II предв.кръг ЛК /Черно море - Истанбул Башакшехир/ 24.07.25 четвъртък 20.00ч.

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

ShooterMan
Контакти:

Re: II предв.кръг ЛК /Черно море - Истанбул Башакшехир/ 24.07.25 четвъртък 20.00ч.

Мнениеот ShooterMan » 23 юли 2025 11:04

Не само, че Берк ни е много необходим (като най-добрия ни вътрешен халф), но и тези мачове точно са много необходими на Берк, за да расте и да се превърне в топ-футболиста от европейска класа, за какъвто има потенциал. Мач като този - това е подарък за него, за Ники Златев, за всеки младок! Дано се възстанови за Истанбул. Аз мисля от видяното в София с Локото, че категорично титулярната двойка халфове трябва да са Берк и Телеш, а пред тях - Фелипе Кардосо/Селсо Сидни (ако Густаво е на линия, или пък Георги Лазараов - за мен показа потенциал за 9-ка) или Митко Тонев. И Берк, и Телеш са добри подавачи, участват дейно в разиграванията с идеи, за да играем голям футбол - точно такива дефанзивни халфове ни трябват, не джаскачи, плюс това и двамата стрелят от далече, нещо задължително в съвременния футбол.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

ShooterMan
Контакти:

Re: II предв.кръг ЛК /Черно море - Истанбул Башакшехир/ 24.07.25 четвъртък 20.00ч.

Мнениеот ShooterMan » 24 юли 2025 23:54

Според мен изиграхме мача по възможно най-правилния начин. Няма какво да се лъжем, ако бяхме тръгнали урголешката - щяха да ни нашият здравата. Проблема е, че се бяхме понасрали доста и свалихме памперсите чак след като ни вкараха гол. Заслужавахме да изравним, много съм доволен от играта след гола и особено последните 15 мин. Може би смените трябваше да са титуляри. Селсо Сидни 2 мача - нищо, Гошо Лазаров - 2 пъти влиза и показва много сериозни възможности. Същото важи и за Жоао Педро. Много съм обнадежден от Кардосо, този може да замени Сула доста бързо....техничар, много повратлив...Трябва да похваля Цецо Панов - напълно според очакванията макар и на тези години си е класа над Дани Мартин. Да видим в реванша, дано Берк се оправи и малко се промени състава, мисля, че по-добри играчи или моментно в по-добра форма търкат пейката за сметка на такива, които не са.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

DanielGeorgiev
Контакти:

Мнениеот DanielGeorgiev » 25 юли 2025 00:44

Грехота е да държиш Жоао Педро на резервната скамейка, както и Митко Тонев. Георги Лазаров също се представя добре. Като цяло в тези два официални мача най-големият длъжник се казва Асен Чандъров. Бих сложил и Сидни редом до него, но засега ще си замълча там. Да налагаш Чандъров като плеймейкър обаче е подигравка. Тотално се губи този човек и играем с 10 човека, въпреки голът му срещу Локомотив. Съставът за реванша е нарисуван и въпреки това очаквам пак да мъчим топката с трима дефанзивни и тем подобни нещица.

Илиев-Дончев-Атанасов-Дробаров-Мартин-Берк-Телес-Педро-Сидни-Тонев-Франка

Потребителски аватар
mursusaid
Контакти:

Мнениеот mursusaid » 25 юли 2025 01:17

Стига сте редяли състава и сте се правили на треньори. Имаме си човек там,той най-добре вижда нещата и си подбира хората спрямо тактическия замисъл за мача.
Чисто тактически днес мисля ,че изиграхме правилно мача.Само не ми хареса първото полувреме,че прекалено респектирани и сякаш със страх играхме.И именно тази ни припряност щеше да ни изяде главата при двата им пропуска.През втората част или по-точно след гола им както и е очаквал Илиан тогава и натиснахме.В последните 30 Мин хъса и смелостта ,която играчите показаха беше вече друго нещо.Да ,и на мен след влизането на Тонев и Лазаров ми се понравиха ,много раздвижиха нещата напред.Кардосо и Педро също добре се включиха.Страхотен Панов на бека ,и ако някои преди сезона го отписваха с дебелия флумастер,днес показа ,че когато имаш нужда от такъв човек ,той е там и с огромния си опит показа че може да разчиташ на него.
Сега, дали други е трябвало да започнат или не ,само можем да си чешем езиците,тъй като при тактиката първото полувреме и доста свежия тогава съперник ,не се знаеше същите тези които пък се включиха добре втората част ,но при вече не толкова свеж съперник ,дали биха показали същото и дали не биха се изгубили като Чандъров примерно.Затова казвам че си имаме треньор ,който най-добре си усеща играчите и да си преценява.
Иначе чисто лаишки и аз бих си казал мнението,че Чандъров до тук не ми харесва.Но,все пак са минали само два мача,но просто твърде малко показва в играта за позицията на която играе.И колкото да ми е странно с всичките чужденци ,които дойдоха,но сякаш той най-трудно до тук се адаптирва към отбора.Сидни в контролата с Добруджа показа потенциал и затова се обнадеждихме и явно има качества ,за съжаление не му провървя в тези два мача да ги покаже.Лазаров и на мен страшно ми се понрави и с локото като се включи и днес.Мисля че има доста хляб в това момче.С включването на Франса мисля че наистина имаме потенциал в нападение .Тонев също добре се включи ,но позицията му за мен си е там където играе Чандъров ,а не на фланга.
Нашето момче Златев го харесвам ,но ме дразни ,че не показва смелост с топка в крака ,да тръгне на скорост,да тръгне смело да се надиграе един на един с противник.Да покаже малко повече футболно нахалство и самочувствие на терена .И точно тук е абсолютно прав Илиан за липсата на самочувствие в завършващата фаза на играчите ни.Спомнете си за пример отиграването на Уеслен в нак.поле когато на два пъти имаше шанс да шутира към вратата им ,първо не я уцели с левия ,след това му се върна топката и на десния и отново не успя да уцели топката.
Въпреки всичко отборът ни е с доста нови хора и няма как да очакваме веднага чудеса.Но потенциал да се работи и да се гради определено има.
Иначе съперника ни определено си е класа .Видяхме с каква лекота играят въпреки че са в начален етап на подготовката си.Как разиграват ,как се движат по терена.Дори и под преса и с човек на гърба си ,търсеха и изнасяха топката с пасове по земя.Нито веднъж не видях техен защитник безцелно да изрита топката напред ,защото някой го натиска.
Абсолютно чудо ще е да ги изненадаме на реванша ,но пък защо и да не опитаме още веднъж.Хубавото е че резултата днес не обезмисля реванша и ще има добро присъствие и от наши фенове на реванша.Така че стягаме се, пътуваме си до там,подкрепяме си отбора ,пък каквото стане.
Последна промяна от mursusaid на 25 юли 2025 07:18, променено общо 2 пъти.
За вас моряци ний живеем...

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 25 юли 2025 03:07

Дежавю от мачовете с Апоел. Почваме мачовете обичайно със "страх лозе пази"! И винаги чакаме да получим гол, за да започнем да играем както трябва!

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 25 юли 2025 08:31

Ако говорим за дежа-вю-та нека завършим оптимистично със спомените от Щутгарт. Какво искам да кажа? Загубата от Истанбул БШ минимална е ПО-ДОБРИЯ резултат от равния. Ако бяхме изравнили - турците щяха да хвърлят всичко в Истанбул. Сега има голяма доза шанс да ни подценят, да помислят, че са си оплели кошницата, може и някои резерви да пуснат. Точно каквото направи Щутгарт преди години след 1:2 в София.....и в 83 мин в Германия резултата беше 0:2. Ако следваме тази матрица - тогава бачо Кольо, мир на праха му извади нещо като променен състав, липсваше крайхгълния камък - Кривия, германците ни бяха и подценили и всичко комбинирано - направихме невероятен мач и само малшанса ни лиши от това да влезем в групите на УЕФА тогава. Смятам, че Истанбул БШ ще ни подцени, това е сигурно. Ако Илиан пипне състава, пусне тези бразилци титуляри, както и Гошката Лазаров, Берк се върне....аз не съм се предал. Футбол е, подценят ни, праснем им 1 гол и ще нацапат гащите....да не говорим ако влезе 2-ри като в Щутгарт или тръгне на продължения как ще се осерат там. А също и....защо пък съдбата да не ни върне това, което ни отне на Готлиб-Даймлер Щадион :)

Потребителски аватар
Батстанчо
Контакти:

Мнениеот Батстанчо » 25 юли 2025 09:25

Мачът беше празник за мен. Никой не казва едно благодаря за хореографията! БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА! ОТНОВО НА НИВО!
Радвайте се на позитивното. Имаме млади таланти, надъхани за футбол. Нека се насладим на следващите 90 (120) минути и отбора да усети подкрепата ни. Играем срещу много по-добър отбор от нас и само това е начина да израстнеш, когато се сбориш с някой батко. Аз искам ние феновете да подкрепяме отбора повече, да сме многобройни, да ревем по силно, да съберем повече пари за ултрасите (не не съм от тях) за да могат и те да измислят както винаги нещо хубаво и интересно. Нека не хулим футболисти, треньори, отбор. Да сме умерени и да сме на стадиона за нашия любим отбор!
Напред Моряци!
Само Тича.....оле...оле....оле....

Nobody007
Контакти:

Мнениеот Nobody007 » 25 юли 2025 09:56

Факт е, че изтеглихме къста клечка с този жребий и това бе видно. Особено през първото полувреме. Сериозни трудности при изнасянето на под пресата и владеене на топката. Трудно се създават опасности при такъв сериозен противник. Много трудно.
Въпреки това, играта бе добра... особено през второто полувреме когато натискът бе сериозен. Приятно съм изненадан от Георги Лазаров, честно казано. Силни изяви. Митко Тонев също направи добро включване в играта, a бразилчето Фелипе Кардосо може би трябва да получи и титулярно място в реванша.
Допуснахме гол буквално от нищото. Защитата се справяше, макар и трудно през първата част, въпреки класата на противниковите нападатели. Не се разбра дори, че на терена през второто полувреме влезе и звездата им Шомуродов, който бе привлечен от Рома. Цецо, благодарение на опита си не даде шансове за бляскави изяви на крилото им с номер 7, а другото им крило - хърватина Бърнич срещна сериозни трудности срещу Асен Дончев и в големи части от двубоя бе като изолиран от играта. Показателен е факта, че успяха да отправят само три точни удара към нашата врата за целия мач...
Добре изигран мач. Малшанс... с онази греда в края на двубоя, която за огромно съжаление не влезе.
ИИ си знае какво и кой трябва да играе в реванша. С тази игра (срещу този противник) - аз лично съм обнадежден за едно силно представяне и в реванша в Истанбул. Имат възможности. Показаха го вчера в голяма част от мача.
Успех, моряци !!!

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 25 юли 2025 10:12

Жалко, че това на края не влезе. Малко плахо и респектиращо започнахте, но втората част беше ваша. Пред мен седнаха едни кифли и беше трудно да гледам мача!
Изображение

Потребителски аватар
Батстанчо
Контакти:

Мнениеот Батстанчо » 25 юли 2025 10:39

Донякъде плахото начало беше както очаквано, така и заслужено. Турците ме впечатлиха още с първите 5 мин. Така си я подаваха, вае едно са на тренировка. Спокойни, със самочувствие, на точното място, перфектно на крак, без изобщо да ги интересува какво прави противника. Мисля, че тази самоувереност се чувства на терена директно и нашите просто се оставиха на течението да видят , какво точно за бога ни очаква след толкова много приказки за този силен противник. Видя се, че мечката не е толкова страшна , или гората не в толкова гъста. Силно се надявам съперника да а спестил сили в този мач и да подценят втория още повече. Каквото и да стане, ние сме Черно море!

Само Тича

Върни се в “Черно море”