Монтана - Черно море (7 ноември, 14:00)

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ozzy
Контакти:

Re: Монтана - Черно море (7 ноември, 14:00)

Мнениеот ozzy » 05 ное 2015 21:58

Не се ли върнем към системата от миналата година с 3-ма в защита и наситена средна линия нямаме никакви шансове! Крайно време е Кулибали да седне на пейката за сметка на Траянов или Жиньо и да се спре с пускането на играчи на нетипични позиции /Дани десен бек, Станчев ЦЗ, Паланков ЦЗ, Стенио десен бек и т.н./. Личното ми мнение за младите в отбора е малко по-различно от това на повечето от вас - аз смятам, че единственият готов да играе като титуляр е Марто Костадинов, а и Йосков надали може да играе по-зле от Бижев ;). Неделчев не ми изглежда готов за титуляр в А група, а за Бекир отдавна казвам, че изобщо няма място в А група, камо ли в Морето! Лошото е, че в състава няма никакъв баланс, въпреки многото картотекирани футболисти нямаме ширина на състава, или поне Кольо смята така щом играе с едни и същи 12-13 човека. Ако аз бях треньор Райков нямаше да отлепи от пейката, формата му е безобразна, Курьор трябва да получи почивка, колкото и добър футболист да е си личи, че вече е капнал защото цялото нападение е на негов гръб. Бижев има нужда от яка работа с психолог, но не съм убеден че и това ще му помогне. Васев е много непостоянен, но за играч дошъл от В група е разбираемо. В халфовата линия няма ли го Клок, както и ще бъде в Монтана, Х-са е постижение. Стенио е бледа сянка на себе си, Марчин по една или друга причина е мега зле, Бурабия е напълно махленски играч, такива като него в Максуда с лопата да ги ринеш, Паланков по-добре да излиза в пенсия или ако ще остава да влиза като резерва в последните минути да пази резултата, ако водим евентуално, Дани пък определено забрави какво е да си халф след като Кольо го закотви на десния бек. или иначе казано само с Китана и Мишо тая работа няма да стане!

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 05 ное 2015 23:01

Sole написа:
action66 написа:
yavorescu написа:Какво ще видим -- допълнително накреняване на поразнебитения ни кораб или възстановяване на плавучестта? Нужни са промени -- радикални и дръзки; не може същите 10-11 човека да изиграят поредния слаб мач. Монтана имат нужда от точки повече, имаме и един неприятен скорошен спомен от Огоста (загубата с 4-0 преди няколко сезона). Четирима бивши наши футболисти играят за съперника (Наско Илиев, Здравко Лазаров, Станислав Генчев, Християн Попов).

Къде на шега,къде наистина писах на друго място,че май е време поне да обявим за цел - оставане в групата.Така ще бъдат постигнати две цели:
1.Футболистите ще имат тръпка да играят за нещо.
2.Публиката отново ще тръгне към стадиона,защото нашата варненска публика е много особена.Тя не е малко,както твърдят някои,но ходи на мач само ако има интрига.Каквато и да е тя.Та нека се борим поне за това.

Не се ли отървем от туристите и дърветата в отбора отиваме на изпадане! Играем цял сезон без център нападател и сбъркана защита.

Бижев не е лош футболист.Просто е по-подходящ за по-дефанзивна игра на контри и за резерва да разбута защитата на противника в последните 20-на минути. Кулибали е чудесен,но в последния мач бе със странни отигравания. Иначе Станчев,Венков са си хубави бекове.Костадинов е готов да влиза като заместник.В центъра Паланков,Кулибали,Траянов,трябва да се въртят.Но след като гониш капитана си Котев изненадващо,а след като Живко играе прекрасно като негов заместник и в частност на финала,гониш и него,значи има нещо сбъркано.Имате ли отговор на тези бъркотии?Аз нямам.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 05 ное 2015 23:10

ozzy написа:Не се ли върнем към системата от миналата година с 3-ма в защита и наситена средна линия нямаме никакви шансове! Крайно време е Кулибали да седне на пейката за сметка на Траянов или Жиньо и да се спре с пускането на играчи на нетипични позиции /Дани десен бек, Станчев ЦЗ, Паланков ЦЗ, Стенио десен бек и т.н./. Личното ми мнение за младите в отбора е малко по-различно от това на повечето от вас - аз смятам, че единственият готов да играе като титуляр е Марто Костадинов, а и Йосков надали може да играе по-зле от Бижев ;). Неделчев не ми изглежда готов за титуляр в А група, а за Бекир отдавна казвам, че изобщо няма място в А група, камо ли в Морето! Лошото е, че в състава няма никакъв баланс, въпреки многото картотекирани футболисти нямаме ширина на състава, или поне Кольо смята така щом играе с едни и същи 12-13 човека. Ако аз бях треньор Райков нямаше да отлепи от пейката, формата му е безобразна, Курьор трябва да получи почивка, колкото и добър футболист да е си личи, че вече е капнал защото цялото нападение е на негов гръб. Бижев има нужда от яка работа с психолог, но не съм убеден че и това ще му помогне. Васев е много непостоянен, но за играч дошъл от В група е разбираемо. В халфовата линия няма ли го Клок, както и ще бъде в Монтана, Х-са е постижение. Стенио е бледа сянка на себе си, Марчин по една или друга причина е мега зле, Бурабия е напълно махленски играч, такива като него в Максуда с лопата да ги ринеш, Паланков по-добре да излиза в пенсия или ако ще остава да влиза като резерва в последните минути да пази резултата, ако водим евентуално, Дани пък определено забрави какво е да си халф след като Кольо го закотви на десния бек. или иначе казано само с Китана и Мишо тая работа няма да стане!

На твоето мнение съм.По принцип един млад футболист ако е защитник по-лесно "влиза в час".Така че за Костадинов.Йоско,Неделчев трябва да влизат обаче всеки мач като резерви в последните 15-20 минути.Така хъса за изява ще им помага.Бекир мисля,че трябва да получава повече минути.На него му трябва самочуствие.А то няма как да дойде ако си дълбока резерва.За Паланков не си прав.Откакто стана защитник отново имаме човек,който не изритва,а изнася.Греша ли?Райков си е ОК,но ако го въртят,наистина ще бъде по-добре.Васев си е типична резерва.Но защо се забиха Варела,Атанасов,Жиньо?Имат качества,взеха ги,а ги няма!!!! Грешиш и за Бурабия.Качествен,но не и да е основен човек около когото се върти играта.При друг основен халф,той би бил великолепен помощник на "маестрото" в центъра.Но проблема е , че вече ги няма нито Илиев,нито Божилов.А за Гъргоров не се прояви настоятелност.Защо? Отговор няма да има вероятно.

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Мнениеот Кролик » 06 ное 2015 09:45

ozzy написа:Не се ли върнем към системата от миналата година с 3-ма в защита и наситена средна линия нямаме никакви шансове! Крайно време е Кулибали да седне на пейката за сметка на Траянов или Жиньо и да се спре с пускането на играчи на нетипични позиции /Дани десен бек, Станчев ЦЗ, Паланков ЦЗ, Стенио десен бек и т.н./. Личното ми мнение за младите в отбора е малко по-различно от това на повечето от вас - аз смятам, че единственият готов да играе като титуляр е Марто Костадинов, а и Йосков надали може да играе по-зле от Бижев ;). Неделчев не ми изглежда готов за титуляр в А група, а за Бекир отдавна казвам, че изобщо няма място в А група, камо ли в Морето! Лошото е, че в състава няма никакъв баланс, въпреки многото картотекирани футболисти нямаме ширина на състава, или поне Кольо смята така щом играе с едни и същи 12-13 човека. Ако аз бях треньор Райков нямаше да отлепи от пейката, формата му е безобразна, Курьор трябва да получи почивка, колкото и добър футболист да е си личи, че вече е капнал защото цялото нападение е на негов гръб. Бижев има нужда от яка работа с психолог, но не съм убеден че и това ще му помогне. Васев е много непостоянен, но за играч дошъл от В група е разбираемо. В халфовата линия няма ли го Клок, както и ще бъде в Монтана, Х-са е постижение. Стенио е бледа сянка на себе си, Марчин по една или друга причина е мега зле, Бурабия е напълно махленски играч, такива като него в Максуда с лопата да ги ринеш, Паланков по-добре да излиза в пенсия или ако ще остава да влиза като резерва в последните минути да пази резултата, ако водим евентуално, Дани пък определено забрави какво е да си халф след като Кольо го закотви на десния бек. или иначе казано само с Китана и Мишо тая работа няма да стане!

Като цяло съм съгласен с твоето мнение. Отбора има нужда от шут в г*за за да се събуди. Дано този шут да е била загубата от Берое. Кой ще играе си е работа на треньора, все пак той прекарва много време с тях и знае кой в каква форма е. Не винаги "хокейна смяна" води до добри резултати, като в мача със Строево (така ли се казваха ?). Фенското ми мнение е, че някои основни футболисти имат нужда от почивка. Успех Моряци !
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 ное 2015 09:59

Йосков е напуснал лагера на националния отбор (U19) контузен, Клок и Марчин са аут. Живко е почнал да тренира, но надали ще е готов за този мач. Очевидно ще трябва да се разчита на Бижев и/или Вареа в атака. 3-4-3 е много рискована схема, особено по начина, който я използва Кольо (крайните централни защитници играят на практика като бекове), но може би е дошло времето да се рискува. Всичките ни защитници са здрави, дано да ги използва като такива.

Потребителски аватар
thisisthelife
Контакти:

Мнениеот thisisthelife » 06 ное 2015 10:55

Напълно съгласен съм, че трябва да се върнем към 3-4-3. Въпросът е защо спряхме да играем така, след като беше успешно? Юношите ни имат качества и заслужават да играят! Костадинов и Йосков са готови, но няма кой да им даде шанс. Неделчев е кощунство, че не играе при наличието на слабата форма на Райков и Курьор и Васев, който се старае много, но без особени резултати. Бекир има нужда от самочувствие, но няма как да го има от резервната скамейка. Лошото е, че зимата Клок най-вероятно ще ни напусне и тогава вече ще се видим в зор! Марчин по неразбиераеми причини беше натикан на пейката. За Бурабия съм абсолютно съгласен, но не и за Паланков, защото е най-стабилния ни играч в дефанзивен план и винаги играе със сърце! Отделно не изритва топката на боца като някой друг набеден за маестро. Проблемът на този отбор не е липсата на качествени играчи. Такива имаме и то без съмнение. Проблемът на този отбор е инатът на Спасов да налага играчи извън форма, правенето на всякакви чудовати и лишени от смисъл ротации, игнорирането на талантливите ни кадри и не на последно място трио "Некадърност"(тези тримата красавци когато и да ги изгонят все ще е късно!). Колкото по-рано треньорът ни осъзнае тези си грешки и ги поправи, толкова по-бързо ще се върнем към победите.
Truth is hate for those that hate the truth.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 ное 2015 11:33

thisisthelife написа:Напълно съгласен съм, че трябва да се върнем към 3-4-3. Въпросът е защо спряхме да играем така, след като беше успешно?

Статистиката общо за двата сезона с бат' Кольо начело:

При формация с 3 защитници (3-4-3, 3-4-3 диамант, 3-5-2) -- общо 26 мача: 18 победи, 2 равенства, 6 загуби (69.23% успеваемост)
При формация с 4 защитници (4-2-3-1, 4-1-4-1) -- общо 28 мача: 13 победи, 5 равенства, 10 загуби (46.43% успеваемост)

Разбира се, сухата математика е малко подвеждаща. Много от мачовете, започнати при 4-5-1 са срещу по-класни съперници, от които навярно бихме загубили в каквато и да е формация. И обратно, много от останалите мачове са срещу значително по-слаби отбори.

Потребителски аватар
ozzy
Контакти:

Мнениеот ozzy » 06 ное 2015 15:23

Аз имам малко по-различно виждане за играта ни с трима защитници и твърдя, че играехме не 3-4-3, а 3-6-1 ;) . Крилата ни играеха по-назад от стандартната позиция и именно поради тази причина тримата ни водещи голмайстори /за първенство и купа общо/ имаха по 10+ гола и асистенции и това бяха именно трите крила Райков, Коконов и Курьор. Миналата година отбора не разчиташе на централните нападатели да вкарват. Тяхната работа беше да притискат и увличат двойката централни на противника, като по този начин отваряха огромни пространства на излизащите наистина от дълбочина флангови футболисти. С насищането на центъра Кольо задушаваше противниците и в двете фази на играта, като бонус когато двамата дефанзивни халфа покриваха зоните в защита оставахме с достатъчно хора в центъра които да поемат отнетите топки и да организират поредната атака. Тази година няма и помен от този стил на игра. Крилата са изтеглени по-напред на стандартната за тях позиция и за халфовете стана тежко. Опорните не помагат толкова активно в защита защото ако почнат да го правят центъра остава напълно гол /което редовно се случва/. Губим първата топка в центъра именно защото нямаме численият превес от предния сезон. Що се отнася до Бурабия - кьорфишек без ефективност, някой трябва да му обясни, че това е отборна игра, а и че не е Меси /то дори и Меси вече почнаха често да го спират 1 на 1 защитниците/. И Бурабия и Паланков ми мязат на Слави Жеков на дърти години - вземе топката, па като почне едно въртене, едно мотане и противника се нареди пред вратата си. С две думи се върнахме към класическият за А група бавен футбол, затова и Марчин тотално се срина. За този тип футбол трябват играчи като Жоро Илиев, а ние нямаме такива. Честно казано си мисля, че дори и да беше останал Ернандес и той щеше да разочарова именно защото играта ни в момента е бавна и неговите пасове щяха да са безполезни.
Така че това е моето виждане, чичо Кольо осра страхотно работеща схема, търсейки измамната сигурност на добре забравеното старо.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 06 ное 2015 17:18

Ако Ернандес беше останал този бежанец Бурабия нямаше да отлепи от пейката, а Марчин щеше да е постоянен титуляр! Един измежду Мехия и Медито със сигурност гореше, защото нямат нищо общо футболно (както и Марчин и Мехдито, щото поляка е футболист за разлика от оня) и се сещайте кой щеше да подава вестника на Кольо. За наше съжаление, обаче още преди сезона беше решено - черничкото мюсли да е плеймейкър, а Ернандес - чао (въпреки уникалната възможност дето ни се отвори когато Лудите го освободиха и самия той искаше и чакаше договор). Всички историйки от памти века - циркаджийски финтове 90% от които безсмислени, балонни малоумни пасове дори на 20 метра разстояние, излишно мотана до загуба на топката, никакво пласиране при статичните поможения в защита....всичко това в едно събира нашето момче от Мароко, дето щял да сменя Ернандес :lol: ....а когато получава и инструкции да се връща да изнася топката в стил Алекс 2007-2009 направо изпаднах в потрес, това обрича всичко футболно в нашия отбор на гибел.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 06 ное 2015 17:25

Общо взето съм съгласен с ozzy, с едно малко изключение. При класическата формация 3-6-1 крилата са халфбекове, а нашите не играят като такива. Халфбековете се връщат при атака на противника и на практика формират линия от 5 защитници. Сноват между двете аутлинии и участват еднакво активно и в двете фази на играта. При нас никога не е имало такова нещо, крилата ни са си крила. От друга страна, при класическата 3-4-3 четиримата в полузащитата са в линия (като при 4-4-2), а нашите не са. Такава формация използваше Уигън в последните им сезон и половина във Висшата лига, ние определено не сме играли така. Ние използваме две вариации на 3-4-3 (или 3-6-1), които не можах да ги намеря никъде приложени на практика. Единия вариант беше любим на Кольо миналия сезон -- ромб в средата, като най-често дефанзивен беше Стенио (12 мача), двама равнопоставени централни полузащитници в лицето на Марчин и Клок (по 10 мача) и офанзивния халф се сменяше -- 4 мача Бекир, 4 Ернандес, 4 Божилов, 2 Марчин, 2 Паланков и 1 Златинов. Към края на сезона пробвахме и другата схема -- пак 3-4-3 (или 3-6-1), но с двама опорни и двама офанзивни в лицето на Расим и Ернандес. Определено с ромба играехме по-добре, по мое мнение. Изиграхме и 4 мача в класическа 3-5-2 -- ужасна формация без подходящите изпълнители, но това е друга тема.

Най-рисковото при Кольовата формация (и в двата ѝ варианта) е начина, по който играят централните защитници. При всички формации с трима в отбрана тримата централни играят задължително в линия, а при нас тя редовно се разкъсва при включването на Мишо (и по-рядко на Сашко или Станчев) в атака. Вярно, един от халфовете често се връща, но останалия в позиция (баш) централен защитник рядко тръгва наляво или надясно, за да уплътни зоната и да поддържа линията. Не съм сигурен, че Кольо наистина така иска да играем в тази формация или просто се получава по естествен път, заради използването на класически бекове като крайни централни защитници.

Не мисля, че крилата промениха позицията си, по-скоро изпълнителите в средата на терена са малко по-други и не се получава. Клок играеше по-напред миналия сезон през повечето мачове, и заедно с Марчин почти не задържаха топката, раздаваха я предимно напред и то с бързи пасове. Почти нямаше значение кой е офанзивен халф (Ернандес, както съм писал по-горе, има само 4 мача като титуляр на тази позиция), защото те бяха мотора на отбора, имаше преса и скорост. Сега топката се мота до безкрай, мисли се прекалено дълго (ако изобщо се мисли) и един определен играч се опитва да минава по половин отбор на противника сам. Ето халфовата ни линия този сезон:

Общо 3 мача при 3-4-3 (квадрат): Паланков-Клок---Бурабия-Стенио (Марчин има 1 мач вместо Бурабия)
Общо 2 мача при 3-4-3 (ромб): Паланков---Клок-Бурабия---Бижев (Дани има 1 мач вместо Паланков, Расим има 1 мач вместо Бурабия)

Върни се в “Черно море”