според мен на отбора ни му трябва малко ....със сигурност 1 нападател и може би още 1 крило ама с афинитет към гола, а не само житен бегач :) и без друго 4 крила спокойно могат да вземат участие в един мач, да се сменят и прочие
единствено за виктор попов се чудя ....дали не е време да го продадем някъде в чужбина? Черно море със сигурност ще загуби, но просто.... за мен поне показва невероятни игри и мисля, че в чужбина може да се развие още и само времето ще покаже докъде може да стигне
Трансфери, спекулации, контроли и подготовка
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Зима 22-23 - трансферни илюзии, снежни контроли и подготовка :)
май освен нападател ни трябва още 1 бек поне, че и там издишаме :) или пък ЦЗ и да играем с 3 ЦЗ ако има проблем с бековете, също би било интересна идея

Попълнения трябват спешно. Ако ли не - ще се сринем в долната половина на таблицата и ще се надяваме на 7-то място, за да изгледаме един протоколен бараж за ЛК, който да бъде спечелен ще бъде 'мисията невъзможна' (по подобие на загубения последно бараж в Кърджали).
Паузата наближава. Тя е доста дълга този път. Нека видим какво ще реши ръководството ни...
Паузата наближава. Тя е доста дълга този път. Нека видим какво ще реши ръководството ни...
Нападател и креативни халфове ако може да са двама още по-добре,от това имаме крещяща нужда .А аз от две години си крещя ,че именно креативни халфове нямаме.Съвсем различен би станал отбора,още повече че идеята на треньора ни е да се задържа топката,и точно там е парадокса за мен,защо именно за там не се търсят хора.....
За вас моряци ний живеем...
Очаква ни една дълга зимна пауза.... Какво ли ще се случи? Най вероятно нова порция от обичайните тъмнокожи таланти, преминали през всички национални гарнитури на страните си, но по стечение на обстоятелствата са се провалили и идват от долните португалски дивизии да си възродят кариерата. Започват контролите, във тези срещи доста често Илиев играе по едно полувреме със новопривлечените перли и старите пушки(титулярите), и едно полувреме със повечко младоци от школата. Както обикновенно полувремето във което играят юношките е доста по приятно за гледане и всеки който гледа, вижда поне едно, две момчета които ако бъдат налагани във първият отбор по начина по който се налагат перлите, със сигурност няма да се представят по зле! Най пресният пример е двойно повечето игрово време за Мади Кета за сметка на Златев.
Все пак за да съм коректен почти винаги екипът на Илиев успява да уцели поне със един от 5,6 футболиста. Какво обаче се случва със тези трансферни попадения всички знаем, веднага биват продавани и всичко започва отначало! Ясно е че със действията си ръководството показва липса на амбиции, но по отегчаващото е че и треньорският щаб начело със Илиев показва същата примиреност и липса на амбиция!
Какви са вариантите за излизане от тази ситуация? За мен има два такива.
ВАРИАНТ 1: Илиев да покаже малко достойнство и да си подаде оставката след което идва треньор със амбиция за нещо повече от пето място и който умее да изисква повече от собствениците за трансфери и т.н.т.
ВАРИАНТ 2: Продължаваме със пълната си подкрепа към Илиев, и поне веднъж за цялото управление на ТИМ, ние като фенове на този отбор да поискаме по високи цели пред клуба.
Все пак за да съм коректен почти винаги екипът на Илиев успява да уцели поне със един от 5,6 футболиста. Какво обаче се случва със тези трансферни попадения всички знаем, веднага биват продавани и всичко започва отначало! Ясно е че със действията си ръководството показва липса на амбиции, но по отегчаващото е че и треньорският щаб начело със Илиев показва същата примиреност и липса на амбиция!
Какви са вариантите за излизане от тази ситуация? За мен има два такива.
ВАРИАНТ 1: Илиев да покаже малко достойнство и да си подаде оставката след което идва треньор със амбиция за нещо повече от пето място и който умее да изисква повече от собствениците за трансфери и т.н.т.
ВАРИАНТ 2: Продължаваме със пълната си подкрепа към Илиев, и поне веднъж за цялото управление на ТИМ, ние като фенове на този отбор да поискаме по високи цели пред клуба.
аз подкрепям Илиан, на няколко пъти изгражда отбор на ново дето се вика и винаги се борим за топ 6 въпреки това :) полиграфи, ковиди, продажби, контузии, дори сбъркани според нас тактики ...и пак сме в борбата за предните позиции въпреки всичко :) аз искам да видя новия стадион да е готов, да се увеличи бюджета и амбициите на отбора и да видим Илиан как ще се справи тогава ...заслужава го предвид как го измъчват постоянно както казах почти постоянно да изгражда наново отбора :) все пак по принцип плановете за есента бяха да играем основно със Сердюк... на нас тук ни е лесно да сме супер "смели" и да даваме акъл кой трябва да се вземе сега още, но е нормално един треньор дето носи отговорност да е по-предпазлив и консервативен :) въпреки това ако си бяхме играли със Сердюк вероятно сега щяхме да сме на 3 място според мен, най-малкото Курьор нямаше да го мъчим нападател и прочие.... освен това аз съм оставал с впечатлението, че Илиан си ги вижда нещата по принцип, поне що се отнася до това къде ни куца в играта, просто се опитва да работи с наличното и с наличното да оправи нещата... и затова тоя инат един вид :) абе, не знам.... от друга страна юношите дето викате, че не получавали достатъчно шанс почти никога не се развиват кой знае колко... кой юноша е показал голямо израстване като е избягал от Черно море? Капитанов? Бекир Расим? Ертан Томбак?! Единствено Наско Илиев и то след много време....

Не ми се влиза много в темата за юноши и перли и чужденци и т.н. защото щом носят зелено-бялата фланелка,за мен те са футболисти на Черно море и какъвто и да е той е длъжен да брани честта й.Само ми е странно как все се мрънка за юноши,а не се отбелязва факта ,че откакто Илиан е начело толкова много юноши в отбора не е имало.От 25 ли колко са картотекираните футболисти ,половината са си наши юноши.И точно този упрек ,че не получавали време не мога да го приема.Все пак един юноша е деликатна тема и много внимателно и психологически трябва да се подходи и да се използва правилно,в правилното време.От там си зависи от самия юноша,треньора е всеки ден с тима ,и най добре вижда отношение и влагане в тренировки и т.н. И той най добре може да прецени.И е напълно естествено да не играе с осем човека юноши примерно,но за всеки се намира време и шанс.Да,за някой може и да е по-малко,или на някой да му се струва ,че е по-малко,но не мога да се съглася,че не им се дава шанс от Илиан.В крайна сметка треньора си решава и той си носи отговорността ,или дай щото е юноша задължително да играе.
За вас моряци ний живеем...
ogrizko написа:аз подкрепям Илиан, на няколко пъти изгражда отбор на ново дето се вика и винаги се борим за топ 6 въпреки това :) полиграфи, ковиди, продажби, контузии, дори сбъркани според нас тактики ...и пак сме в борбата за предните позиции въпреки всичко :) аз искам да видя новия стадион да е готов, да се увеличи бюджета и амбициите на отбора и да видим Илиан как ще се справи тогава ...заслужава го предвид как го измъчват постоянно както казах почти постоянно да изгражда наново отбора :) все пак по принцип плановете за есента бяха да играем основно със Сердюк... на нас тук ни е лесно да сме супер "смели" и да даваме акъл кой трябва да се вземе сега още, но е нормално един треньор дето носи отговорност да е по-предпазлив и консервативен :) въпреки това ако си бяхме играли със Сердюк вероятно сега щяхме да сме на 3 място според мен, най-малкото Курьор нямаше да го мъчим нападател и прочие.... освен това аз съм оставал с впечатлението, че Илиан си ги вижда нещата по принцип, поне що се отнася до това къде ни куца в играта, просто се опитва да работи с наличното и с наличното да оправи нещата... и затова тоя инат един вид :) абе, не знам.... от друга страна юношите дето викате, че не получавали достатъчно шанс почти никога не се развиват кой знае колко... кой юноша е показал голямо израстване като е избягал от Черно море? Капитанов? Бекир Расим? Ертан Томбак?! Единствено Наско Илиев и то след много време....
Мартин Минчев и Ил.Илиев младши,които стана и шампион на Кипър.Общото е че всички се развиха и бяха продадени в чужбина при Ил.Илиев.
moreto vn написа:Мартин Минчев и Ил.Илиев младши,които стана и шампион на Кипър.Общото е че всички се развиха и бяха продадени в чужбина при Ил.Илиев.
да ....ама аз искам да кажа, че тия юноши дето уж не им е било даден достатъчно шанс ...никой не се е развил освен Наско Илиев :) демек, значи може правилно да не им е бил даден шанс?! иначе и мен ме кефи да се дава шанс на юношите, но все пак гоним резултати и добре че сега има Б отбор, че там може и да се получат нещата и за другите дето по-малко попадат пред очите :)

mursusaid написа:Не ми се влиза много в темата за юноши и перли и чужденци и т.н. защото щом носят зелено-бялата фланелка,за мен те са футболисти на Черно море и какъвто и да е той е длъжен да брани честта й.Само ми е странно как все се мрънка за юноши,а не се отбелязва факта ,че откакто Илиан е начело толкова много юноши в отбора не е имало.От 25 ли колко са картотекираните футболисти ,половината са си наши юноши.И точно този упрек ,че не получавали време не мога да го приема.Все пак един юноша е деликатна тема и много внимателно и психологически трябва да се подходи и да се използва правилно,в правилното време.От там си зависи от самия юноша,треньора е всеки ден с тима ,и най добре вижда отношение и влагане в тренировки и т.н. И той най добре може да прецени.И е напълно естествено да не играе с осем човека юноши примерно,но за всеки се намира време и шанс.Да,за някой може и да е по-малко,или на някой да му се струва ,че е по-малко,но не мога да се съглася,че не им се дава шанс от Илиан.В крайна сметка треньора си решава и той си носи отговорността ,или дай щото е юноша задължително да играе.
И аз не съм искал да влизам във тази тема за юноши и чужденци. То е ясно че колкото юноши са се провалили, двойно, че и тройно повече чужденци са го направили поради факта че им се гласува повече доверие, може би с право незнам.
Мисълта ми беше, дали си заслужава да се прави същото нещо всеки трансферен прозорец. Взимаме няколко човека, отборът заиграва добре и който става, веднага е продаван. Следват лоши резултати и едни и същи оправдания от треньора ни че са му продали най качествените играчи..... и така отново и отново! Илиан ми се струва някак примирен със ситуацията, и сякаш просто си взима заплатката и следва планът на собствениците, отборът просто да си крета без излишни фанфари.
Сигурен съм че доста хора няма да се съгласят със моето мнение за Илиан и затова казвам, дали не е време ние като публика да започнем да протестираме срещу тази политика на клубът да разпродава най добрите играчи и да помогнем на Илиев по някакъв начин, защото иначе ще си гледаме един и същ филм!