Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Re: Трансфери, спекулации, контроли и подготовка

Мнениеот Iceberg » 28 фев 2025 15:01

От това, което видях във видеото.. нещо не съм доволен, но.. щом тренера го е харесал, моето мнение не е важно. В дефанзивен план отлично може би, много борба, единоборства, връща се, помага, епични борби в центъра на терена, но напред ми се вижда бавен, тромав и не видях един свестен удар?! Не го видях като типичен, централен нападател - голаджия, от какъвто имаме крещяща нужда. Пак казвам, моето мнение не е миродавно, просто споделям. Тръгнах да гледам видеото с настроение да видя някой забит напред, да вкарва, да бие удари, да разхожда централните нападатели наляво и надясно, за да отваря пространства за включване на други.. Е, не видях това и може би затова съм малко разочарован. Дано бъркам, дано се окаже нещо различно от това, дано пасне и да помогне на отбора.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 28 фев 2025 15:11

Ясно е, че идеята е този да почне да се блъска с потивниковите защитници и да отваря пространства за крилата. Имаше момент в световния футбол, в който без един як негър отпред не ставаха нещата. Много зависи колко и как ще се впише в колектива най-вече, иначе при всички случаи такъв добитък 2 метров ще сее хаос в противниковите редици - може спокойно да метне един защитник на гърба си и да се бори с втория - за мен това е най-големия му коз на новия. Другия коз е разбира се окото на Илиан Илиев. Пак припомням за Матеус Машадо - на първата му контрола се кълнях тогава и сега твърдя - такова дърво, такъв некадърник не бях виждал. Една топка опита да спре с гърди - като в дъска се удари, един финт опита и се спъна сам - единия крак в другия....тотал щета, а после? После вкарваше голове откъде ли не и както иска - със задник вкара гол на Арда, а на Лудогорец - с уя си, както и да я удареше все влизаше. Факт!
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 28 фев 2025 15:38

Аз като цяло на тези видеоклипове не се доверявам. Щом Илиан го е взел ... си има своята логика за нещата. Доказано е през годините.
Нека не бързаме с преценките :)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 01 мар 2025 08:24

Ним го привличат в началото на сезона за да го освободят 2 месеца по-късно. Ним са предпоследни във френската трета дивизия. Иначе е дал обширно интервю, в което казва, че е бил младежки национал до 19 и 20 г., където се е засякъл с Мбапе, Нкунку, Упамекано и Ибрахима Конате.

https://www.objectifgard.com/a-la-une/l ... 133665.php

Delija
Контакти:

Мнениеот Delija » 02 мар 2025 00:33

Мен ми се вижда, като че ли: дава му се шанс да избухне тука (визитката му показва обратното) на пролет или си тръгва лятото, като Гираси, Непоносимо и други подобни.
Винаги мога да се похваля, че съм играл за три великолепни клуба: Цървена Звезда, Реал Мадрид и Барселона - Роберт Просинечки

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 02 мар 2025 10:59

Delija написа:Мен ми се вижда, като че ли: дава му се шанс да избухне тука (визитката му показва обратното) на пролет или си тръгва лятото, като Гираси, Непоносимо и други подобни.

То явно, че е така! Някак си се получава, като трансфера на отчаянието - в последния момент. Просто да имаме нещо напред, а дали ще успее да се докаже и да влезе в представите и изискванията на тренера занапред - това ще видим. Аз обаче отново повтарям - дано ме опровергае това момче и от него излезе нещо, което да ни помогне в битките. Все пак треньорското ръководство е видяло нещо в него.
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 04 мар 2025 17:14

Грешка е да се правят предварителни оценки преди да сме го видяли на терена този Ганаец с френски паспорт. Играл е в третото ниво на Франция и Англия... и в първото на Шотландия.
Мазир Сула също бе взет от Франция, като записва най-много мачове в "Championnat National 2". Същото се явява четвърто ниво на Френския футбол.

Като го видим на терена ще е ясно какво може. И разбира се... трябва да му се даде време.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 05 мар 2025 08:08

Ил Професоре щом вижда качества - няма какво изобщо да коментираме. Повечето играчи, които взема имат някакви качества, но са тактически неграмотни или просто не играят футбола правилно. Сула например още като дойде аз видях в клиповече, че е отличен подавач....но в първите му мачове просто не играеше футбол правилно - беше страхлив в единоборствата, много дълго държеше топката, не опитваше удари и не пресираше, с една дума - изобщо не играеше футбол и мнозина искаха и да го отпращаме. После Илиан го научи и Сула стана каквото е и в едно интервю го каза - че Илиан го е научил да играе футбол правилно и се е развил. Този има качествата за таран - много е здрав физически, бори се и пресира, помага и отзад......факта, че не виждаме голове според мен се дължи на това, че не се позиционира правилно и не търси топката, а чака тя да го намери, което в наказателното поле не става, никой защитник няма да те остави да играеш пръв. 2-ра лига, 3-та лига - те може да са добро ниво на футбол и играчи, но треньорите там са скапани и очевидно няма кой да го научи малко на футбол. Ще припомня и за Леандро - тоя само бягаше, футбол не играеше, Машадо пък топката не можеше да спре, Родриго Енрике имаше същите проблеми като Сула, а Алекс беше хем неориентиран, хем дебел, хем не участваше ни в преса, ни в защита.....пък и да сме честни - Дуду също беше тактически зле, но много бързо се адаптира. Ако този слуша какво му казва Илиан ще порастне много бързо, и не само чужденци - Берк слуша какво му се казва и на 20 г. стана титуляр. Качествата са едно, но от там само се почва....
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 15 апр 2025 14:36

Черно море е на финалната права в преговорите за първото си ново попълнение това лято. Варненският клуб е сключил предварително споразумение с левия бек на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков. https://sportal.bg/news-2025041506450748720

deadlock
Контакти:

Мнениеот deadlock » 23 апр 2025 10:22

Аз лично се надявам сериозно да се помисли в посока подмладяване на този отбор. Ядрото му е в преклонна футболна възраст, играчи, които са дали каквото могат и вече наистина издъхват и не могат да смогнат. В началото на сезона, когато всички са свежи, нещата вървят, след това става паприкаж.

От последните ни мачове смея да твърдя, че Росен с нищо не отстъпва на Живко, или на Дробаров. И двамата са вече в сериозна футболна възраст, правят брутални грешки през мач. Не знам, може и аз да оставям с погрешно впечатление, но не виждам и желание в Дробаров да играе за нас повече.

Златев не е по-лош хора като Бари. Докато Ники е наш продукт и има потенциал да се развие, Бари е под наем и днес го има, утре го няма.

Трябва да се мисли около ново ядро на този отбор. Берк, Стефанов, Златев, Дончев, Тонев в общи линии. Постоянното преподписване с вече изчерпани играчи на по 30 и е вредно.

Ако успеем да вземе Лясков ще е добре, защото увисваме сериозно по бековете. Панов е пенсия, Виктор трябва да го продадем, а Дани Мартин не е особено стабилен, или надежден. Оставаме с един Дончев в общи линии. Трябва серизоно да се следи ситуацията около 1948, Локо Пловдив и Спартак, защото това са отбори, които имат сериозни проблеми и ще освобождават играчи, а те имат някои нелоши. За без пари - толкова.

Задължително трябва да се разкарат и откровено вредни единици като Уеслен, Брено. Като се замисля какъв шанс и колко време беше дадено на такива аматьори като тях, Пашеко, Мишаел, Вилела и други ''герои'', а юноши като Дичев и Денислав Ангелов, Ангел Ангелов бяха разкарани много по-бързо и за по-малко, ми става тъжно.

Върни се в “Черно море”