Мнения относно промяна на емблемата на Черно море
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Мнения относно промяна на емблемата на Черно море
Грешката е моя. Поста за "неебаването" е на onq.
[rimg]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Vladislav_logo.png[/rimg]
- Ron Jeremy
- Контакти:
Не ми се влиза в спорове , кой какъв е , НО само за протокола "ОНЯ" не е трол , а фен на Черно море , когото безкрайно ценя и уважавам , така ,че по полека с квалификациите и епитетите , той е причината да играем още със зелени екипи , така че , ако не познавате някого , по добре
не давайте определения за човека !!! Сега по темата три емблеми една върху друга не ми харесват, и "Да" искам синьо бялата с годината , това е моята емблема , и "ДА" уважавам и ценя историята и Тича и Владислав ! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!! Респект за д-р Калинов радвам се, за това което прави и начина , по който го прави ,радвам се ,че се видяхме в Генуа , макар и за малко !
не давайте определения за човека !!! Сега по темата три емблеми една върху друга не ми харесват, и "Да" искам синьо бялата с годината , това е моята емблема , и "ДА" уважавам и ценя историята и Тича и Владислав ! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!! Респект за д-р Калинов радвам се, за това което прави и начина , по който го прави ,радвам се ,че се видяхме в Генуа , макар и за малко !
ex Popeye
E!Не сме сами.И други играят с екипи различни от емблемата:

Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Не e много точно сравнението. Това са цветовете, на провинция Валeнсия, носени от едноименният и представителен отбор. Някои отбори в Италия май също си носят триkолиора в емблемите. Няма лошо и при нас да има бяло-зелено-червено в емблема на син отбор. Значението е съвсем друго
[rimg]http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Vladislav_logo.png[/rimg]
мокана написа:Не e много точно сравнението. Това са цветовете, на провинция Валeнсия, носени от едноименният и представителен отбор. Някои отбори в Италия май също си носят триkолиора в емблемите. Няма лошо и при нас да има бяло-зелено-червено в емблема на син отбор. Значението е съвсем друго
Ей няма угодия!С какви екипи играят Валенсия?С бели фанелки и черни гащета.Тия жълто-червени раета как кореспондират с екипа?А?Както синята емблема на ЧМ със зелените фанелки.Голям инат си.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Жълтото и червеното и прилепа са от знамето и герба на град Валенсия.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%B8%D1%8F
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0 ... 0%B8%D1%8F
Като обсъждаме евентуално обновяване на клубната емблема,не е лошо да се палим,защото това е признак,че не сме безразлични!!!Но хайде да не се палим един срещу друг,защото нали всички обичаме отбора и милеем за него!!!Аз съм за обновяване,на емблемата,а не за тотална смяна!!!Сегашните бяло сини райета също са част от историята на ЧЕРНО МОРЕ !!!Така,както са част от историята,цветовете на ТИЧА и ВЛАДИСЛАВ !!! Просто и ясно е дадено заглавието на темата !!! "Мнения относно промяна"!!!Какво пречи,на който е съгласен да каже "да",а който не е съгласен да каже "не"!!!А пък ако може мнението на всеки,да бъде и аргументирано......какво по хубаво от това!!!Някои защищават синьо-белите райета,като настоящето на отбора!!!Имат право!!!Други говорят за славната ни история и опитите на псевдо историци и поръчкови журналисти да я отричат!!!Не са ли прави и те?Питам и отговор не ща!!!Защото прекрасно всички знаем,че и едните и другите имат право!!! Аз специално искам да запитам тези,които държат на емблемата в настоящия и вид,какво според тях символизира топката?Защото всеки знак,на каквато и да е емблема,на който и да е герб означава нещо и нещо символизира!!!Има цяла наука,която се занимава с подобни въпроси!!!Топката е банална и е в стила на работническите заводски отбори от комунистическото минало!!!С кой период от нашата история е свързана?Какви традиции символизира?Какво показва?Както е вмъкната преди няколко години,така ако се махне.....никой няма и да забележи!!!Никой няма да се впечатли,защото не и е там мястото!!!Ако на нейно място е детелината на ВЛАДИСЛАВ,ще е и по красиво,и по смислено,и директно свързано с историята на НАЙ-СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ !!!Разбира се,не съм аз човека,който да каже кое къде да бъде!!!Ако се стигне до подобно решение,това ще е задача поставена на хора с компетентност и умения да го направят!!!За тази цел,има художници и дизайнери,които да оформят всичко в естетичен и исторически план!!!Ние само си казваме мнението,а ако можем да го направим и цивилизовано,с уважение един към друг......никак няма да е лошо!!! САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!
-
- Контакти:
Някъде през средата на 60 -те години, във варненската поща се получава пратка от далечна Канада.Получателят е ФД''Черно море''.Тази пратка всъщност ще се окаже историческа за варненския клуб.В нея са зелени фланелки.За огромно съжаление, името на подателя поне засега остава тайна.Човекът емигрант в Канада,приятел на Моканов е ''виновникът'' зеленото, цвета на ''Владислав'' днес отново да е символ на футбола във Варна.Без този човек, днес във Варна щеше да има ДВА СИНЬО-БЕЛИ ОТБОРА.Странно, но...
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
Защо го правете бе хора,на кого искате да се докажете и за какво,уважавам ви като фенове,не знам какво сте си навили на масрафа но вземете се спрете ,това е емблемата за мене - от аватара ми

HASTA DE LA VICTORIA
-
- Контакти:
thebully написа:Защо го правете бе хора,на кого искате да се докажете и за какво,уважавам ви като фенове,не знам какво сте си навили на масрафа но вземете се спрете ,това е емблемата за мене - от аватара ми![]()
![]()
На никок мой, не е до масраф, просто сондираме мнения.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”