Окей, този мач в интерес на истината не стояхме зле. С изключение на едни 15-тина минути второто полувреме, когато ни вкараха гола, контролирахме си мача в останалото време. Малшанс и липса на класа ни лишиха от поне едно попадение първото полувреме. Най-добър отново беше Берк. Златев игра добре първото, но изключително слабия му завършващ удар го лиши за пореден път от попадение. Преди години, футболистите оставаха час след тренировка да отработват това, което им куца. В днешно време Златев и наборите му нямат търпение тренировката да свърши и да хукнат д правят прически, вежди, бразилиан и т. н.
Както и да е. С оглед програмата до края, шансовете ни да сме трети, дори и да бием в Кърджали са илюзорни. Освен ако не бием подуенци два пъти, което също е илюзорно (5 от 5 в една година би било гавра за десетилетия напред). Така че ни очаква бараж срещу тирето, които според мен нямат никакъв шанс на финала срещу Лц (с този треньор на Лц). И понеже имам още малко свободно време да си излея душата, ето някой мои мисли за това какво ми се иска да се случи за следващия сезон:
1. Нов вратар, но само ако е Шейтанов, иначе няма смисъл. Предимството на Шейтанов пред Пацо е много по-доброто му разчитане на центриранията. Смея да твърдя, че от 15-те гола, които допуснахме от статични положения, тигърчето можеше да се намеси и пресече поне половината. Мое мнение.
2. Защита - Виктор трябва да напусне и да се развива, защото пролетта с бледо копие на себе си. Росен трябва да е титуляр всеки мач, но не съм сигурен Влатко или Живко е по-добрия вариант за партньор. Формата и на двамата е стремглаво надолу пролетта. И съм сигирен, че е от ЕГН-то. Отляво не съм сигурен, че Лясков би бил ъпгрейд на Дани Мартин, но определено и на двата бека ни трябва подобрение, ако Виктор наистина замине. И не, Цецо и Дончев не са опциите.
3. Халфове. Ох… тука става страшно. Един Берк имаме и дотам. Не знам защо на Начо не му се даде шанс. Васил е тотал дизастър тая година и наистина се надявам да е резервен вариант следващата година. Явно вместо напускащия Сула, ще се налага Тонев, но не мисля, че на този етап той може да го замести. Задължително трябва да се търси нов, може би португало- бразилската школа.
4. Крила. На мен Бари ми харесва. Има финт, удар горе-долу и много добро центриране. Без време за адаптация се включи доста прилично. Дано преподпишем с Калкан и да си върне старата форма. Също трябва да се даде шанс на Златев с нов договор, вярвам, че Илиан е видял достатъчно и знае как да коригира това което му липсва.
5. Централен нападател - тук две мнения няма. Брено и Иса са дотук. Уеслен може да остане още година да запъва дупки. Осей резерва на задължително нов титулярен нападател, тип Наско Илиев. Ако успеем да прикоткаме Боруков няма да е зле.
Така че:
Шейтанов вместо Славков
Десен бек вместо Виктор
Дефанзивен халф вместо Д.Д.
Десятка вместо Сула
Заместници на Брено, Иса, Милушев
Общо 7 нови.
30+2 кръг Ефбет лига /Черно море - Арда/ 04.05.25 неделя 15.30ч.
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: 30+2 кръг Ефбет лига /Черно море - Арда/ 04.05.25 неделя 15.30ч.
На изпарения сме и това се вижда. ЕГН-то на много хора вече им тежи и спешно трябва свежа кръв. Можем да държим прилично темпо и начин на игра за около 20-30 минути, след това се кара повече на рутина и хаотичен натиск. Берк и Росен трябва да са задължителни титуляри във всеки един мач от тук насетне. Ако ще се разчита и гради около тях и Тонев, Дончев, Златев то трябва от сега да се стиковат и да играят.
Аз лично не виждам смисъл от такива като Бари - излакоми се на няколко път, уби 1 чайка и после се кри по терена. Хубаво, асистира за гола накрая и то пак абсолютно случайно. Как реши да я копва на най-ниския в малкия пеналт само той си знае. Но реалността е, че идва за 3-4 месеца под наем и после дим да го няма, а с такива трансфери няма как да се гради каквото и да е.
Аз лично не виждам смисъл от такива като Бари - излакоми се на няколко път, уби 1 чайка и после се кри по терена. Хубаво, асистира за гола накрая и то пак абсолютно случайно. Как реши да я копва на най-ниския в малкия пеналт само той си знае. Но реалността е, че идва за 3-4 месеца под наем и после дим да го няма, а с такива трансфери няма как да се гради каквото и да е.
Мдаа, съгласен съм с почти всичко казано дотук. Сегашният отбор доиграва сезона. Ако станем 3ти добре заради медалите, но честно казано не ми се иска да играем в Европа. По-добре да рестартираме отбора и да започнем да градим нов. Също съм на мнение, че трябва да вземем добри българи и около тях сглобяваме отбор. Съгласен съм да чакам Златев и следващите след него в името на това да имаме отбор с гръбнак от моряци. Ако ще се дават пари и високи заплати на някого, то да е на такъв футболист, който се вписва в отбора и би имал по-дълъг ангажимент с клуба - както примерно Сула и Дробаров. Разговорът между Илиан и ръководство ще е съдбоносен. Много се надявам Илиев да наложи своето виждане и нещата в Черно море да продължат да се развиват.
deadlock написа:На изпарения сме и това се вижда. ЕГН-то на много хора вече им тежи и спешно трябва свежа кръв. Можем да държим прилично темпо и начин на игра за около 20-30 минути, след това се кара повече на рутина и хаотичен натиск. Берк и Росен трябва да са задължителни титуляри във всеки един мач от тук насетне. Ако ще се разчита и гради около тях и Тонев, Дончев, Златев то трябва от сега да се стиковат и да играят.
Аз пък си мисля,че Барито не е чак толкова зле.Като пример,мога да дам,извеждация му пас към Виктор за купата със Левски,паса му на Герена към Тонев и сега със Арда.По скоро дразни с това,че прекалено задържа топката в някой случай и после я губи.
-
- Контакти:
С пенсиите няма да стане, няколко пъти продавахме всичко качествено посред зима и Илиан оправяше нещата, но този път не стана. Задължително беше да намерим сносни заместници на Кешеру и Дуду, особено на Кешеру, който бележеше важни голове и много на брой.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
Сезонът се доиграва, всичките мачове от ТОП 4 ще са просто като едни контролки, не виждам как ще изместим Арда от 3-тото място, Лудогорец и Левски се имат с тях, така че, мисията невъзможна. Вероятно ще играем бараж с ЦСКА, които ще се набутат в Европа вместо нас. Но да видим.
Лятото трябва сериозна селекция, хора като Уеслен, Иса, Брено, Начо, Бари може да си ходят, Калкан не мисля, че ще е добре да остане, защото след тази тежка контузия има да го чакаме доста за да покаже адекватно ниво. Задължително повече игрово време за Росен, Берк, Ники, за да се налагат в отбора, задължително освежаване на различни позиции с млади български добри играчи, които да са ни полезни в следващите години.
Единственото положително тази пролет е, че стигнахме напред за купата и че младите получиха повече игрово време.
Лятото трябва сериозна селекция, хора като Уеслен, Иса, Брено, Начо, Бари може да си ходят, Калкан не мисля, че ще е добре да остане, защото след тази тежка контузия има да го чакаме доста за да покаже адекватно ниво. Задължително повече игрово време за Росен, Берк, Ники, за да се налагат в отбора, задължително освежаване на различни позиции с млади български добри играчи, които да са ни полезни в следващите години.
Единственото положително тази пролет е, че стигнахме напред за купата и че младите получиха повече игрово време.
„Всичко, което е далече от морето, е провинция.“
Според мен това лято е време да направим едно разчистване на отбора. Участието в европа миналото лято отложи този процес, а и играчите които извоюваха сребърните медали си заслужиха да изиграят евро мачове.
На Виктор Попов му е време да си проба късмета в чужбина. Трябва да му се търси заместник.
Личи си че ни трябва подмладяване, според мен може да се мисли за налагане на Росен вместо Живко, алтернатива на Панов ако стане с Лясков ще е супер. В центъра имаме Берк, около него може да се гради новата халфова линия, съотвнетно Панайотов резерва и на негово място българин с опит но в не толкова напреднала възраст. Начо не беше зле, в мачовете в които игра не знам защо не му се дава повече шанс.
По крилата, да се налага Златев, за Бари съм 50:50 мисля че няма да е грешка каквото и да стане с него в най-лошия случай ще е резерва на Дончев.
Сула ще е хубаво да задържим, но ако главата му е някъде другаде по-добре да си заминава. Тонев и ново попълнение тук ще трябват.
От нападателите само Осей става. Иса е за пенсия, другите са тотални неможачи.
Илиев/ Шейтанов?
Лясков/Мартин/Панов - Дробаров/Живко - Росен - (нов)
Берк - (нов)/Панайотов/ Начо (ако остане)
Дончев / Бари (ако остане), Калкан (ако остане) - Тонев / (нов) - Златев
Осей/ (нов)
Трябват много нови футболисти, ще е идеално ако са българи и имат потенциал, но в кройна сметка и чужденци да са важното е да са по-добри от напускащите. Ще е супер ако има и юноши които да бъдат наложени.
На Виктор Попов му е време да си проба късмета в чужбина. Трябва да му се търси заместник.
Личи си че ни трябва подмладяване, според мен може да се мисли за налагане на Росен вместо Живко, алтернатива на Панов ако стане с Лясков ще е супер. В центъра имаме Берк, около него може да се гради новата халфова линия, съотвнетно Панайотов резерва и на негово място българин с опит но в не толкова напреднала възраст. Начо не беше зле, в мачовете в които игра не знам защо не му се дава повече шанс.
По крилата, да се налага Златев, за Бари съм 50:50 мисля че няма да е грешка каквото и да стане с него в най-лошия случай ще е резерва на Дончев.
Сула ще е хубаво да задържим, но ако главата му е някъде другаде по-добре да си заминава. Тонев и ново попълнение тук ще трябват.
От нападателите само Осей става. Иса е за пенсия, другите са тотални неможачи.
Илиев/ Шейтанов?
Лясков/Мартин/Панов - Дробаров/Живко - Росен - (нов)
Берк - (нов)/Панайотов/ Начо (ако остане)
Дончев / Бари (ако остане), Калкан (ако остане) - Тонев / (нов) - Златев
Осей/ (нов)
Трябват много нови футболисти, ще е идеално ако са българи и имат потенциал, но в кройна сметка и чужденци да са важното е да са по-добри от напускащите. Ще е супер ако има и юноши които да бъдат наложени.