Трансферна колекция зима-пролет 2015-2016

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ti4a70
Контакти:

Re: Трансферна колекция зима-пролет 2015-2016

Мнениеот ti4a70 » 15 дек 2015 17:07

thisisthelife написа:
ti4a70 написа:Темата с юношите е много дълга. Не мога да си обясня, защо докато са при младежите играят отлично, а при мъжете - нищо. Не говоря за момчета, които сега чакат своя шанс. Имам в предвид за последните 10-на години. Един Тошко Колев бе "млада надежда" една петилетка. Така и няма един силен, запомнящ се мач за Черно море. Илиян Капитанов тръгна добре, даде надежда за бляскава кариера и много скоро след това ..... застои. Сега май е резерва в Созопол. Румен Николов отбеляза 2-3 гола, но остана много далеч от определението "твърд титуляр". Същото се отнася и за Атанас Илиев. Струва ми се, както е тръгнало и Беки Расим скоро ще се раздели с отбора без да остави следа. Един единствен Георги Китанов успя да се впише в колектива и наистина загатва за блестящо бъдеще. А имайте в предвид, че от есента ни трябва млад футболист който да е титуляр, за да не правим и ние смени в 5 минута.

Предимно проблемът при нас е, че юношите ни играят на 2-3-4-5 поста. Един нормален и опитен ограч би се объркал от постоянни ротации, а какво да кажем за голобрадо момче, което прави първите си стъпки в професионалния футбол? Тошко Колев беше въртян като крило и бек и не знам си още какъв. Капитанов започна добре и щеше да продължи добре, ако един физкултурник, на име Генов, не му беше хрумнала "брилянтната" идея да го налага като крило. Най-силните мачове на Капитанов бяха, когато играеше като нападател, какъвто си е по принцип. За Румен Николов важи същото като за Капитанов. Атанас Илиев спокойно можеше да остане и да играе за нас и тази година. Той има повече голове от Бижев и Петков взети заедно за половин сезон. Какво да говорим повече? Расим показа, че може. Остава само да му се даде продължителен шанс. Китанов грабна своя шанс, но и вратар няма как да го въртиш на други постове, а това в нашия случай помага много. Йосков, Костадинов и Неделчев - един от тях тримата трябва да бъде налаган, а защо не и повече от един?

И е така и не е съвсем! Тодор Колев го въртяха на много позиции, но на никоя не убеди, че заслужава да се налага на него. Капитанов и Николов просто не показаха характер, а за А.Илиев няма какво да се каже - пускат го в 80 мин и го надбягват противниковите титулярни защитници. При него мързела му дойде в повече. Сега на Беки какво му пречи? Винаги е бил на една позиция - градивен халф. Толкова се надявах преди 2 години когато Жоро отиде в Китай, че Расим ще го замести, но ... е там където беше и преди - на резервната скамейка. А му дадоха доста шансове - и Кольо и Гонзо преди това. Дано сега тези момчета, които трябва да влязат в отбора бъдат по заинтересувани да станат добри футболисти.
БЯХ МАЛЪК, СЕГА СЪМ ГОЛЯМ, КОГАТО ОСТАРЕЯ ПАК ЩЕ СЪМ ТАМ - НА "ТИЧА" СТАДИОНА ЛЮБИМ!

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 16 дек 2015 09:54

Нека юношите да покажат качества и постоянство и не вярвам да има треньор, който да не ги пуска. Ако може постоянството да не е в барове и кръчми !
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 16 дек 2015 10:08

ti4a70 написа:Темата с юношите е много дълга. Не мога да си обясня, защо докато са при младежите играят отлично, а при мъжете - нищо.

Според мен основното е липсата на игрова практика. От един момент нататък нямат право да играят за юношеските формации и прекарват 2-3 години с първия отбор само в тренировки. Точно когато трябва да трупат игрови минути и да се усъвършенстват с бързи темпове (между 18-21 г), те получават само спорадични шансове. Получава се една огромна дупка в развитието им. Почти всички от юношите на Литекс първо играят под наем някъде (Малинов беше в Добруджа, Станоев в Пирин миналия сезон) и след това се интегрират в първия отбор. Юношите на Чавдар Етрополе от близкото минало са добри, защото повечето играеха редовно в Б група. И на запад са единични случаите, когато някой юноша захапва директно в А отбора и се налага веднага като основен футболист.

Един единствен Георги Китанов успя да се впише в колектива и наистина загатва за блестящо бъдеще.

Само и единствено защото играе(ше) редовно, докато другите търкаха пейката. Но пък за опита, който придоби с тези мачове, трябваше да е станал много по-добър, отколкото е.

Трябва и да си признаем, че противно на широко разпространеното мнение школата ни не е от най-добрите. Момчетата, които биват освобождавани без професионален договор, отиват в отбори от В група или най-много в Добруджа. Това говори достатъчно. Затова и треньорите на първия ни отбор не залагат на тях, просто си пазят хляба. Трябва първо да се направи анализ на работата на школата -- треньори, тренировъчни методи, дисциплина, материално-техническа база и т.н., и да се направят нужните корекции. Има слухове за връзкарство и шуробаджанащина, няма да се учудя ако малко или много отговарят на истината. След това ясна и последователна политика за налагането им в професионалния футбол -- не гръмките слова, които слушаме непрекъснато, ами дела. Както правят Литекс, Славия и Пирин. Иначе ще продължаваме да се надяваме и ще продължаваме да бъдем разочаровани.

А имайте в предвид, че от есента ни трябва млад футболист който да е титуляр, за да не правим и ние смени в 5 минута.

В момента правилото е един играч роден след 1.1.1994. Ако го запазят (след 1.1.1995), Китанов ще го удовлетворява и следващия сезон.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 16 дек 2015 11:36

Относно Китанов си казах мнението преди доста време.То гласеше,че Жоро,който е един уникален талант,след около година-година и половина ще започне да тъпче на място и да дърпа полека назад.Причината е в липса на достатъчно класни треньори на вратарите у нас.Точно в тази спомената година и половина ТРЯБВАШЕ да му бъде осигурен треньор на вратари от някоя държава напред във футболно отношение.Да не забравяме с какви препоръкии се върна от пробите Жоро.Да си подобри играта с крака.Някой да вижда положителна промяна в този аспект от играта му?Аз не.Спешно и крайно наложително е да се намери подобен специалист и да се продължи възходящотоо развитие на този ярък талант.Все още не е късно,така че топката отново е там,където не знаят какво да правят с нея.Нашите треньори/всякакви имам в предвид/са абсолютно лимитирани .Дори и да попаднат на някой научен и добре подготвен играч от Европа,няколко месеца по късно същият е свалил ниво до неузнаваемост.Учудвам се как Асприля все още не е дръпнал назад.За останалите-справка водещите отбори .А за ЧМ-КЛОК,Стенио,Марчин...Поради калпави треньори,първо физическата им подготовка отива на майната си,а после и всичко останало и се започва с контузиите.Специално за школите е необходимо да се назначи директор от държава с традиции в това отношение/Холандия,Испания,Франция.../.След това човека ще сии въведе необходимите корекции в работата на школата и резултатите няма да закъснеят.Нямам впредвид да печелим всички юношески турнири,а да създаваме готови играчи в тактическо и физическо отношение за първият отбор.Колко може да струва назначаването на един такъв директор?Ако струва примерно 1млн на година,нека резнат бюджета на първият отбор с толкова.Така или иначе не се борим за нищо,поне ще знаем че след около 4-5 години ще можем да ;започнем преливането на собствени кадри в отбора,което ще осмисли инвестицията.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 16 дек 2015 12:33

Моряците отказаха лагера в Турция

Отборът на Черно море ще проведе зимната си подготовка изцяло във Варна. Това стана ясно, след като от клуба отказаха предварителната заявка за лагер в турския курорт Алания, научи varnautre.bg.

Причината е, че след инцидента със сваления самолет, масово руските тимове отказват резервациите си за турските хотели, като същевременно се насочват към Испания, Дубай или Кипър. Освен руснаците, подготовката си в Турция са отменили и казахстански и беларуски клубове. Това от своя страна затруднява намирането на съперници за контролни срещи, което в крайна сметка повлия за взетото от клуба решение лагер в Турция да няма.

Първото занимание на варненци за 2016 година ще е на 6-и януари. Черно море ще участва на турнира Балчик Къп 6-и до 16-и февруари, където ще изиграе най-малко четири мач. Преди надпреварата Никола Спасов планира поне една контрола, за която все още се търси съперник.

:shock:
ИзображениеИзображениеИзображение

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 16 дек 2015 12:47

Нашият PR-мен Краси май за пореден път си мисли, че пасем трева и е изтъкнал възможно най-малоумната причина за отказването на лагера.

Xamy
Контакти:

Мнениеот Xamy » 16 дек 2015 13:25

Тогава не трябва ли и Черно море да отиде в Испания, Дубай или Кипър?

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 16 дек 2015 13:32

Xamy написа:Тогава не трябва ли и Черно море да отиде в Испания, Дубай или Кипър?

Резонно,но ...неизпълнимо.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 16 дек 2015 15:23

yavorescu написа:Нашият PR-мен Краси май за пореден път си мисли, че пасем трева и е изтъкнал възможно най-малоумната причина за отказването на лагера.

точно това си помислих ...
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

Потребителски аватар
Iceberg
Контакти:

Мнениеот Iceberg » 16 дек 2015 17:48

Кролик написа:
yavorescu написа:Нашият PR-мен Краси май за пореден път си мисли, че пасем трева и е изтъкнал възможно най-малоумната причина за отказването на лагера.

точно това си помислих ...

Как, как го нарекохте?! PR-мен ли, ааахахахахахах?!!! Че то, ние въобще имаме ли някакво такова животно?! Тоя и за чеп за зеле не става!
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!" - Стара канибалска поговорка.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Върни се в “Черно море”