Clarion написа:"Стефан Генов: Като последна контрола от лятната подготовка с
Ам доволен от показаното, но има още какво да изчистим до началото на първенството. Ще продължавам да разчитам на юношите на клуба и да ги налагам в състава. Селекцията е приключила, но ако се появи нещо интересно на транс
Верния пазар ще се възползваме."
и открий двете фрапиращи грешки, които според мене не са правописни

често спортните сайтове, в бързината да публикуват новина, допускат правописни грешки (едва ли имат гвардия от коректорки, които да четат всеки текст

), но после си ги виждат и оправят. очевидно нашия сайт не си чете публикациите ... а дори аз го правя след като пусна мнение във форума ни ...
Нормално е в клуба да нямат армия от коректори, не е и нужно. Трябват минимални усилия, за да бъдат тип-топ нещата в този аспект. Като начало, да не позволяват на павиан да редактира официалния сайт в реално време. Грешки всеки прави, особено ако бърза или е емоциалнално възбуден, но систематичните пропуски правят неприятно впечатление сред част от аудиторията, рекламодатели, журналисти, потенциални инвеститори, спортна общественост като цяло.
Не си спомням в някоя английска медия (дори и най-големите парцали) да съм прочел текст с дори и една правописна грешка. Талаш, глупости, маниакални "анализи", екскременти от всякакъв род -- бол, но правописни/граматически/синтактични грешки досега не съм открил (доколкото мога да преценя, може и да греша). Това включва и официалните сайтове на 30-ина клуба.
Публичното съдържание е обект на много внимание (*поне* няколко десетки хиляди читатели, в случая на Черно море), затова дори небрежен контрол не би бил излишен. Никак даже.