Ремонт на "Тича" - май 2011

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Re: Ремонт на "Тича" - май 2011

Мнениеот Iceberg » 13 яну 2011 14:32

[quote="FCH"]"Тича" - преди и сега:
Стадионът е построен през 1968 година с доброволен труд на феновете на "Черно море".
Трибуните са с общ капацитет от около 8 500 седящи места, като северната трибуна, където е агитката, има около 4 000 места. Южната трибуна (от коитo покрити с козирка 1 160 седящи места) е с 4 150 места. Достъпът се осигурява чрез 3 отделни входа - за северната и южната трибуна и сектора за гости, чийто капацитет е около 400 места.

Само не знам кой крайно дезориентиран пич е създал това инфо??!! Откъде бе FCH го копна това? Стадион Тича няма северна и южна трибуни, а източна и западна!!! Ориентацията на вратите е север и юг, както е и разпореждането на световната централа. Слънцето трябва да се движи по своя естествен път от единия тъч към другия, а не от врата към врата. И Тича си е баш така. Точно затова и Гагарин не беше по изискванията и това беше най-големия му проблем. Там слънцето печеше преди обед в очите на единия вратар, а след обед на другия :lol: :)
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
iskrichka
Контакти:

Мнениеот iskrichka » 13 яну 2011 14:34

Hristos написа:
FCH написа:
4akala написа:Някой може ли да каже какво стана със строежа на новият стадион във Варна.Мисля,че беше на мястото на стар стадион,но му забравих името.

Бившият вече стадион се казваше "Варна" или "Юри Гагарин", а състоянието му е следното...
Изображение

това на снимката е стадион ?! :shock:

Това е снимка на дупка...
Зелени са нашите сърца, зелена е и нашата душа, зелено е всичко на света, зелена е дори и купата!!!

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 13 яну 2011 14:39

Говорих с Краси Николов по време на първата тренировка и ми каза че шефовете заявили начало на ремонта през месец май.Това изявление на Краси във връзка със стадиона е първото откакто е на тази позиция.А го питам за Тича почти всеки месец.Дано нещата да тръгнат на добре.Защото все пак Тича е нашият дом,а не Юрито.После ако искат да направят голям стадион.Но първо да реконструират Тича.А на момчето което е писало че Тича е построен през 1968г,ще му кажа съвсем приятелски да отиде и да се гръмне.Не съм на 100% сигурен,но си милсля че Тича е най старото футболно съоржение в страната,на което продължават да се играят мачове от А група.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 13 яну 2011 15:09

Veso1913 написа:А на момчето което е писало че Тича е построен през 1968г,ще му кажа съвсем приятелски да отиде и да се гръмне.Не съм на 100% сигурен,но си милсля че Тича е най старото футболно съоржение в страната,на което продължават да се играят мачове от А група.

Нещо си се объркал. Точно 60-те години е построен, а може да го бъркаш с игрището на морското училище, което се е намирало на мястото на сегашната зала "Владислав".

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 13 яну 2011 15:13

Iceberg написа: Откъде бе FCH го копна това? Стадион Тича няма северна и южна трибуни, а източна и западна!!!

Изображение
Инфото е от wikipedia, а реално трибуните са североизточна и югозападна!!!

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 13 яну 2011 15:23

FCH написа:
Iceberg написа: Откъде бе FCH го копна това? Стадион Тича няма северна и южна трибуни, а източна и западна!!!

Инфото е от wikipedia, а реално трибуните са североизточна и югозападна!!!

Верно е, че не са съвсем източна и западна, но разминаването е леко само. Това мисля, че не пречи да получим лиценз за стадиона и няма да се налага да го въртим насам и натам :)))))))))))))
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 13 яну 2011 15:51

Най-голям проблем с насочеността имат стадионите "Берое" и "Лазур", които са построение почти изток-запад, а най-пълно в посока север-юг е ориентиран стадион "Калиакра".

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Мнениеот ralimavridov » 13 яну 2011 15:54

Нашите навремето са играли на "Колодрума"("Спортна зала" в мом.)А "Тича" по начало е направен за провеждане на физическа подготовка на моряците в Морското и е било само игрище без трибуни.По начало до преди 50 г. там е имало лозя и нищо друго.

zeleniq
Контакти:

Мнениеот zeleniq » 13 яну 2011 17:29

По-горе хората го казаха най-точно кои години е построен, ето още малко инфо :
Кратка Информация за ,,ТИЧА":
Капацитет: 12 000 седящи места

Кратки факти:
Думите на Владимир Чакъров: "Камъните за стената спечелихме на търг, който беше нагласен от градоначалника Германов, за да спечелим ние. И вместо 50 кубика натоварихме 80! Как се издържаше "ТИЧА"? Преди всичко от членски внос и вечеринки. Веднъж въведохме вход според килограмите на посетителите! Сложихме пред вратата един кантар и всеки се теглеше!" :)

Стадион "ТИЧА" бе построен от стотици почитатели на "Тича", които дали доброволния си труд за изграждането на игрището.

Владимир Чакъров (председаделят на Тича в основата на построяване на наше собствено игрище) умира през 1987 на игрището преди мач на "Черно море"

Моят дядо също е участвал в строежа на Тича :)

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 13 яну 2011 17:39

Аз доколкото знам проект за обновяване на Тича има отдавна и ще се прави целият с козирка и осветление по нея, трибуни зад двете врати, дано наистина се осъществи проекта през лятото, че ми омръзна само от приказки, а относно стадион Варна, той нали трябваше да е готов 2013 със сигурност, частовникът тик така, нещо май пак се ослушват, не започне ли строежът му най-късно пролетта просто няма как да е готов 2013, дано поне Тича направят
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

Върни се в “Черно море”