземе годината на ''Ботев''-София, обаче пределно ти е ясно, че навсякъде се пишехте , че сте създадени като ''Въздържателно'' дружество и го заменихте с ''футболно''
Знаеш много добре, че 1909г е спомената отвъд граница.Защо като е суета, не пишете датата на ''Сдружение за Ботев'', през 2010г

Къде го пише това с въздържетелното дружество? Покажи ми архив да го видя. Навсякъде е записано - "Хр.Ботевъ-футболно дружество". Повтаряте едни и същи глупости. Имало е такова въздържателно дружество на ученици със същото име по някое време. В квартал Филипово в Каршияка е било. Къде е Ботев Пловдив в Мараша - Семинарията (тога е било сградата на френския колеж) и Първа мъжка, къде е Филипово?
Сдружение за Ботев е сдружението, което обедини хора за да спасят отбора, но не е футболен отбор. И какво е станало през 2010? Ново име ли имаме, нови цветове ли? Тези които подкрепяха Ботев преди 2010 са същите които го подкрепят и след 2010.
Не знам силистренец ли е какъв е, но има резон да се пише 1945 при положение, че тогава от обединението на две неща се ражда нещо ново. През 1989-1990 е имало достатъчно време да се възстанови историческата истина и да се върне името Тича с цветове червено и бяло. Сега вече е от гъзария да си "най-стария" в България. Голяма работа е да си голяма работа в България.

Върни се в “Черно море”