Може ли не-софийски отбор да постигне големи успехи

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
mike28
Контакти:

Re: Може ли не-софийски отбор да постигне големи успехи

Мнениеот mike28 » 10 юли 2008 07:22

batceko написа:..... може ..... - отговорило радио Ереван .....

.... аз от кога чакам Дунав да станат евро шампиони .... упс забравих ... първо трябна в А група да влезнат :D :D :D :D :D ...... това даже не е смешно в Русе .... просто на всички им е през оная работа ..... тъй да е ....

Много оригинално....Само дето освен теб никой не му схвана смисъла.Не мисля,че дори лудите в Русе имат такива болни амбиции Дунав да става първенец на България,при условие,че в добрите си години,този отбор е посредствен.Мен лично ми е все тая при това безумно слабо първенство кой ще е първи.

От друга страна при правилен мениджмънт на даден отбор и съответната сума пари нищо не е невъзможно-ето давам ви за пример женския баскетболен отбор на Дунав,които за толкова години не се чуваха изобщо,а сега станаха шампионки.

Moriak
Контакти:

Мнениеот Moriak » 11 юли 2008 02:08

Nevertheless написа:mike28 ,
прав си, но дори във феновете им (на не-софийските отбори - мразя думата провинция / Варна, Пловдив и т.тн не са провинция) има вина заради примиренческото им мислене. Демек , докато разсъждаваме - къде сме тръгнали да се борим с "големите", нищо няма да направим . В много от отборите има "предварителна обреченост" и вроден песимизъм ..
Докато не си повярваш , нищо няма да постигнеш
и другото , което не ми харесва - знам че винаги всичко опира до лев .. не играят щото си знаят заплатата - и че след победа ще избухнат в кръчмата - и това им стига .. нямат цели Може би причината е в липсата на традиции и .. кротуването

Аре сега феновете били виновни. Ние си вярваме много, даже прекалено, но идва каубоя, баницата и който и да е гъзоблизец и болкук и вярата свършва с първата дузпа или голова засада в наш ущърб естествено... После във вестниците Левски/ЦСКА победиха без проблем.. е как да е с проблем с дузпа и картон или гол от засада... Понякога се случва и тези отбори да играят добър футбол, не мога да отрека това, но човек радко може да разбере как би свършил мача в нормални условия и клко е добър префваления им футбол всъщност, щото (почти) никога не свършва в такива...Естествено има лошата практика крайно червени журналя да отразяват червените и крайно сини сините те никога няма да кажат подпряха ни много и хората после се чудят абе как в България бием наред, а навън на перат здраво като маче у дирек... сигурно манталитета на феновете на софийските отбори ще да е провинциален и не си вярват че могат да играят с големите.. Доколко Тампере и Тулуза са големи е друг въпрос.

Конкретно - трябват пари, лоби в изпълкома, лоби в съдийската комисия, (и двете окупирани на 90 процента от Левски и ЦСКА понастоящем), един мошеник като сирака или орманджиев на служба да върти измамите и рушветите и и да притиска който трябва къде с добро къде с лошо, що годе сносни играчи ама не много добри щото от тях много много не зависи, колкото да не се изложат съвсем и да не са ялови, колкото по добри по-добре все пак и по лесно за всички... трябва (то ще стане ако се изпълнят изброените условия) да почнат да се свирят дузпи против ЦСКА и Левски в София, тая традиция трябва да се спре, не може на Герена за 27 години да няма дузпа против Левски, при ЦСКА е същата история по 1 на 10 години за цвят... Базите.. хм да трябва да са добри наистина ама никак не е задължително Армията напр. е един от най занемарените стадиони в А група, школата е супер зле ако не лъжат по пресата, в сравнение с тези на Черно море, Нафтекс, Литекс напр., но това не пречи да се става шампион явно (особено ако не се плащат данъци явно е още по-лесно). Ако се иска добро развитие на клуб и конструктивно мислене подхода е доста по друг, но не това е въпроса...

Не се забравя лесно Сираков след двете изпуснати дузпи от Левски в продълженията на мача на Тича към левскарите, (когато целия стадион беше на оградата и по пистата изваден извън нерви и младо и старо и беше тръгнал на саморазправа, добре че Иво спаси и втората), мята ръце на тъча и беснее: "Какво повече да наравя за вас че да биете бе, какво искате още!!!"

Абе тябва да се вярва...

В заключение двуполюсния модел не е в полза на никой и вместо да се говори как да не им стане нещо на двата софийски отбора е по добре да се умува какво да се направи за горкия ни болен футбол, който е на смъртно легло от дълги години вече, как да се съживи в страната, как да се помага на клубовете, как да не се убива конкуренцията още в зародиш, как да се върнат феновете и в София и в страната, защо ги няма...

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 11 юли 2008 22:19

Ами няма ги защото конкуренцията се убива още в зародиш.Ето сега на нас и на Марица ни откраднаха най добрия играч без дадат и една стотинка за него.То те всъщност пари са дали,на някои чиновници в БФС-то и може би на селския под масата са бутнали нещо за да си трае

Върни се в “Черно море”